Rechter oordeelt: New York Pizza is echt geen restaurant

2 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Een uitspraak van de bestuursrecher in Amsterdam: New York Pizza is een fastfoodketen en dus geen restaurant. Woensdag werd de pizzaketen in het ongelijk gesteld met berrekking tot de zaak waarin de keten een nieuwe zaak wil openen in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. De gemeente wil op die plek geen fastfoodketen hebben, maar New York Pizza meent dat het voldoet aan alle eisen voor een 'Italiaans restaurant'. Niet dus, aldus de rechter.

De gemeente Amsterdam wil op de betreffende locatie wel een restaurant, eetcafé, lunchroom, koffie-/theehuis of ijssalon, maar een fastfoodrestaurant, cafetaria, snackbar of shoarmazaak is er niet welkom.

Meer zitplaatsen

New York Pizza zou de bewuste zaak anders gaan inrichten dan de andere locaties, mede door het hogere aantal zitplaatsen (48 binnen en 26 buiten). Ook zou er bediening komen in deze zaak. De rechter ging hier niet in mee, aangezien de pizza's een korte bereidingstijd kennen en de gasten niet langer dan 30 tot 50 minuten 'dineren'. 

New York Pizza gaat nog in beroep. De uitspraak lees je hier.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Vlees Rotterdam
Restaurant Meat serveert een eigen koe in acht weken

Het zijn onderwerpen waar we ons tegenwoordig steeds meer mee bezig houden: duurzaamheid, zero waste en aandacht voor je omgeving. Marcel Nijenhuis, eigenaar van Vleeschcafé Meat, vindt het belangrijk om in deze tijd dit soort thema’s in zijn restaurant een grotere rol te laten spelen. ...

Achtergronden Restaurant
25 jaar Luigi's eten & drinken

Wanneer je in de binnenstad van Harderwijk over de Markt loopt, vind je in één van de mooiste historische panden 'Luigi’s eten & drinken'. Niet meer uit het straatbeeld weg te denken, want ze zijn daar al 25 jaar te vinden. "25 jaar! Wie haalt dat tegenwoordig no...

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Dertien in een dozijn

In de horeca vliegen de trends en concepten je om de oren. Iedereen wil een graantje meepikken als een trend of concept succesvol blijkt. En daarom verandert menig horecabedrijf weleens van concept of past op zijn minst het assortiment aan. Er verschijnt wat nieuws aan de horecahorizon en vervolgens...

Regelgeving
Nieuwe naam AirDnD op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: