CityTrip Rotterdam: interview Baker's Dough

13 maart 2018 | Thijs Jacobs

Baker's Dough heeft Rotterdam op overtuigende wijze kennis laten maken met het genieten van beslag. Niet zomaar wat beslag, want je kunt er kiezen uit de meest uiteenlopende smaken en het geheel helemaal afmaken met de topping, ijs en saus naar keuze. Een geniale vondst en lekker bovendien! We bezochten de Rotterdamse zaak tijdens de CityTrip Rotterdam.

Juliët Oosterom leidt ons rond en vertelt over het succes van het concept: "Vanaf dag één was het een doorslaand succes. Er stonden zelfs rijen in de straat, want iedereen moest en zou het zien en proeven." Dat succes bleek niet van korte duur, want het concept wordt verder uitgerold. "Er zijn veel 'returning guests', dus de drukte houdt aan. Het is duidelijk geen hype en zelf zie ik het als het 'nieuwe ijs'. We wilden graag ook in Amsterdam een vestiging openen, maar daar mogen we van de gemeente niet in het centrum terecht, vanwege het aantal ijs- en Nutellazaken dat daar al zit."

Retail

Geen uitbreiding in Amsterdam dus op korte termijn, maar wél binnen de retail en de horeca. "We kregen dus heel veel aanvragen van ijssalons en restaurants. Bovendien focussen we ons op de retail-kant. In de zomer liggen we drie maanden lang in de Bijenkorf en we zijn ook bezig met bioscopen, supermarkten en tankstations. Restaurantketen De Beren gaat ons ook op de dessertkaart zetten, dus  de machine draait aardig. Op dit moment zijn we in een gecertificeerde ruimte bezig met de productie, want bij retail krijg je met veel meer eisen te maken op het gebied van hygiëne, labelling en houdbaarheid. We gebruikten al gepasteuriseerde producten, geen rauwe eieren dus. Maar nu worden de producten ook microbiologisch getest in een laboratorium. Dat heeft te maken onder andere het transport."

Op de foto: Juliët, die liever niet op de foto wil...

Gevoel van vroeger

Dat gevoel van vroeger, het gevoel dat je als kind stiekem je vinger in de beslagkom doopte om er lekker even van te proeven. Dat gevoel is duidelijk aanwezig in de zaak. Niet alleen vanwege het deeg dat je kunt bestellen, maar ook vanwege de styling. Terug naar vroeger, ook in het interieur. "We hebben her en der tweedehands spullen gevonden die je het gevoel geven dat je in grootmoeders keuken staat", zegt Juliët, die zelf verantwoordelijk is voor de sales. "We worden ook platgebeld door festivals en vaak benaderd door bezorgdiensten. Domino's en Bezorgbeer willen ook graag met ons samenwerken. We willen Nederland gaan 'doughmineren' binnenkort!" Ja, bij Bakers Dough zijn ze niet vies van een woordgrapje. De 'Dough My God' is bijvoorbeeld  een enorme beker, die je ook mee kunt nemen. 

Toplocatie

Met de locatie van de vestiging van Baker's Dough is niets mis. Dit stukje Rotterdam bruist. "De Markthal is om de hoek, de markt is hier tegenover en hier in de straat vind je ook PIX en Bokaal, twee horecazaken die enorm populair zijn. Bij PIX serveren ze Pintxos, kleine Spaanse hapjes die je zelf kunt pakken. Ook echt heel leuk."

Vegan

Vegan is hot, daar houden ze hier in de Maastad ook rekening mee. "We hebben uiteraard ook vegan varianten en toppings, die lopen goed. Daarnaast hebben we steeds nieuwe smaken in het assortiment. Tijdens Halloween hadden we bijvoorbeeld de Halloween Pumpkin en nu kun je ook een appeltaartsmaak kiezen of Red Velvet. Het is allemaal best machtig, dat klopt. Daarom kun je ook kiezen voor een cakebeslag, dat wat luchtiger is en met een bolletje ijs erbij wordt het ook wat lichter. Het cakebeslag is zelfs een hardloper op de kaart. Op 1 april lanceren we de zomerkaart met zomersmaken, die gelanceerd wordt met een groot event, dus onze vaste gasten hebben wat om naar uit te kijken."

Klik op deze link voor meer CityTrip-interviews

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: