Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

26 juni 2019 | Yonne van Geene

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een ‘gewone’ Bagels & Beans.

Pakhang Chau zal zich over de nieuwste Bagels & Beans en de allereerste aGoGo gaan ontfermen. Bagelfans kennen hem misschien van Bagels & Beans Hoofddorp, waar hij al jaren bagelbaas is. Pakhang heeft trouwens niet alleen een primeur met de eerste aGoGo van Nederland, hij heeft ook nog een ander nieuwtje.

Interview

aGoGo, wat moeten we ons daarbij voorstellen?

We hebben een opvallende vitrine, een beetje zoals bij een authentieke ijssalon, maar dan met creamcheeses, spreads en verse salades in verschillende smaken. Die worden iedere dag vers bereid en ter plekke op je warme bagel gesmeerd. Zo heb je razendsnel een belegde bagel. Een paar voorbeelden van de smaken waaruit je kunt kiezen: rookkip-avocado, witte chocolade met cranberry, zalm, biet-appel, truffel-bospaddenstoelen en Thaise curry. Daarnaast is er natuurlijk koffie, zijn er verschillende sappen, koude en warme dranken, zoetigheden en wisselende verse salades. Allemaal om meteen mee te nemen of onderweg op te eten.

Aan wat voor stijl moeten we denken?

Bagels & Beans heeft altijd al een eigen en eigenwijze stijl gehad. Bij Bagels & Beans aGoGo is dat niet anders. Denk sixties en seventies, met kurk en bamboe, paarse en oranje kleden, en van die typische vetplanten die in de jaren 70 op de vensterbank stonden. Muziek is ook heel belangrijk. Voor aGoGo hebben we de grote sterren uit de sixties en seventies gekozen: rock, soul en funkmuziek.

En daarnaast is er een ‘gewone’ Bagels & Beans?

Meteen ernaast. Het is een fijne lichte ruimte met grote ramen, precies zoals gasten van Bagels & Beans gewend zijn. Echt dat huiskamergevoel. We zitten aan het inpandige horecaplein De Stadskamer. Dat is een vijftien meter hoge transparante binnenruimte, het kloppend hart van het nieuwe Hoog Catharijne. Als je vanuit het station Hoog Catharijne binnenloopt, meteen naar links gaat en de weg volgt, kan je na een paar honderd meter met een trap omlaag. Daar vind je ons rechts op de hoek, niet te missen dus. Een fantastische plek om uitgebreid te genieten of even snel een belegde bagel mee te nemen bij aGoGo, want je loopt van hieruit meteen het centrum van Utrecht in.

Je hebt nog een nieuwtje, toch?

Ja, we krijgen een heel bijzonder espressoapparaat: de Slim Jim. De tweede in Nederland! Toen ik hoorde dat Bagels & Beans er eentje had besteld, ben ik er meteen bovenop gedoken. Voor een barista is de Slim Jim namelijk echt je van het. Industrieel ontwerper Kees van der Westen begon in de jaren 80 met de fabricage van maatwerk-espressomachines. Zijn apparaten hebben een enorme reputatie en ik ben er ontzettend trots op dat wij er eentje hebben staan. Wist je trouwens dat Slim Jim de drummer was van de Stray Cats? Een rockabilly band uit de jaren 80. 

Wat moeten gasten echt eens komen proeven?

Bij Bagels & Beans aGoGo hebben we nieuwe creamcheeses, spreads, salades, dranken en zoetigheden die je niet op de kaart van Bagels & Beans aantreft. Eigenlijk kan ik ze allemaal wel aanraden. Ik zou gaan voor de creamcheese Thai Curry, een verrukkullukke variant. Sowieso ben ik heel benieuwd naar de reacties op ons nieuwe concept. Het is echt nieuw en anders, maar toch ook weer helemaal vintage Bagels & Beans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: