Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

23 maart 2017 | Thijs Jacobs

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkondes voor met goud bekroonde ambachtelijke snacks.

Zuyderduin maakt naast verse ambachtelijke friet ook diverse andere lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste drie huisgemaakte producten die hij met een ‘gouden gevolg’ liet keuren waren:

De Amersfoortse Kroket:
Passage uit het juryverslag: “Bij de keuring was de jury vol lof over dit product. Het gebruikte scharrelrundvlees is proefbaar van hoge kwaliteit en is door een ambachtelijke bereiding samen met de andere gebruikte grondstoffen volledig met elkaar in balans gebracht. Deze kroket is fenomenaal van smaak en rijkelijk gevuld met draadjesvlees.”

De Vincent Vega-kroket:
Passage uit het juryverslag: “De jury was aangenaam verrast door deze vegetarische kroket en noemt deze kroket een verwennerij! De fijne smaken van spinazie, zongedroogde tomaatjes, feta en komijn komen volledig tot hun recht. Je hoeft geen vegetariër te zijn om te genieten van deze kroket. Duidelijk door een vakman met liefde gemaakt.”

Garnalenkroket:
Passage uit het juryverslag: “Deze garnalenkroket heeft zijn gouden bekroning meer dan verdiend! Kort samengevat: Meesterlijk! Je proeft de passie en zorgvuldigheid waarmee de ambachtsman te werk is gegaan. De smaken van de gebruikte ingrediënten komen met de rijkelijke hoeveelheid Hollandse garnalen en het lente-uitje, harmonieus tot hun recht.”

Voor alle drie de snacks kreeg Arn Zuyderduin oorkondes, zodat hij de bekroning duidelijk kenbaar kan maken bij zijn klanten. Volgende week opent hij in Amersfoort een derde vestiging van het Vlaams friteshuis van Gogh. Ook daar zullen de bekroonde lekkernijen te proeven zijn. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: