CityTrip Rotterdam: interview Baker's Dough

13 maart 2018 | Thijs Jacobs

Baker's Dough heeft Rotterdam op overtuigende wijze kennis laten maken met het genieten van beslag. Niet zomaar wat beslag, want je kunt er kiezen uit de meest uiteenlopende smaken en het geheel helemaal afmaken met de topping, ijs en saus naar keuze. Een geniale vondst en lekker bovendien! We bezochten de Rotterdamse zaak tijdens de CityTrip Rotterdam.

Juliët Oosterom leidt ons rond en vertelt over het succes van het concept: "Vanaf dag één was het een doorslaand succes. Er stonden zelfs rijen in de straat, want iedereen moest en zou het zien en proeven." Dat succes bleek niet van korte duur, want het concept wordt verder uitgerold. "Er zijn veel 'returning guests', dus de drukte houdt aan. Het is duidelijk geen hype en zelf zie ik het als het 'nieuwe ijs'. We wilden graag ook in Amsterdam een vestiging openen, maar daar mogen we van de gemeente niet in het centrum terecht, vanwege het aantal ijs- en Nutellazaken dat daar al zit."

Retail

Geen uitbreiding in Amsterdam dus op korte termijn, maar wél binnen de retail en de horeca. "We kregen dus heel veel aanvragen van ijssalons en restaurants. Bovendien focussen we ons op de retail-kant. In de zomer liggen we drie maanden lang in de Bijenkorf en we zijn ook bezig met bioscopen, supermarkten en tankstations. Restaurantketen De Beren gaat ons ook op de dessertkaart zetten, dus  de machine draait aardig. Op dit moment zijn we in een gecertificeerde ruimte bezig met de productie, want bij retail krijg je met veel meer eisen te maken op het gebied van hygiëne, labelling en houdbaarheid. We gebruikten al gepasteuriseerde producten, geen rauwe eieren dus. Maar nu worden de producten ook microbiologisch getest in een laboratorium. Dat heeft te maken onder andere het transport."

Op de foto: Juliët, die liever niet op de foto wil...

Gevoel van vroeger

Dat gevoel van vroeger, het gevoel dat je als kind stiekem je vinger in de beslagkom doopte om er lekker even van te proeven. Dat gevoel is duidelijk aanwezig in de zaak. Niet alleen vanwege het deeg dat je kunt bestellen, maar ook vanwege de styling. Terug naar vroeger, ook in het interieur. "We hebben her en der tweedehands spullen gevonden die je het gevoel geven dat je in grootmoeders keuken staat", zegt Juliët, die zelf verantwoordelijk is voor de sales. "We worden ook platgebeld door festivals en vaak benaderd door bezorgdiensten. Domino's en Bezorgbeer willen ook graag met ons samenwerken. We willen Nederland gaan 'doughmineren' binnenkort!" Ja, bij Bakers Dough zijn ze niet vies van een woordgrapje. De 'Dough My God' is bijvoorbeeld  een enorme beker, die je ook mee kunt nemen. 

Toplocatie

Met de locatie van de vestiging van Baker's Dough is niets mis. Dit stukje Rotterdam bruist. "De Markthal is om de hoek, de markt is hier tegenover en hier in de straat vind je ook PIX en Bokaal, twee horecazaken die enorm populair zijn. Bij PIX serveren ze Pintxos, kleine Spaanse hapjes die je zelf kunt pakken. Ook echt heel leuk."

Vegan

Vegan is hot, daar houden ze hier in de Maastad ook rekening mee. "We hebben uiteraard ook vegan varianten en toppings, die lopen goed. Daarnaast hebben we steeds nieuwe smaken in het assortiment. Tijdens Halloween hadden we bijvoorbeeld de Halloween Pumpkin en nu kun je ook een appeltaartsmaak kiezen of Red Velvet. Het is allemaal best machtig, dat klopt. Daarom kun je ook kiezen voor een cakebeslag, dat wat luchtiger is en met een bolletje ijs erbij wordt het ook wat lichter. Het cakebeslag is zelfs een hardloper op de kaart. Op 1 april lanceren we de zomerkaart met zomersmaken, die gelanceerd wordt met een groot event, dus onze vaste gasten hebben wat om naar uit te kijken."

Klik op deze link voor meer CityTrip-interviews

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Fastservice Verbouwen
Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd

Na een intensieve verbouwing is nu ook Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd naar de nieuwe huisstijl. De locatie, gelegen aan een kruispunt, is met de blauwe Foodmaster gevel nu echt niet meer te missen. Wanneer je binnenstapt in deze knusse vestiging waan je je direct in de traditionele e...

Culinair Rotterdam
Foodhallen Rotterdam onthult eerste standhouders

Na vier succesvolle jaren in Amsterdam opent de tweede locatie van indoor food market De Foodhallen deze zomer in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Geen gevalletje copy-paste. Foodhallen verzamelt dit keer het beste van 010. Vijf lokale ondernemers tekenden afgelopen...

Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: