Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

13 december 2018 | Thijs Jacobs

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen.

Het is de stad van de drie A’s: aardbeien, asperges en ansjovis. Daarom krijgt Bergen op Zoom verschillende keren per jaar een bagel met als thema een van de drie A’s. Te beginnen met een bagel met tonijnsalade, ansjovis en kappertjes. Exclusief, dus nergens anders in Nederland verkrijgbaar. De nieuwe Bagels & Beans in Bergen op Zoom wordt gerund door Koen van Bijsterveldt (21) en Yanouk Bouter (22). Zij zijn de jongste en op een na jongste bagelbazen ooit. Nu nog volop bezig met alle voorbereidingen voor de opening vroegen we hen de bagel van het bord.

De jongste Bagels & Beans franchisenemer. Wow.

Koen: ‘Ja, dat is wel bijzonder. Maar het voelt niet als iets vreemds. We hebben allebei een echt horecahart en dit is onze droom. Yanouk: ‘We zijn heel ambitieus en zitten vol passie. Dat heeft ons gebracht waar we nu zijn. Daar zijn we best trots op.’

Jullie openen samen een Bagels & Beans, hoe is dat zo gekomen?

Koen: ‘In het begin van onze relatie, drie jaar geleden, werkte ik bij Bagels & Beans in Hoofddorp en werd na een tijdje bedrijfsleider. We zochten meer personeel en ik kende nog wel een heel leuk meisje.’ Yanouk: ‘Dat was ik dus. Ik werd aangenomen en was meteen weg van Bagels & Beans.’ Koen: ‘Toen we daar samen werkten, begonnen we al stiekem te dromen van een eigen Bagels & Beans. Maar voordat het zover was, hebben we eerst nog anderhalf jaar een ijssalon gerund in Amsterdam.’

Een ijssalon?

Yanouk: ‘Dat was erg leuk en we hebben heel veel geleerd in die tijd. Die lessen kunnen we nu goed gebruiken! Wel kwamen we er toen achter dat we meer van de lunchroomhoreca zijn. We misten de sfeer van Bagels & Beans. Bij een ijssalon is het contact met de mensen heel vluchtig. Als er op een warme zomerdag een lange rij staat, heb je niet echt tijd om met de klanten te praten. We verheugen ons erop dat we onze gasten straks echt in de watten kunnen leggen.’

Hoe is de locatie van jullie Bagels & Beans?

Yanouk: ‘Ons pand ligt aan een kruispunt in een wandelgebied. Een prachtig hoekpand met grote ramen. Wanneer mensen van de supermarkt naar de Grote Markt lopen, komen ze langs ons. Het is een doorlooproute, dus dat is erg gunstig.’ Koen: ’We willen het terras aan de overkant van de straat plaatsen, tegenover het terras van een andere zaak. Zo creëren we een soort pleintje en een gezellige plek voor onze gasten. Toen wij de locatie en het pand voor het eerst zagen, werden we er meteen verliefd op.’

En de inrichting?

Yanouk: ‘Het pand is 180 vierkante meter groot. Lekker ruim dus. Door de grote ramen aan beide kanten is alles heel licht en open.’ Koen: ‘Het interieur wordt helemaal voor ons verzorgd in de stijl van Bagels & Beans. Dat is fijn, want inrichting is niet onze sterkste kant. Wij hebben andere kwaliteiten.’ Yanouk: ‘Natuurlijk overleggen we wel waar de bar komt en dergelijke. Maar wat Koen zegt, ik ben blij dat het meeste wat dat betreft voor ons geregeld wordt. En het komt sowieso goed: bij elke Bagels & Beans die je binnenstapt voel je je gelijk op je gemak. Warme rustige uitstraling, gezelligheid, en de akoestiek is ook dik in orde.’

Wat verwachten jullie van je nieuwe leven als bagelbaas?

Yanouk: ‘Met plezier werken en een heleboel gezelligheid. We vinden het leuk om een praatje te maken met onze gasten en ze een welkom gevoel te geven. En ze natuurlijk te laten genieten van heel veel lekkers.’ Koen: ‘Wat wij het liefst willen, is dat mensen blijer de deur uitgaan dan dat ze binnenkwamen. Hun dag beter maken met gastvrijheid, mooie koffie en heerlijke bagels.’

Bagels & Beans heeft een heel eigen stijl en sfeer. Wat betekent dat voor jullie?

Koen: ‘Bagels & Beans is casual en huiselijk. Het voelt alsof je bij familie bent. We staan helemaal achter het concept en voelen ons er goed bij. Dit is wat we willen en waar onze passie ligt.’ Yanouk: ‘Ik vind het ook leuk dat de kaart zo gevarieerd is. Er is echt voor elk wat wils. Of je nou vegan bent of juist een fan van vlees, een zoetekauw bent of liever iets hartigs hebt. Wij zijn er voor iedereen.’

Tot slot: wat moeten de inwoners van Bergen op Zoom écht eens komen proberen?

Yanouk: ‘De paddoburger. De combinatie van paddenstoelen en truffel, en dan op een bagel, dat is zo ontzettend lekker. Een echte aanrader.’ Koen: ‘Voor mij de BLT. Een classic, maar altijd lekker. Ik houd het graag simpel. Beetje sla, tomaat, bacon. Perfect.’ En natuurlijk de speciale bagel tonijnsalade met ansjovis en kappertjes, die je alleen in Bergen op Zoom kunt krijgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: