Nederlander Erik Kuiper wint Europese finale Gelato World Tour

27 juli 2017 | Roy Spijker

De Nederlander Erik Kuiper heeft dinsdag 25 juli de Europese finale van de Gelato World Tour op zijn naam geschreven. De bezieler van De IJskuip in Denekamp haalde het in de Carpigiani Gelato University in Bologna met zijn ‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er IJs. Renáta Somogyi uit Hongarije en de Griek Bringatanya Fagyizó bemachtigden als de nummers twee en drie ook een ticket voor de wereldfinale van de Gelato World Tour.  Die vindt plaats van 8 tot 10 september in Rimini (Italië). 

Twintig finalisten uit Kroatië, Tsjechië, Slovenië, Nederland, België, Hongarije, Griekenland en Polen streden voor de fel begeerde plaatsen in de ultieme wereldfinale. Uit België en Nederland dongen mee: Sander Tobback van L’Origien in Kampenhout (B), Kim Smet van Luca’s IJs uit Hamme (B), Christophe Penneman van Crèmerie François uit Sint-Niklaas (B), Kurt Florkin van Fratelli in Antwerpen (B), Erik Kuiper van De IJskuip in Denekamp (NL) en Arjan Nijenhuis van Ijssalon Fresh & More in Sluis (NL). Tobback en Nijenhuis waren de winnaars van de Belgische en Nederlandse selectie van de Gelato World Tour in de gloednieuwe Carpigiani Gelato University Benelux, die in februari van dit jaar geopend werd bij Carpigiani Ambachtelijk Benelux (Zandhoven – Antwerpen).

Uiteindelijk gingen niet de Belgische en Nederlandse kampioenen aan de haal met de eerste plaats in de Europese finale, dan wel Erik Kuiper met zijn befaamde ‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er IJs. Naast de twee extra finaletickets - dat brengt het totaal in Rimini uit een selectie van liefst 2000 kandidaten op 36 smaken die strijden om de titel  ‘World’s Best Gelato’ – reikte de vakjury in Bologna ook nog acht zogeheten ‘Special Mentions’ uit. Twee daarvan waren dus Belgisch en Nederlands getint:

Creativity: België – Kim Smet van Luca’s Ijs (Hamme) met zijn 'Curry Banaan Kokosnoot Limoengras’-ijs


Best Presentation: Nederland – Arjan Nijenhuis van Ijssalon Fresh & More (Sluis) met ‘Rose’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: