Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

23 maart 2017 | Thijs Jacobs

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkondes voor met goud bekroonde ambachtelijke snacks.

Zuyderduin maakt naast verse ambachtelijke friet ook diverse andere lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste drie huisgemaakte producten die hij met een ‘gouden gevolg’ liet keuren waren:

De Amersfoortse Kroket:
Passage uit het juryverslag: “Bij de keuring was de jury vol lof over dit product. Het gebruikte scharrelrundvlees is proefbaar van hoge kwaliteit en is door een ambachtelijke bereiding samen met de andere gebruikte grondstoffen volledig met elkaar in balans gebracht. Deze kroket is fenomenaal van smaak en rijkelijk gevuld met draadjesvlees.”

De Vincent Vega-kroket:
Passage uit het juryverslag: “De jury was aangenaam verrast door deze vegetarische kroket en noemt deze kroket een verwennerij! De fijne smaken van spinazie, zongedroogde tomaatjes, feta en komijn komen volledig tot hun recht. Je hoeft geen vegetariër te zijn om te genieten van deze kroket. Duidelijk door een vakman met liefde gemaakt.”

Garnalenkroket:
Passage uit het juryverslag: “Deze garnalenkroket heeft zijn gouden bekroning meer dan verdiend! Kort samengevat: Meesterlijk! Je proeft de passie en zorgvuldigheid waarmee de ambachtsman te werk is gegaan. De smaken van de gebruikte ingrediënten komen met de rijkelijke hoeveelheid Hollandse garnalen en het lente-uitje, harmonieus tot hun recht.”

Voor alle drie de snacks kreeg Arn Zuyderduin oorkondes, zodat hij de bekroning duidelijk kenbaar kan maken bij zijn klanten. Volgende week opent hij in Amersfoort een derde vestiging van het Vlaams friteshuis van Gogh. Ook daar zullen de bekroonde lekkernijen te proeven zijn. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: