U heeft gezocht op : IJssalon

9 juli 2019 Interview Longread
Horecakeizer Casper Reinders: "Ik heb niet veel met hip"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca...

26 juni 2019 Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

13 december 2018 Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

18 september 2018 Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

9 juli 2018 Achtergronden Culinair
Baker’s Dough Pastries verovert Nederland

Vanaf nu kan heel Nederland van Cookie Dough genieten! Nadat vele aanvragen hen om de oren vlogen, hebben zij Baker´s Dough Pastries leven ingeblazen en is het lekkerste koekjesdeeg nu via de bekende horecagroothandels te verkrijgen! Dé guilty pleasure voor horeca en ijssalons Waa...

7 juni 2018 Culinair Recepten
Recept: dessert met Nederlandse en Letse elementen

Tot 1 juli kan men tijdens Proef Letland op diverse plekken in Nederland genieten van de heerlijke Letse keuken. Deze Letse maand is door het LIAA (Investment and Development Agency of Latvia) georganiseerd zodat Nederlanders kennis kunnen maken met de Letse keuken, die met name bekend staat om haar...

9 april 2018 Opening Achtergronden
Twee nieuwe horecazaken in Almere Centrum

Almere Centrum is twee unieke horecagelegenheden rijker. Vorige week opende ijssalon Soof Icecream & more op de grote markt. In deze sfeervolle salon worden de meest lekkere ijsjes, smoothies, shakes en goede koffie geserveerd en geschonken. Eerder opende aan het Stadhuisplein Snackbistro. Een b...

30 maart 2018 Interview Interieur
Routing: nadenken over elke centimeter

Hij zag zichzelf nog staan, midden in een bouwval. Denkbeeldig de koekenpan in de hand, kijkend naar waar ooit de keuken zou moeten verrijzen. Daar de saladiere, daar de vaatwasser, dan daar de steamer en daar de pitten. De routing van de keuken kreeg in zijn hoofd gestalte. Alles moest strak na de ...

26 maart 2018 Awards Achtergronden
IJssalon Florence te Nederweert beste ijssalon van 2018

Tijdens de Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs was het in alle IJssalons die lid zijn van het Ambachtelijk IJscentrum een feest. Extra groot feest was het in Nederweert bij IJssalon Florence. Deze ijssalon heeft namelijk de titel ‘Beste IJssalon van het Jaar 2018’ binnen gesleept...

13 maart 2018 Interview Rotterdam CityTrip
CityTrip Rotterdam: interview Baker's Dough

Op de foto: Juliët, die liever niet op de foto wil... Gevoel van vroeger Dat gevoel van vroeger, het gevoel dat je als kind stiekem je vinger in de beslagkom doopte om er lekker even van te proeven. Dat gevoel is duidelijk aanwezig in de zaak. Niet alleen vanwege het deeg dat je kunt bestell...

1 december 2017
Frituursector groeit in derde kwartaal 2,7 procent

De frituurbedrijven, zoals cafetaria’s en snackbars, behaalden in de maanden juli, augustus en september van dit jaar goede resultaten. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet met 2,7 procent. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistie...

30 november 2017 Economie
Omzet horeca stijgt ruim 1 procent in derde kwartaal

De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het derde kwartaal van 2017 met 1,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Al ruim vier jaar neemt de omzet van de horeca toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, steeg met 0,6 procent. Vandaag...

4 september 2017 Fastfood
Frituurbedrijven beleven prima kwartaal

Cafetaria’s, snackbars en andere professionele frituurbedrijven beleefden in april, mei en juni het beste kwartaal sinds 2010. De omzet groeide met liefst 6,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit het maatwerkrapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CB...

31 augustus 2017 Economie
Omzet horeca stijgt bijna 2 procent in tweede kwartaal

De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2017 met bijna 2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, steeg met ruim 0,5 pr...

2 augustus 2017 Amsterdam Fastfood
Rechter oordeelt: New York Pizza is echt geen restaurant

Een uitspraak van de bestuursrecher in Amsterdam: New York Pizza is een fastfoodketen en dus geen restaurant. Woensdag werd de pizzaketen in het ongelijk gesteld met berrekking tot de zaak waarin de keten een nieuwe zaak wil openen in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. De gemeente wil op die plek g...

27 juli 2017 Awards Mensen
Nederlander Erik Kuiper wint Europese finale Gelato World Tour

De Nederlander Erik Kuiper heeft dinsdag 25 juli de Europese finale van de Gelato World Tour op zijn naam geschreven. De bezieler van De IJskuip in Denekamp haalde het in de Carpigiani Gelato University in Bologna met zijn ‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er IJs. Ren&aacu...

22 juni 2017 Food Opening Rotterdam
Osteria Vicini opent ijssalon

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hun hart gesloten en strijken geregeld neer voor een goede espresso, heerlijke lunch of diner of een aperitief aan de bar. Vanaf 1 juli kunnen de gasten...

31 mei 2017 Economie
Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal

Reactie KHN Voorzitter Robér Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is tevreden met de cijfers. Toch plaatst hij een kanttekening . “We zitten als branche nog steeds in de lift, dus dat is mooi. Maar we moeten de CBS-cijfers, die vandaag verschenen, iets nuanceren: we zien ook me...

28 maart 2017 Economie
'Omzet cafetaria's te laag getaxeerd'

De jaaromzet van de 4800 cafetaria’s en snackbars in Nederland is door onderzoekers jarenlang veel te laag getaxeerd. Er circuleren cijfers van 600 tot 900 miljoen euro. In werkelijkheid is dit zeker 1,2 miljard. Dit blijkt uit cijfers van ProFri, de vakvereniging van professionele frituurders...

27 maart 2017 Food Awards
Dit is de beste ijssalon van Nederland

Tijdens de internationale dag van het ambachtelijk ijs was het in alle IJssalons die lid zijn van het Ambachtelijk IJscentrum een feest. Extra groot feest was het in Haps bij IJssalon IJs & Spijs. Deze ijssalon heeft namelijk de titel ‘Beste IJssalon van het Jaar 2017’ binnen gesleep...

28 februari 2017 Economie
Sterke groei omzetcijfers horeca in 2016

De omzet van de Nederlandse Horeca steeg in 2016 met maar liefst 6,5 procent, ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers die het cbs vandaag heeft gepubliceerd. De groei is de hoogste sinds 2000. Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het vierde kwartaal 0,9 procent meer omge...

30 november 2016 Economie
Horeca ziet omzet sterk stijgen in derde kwartaal

Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal 2,6 procent meer omgezet dan in het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Vooral in restaurants, cafés en snackbars stegen de opbrengsten. Ook het aantal consumpties ...

17 november 2016 Opening Utrecht
Meer terrassen, ijssalons en lunchrooms in Utrecht?

De gemeente Utrecht wil het bestemmingsplan voor de Amsterdamsestraatweg aanpassen. In het nieuwe bestemmingsplan staat de verruiming van het plangebied waardoor terrassen mogelijk worden ter hoogte van de Herenweg, helemaal aan het begin van de Amsterdamsestraatweg. Ook moet het mogelijk worden...

15 september 2016
Foodora brengt ouderen verkoeling op hete dag

Op de heetste septemberdag ooit gemeten, bracht fietsbezorgservice foodora een special delivery naar de ouderen van verzorgingstehuis De Rietvinck in Amsterdam. Zij konden op deze hete nazomer dag wel wat verkoeling gebruiken. De bezorgers brachten per fiets ijsjes van ijssalon Metropolitan bij de o...

31 augustus 2016 Economie
Bijna 7 procent meer omzet voor lunchrooms

De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal van 2016 met 4,8 procent toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet groeit hiermee al drie jaren op rij. Ook de werkgelegenheid en het aantal starters bleven groeien. In de eerste twee maanden van het tweede kwartaal ware...

18 juli 2016 Lunch Personeel
Uitbreiding van opleidingsaanbod sector Fastservice

Het Fastservice Opleidingscentrum lanceert een geheel vernieuwde opleidingsportal en gaat vanaf september ook zelfstandige leertrajecten aanbieden op mbo-niveau. De reguliere fastserviceopleidingen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) zijn al bekend. Sinds 2006 worden medewerkers die een mbo-opl...

8 juli 2016 Lunch Economie
Hoe zit het met de horeca? Aantal lunchrooms neemt toe

In Nederland stijgt het aantal bezorgservices, lunchrooms, strandpaviljoens en eetcafés. Daarentegen neemt het aantal selfservicerestaurants en cafetaria’s af. Na forse tegenvallers in het aantal restaurants en pizzeria’s, laten deze locaties inmiddels weer herstel zien. Het aanta...

23 mei 2016
Café wordt B&B, ijssalon en brasserie

Ommel verliest zeer binnenkort zijn enige café. de uitbater wil het café (Eijsbouts) binnenkort verbouwen tot ijssalon, brasserie en B&B. De ondernemer ziet meer heil in een dergelijk horecaonderneming dan in een traditioneel café. Brasserie en ijssalon Op de plek van het huidige cafetaria ...

22 april 2016
Nieuwe horecazaak opent in Breda (video)

In Breda opent vandaag De IJssalon van Breda – Bon Appetit zijn deuren. De zaak komt uit de koker van ondernemers Edwin en Kim van Es, bekend van cafetaria Bon Appetit in Rijsbergen. IJs, salades en tosti's In de 440 m2 grootte zaak zijn 48 soorten ijs, gezonde salades, verse smoothies, hee...

7 maart 2016
CBS: Lunchrooms presteren uitstekend

Met een uitzonderlijk goed laatste kwartaal hebben snackbars, inclusief lunchrooms en ijssalons, een positief jaar afgesloten. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, zette deze horecabranche 8,1 procent meer om. Het was het toefje slagroom op een jaar waarin de omzet met 5,1 procent groe...

6 januari 2016
Amsterdamse ijssalon wordt burgerbar

Fastfoodketen Burgerbar heeft de Italiaanse ijssalon Pisa op de Eerste van der Helststraat in de Amsterdamse Pijp overgenomen. In het pand komt een nieuw filiaal van de hamburgerzaak. Zeven vestigingen De keten Burgerbar timmert hard aan de weg. Het filiaal in de Eerste van der Helststraat en e...

4 januari 2016
Horeca gaat massaal bezorgen in 2016

Volgens cijfers van Datlinq is de Nederlandse horeca flink aan het bezorgen geslagen in 2015. Vrijwel alle segmenten lieten tekenen van herstel zien en koffiecafés, lunchrooms, ijssalons en strandpaviljoens nemen flink toe. Vermoedelijk wordt er in 2016 nog meer bezorgd door horeca dan in 2015. ...

16 november 2015
Lunchroom, cafetaria en ijssalon

Het Hellendoornse Valkone is na een verbouwing omgedoopt in Intenz. Het is een lunchroom, cafetaria en ijssalon. Intenz opende op 19 oktober. Tijdens de feestelijke opening kwamen zeker tweehonderd gasten een kijkje nemen. *IJsleverancier~ Eigenaar Koebrugge leverde al enkele jaren ijs bij de...

13 oktober 2015
Horeca staat voor uitdaging

Eetgelegenheden bevinden zich in uitdagende marktomstandigheden. De Rabobank verwacht weliswaar dat de vraag het komende jaar 2,2% toeneemt door de aantrekkende conjunctuur en het verbeterde consumentenvertrouwen, maar dat is geen reden voor uitbundigheid. Dit blijkt uit het Rabobank Cijfers en Tr...

28 augustus 2015
Grootste omzetstijging in horeca sinds 2010

De omzet van hotels, restaurants, snackbars en cafés steeg in het tweede kwartaal van dit jaar met 2 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Dit is de grootste stijging in 4,5 jaar tijd. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal consumpties en overnachtingen in de h...

1 juni 2015
Horeca: Meer omzet, laag groeicijfer

De omzet van de horeca in Nederland is in het eerste kwartaal dan wel toegenomen, maar kende het laagste groeicijfer in bijna twee jaar tijd. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde dit afgelopen vrijdag. Lunchrooms doen het iets minder, restaurants in de lift Hotels, restaurants, ...

13 mei 2015
Bakkersvak 2015: ruim 7000 bezoekers

Met weer een stijging ten opzichte van vorig jaar reisden ruim 7000 bezoekers afgelopen 8 & 9 maart af naar Autotron Rosmalen. Samen met een inspirerend programma wisten de 160 exposanten het Autotron geheel om te toveren tot een verzamelplaats voor alle ondernemers die interesse hebben in de moois...

29 april 2015
Nieuw: leverworstijs voor honden

Honden zijn vaak dol op ijs. Alleen is deze lekkernij vaak niet gezond voor de geliefde viervoeter. Om hondenbezitters tegemoet te komen, heeft de Duitse ijssalonhouder Marco Vazzola uit Birkenfeld speciaal ijs voor honden ontwikkeld, compleet met leverworstsmaak. Weinig suiker Vazzola ontwikk...

20 april 2015
Lunchroom Hoenderloo gaat weer open

Lunchroom, bakkerij en ijssalon Jan van der Poel in Hoenderloo gaat begin mei weer open. De zaak sloot in februari vanwege een faillissement. Fred Lindenburg, bekend van restaurant De Ruggestee in Hoenderloo, is de nieuwe eigenaar. De nieuwe naam van de lunchroom wordt broodhuis Lokaliteit. Br...

12 januari 2015
Horeca in de lift

De horeca in Nederland herstelt zich goed. De omzet in de horeca nam vorig jaar met 4,6 procent toe tot 13,8 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). In 2013 werd nog een krimp gemeten. Opvallend is, dat het FSIN spreekt over een groei van slechts 1 procent. We ...

19 oktober 2014
Urban Espresso Bar wint AD Koffietest

De AD Koffietest 2014 is gewonnen door de Rotterdamse Urban Espresso Bar. Opmerkelijk: de twee zaken van UEB zijn nog maar vijf maanden geleden overgestapt op de koffie van de Rotterdamse koffiebranders Giraffe Coffee Roasters. Met twee noteringen in de top 10 (de IJssalon eindigde vorig jaar op n...

11 juni 2014
Omzet horeca groeit met acht procent

De horeca heeft de omzet met bijna acht procent zien stijgen in de eerste maanden van dit jaar. Dit is in vergelijking met een jaar eerder. Met name de fastservice (snackbars, lunchrooms en ijssalons) kenden een goede start van het jaar, aldus het CBS. Toename De toename is sterker dan in eerd...

30 april 2014
Minder cafetaria's, meer lunchrooms

Het aantal bedrijven in de fastservicesector is in Nederland de afgelopen vijf jaar met 572 bedrijven toegenomen, een groei van 5,7%. Met name het aantal ijssalons en lunchrooms nam toe. Dit blijkt uit het onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Langetermijnontwikkel...

24 april 2014
Groot succes voor Bakkersvak

Waar de wereldleiders zich in Den Haag verzamelden, verzamelde de top van de Nederlandse bakkerijsector (en vele lunchroomondernemers) zich in Autotron Rosmalen. Bijna 7.000 bezoekers, maar liefst 60 procent meer dan vorig jaar, hebben de ruim 150 deelnemers op 23 & 24 maart op Bakkersvak overweld...

7 april 2014
Accepteert u de Nationale Horeca Cadeaukaart?

Koninklijke Horeca Nederland heeft laten weten dat de Nationale Horeca Cadeaukaart al bij ruim 500 horecabedrijven te besteden is. De 'snelst groeiende cadeaukaart van Nederland' is vanaf mei te koop bij AKO en Jumbo Supermarkten. Introductie is een succes In januari heeft Koninklijke Horeca N...

2 april 2014
Succesvol crowdfunding platform horeca

Slechts 3 maanden na de officiële lancering van het eerste horeca crowdfunding platform, is ruim 250.000 euro gefund. Horeca Crowdfunding Nederland lanceerde het platform omdat de kredietverstrekking vanuit banken en brouwerijen naar eigen zeggen was opgedroogd. ''Professionele ondernemers moeten...

20 januari 2014
Horeca groeit hardst in pinbetalingen

Horecabedrijven zijn bezig met een ware inhaalslag waar het om pinbetalingen gaat. Het segment horeca en recreatie is met een groei van bijna 25% in 2013 een van de grootste stijgers. In totaal werd meer dan 190 miljoen keer met de pinpas betaald. Record Nederlandse consumenten pinden in 2013 ...

15 november 2013
Pop-up: BIET, soep en salades

Aan de Nobelstraat in Utrecht bevindt zich sinds kort pop-up soep en saladebar BIET. Tot 28 februari 2014 is de zaak in het pand van IJssalon Luciano geopend, tot het ijsseizoen weer van start gaat. Meubilair te koop Vijf vrienden vonden het zonde dat het pand tijdens de wintermaanden dicht ...

8 oktober 2013
Helft minder horeca failliet in september

Een zwaluw maakt nog geen (na)zomer, maar in de maand september van dit jaar is de helft minder horecabedrijven failliet gegaan. Dit ten opzichte van dezelfde maand in 2012. Vorig jaar gingen nog 48 horecazaken over de kop, dit jaar waren dat er 24. Dat blijkt uit cijfers van Faillissementsdossier...

26 juli 2013
IJsprijzen staan onder druk

Een hittegolf. Wat moeten we ermee? Ijs eten! Want dat is tegenwoordig veel goedkoper. IJs is vandaag de dag bijna een kwart goedkoper dan tien jaar geleden. De ijsprijzen begonnen eind 2003 te dalen toen de supermarktoorlog losbarstte. Toenemende concurrentie van ijssalons houdt de prijzen van d...

10 juli 2013
Lunch, bakkerij en ijs is de toekomst

Al 23 jaar runnen ze Bakkerij Verdeuzeldonk, maar onlangs besloten eigenaren Geert en Marlies met de tijd mee te gaan. Ze openden daarom een lunchroom en verkopen sinds kort ijs. Dat de broodzaak juist met deze gelegenheden wordt uitgebreid, ligt volgens Geert voor de hand. “Een bakkerij hoort ...

27 juni 2013
IJssalons overwinteren de crisis

Als één van de weinige sectoren in de horeca blijft het aanbod van ijssalons stijgen in Nederland. Het aantal ijssalons is in de afgelopen tien jaar met bijna 60 procent gestegen en is uitgekomen op 525 vestigingen. De focus verschuift steeds meer naar duurzaam, biologisch en gezond ijs. De zom...

18 juni 2013
Haarlem is Meesterijsbereider rijker

Jacqueline Hilders van IJscafé Da Benito in Haarlem is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Zij heeft met goed resultaat haar Meesterproef afgelegd en is daarmee de vierde vrouw in Nederland die in het bezit is van de titel Meesterijsbereider. Hilders werd een dag lang in haar eigen bedri...

26 maart 2013
IJssalon Florence ijssalon van het jaar

IJssalon Florence uit Nederweert is uitgroepen tot IJssalon van het jaar 2013. Eigenaren Marjo en Marcel Jansen ontvingen de prijs uit handen van Luc Blok, winnaar van vorig jaar en SVH-meesterijsbereider. Wedstrijd In Wageningen werd de winnaar, op de eerste dag van de Week van het Ambacht...

22 maart 2013
Chocolade is de ijssmaak van 2013

Bij ijssalon Metropolitan in hartje Amsterdam is de ijssmaak van 2013 onthuld. Ijssaloneigenaar Kees Raat maakte namens de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders (VAIJ) bekend dat chocolade ‘de smaak van 2013’ is. Zonder poespas Consumenten zijn niet alleen bewust met groenten en vlees be...

28 februari 2013
Horeca draait 1,5 procent meer omzet

De omzet in de horeca is over heel 2012 uitgekomen op een plus van 1,5 procent. Dit ten opzichte van 2011. Het volume daalde met 0,3 procent, de prijzen stegen met 1,8 procent. Restaurants zijn koploper. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Beste van de klas ...

5 februari 2013
Dubbele winst voor IJssalon Clevers

Kay Lommers van IJssalon Clevers heeft de Gouden IJscreatie gewonnen op de IJsVakBeurs 2013. De ijssalon uit Grubbenvorst scoorde een nominatie voor IJssalon van het Jaar. En er is meer ‘cold’ nieuws. Bloem van ijs De SweetKKis is een bloemachtige ijscoupe van vanille-, bosbessen-, kersen- e...

1 februari 2013
Strijden om ijskoude eer

Met de IJsVakBeurs in het vooruitzicht kunnen alle Nederlandse ijsbereiders zich in de handjes wrijven. Wie wint de Gouden IJscreatie en de Gouden IJsspatel en is genomineerd voor IJssalon van 2013? Gouden ijsjes Aanstaande maandag op 4 februari wordt op de IJsVakBeurs bij Bakeplus in Haaften be...

1 februari 2013
Proef, ruik en beleef!

Na een overweldigende 1e editie vindt op zondag 10 en maandag 11 maart in Autotron Rosmalen BAKKERSVAK 2013 plaats. Een tweedaagse editie waar kennisdeling en contact met collega's voorop staan. Kampioenen op de beursvloer Met het Boulangerie en Patisserie team staan er twee kampioenen van were...

29 november 2012
Ietsje omzetgroei voor de horeca

In het derde kwartaal heeft de horeca de omzet ietsje zien groeien. Een volumekrimp van 1,3 procent is afgewend door een 1,9 procent prijsstijging. Per saldo komt de groei voor de branche op 0,6 procent. Grote daling volume De volumedaling van 1,3 procent is de grootste daling in twee jaar tijd,...

16 november 2012
Kennisdeling op bakkersbeurs

BAKKERSVAK vindt volgend jaar plaats op zondag 10 en maandag 11 maart 2013 in Autotron Rosmalen. De beursvloer bestaat uit leveranciers van grondstoffen, eindproducten en winkelinrichting. Praktische kennisdeling Maar ook leveranciers van verpakkingsmaterialen, (verpakkings)machines, logistiek ...

11 juli 2012
SVH Meesterijsbereiders maken boek

Het nieuwe boek Meesterlijk IJs! is een samenwerking van de beste ijsbereiders van Nederland die hun passie voor ambachtelijk ijs delen met de lezer. Zeventien SVH Meesterijsbereiders In het boek worden recepten van de ijsmeesters gepresenteerd. Het eerste exemplaar van het boek is dinsdag 3 ju...

26 juni 2012
IJsbereider Blok vindt franchisenemer

Meesterijsbereider Luc Blok, eigenaar van Luciano's IJssalon Wassenaar, gaat uitbreiden. Vanaf 9 juli is zijn ijs ook verkrijgbaar in Ypenburg in een nieuw tankstation. Franchisenemer Blok heeft een franchisenemer gevonden die zijn ijs gaat verkopen. Het plan is om volgend jaar ook op een ande...

24 mei 2012
Nieuwe ijssalon voor De Meern

Met dit warme weer, gaat een bolletje ijs er bij velen wel in. Inwoners van De Meern hebben geluk; zij krijgen deze zomer een nieuwe ijssalon. Opening in de zomer Dit meldt dichtbij.nl. De broers Paul en Max Postma gaan de ijssalon starten in het voormalige pand van Videotheek MAX. Het duo zit ...

22 mei 2012
IJsbereider maakt ijs met marktkoopmannen

Eigenaar Rob Knipping van IJssalon Mezzo in A'dam heeft diverse ijssmaken gemaakt. Inspiratie kreeg hij van de marktkoopmannen van de Dappermarkt. A.s. vrijdag kan het publiek de eerste versie van het "Dapper-ijs" proeven. Diversiteit is inspirerend Knipping heeft met de Spakenburgse visboe...

21 maart 2012
Bolletje boterbabbelaar-ijs graag!

OudHollands boterbabbelaar-ijs wordt de smaak van 2012. Vandaag werd het ambachtelijke ijsseizoen geopend bij Nelis' IJssalon in Weesp. Ook de trends voor komend seizoen werden bekend gemaakt. Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders De ijsliefhebber kan zich verheugen op 'puur-isme' (pure en ...

21 maart 2012
Luciano's ijssalon van het jaar

Luciano's IJssalon is 'IJssalon van het jaar' geworden. In 2006 won Luc Blok ook al de titel. De genomineerde ijssalons werden beoordeeld op gastvrijheid, hygiëne en de scores van eerdere wedstrijden. Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie De ijssalons die streden om de titel ‘IJssalon van het...

12 maart 2012
Nieuwe ijssalon Italini in Utrecht

De zonnestralen komen al tevoorschijn en daarmee ook de lekkere trek naar ijs. Een goede zaak dus voor de net geopende ijssalon Italini In Utrecht. Ruim 36 smaken en koffiekaart Eigenaresse Loubna El Mahdaoui knipte op 10 maart het paarse lintje voor haar ijssalon door. Loubna en Jacques runnen ...

9 februari 2012
Ron Holland wint de Gouden IJsspatel

Ron Holland, ambachtelijk ijsbereider bij IJscafé Holland uit Uden, heeft 'De Gouden IJsspatel 2012’ gewonnen. Zijn citroen-ijs kreeg de meeste punten. De deelnemers gingen de strijd aan om met een eigen bereidde ijsmix het beste citroen-ijs te maken. 68 Ambachtelijke ijsbereiders De IJsv...

8 februari 2012
Kiona Malinka wint Gouden IJscreatie

Kiona Malinka, mede-eigenaar van Crusio, heeft tijdens de IJsvak 2012 de ‘De Gouden IJscreatie 2012’ gewonnen. Hiermee heeft Kiona laten zien de mooiste en lekkerste ijscreaties van Nederland te maken. Aan de wedstrijd deden dit jaar 23 ambachtelijke ijsbereiders mee die werkzaam zijn in een i...

10 januari 2012
Beste gastvrijheid in fastservice bij Luciano

IJssalon Luciano uit Wassenaar heeft de beste formule wat betreft gastvrijheid in de fastservice-sector. Luc Blok won de prijs op de Horecava omdat hij volgens het Gastvrijheidsgilde aandacht besteedt om het product op de juiste manier te presenteren. En omdat deze ondernemer zich op de juiste wijze...

3 januari 2012
Aandacht voor ijs tijdens Bakkerij Dagen

Ook ijsbereiders en –verkopers zijn op de aankomende Bakkerij Dagen aan het goede adres. Tijdens hét tweejaarlijkse platform voor de bakkerijbranche passeren namelijk niet alleen alle facetten van het bakkersvak de revue; er wordt ook aandacht besteed aan ijs. Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 to...

26 juli 2011
Minder cafés, maar meer hotels en ijssalons

Het gaat beter met de horecasector. Het aantal horecabedrijven is in de afgelopen vijf jaar gegroeid van 48.900 naar bijna 53.900, een stijging van ruim 10%. Dat blijkt uit cijfers van het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Als nevenvestigingen worden meegeteld komt de KvK op 58.500 h...

2 juli 2011
Pieter Punter - Haringijs

Hoewel de zomer het grotendeels heeft laten afweten, wil ik het toch even over ijs hebben. Niet het reguliere verpakte ijs van Ola of Nestlé, maar het ambachtelijk bereide ijs van gedreven ijscomannen en -vrouwen. Vroeger waren het voornamelijk Italianen, maar tegenwoordig komen deze ijscomanne...

15 april 2011
Interview: Pieter van der Poel

Van der Poel is een begrip in het oosten van het land. Met mooi weer staan mensen rijendik voor de deur. Op de eerste zondag in maart was het ijs in zowel Enschede als Hengelo uitverkocht. “Wij hebben altijd vrolijke klanten. Als je chagrijnig bent, ga je geen ijsje kopen”, lacht Meike. De de...

22 maart 2011
Drukbezochte Nationale Lunchroomdag!

Een daverend succes was de derde Nationale Lunchroomdag in Gilze op 21 maart 2011. Ondanks het terrasweer, kwamen lunch-roomhouders in grote getale naar het Levens Baking & Cooking Plaza. De dag ging spectaculair van start. De CuliChefs zetten hun luxe lunchroombroodjes origineel in de picture op de...

12 januari 2011
Job Vos HorecaHeld 2011

Een titel om trots op te zijn. Job Vos van Voskookt uit Nijmegen staat dan ook te glunderen op het podium. Meteen overhandigt hij zijn net verkregen oorkonde aan één van zijn medewerkers. Voskookt is zeer betrokken bij zijn medewerkers. Jongeren die geen dagbesteding studie of werk hebben krijgen ...

1 december 2010
Strijd om HorecaHeld 2011 barst los!

De zeven finalisten voor de titel HorecaHeld 2011 zijn bekend. Van 1 tot en met 19 december kan er op hen gestemd worden via Horecahelden.nl De winnaar is degene die de meeste stemmen ontvangt. Tijdens de Horecava op woensdag 12 januari om 11.45 uur wordt hij of zij gehuldigd door Antonio van den He...

29 september 2010
Italo De Lorenzo FastserviceHeld 2010

Italo De Lorenzo van IJssalon Venezia in Utrecht is vanmiddag gehuldigd tot FastserviceHeld door SVH Meester-ijsbereider Joep Biemans. Met Nina den Hartog van Cafetaria ’t Huus in Veenendaal en Roos Talman en Christel Zijlstra van McDonald’s Joure, Sneek en Harlingen was Italo genomineerd. Italo...

18 augustus 2010
KHN wil achterstand pinadressen inhalen

Met Tv-spotjes start branche-vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maandag 23 augustus een twee weken durende campagne om pinnen in de horeca te promoten. "Betalen met de bankpas is niet alleen veiliger, consumenten verwachten dat ze overal kunnen pinnen, dus ook in de horeca", aldus Lodewij...

21 april 2010
Lunchroom met broodjes en ijs

In Sliedrecht openden de neven T. en Y. Emanet op maandag 19 april hun bakkerij annex ijssalon en lunchroom. Onder de naam Gino zal dit etablissement een plek zijn waar onder het genot van een kop Italiaanse koffie of cappuccino een zoete versnapering of smakelijk belegd broodje genuttigd kan worden...

20 april 2010
City Trip Apeldoorn: ontluikend voorjaar

Voor de vijfde City Trip van Lunchroom toog de redactie naar Apeldoorn. Als baken heeft de stad zicht gepositioneerd, met in het westen de Veluwe en in het oosten de IJssel. Op de maandagmiddag dat we in Apeldoorn zijn, is er een verrassende drukte in het centrum. Winkelend publiek, zakenlieden en h...

16 maart 2010
Ondernemers opgefrist op Nationale Lunchroomdag

In de Levens Cooking & Baking Plaza in Gilze is iedereen druk aan het opbouwen. Chef-kok van Unilever Foodsolutions Pascal van Loon excuseert zich, hij moet nog 'flink wat mise en place doen'. Hij haast zich niet voor niks. De bezoekers van De Nationale Lunchroomdag hebben er zin in: om half elf zij...

3 maart 2010
Bakkerij Dagen en IJsvak 2010 in beeld

Het complete aanbod, het veelzijdige programma en de innovaties hebben in totaal 12.281 bezoekers getrokken tijdens de Bakkerij Dagen en IJsvak 2010 in de Amsterdam RAI. Tijdens de Bakkerij Dagen is de Dutch Pastry Award uitgereikt aan Ramon Huigsloot en is IJssalon van der Poel uitgeroepen tot winn...

2 maart 2010
Van Der Poel ijssalon van het jaar

Vandaag is tijdens de IJsvak 2010 op het jubileumfeest van het 10-jarig IJscentrum 'de IJssalon van het Jaar' bekend gemaakt. IJssalon van der Poel uit Enschede mag een jaar lang deze prestigieuze titel dragen. De gecombineerde uitslag van de vakwedstrijden voor de Gouden IJsspatel en de Gouden IJ...

24 februari 2010
IJs op de kaart van Nederland

Elk jaar is het weer een spannende strijd op het toneel van de ambachtelijke ijsbereiders. Wie wordt de ijssalon van het jaar? Deze strijd wordt gestreden op de vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders, die van zondag 28 februari tot en met dinsdag 2 maart wordt gehouden in de RAI Amsterdam. De spannin...

11 augustus 2009
IJssalon Lavinia wordt voorlopig gedoogd

De nieuwe en goed lopende ijssalon Lavinia in Vught mag open blijven. Eigenaresse Lia Teulings mag ijsjes blijven verkopen, ook nu blijkt dat op haar pand eigenlijk geen horecabestemming rust. Het Vughtse college van b&w heeft ervoor gekozen om de zaak recht te trekken door middel van een ontheffing...

21 juli 2009
Sterke groei ijssalonsector

Zoals ook eerder op Lunchroom.nl stond vermeld gaat het goed met de ijssalonsector in Nederland. De afgelopen tien jaar is het aantal bedrijven met ruim 32 procent gestegen van 328 in 2000 naar 434 in 2009. Ter vergelijking: het aantal bedrijven binnen de fastservicesector, de sector waar ijssalons ...

10 juli 2009
IJssalon La Venezia wacht verhuizing

De eigenaar van het pand in het Overijsselse De Lutte waarin de Spar is gehuisvest, is in gesprek met de supermarkt-organisatie over uitbreiding op de huidige locatie in de dorpskern. De heer H. Oude Kotte is tevens in het bezit van de naastgelegen ijssalon en lunchroom La Venezia en het woonhuis aa...

18 juni 2006
Lochemse Croissanterie-ijssalon, Lochem

Daar waar het nog mogelijk is om even stil te staan en het verleden aan te raken als was het van nu, ligt de Lochemse Croissanterie-ijssalon van José Boers. Een lunchroom waar ouderwetse gastvrijheid samengaat met een zeer persoonlijke benadering. Hetgeen eigenlijk al af te leiden valt uit het gebe...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: