Je hebt gezocht op: IJssalon

Inschrijvingen IJsVak-Wedstrijden geopend
21 december 2023Nieuws

Inschrijvingen IJsVak-Wedstrijden geopend

Op 11 maart 2024 vinden de IJsVak-Wedstrijden van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders plaats tijdens De Dag van het Ambacht op Next Level in...

Van kosten tot beoordelingen en variatie; Beslist.nl deed onderzoek naar ijssalons
10 augustus 2023Nieuws

Van kosten tot beoordelingen en variatie; Beslist.nl deed onderzoek naar ijssalons

De zomer is in volle gang, tijd om te genieten van een bolletje ijs. Beslist.nl haakte in op deze zomerse lekkernij en deed onderzoek naar meer dan ho...

Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak een succes
8 maart 2023Nieuws

Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak een succes

Na drie jaar wachten is de tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak afgelopen dagen succesvol verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. In...

SVH organiseert unieke Meestertour voor horecastudenten in Week van de Horeca
14 september 2022Nieuws

SVH organiseert unieke Meestertour voor horecastudenten in Week van de Horeca

Inspiratie opdoen en ondertussen genieten van fantastische smaken bij restaurant De Librije van SVH Meesters Jonnie Boer en Thérèse Boer...

Bas van Haaren geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider
2 juni 2022Nieuws

Bas van Haaren geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Op 31 mei jl. is Bas van Haaren, ijsbereider en eigenaar van Bas van Haaren Gelato, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Bas heeft...

885 faillissementen in horeca door coronacrisis
18 februari 2022Nieuws

885 faillissementen in horeca door coronacrisis

Sinds de start van de coronacrisis sloten minstens 486 cafés, 240 lunchrooms, 99 restaurants en 30 discotheken hun deuren. Toch is het totaal aantal h...

Nils Hendrikse geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider
19 augustus 2021Nieuws

Nils Hendrikse geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterijsbereider

Op 18 augustus jl. is Nils Hendrikse, ijsbereider, patissier en eigenaar van Patisserie Soetenso in ...

CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven
4 mei 2021Nieuws

CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. B...

Opening Loeve, horeca hotspot in Maritiem District Rotterdam
30 april 2021Nieuws

Opening Loeve, horeca hotspot in Maritiem District Rotterdam

Vanaf 15 juli opent Loeve de deuren voor publiek in het nieuwe state of the art Leuvepaviljoen aan de Maritiem Museum Haven. Een nieuwe horeca hotspot...

Dit bestelden Nederlanders massaal tijdens de lockdowns
29 april 2021Nieuws

Dit bestelden Nederlanders massaal tijdens de lockdowns

Terwijl we ons - onder genot van het eerste biertje op het terras - voorbereiden om tevoorschijn te komen uit een lang jaar van lockdowns, is Del...

Jaar na eerste sluiting vanwege corona: grote financiële zorgen bij horecaondernemers
16 maart 2021Nieuws

Jaar na eerste sluiting vanwege corona: grote financiële zorgen bij horecaondernemers

Vandaag is het precies één jaar geleden dat eet- en drinkgelegenheden hun deuren moesten sluiten; clubs moesten enkele dagen eerder al d...

CBS: vooral restaurantsector kent veel bedrijfsopheffingen
9 maart 2021Nieuws

CBS: vooral restaurantsector kent veel bedrijfsopheffingen

In 2020 werden ruim 140 duizend bedrijven opgeheven. Dat is ruim 20 procent meer dan in 2019, toen het aantal bedrijfsopheffingen 115 duizend betrof....

Virtual brands & delivery only; een blijvend fenomeen?
7 december 2020Nieuws

Virtual brands & delivery only; een blijvend fenomeen?

Terwijl de deuren van de horeca in 2020 voor een groot deel gesloten bleven, ontwikkelden veel horecaondernemers aan de achterkant van hun zaak een ni...

Vijf jaar Deliveroo in Nederland: dit zijn onze eetgewoonten
9 oktober 2020Nieuws

Vijf jaar Deliveroo in Nederland: dit zijn onze eetgewoonten

Deze maand is het alweer vijf jaar geleden dat Deliveroo zich in Nederland vestigde. Inmiddels zijn we heel wat patatjes, pizza’s en p...

Aantal werkenden in horeca weer terug op pre-corona niveau
14 september 2020Nieuws

Aantal werkenden in horeca weer terug op pre-corona niveau

Het aantal werkenden in de horeca is weer terug op het niveau van voor de lockdown. De zomergroei blijft in de meeste horecasectoren echter steken. Da...

Verhage opent deuren nieuwe vestiging Gouda
1 september 2020Nieuws

Verhage opent deuren nieuwe vestiging Gouda

Op dinsdag 1 september heeft Verhage de deuren geopend van een gloednieuwe store in winkelcentrum Bloemendaal te Gouda. De vestiging was eerder gesitu...

98% van de franchiseformules verwacht coronacrisis te overleven
17 juni 2020Nieuws

98% van de franchiseformules verwacht coronacrisis te overleven

De Nationale Franchise Gids heeft medio mei onderzoek uitgevoerd naar de impact van de coronacrisis op de Nederlandse franchisesector. Er is o.a. een...

Chinese restaurants, ijssalons en frietzaken willen temperatuur gasten meten
21 april 2020Nieuws

Chinese restaurants, ijssalons en frietzaken willen temperatuur gasten meten

Vakorganisaties VCHO, ProFri en het IJscentrum hebben een concept-protocol ingediend bij de ministers Koolmees, Wiebes en Hoekstra voor de 8800 horeca...

"Wij hebben vier barista's in dienst"
17 februari 2020Nieuws

"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan v...

Horecakeizer Casper Reinders: "Ik heb niet veel met hip"
9 juli 2019Nieuws

Horecakeizer Casper Reinders: "Ik heb niet veel met hip"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachti...

Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht
26 juni 2019Nieuws

Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagel...

Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom
13 december 2018Nieuws

Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle...

Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''
18 september 2018Nieuws

Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan d...

Baker’s Dough Pastries verovert Nederland
9 juli 2018Nieuws

Baker’s Dough Pastries verovert Nederland

Vanaf nu kan heel Nederland van Cookie Dough genieten! Nadat vele aanvragen hen om de oren vlogen, hebben zij Baker´s Dough Pastries leven ingeb...

Recept: dessert met Nederlandse en Letse elementen
7 juni 2018Nieuws

Recept: dessert met Nederlandse en Letse elementen

Tot 1 juli kan men tijdens Proef Letland op diverse plekken in Nederland genieten van de heerlijke Letse keuken. Deze Letse maand is door het LIAA (In...

Twee nieuwe horecazaken in Almere Centrum
9 april 2018Nieuws

Twee nieuwe horecazaken in Almere Centrum

Almere Centrum is twee unieke horecagelegenheden rijker. Vorige week opende ijssalon Soof Icecream & more op de grote markt. In deze sfeervolle sa...

Routing: nadenken over elke centimeter
30 maart 2018Nieuws

Routing: nadenken over elke centimeter

Hij zag zichzelf nog staan, midden in een bouwval. Denkbeeldig de koekenpan in de hand, kijkend naar waar ooit de keuken zou moeten verrijzen. Daar de...

IJssalon Florence te Nederweert beste ijssalon van 2018
26 maart 2018Nieuws

IJssalon Florence te Nederweert beste ijssalon van 2018

Tijdens de Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs was het in alle IJssalons die lid zijn van het Ambachtelijk IJscentrum een feest. Extra groot f...

CityTrip Rotterdam: interview Baker's Dough
13 maart 2018Nieuws

CityTrip Rotterdam: interview Baker's Dough

Baker's Dough heeft Rotterdam op overtuigende wijze kennis laten maken met het genieten van beslag. Niet zomaar wat beslag, want je kunt er kiezen...

Frituursector groeit in derde kwartaal 2,7 procent
1 december 2017Nieuws

Frituursector groeit in derde kwartaal 2,7 procent

De frituurbedrijven, zoals cafetaria’s en snackbars, behaalden in de maanden juli, augustus en september van dit jaar goede resultaten. Ten opzi...

Omzet horeca stijgt ruim 1 procent in derde kwartaal
30 november 2017Nieuws

Omzet horeca stijgt ruim 1 procent in derde kwartaal

De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het derde kwartaal van 2017 met 1,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt he...

Frituurbedrijven beleven prima kwartaal
4 september 2017Nieuws

Frituurbedrijven beleven prima kwartaal

Cafetaria’s, snackbars en andere professionele frituurbedrijven beleefden in april, mei en juni het beste kwartaal sinds 2010. De omzet groeide...

Omzet horeca stijgt bijna 2 procent in tweede kwartaal
31 augustus 2017Nieuws

Omzet horeca stijgt bijna 2 procent in tweede kwartaal

De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2017 met bijna 2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt...

Rechter oordeelt: New York Pizza is echt geen restaurant
2 augustus 2017Nieuws

Rechter oordeelt: New York Pizza is echt geen restaurant

Een uitspraak van de bestuursrecher in Amsterdam: New York Pizza is een fastfoodketen en dus geen restaurant. Woensdag werd de pizzaketen in het ongel...

Nederlander Erik Kuiper wint Europese finale Gelato World Tour
27 juli 2017Nieuws

Nederlander Erik Kuiper wint Europese finale Gelato World Tour

De Nederlander Erik Kuiper heeft dinsdag 25 juli de Europese finale van de Gelato World Tour op zijn naam geschreven. De bezieler van De IJskuip in De...

Osteria Vicini opent ijssalon
22 juni 2017Nieuws

Osteria Vicini opent ijssalon

Al ruim 5 jaar is Remco Witberg eigenaar van een klein stukje Italië middenin Rotterdam-Kralingen. Vele buurtbewoners hebben Osteria Vicini in hu...

Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal
31 mei 2017Nieuws

Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal

De omzet van hotels, restaurants, snackbars en cafés steeg in het eerste kwartaal van 2017 met bijna 3 procent ten opzichte van het vorige kw...

'Omzet cafetaria's te laag getaxeerd'
28 maart 2017Nieuws

'Omzet cafetaria's te laag getaxeerd'

De jaaromzet van de 4800 cafetaria’s en snackbars in Nederland is door onderzoekers jarenlang veel te laag getaxeerd. Er circuleren cijfers van...

Dit is de beste ijssalon van Nederland
27 maart 2017Nieuws

Dit is de beste ijssalon van Nederland

Tijdens de internationale dag van het ambachtelijk ijs was het in alle IJssalons die lid zijn van het Ambachtelijk IJscentrum een feest. Extra groot f...

Sterke groei omzetcijfers horeca in 2016
28 februari 2017Nieuws

Sterke groei omzetcijfers horeca in 2016

De omzet van de Nederlandse Horeca steeg in 2016 met maar liefst 6,5 procent, ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers die het cbs vandaag heeft...