Nederlander Erik Kuiper wint Europese finale Gelato World Tour

27 juli 2017 | Roy Spijker

De Nederlander Erik Kuiper heeft dinsdag 25 juli de Europese finale van de Gelato World Tour op zijn naam geschreven. De bezieler van De IJskuip in Denekamp haalde het in de Carpigiani Gelato University in Bologna met zijn ‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er IJs. Renáta Somogyi uit Hongarije en de Griek Bringatanya Fagyizó bemachtigden als de nummers twee en drie ook een ticket voor de wereldfinale van de Gelato World Tour.  Die vindt plaats van 8 tot 10 september in Rimini (Italië). 

Twintig finalisten uit Kroatië, Tsjechië, Slovenië, Nederland, België, Hongarije, Griekenland en Polen streden voor de fel begeerde plaatsen in de ultieme wereldfinale. Uit België en Nederland dongen mee: Sander Tobback van L’Origien in Kampenhout (B), Kim Smet van Luca’s IJs uit Hamme (B), Christophe Penneman van Crèmerie François uit Sint-Niklaas (B), Kurt Florkin van Fratelli in Antwerpen (B), Erik Kuiper van De IJskuip in Denekamp (NL) en Arjan Nijenhuis van Ijssalon Fresh & More in Sluis (NL). Tobback en Nijenhuis waren de winnaars van de Belgische en Nederlandse selectie van de Gelato World Tour in de gloednieuwe Carpigiani Gelato University Benelux, die in februari van dit jaar geopend werd bij Carpigiani Ambachtelijk Benelux (Zandhoven – Antwerpen).

Uiteindelijk gingen niet de Belgische en Nederlandse kampioenen aan de haal met de eerste plaats in de Europese finale, dan wel Erik Kuiper met zijn befaamde ‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er IJs. Naast de twee extra finaletickets - dat brengt het totaal in Rimini uit een selectie van liefst 2000 kandidaten op 36 smaken die strijden om de titel  ‘World’s Best Gelato’ – reikte de vakjury in Bologna ook nog acht zogeheten ‘Special Mentions’ uit. Twee daarvan waren dus Belgisch en Nederlands getint:

Creativity: België – Kim Smet van Luca’s Ijs (Hamme) met zijn 'Curry Banaan Kokosnoot Limoengras’-ijs


Best Presentation: Nederland – Arjan Nijenhuis van Ijssalon Fresh & More (Sluis) met ‘Rose’

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Sluiting Utrecht
Burgemeester Utrecht sluit lunchroom

Lunchroom De Tijd aan de Bernadottelaan in Utrecht moet sluiten. De horecavergunning is afgenomen vanwege een illegale shishalounge in de kelder van het pand, zo lezen we op de website van RTV Utrecht. Andere vergunning Voor de zogenaamde shishalounge is een zwaardere vergunning nodig dan die ...

Opening Rotterdam
Kwalitaria breidt uit naar Rotterdam

Gisteren opende Kwalitaria Prinsenland haar deuren. In het winkelcentrum Prinsenland in Rotterdam kunnen bezoekers nu ook genieten van (h)eerlijke producten van Hollandse bodem. Ondernemer Gianmarco Tutone ziet meerwaarde in de samenwerking met de vooruitstrevende formule Kwalitaria. De moderne inri...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Regelgeving Achtergronden
Kabinet bereidt nieuwe franchisewetgeving voor

Het kabinet bereidt een wettelijke regeling voor de franchisesector voor. Daarmee geeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) samen met minister Sander Dekker (voor Rechtsbescherming) invulling aan het voornemen in het regeerakkoord om de positie van franchisenemers te verster...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: