Nederlander Erik Kuiper wint Europese finale Gelato World Tour

27 juli 2017 | Roy Spijker

De Nederlander Erik Kuiper heeft dinsdag 25 juli de Europese finale van de Gelato World Tour op zijn naam geschreven. De bezieler van De IJskuip in Denekamp haalde het in de Carpigiani Gelato University in Bologna met zijn ‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er IJs. Renáta Somogyi uit Hongarije en de Griek Bringatanya Fagyizó bemachtigden als de nummers twee en drie ook een ticket voor de wereldfinale van de Gelato World Tour.  Die vindt plaats van 8 tot 10 september in Rimini (Italië). 

Twintig finalisten uit Kroatië, Tsjechië, Slovenië, Nederland, België, Hongarije, Griekenland en Polen streden voor de fel begeerde plaatsen in de ultieme wereldfinale. Uit België en Nederland dongen mee: Sander Tobback van L’Origien in Kampenhout (B), Kim Smet van Luca’s IJs uit Hamme (B), Christophe Penneman van Crèmerie François uit Sint-Niklaas (B), Kurt Florkin van Fratelli in Antwerpen (B), Erik Kuiper van De IJskuip in Denekamp (NL) en Arjan Nijenhuis van Ijssalon Fresh & More in Sluis (NL). Tobback en Nijenhuis waren de winnaars van de Belgische en Nederlandse selectie van de Gelato World Tour in de gloednieuwe Carpigiani Gelato University Benelux, die in februari van dit jaar geopend werd bij Carpigiani Ambachtelijk Benelux (Zandhoven – Antwerpen).

Uiteindelijk gingen niet de Belgische en Nederlandse kampioenen aan de haal met de eerste plaats in de Europese finale, dan wel Erik Kuiper met zijn befaamde ‘Honing-Yoghurt met Frambozen en Walnoten’-Kui(p)er IJs. Naast de twee extra finaletickets - dat brengt het totaal in Rimini uit een selectie van liefst 2000 kandidaten op 36 smaken die strijden om de titel  ‘World’s Best Gelato’ – reikte de vakjury in Bologna ook nog acht zogeheten ‘Special Mentions’ uit. Twee daarvan waren dus Belgisch en Nederlands getint:

Creativity: België – Kim Smet van Luca’s Ijs (Hamme) met zijn 'Curry Banaan Kokosnoot Limoengras’-ijs


Best Presentation: Nederland – Arjan Nijenhuis van Ijssalon Fresh & More (Sluis) met ‘Rose’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Verkrijgen werkvergunning Aziatische koks versoepeld

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent Store in Designer Outlet Roosendaal

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Roosendaal. Na het succes van de pop-up eerder dit jaar kon een blijvende vestiging niet uitblijven in de Designer Outlet van Nederland. Vanaf 21 september 2019 om 10.00 uur kan het winkelend publiek ook terecht bij de Dunkin’ to-go Sto...

Hotelbouwplannen Utrecht
Populaire Utrechtse lunchroom Karibu moet wijken voor herbestemming

LOU Oudenoord, in het Concordiagebouw in Utrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen woningen, horeca en een hotel in het in het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat de geliefde lunchroom Karibu een nieuw onderkomen moet zoeken of ophoudt te bestaan. In december moeten ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: