U heeft gezocht op : koffiebar

2 december 2020 Drinks
Dit is de 'beste koffiezaak van Utrecht'

Deze week zijn de Nederlandse Horecaprijzen uitgereikt. Van 1 oktober tot en met 11 november kon iedereen stemmen op hun favoriete horecagelegenheid. Landelijk zijn er meer dan 80.000 stemmen uitgebracht. 30ml Coffee & Food aan de Nachtegaalstraat mag zich het komende jaar met trots “Beste ...

7 juli 2020 Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci ...

22 januari 2020 Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor ...

8 januari 2020
STAN&CO en Hometown geopend in hartje Den Haag

In december 2019 zijn bar-restaurant STAN&CO en Hometown naast elkaar geopend aan Het Buitenhof in Den Haag. Hometown is een gezellige en ongedwongen koffie- en werkspot, bij STAN&CO kun je de hele dag terecht voor ontbijt, lunch, borrel of diner. In het voorjaar wordt STAN&CO Den Haag u ...

3 januari 2020
Ook in januari HAPPY HOUR bij 30ml aan de Nachtegaalstraat

Specialty Coffee Bar 30ml aan de Nachtegaalstraat 61 in Utrecht introduceerde halverwege november een happy hour. Dat bleek een schot in de roos: veel mensen hebben ’s ochtends vroeg geprofiteerd van een extra voordelige Cappuccino of Americano. Vanwege dit succes én omdat de decemberma ...

11 december 2019
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns ...

9 augustus 2019
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w ...

21 juni 2019
Anne&Max opent in Leidsenhage

Anne&Max opent op donderdag 27 juni 2019 in Fresh!, de versmarkt in Winkelcentrum Leidsenhage. Het Winkelcentrum Leidsenhage ondergaat een gehele transformatie en wordt het grootste winkelcentrum van Nederland. In samenwerking met Albron heeft Anne&Max hard gewerkt aan de grootste huiskam ...

11 juni 2019
30ml opent nieuwe vestiging in Utrecht

Sinds 9 april is de specialty coffee bar 30ml geopend aan de Nachtegaalstraat 61. Ondernemer Michel Tijdgat vertelt: “Sinds de opening zijn we vooral heel hard bezig geweest om het onze gasten naar de zin te maken en de puntjes op de i te zetten. Dat is inmiddels gelukt… dus het was ein ...

7 maart 2019
Keen Coffee wint op Swiss Coffee Festival

Keen Coffee, een jonge, snel groeiende Specialty Coffee branderij uit Utrecht, werd afgelopen zondag eerste op de Swiss Barista Championship samen met de Zwitserse topbarista Mathieu Theis. Theis werd voor de derde keer glansrijk eerste op de Zwitserse nationale kampioenschappen met de speciaal voor ...

20 februari 2019
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige ...

19 december 2018 Interview Longread
Interview Hop & Stork Utrecht: lunchen in een chocoladehemel

Hop & Stork is in het gat gedoken van de ultieme chocolade- en koffiebeleving. Dit alles wordt gecombineerd met lunch, zodat er altijd wat te beleven is in de zaak. “We willen dalmomenten vermijden, zodat het hier altijd gezellig is”, vertelt Remco Groenewold, de mede-eigenaar van Ho ...

19 december 2018 Interview Longread
Interview lunchroom Fika: "Geen uitsmijters, maar smørrebrød"

Carlijn Evers startte in 2015 haar eigen zaak, Fika, in Nijmegen. Na zeven jaar in restaurants gewerkt te hebben naast haar studie communicatiewetenschappen, hakte ze de knoop door. Liever niet op kantoor, maar lekker binnen de horeca aan het werk. Het bleek een goede keuze. Carlijn werkte na haa ...

12 december 2018 Gastronomie
Bar-bistro geopend in voormalig DE hoofdkantoor

Op 30 november opende Mr. Black and the White Ox dan eindelijk echt zijn deuren. Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich dit nieuwe restaurant. Deze bar-bistro is de gehele dag geopend voor een ontbijt en een kop koffie tot een ...

12 oktober 2018 Achtergronden
Wildvreemden delen een bagel

Afgelopen zaterdag deelden vreemden een belegde bagel met elkaar terwijl singer-songwriter Gerson Main ter plekke een liedje voor hen schreef. Met het event Deel een bagel, deel de liefde! wil organisator Bagels & Beans het belang van liefde en verdraagzaamheid onder de aandacht brengen. Na het ...

6 september 2018 Internationaal
Starbucks arriveert in Milaan, Italië

Starbucks Reserve Roastery opent in het historische postkantoor aan het Piazza Cordusio en is de eerste locatie van Starbucks in Italië, met plannen om meer cafés te openen vanaf eind 2018. Ontworpen als een eerbetoon aan de Italiaanse espressocultuur die Howard Schultz 35 jaar gelede ...

17 mei 2018
Leidsche Rijn Centrum geopend: veel horeca

Van dagzaak tot avondhoreca: enkele nieuwe namen versterken het horeca-aanbod van Leidsche Rijn Centrum. Backerij Werelds, Bagels & Beans, Ma Bella Cake Café, Kiprestaurant Alan & Pim's, broodjeszaak dagelijks Lekker, Wijn en eetbar Most en Miyabi Asian Cuisine openen in Utrechts ...

5 maart 2018
Exclusief voor horecaondernemers: gratis proefpakket Chai Tea Latte

Steeds meer lunchrooms hebben Chai Latte ontdekt: hét superhippe, spannende alternatief voor koffie en thee. Chai Latte is de warme drank op basis van thee en melk met verschillende specerijen; zoals gember, kaneel, anijs, kruidnagel en nootmuskaat. Zet Chai Latte op de kaart en haal vee ...

1 maart 2018
Internationaal pop-up restaurant heropent in Bijlmerbajes

Na het succes van vorig jaar heropent pop-up restaurant A Beautiful Mess op 8 maart officieel zijn deuren in de Bijlmerbajes. Waar vroeger de wasjes van gevangenen werden gedraaid, kun je nu van woensdag tot en met zaterdag genieten van een lunch en diner. Mensen gevlucht uit met name het Midden-Oos ...

9 december 2017
CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

Kwaliteit van koffie verschilt sterk De koffie is in de horeca niet overal van goede kwaliteit volgens de koffiefanaat. "Met alle respect; de koffie die je bij de groothandel koopt, is maanden geleden ingepakt. Die van ons is slechts hooguit een paar dagen voor levering gebrand. Dat is een were ...

30 november 2017 Economie
Omzet horeca stijgt ruim 1 procent in derde kwartaal

De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het derde kwartaal van 2017 met 1,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Al ruim vier jaar neemt de omzet van de horeca toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, steeg met 0,6 procent. Vandaag ...

28 november 2017
Koffiebar zonder koffie opent in Amsterdam

Op 1 december 2017 opent in Amsterdam de Geen Koffiebar; ’s werelds eerste koffiebar met alles in een kop, behalve het gebruikelijke zwarte goud. Ook verkrijgbaar is een humoristische hulpkit die koffiedrinkers in Nederland moet voorbereiden op een wereld zonder koffie. Hiermee vraagt Solidari ...

18 oktober 2017
Panenka breidt met nieuwe chef-kok de kaart uit

Horecaondernemers én sportfanaten Wim de Klerk en Sven Beijk misten in de Maasstad een bar-restaurant waar sport werd uitgezonden én goed gegeten kon worden. Met liefde voor eten, drinken én een passie voor sport ontstond Panenka. De bar is in een jaar tijd uitgegroeid tot een p ...

16 oktober 2017
Eerste Nederlandse gebarentaal-koffiebar opent in Amsterdam

Aan de Amsteldijk in Amsterdam opent donderdag 19 oktober de Sign Language Coffee Bar om 12.00 uur haar deuren. Het is de eerste Nederlandse koffiebar waar alleen maar dove barista’s werken en waar je met gebarentaal je bestelling moet plaatsen. Bezoekers die geen gebarentaal beheersen, kun ...

31 augustus 2017
Nieuwe koffiebar in Amsterdam: NAKED Espresso

Op de Amsterdamse Wallen is een nieuwe koffiebar geopend met de naam NAKED espresso. Anders dan de naam doet vermoeden, verwijsd NAKED naar de specifieke wijze waarop een goede espresso wordt bereid. Het design van de Koffiebar is bedacht door studio Ninetynine. Bekijk hier de foto's van de ...

31 augustus 2017 Economie
Omzet horeca stijgt bijna 2 procent in tweede kwartaal

De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2017 met bijna 2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, steeg met ruim 0,5 pr ...

30 augustus 2017
Kaldi Mobiel start in Uden

Per 1 september gaat Kaldi Mobiel van start in Uden. Kaldi Mobiel is een concept van Kaldi koffie & thee. Een mobiele koffiebar die overal in de regio kan opduiken. Daarbij kunnen passanten Kaldi koffie proeven, het verhaal achter de koffie horen en de barista aan het werk zien. Franchiseneme ...

22 augustus 2017
Kaldi Mobiel Utrecht breidt uit met tweede mobiele koffiebar

Per 1 september is franchisenemer Conrad Blankestijn eigenaar van een tweede Kaldi Mobiel. Kaldi Mobiel is een concept van Kaldi koffie & thee. Een mobiele koffiebar die overal in de regio kan opduiken. Daarbij kunnen passanten Kaldi koffie proeven, het verhaal achter de koffie horen en de baris ...

18 augustus 2017 Achtergronden
Actie borstvoeding geven in het openbaar: is dat nog nodig?

In de Wereld Borstvoeding Week is het Voedingscentrum de uitdaging aangegaan om Den Haag borstvoedings-vriendelijk(er) te maken. Is dat nodig? Wij denken van wel. Bijna een derde van de vrouwen (30,5%) voelt zich namelijk niet prettig bij het geven van borstvoeding in een openbare gelegenheid, zoals ...

12 juni 2017
Restaurant A Beautiful Mess opent in wasserette van Bijlmerbajes

Lunchrestaurant A Beautiful Mess opent op donderdag 15 juni zijn deuren. In de voormalige wasserette van de Bijlmerbajes runnen nieuwkomers uit het naastgelegen azc de komende maanden dit pop-up restaurant. Vier dagen per week kun je er terecht voor een heerlijke fusion lunch, met gerechten uit Syri ...

8 juni 2017
Kaldi Amersfoort op 14 juni weer open

Op 14 juni heropent speciaalzaak Kaldi haar deuren aan de Kamp 10 op feestelijke wijze. Daarmee is Amersfoort weer een koffie en thee speciaalzaak rijker. Liefhebbers van authentieke koffie, thee en chocolade kunnen er hun hart ophalen. Daarnaast biedt Kaldi ook een ruime collectie espressomachi ...

31 mei 2017 Economie
Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal

Reactie KHN Voorzitter Robér Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is tevreden met de cijfers. Toch plaatst hij een kanttekening . “We zitten als branche nog steeds in de lift, dus dat is mooi. Maar we moeten de CBS-cijfers, die vandaag verschenen, iets nuanceren: we zien ook me ...

8 maart 2017
Nieuw restaurant Sukade in Meppel

"Chef Thomas van Mechelen kookt vanuit een klassiek Franse basis, soms met een uitstapje naar Azië of andere werelddelen en heeft een frisse kookstijl, waarin producten altijd herkenbaar blijven. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke en regionale ingrediënten en hebben oog voor duu ...

28 februari 2017 Economie
Sterke groei omzetcijfers horeca in 2016

De omzet van de Nederlandse Horeca steeg in 2016 met maar liefst 6,5 procent, ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers die het cbs vandaag heeft gepubliceerd. De groei is de hoogste sinds 2000. Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het vierde kwartaal 0,9 procent meer omge ...

10 januari 2017
Koen (55) nam ontslag en begon zijn eigen horecazaak

Koen De Buck (55) deed het: een eigen horecazaak opzetten na een carrière van meer dan 30 jaar als manager/board member bij Unilever en Alpro. Koen is sales en marketing directeur geweest met verantwoordelijkheden over vele tientallen tot honderden mensen, en de bijbehorende budgetten. Zijn l ...

9 januari 2017
Douwe Egberts opent pop-up restaurant op Horecava

Voor het eerst in haar bestaan opent Douwe Egberts een restaurant: ‘The House’. Naast dagelijkse lunches bereiden drie Nederlandse topchefs vanuit een open keuken een bijzonder culinair programma tijdens gastchef optredens. De Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2017 in RAI Amster ...

30 november 2016
Het aantal coffeebars in Nederland groeit

Nederland telt in 2016 circa 358 coffeebars en dit aantal neemt toe. De coffeebar is in relatief korte tijd een begrip geworden binnen de Nederlandse horeca. De afgelopen jaren heeft de moderne coffeebar een sterke groei in aantallen en populariteit meegemaakt. Grootstedelijke omgevingen, winkelcent ...

11 november 2016
De 7 koffietrends voor 2017

1. Koude koffie Koffie wordt steeds vaker gebruikt als ingrediënt voor koude dranken. ‘Cold Brew’ is in de Verenigde Staten al behoorlijk hot. Wist je bijvoorbeeld dat een hip koffiecafé zonder tap ondenkbaar is in de VS? Niet voor bier, maar voor bijvoorbeeld een Cold ...

3 november 2016
Aantal lunchrooms fors gegroeid

Het gaat goed met de lunchrooms in Nederland. De afgelopen vijf jaar nam het aanbod toe met 25% (+600) naar een totaal van 3.000 lunchrooms. De verwachting is dat het aanbod van lunchrooms de komende jaren zal blijven stijgen, mede gezien het feit dat een lunchroom bij uitstek kan inspelen op de hed ...

10 oktober 2016 Tech
Onbenutte restaurants ingezet als werkplek voor creatives

Er wordt veel gesproken over onderwerpen als ‘drukte in de stad’, ‘het groeiende aantal freelancers’, ‘de nieuwe manier van werken’ en ‘tolerantie en acceptatie’. ChillySpaces, een nieuwe Start-up in Amsterdam, ziet mogelijkheden in deze hedendaagse pr ...

6 oktober 2016
Hier kun je virtueel bier en koffie proeven

Een Leuvens marktonderzoeksbureau schakelt virtualrealitybrillen in om testpanels beter geuren en smaken te laten testen. Zo toveren de brillen de testpersonen van Haystack bijvoorbeeld in een café. "Voordat een bier- of koffieproducent een nieuwe smaak op de markt brengt, legt ze die ...

30 september 2016 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 5: Koffiebar de Dames, Noordwijk

De vijfde genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland is Koffiebar de Dames in Noordwijk met het broodje spelt met kipfilet. Ingrediënten: Knapperig speltbroodje, altijd net uit de oven Hummus met gedroogde tomaat Gemengde sla Gerookte kipfilet Komkomme ...

12 september 2016
Black&Bloom serveert de beste koffie van Nederland

Koffiebar Black&Bloom in Groningen is de nieuwe nummer één in de Misset Horeca Koffie Top 100, de jaarlijkse ranglijst van de beste koffie serverende horecabedrijven van Nederland. Het is de vijfde keer dat horecavakblad Misset Horeca de lijst samenstelt. De Koffie Top 100 is maand ...

4 augustus 2016
Winnaar 'beste hamburger Rotterdam' komt naar Den Haag

Nog een paar weken verbouwen en dan opent Capriole Café; een koffiebranderij met restaurant in Den Haag. Chef-kok wordt Diego Buik die eerder werkzaam was in London, Amsterdam en Rotterdam. In 2015 won hij de beste hamburger van Rotterdam en in de loop van augustus kan Den Haag genieten van z ...

28 juni 2016 Achtergronden
IKEA-restaurants hebben geen winstoogmerk. Hoe kan dat?

Het restaurant van IKEA Groningen werd in april geopend en is het eerste in Nederland in de nieuwe opzet. IKEA omschrijft het als ‘een grote showroom’ en het restaurant biedt plaats aan 550 personen. Blurring in optima forma, zo kun je het restaurant goed omschrijven. Maar is de F&B- ...

25 juni 2016 Drinks
Nieuwe rooftopbar in Amsterdam geopend

Amsterdam is een rooftopbar rijker op de 8e etage van Hotel Casa 400. Dit keer geen plek voor chique dames en heren maar een plek waar je gewoon op je blote voeten naar de bar kunt lopen en het lijkt alsof je in je eigen tuin zit. Een plek voor de Amsterdammer Hotel Casa 400 blijft vernieuwen ...

19 mei 2016
Haagse koffiebar lanceert picknickbox

Wie een romantische picknick wil organiseren of samen met vrienden of familieleden wil genieten van een heerlijke lunch in de buitenlucht, kan vanaf dit voorjaar gebruik maken van de verrassende picknickbox van Hometown Coffee & More. Deze maand introduceert de gezellige koffiebar aan het Buitenho ...

16 maart 2016
Bocca verkozen tot beste koffiebar

De Amsterdamse koffiebar Bocca is door tijdschrift Esquire verkozen tot Beste Nieuwe Koffiebar van Nederland. Esquire selecteerde daarnaast nog zeven andere nieuwe koffiebars die volgens het blad tot de top van Nederland behoren. Vakjury Een vakjury bestaande uit onafhankelijke barista Wilco ...

23 oktober 2015
Koffiebar uit Rotterdam heeft beste koffie

Koffiezaak Man Met Bril Koffie uit Rotterdam is de winnaar van de AD-koffietest 2015 De juryleden waren er unaniem over eens dat deze zaak op de eerste plaats moest komen. Passie Directeur/eigenaar Paul Sharo zegt het verschil te willen zijn in de koffiewereld anno 2015. Hij heeft als motto: k ...

13 oktober 2015
Horeca staat voor uitdaging

Eetgelegenheden bevinden zich in uitdagende marktomstandigheden. De Rabobank verwacht weliswaar dat de vraag het komende jaar 2,2% toeneemt door de aantrekkende conjunctuur en het verbeterde consumentenvertrouwen, maar dat is geen reden voor uitbundigheid. Dit blijkt uit het Rabobank Cijfers en Tr ...

24 juli 2015
Dit zijn de 5 leukste koffiebars

Het weekend staat voor de deur: een goede tijd om eens kritisch te kijken naar je interieur. Laat je inspireren door deze 5 leuke, hippe koffiebars! 1. Truth Coffee, Kaapstad Er zijn maar een paar cafés in de wereld zo mooi als 'Truth', een zogezegd 'steampunk inspired' ambachtelijke koffie ...

1 juli 2015
Multifunctionele Haagse hotspot geopend

Op 29 juni opende voormalig winkelcentrum de Bazar aan de Hoefkade opnieuw haar deuren. Geheel getransformeerd tot een hub met meeting rooms, ruimtes voor evenementen en een restaurant én onder een nieuwe naam: BAZAAR OF IDEAS. Deze nieuwste Haagse hotspot is het resultaat van een succesvolle sam ...

16 juni 2015
Den Haag wil meer horeca in winkelgebied

Den Haag mag zich opmaken voor een nóg groter horeca-aanbod. De VVD diende een motie in, en die werd aangenomen door het college. De reeds gevestigde horecaondernemers zijn er niet blij mee... Derig procent aan horeca in winkelgebieden is namelijk veel te veel. Dagzaken welkom Tot op heden wa ...

5 juni 2015
Mobiele koffiebars duiken overal op

Per 4 juni is franchisenemer Ger Haverkamp eigenaar van een tweede Kaldi Mobiel. Kaldi Mobiel is een concept van Kaldi koffie & thee. Een mobiele koffiebar die overal in de regio kan opduiken. Daarbij kunnen passanten Kaldi koffie proeven, het verhaal achter de koffie horen en de barista aan het w ...

2 juni 2015
Multifunctionele Haagse hotspot geopend

Op 29 juni opende voormalig winkelcentrum de Bazar aan de Hoefkade opnieuw haar deuren. Geheel getransformeerd tot een hub met meeting rooms, ruimtes voor evenementen en een restaurant én onder een nieuwe naam: BAZAAR OF IDEAS. Deze nieuwste Haagse hotspot is het resultaat van een succesvolle sam ...

28 mei 2015
Koffie- en saladebar Utrecht start crowdfundingcampagne

Frans en Wendy Kooyman van espressobar 30ml en saladebar CROP uit Utrecht hebben een crowdfundingcampagne opgezet. Dit, omdat ze zoveel mogelijk zelfvoorzienend willen worden, zijn en blijven. "We willen alles creëren vanaf het basismateriaal dat we binnen krijgen. Dit betekent niet langer tegen ...

13 mei 2015
Bakkersvak 2015: ruim 7000 bezoekers

Met weer een stijging ten opzichte van vorig jaar reisden ruim 7000 bezoekers afgelopen 8 & 9 maart af naar Autotron Rosmalen. Samen met een inspirerend programma wisten de 160 exposanten het Autotron geheel om te toveren tot een verzamelplaats voor alle ondernemers die interesse hebben in de moois ...

18 februari 2015
Starbucks gaat aan huis leveren

Koffieliefhebbers in de Amerikaanse stad Seattle hoeven binnenkort de deur niet meer uit om hun favoriete koffie in huis te halen. Starbucks begint namelijk met een test om hun producten aan huis af te leveren. Nieuwe dienst voor abonnementhouders De koffiegigant heeft een nieuwe dienst gelance ...

12 december 2014
2015: Omzet horeca stabiel

De omzet in de horeca zal zich in 2015 naar verwachting stabiliseren. De sterke groei van de verkopen in 2014 (+3%) krijgt nog geen vervolg. Dit meldt het economisch bureau van de ING. Cafés kind van de rekening Ondanks het uitblijven van groei in 2015 worden ten opzichte van het dieptepunt in ...

1 december 2014
Meer plantaardige producten in horeca

Producten op basis van soja staan steeds meer in de belangstelling. Velen zijn immers op zoek naar plantaardige variaties op zuivel. De consument die sojaproducten of andere plantaardige voedingsproducten in huis haalt, wil tegenwoordig ook buitenshuis voor deze plantaardige variaties kunnen kieze ...

24 juli 2014
Workshops over opzetten koffiezaak

Afgelopen maand is de eerste workshop 'Mijn Eigen Koffiezaak' van start gegaan. Twee dagen lang hebben koffieondernemers in de dop heel veel informatie gekregen over het starten van hun eigen koffiezaak. Aan het eind van de training gaven de deelnemers aan dat het veel was, maar dat ze nu het gevo ...

24 juni 2014
Horecainterieur: de missers van 2014

Het is een begrip aan het worden, de jaarlijkse lijst van Do’s en Don’ts op het gebied van horeca. Een lijst met een gemeende knipoog. Ontwerper Rein Rambaldo van De Horecafabriek heeft met zijn team weer een aantal zaken gespot die 'niet meer kunnen', en te vaak gezien en gebruikt worden. Maa ...

24 april 2014
Groot succes voor Bakkersvak

Waar de wereldleiders zich in Den Haag verzamelden, verzamelde de top van de Nederlandse bakkerijsector (en vele lunchroomondernemers) zich in Autotron Rosmalen. Bijna 7.000 bezoekers, maar liefst 60 procent meer dan vorig jaar, hebben de ruim 150 deelnemers op 23 & 24 maart op Bakkersvak overweld ...

27 maart 2014
Lunchroom met 'snellaadstation'

Lunchroom en koffiebar The Coffee Virus in het A Lab in Amsterdam biedt haar gasten als een van de eerste bedrijven in Nederland een snellaadstation voor smartphones en tablets. Binnen een half uur is het apparaat snel en veilig opgeladen. Zodat men na de lunch of koffie weer kan Whatsappen, een f ...

28 januari 2014
Koekje gekocht? Gratis koffie erbij!

Bij de Neude in Utrecht opent koffiebar De Koekfabriek haar deuren. Deze koffiebar is een samenwerking tussen kookschool Kookmeesters en Reinaerde. Cliënten van Reinaerde bakken de koekjes die in de koffiewinkel te koop zijn. Iedere gast die een koekje koopt, krijgt er een kopje koffie bij. Co ...

11 december 2013
De lunchroomtrends voor 2014

Het jaar 2013 wordt bijna afgesloten en daarmee wordt ook het startsein gegeven voor de trendwatchers om met hun toplijstjes te komen. Waar kunnen lunchroomondernemers in 2014 niet omheen? De trends die we gaan terugzien in de lunchroombranche zetten we voor u op een rij. Bijvoorbeeld: zegt ‘bu ...

1 juli 2013
Zuivere koffie bij Hometown Coffee

‘Slow’ gezet of uit het espresso-apparaat. Met of zonder melk. IJskoud of gloeiend heet. Relaxt opdrinken of to go. Met een broodje of met een taartje. Bij de nieuwe zaak Hometown Coffee in Den Haag staat een team van enthousiaste barista’s klaar om een bijzondere koffies te maken voor haar ...

26 april 2013
Kaldi-vestiging wint franchiseprijs

Noortje Coolen van Kaldi koffie en thee mag zich franchisenemer van het jaar 2013 noemen. First Formula en Franchise+ maakte onlangs de winnaar bekend. Ook Rob en Bas Besselse van Domino’s Pizza en Marianne Koen van De Leukste Taartenshop waren in de race voor de titel. Online stemmen en mys ...

24 april 2013
Nieuwe Starbucks met Nederlandse tint

Starbucks opent de deuren van een nieuwe koffiebar in het centrum van Amsterdam op de Bloemenmarkt. Dit is de vierde bedrijfseigen vestiging van Starbucks in het centrum. Het is ook de eerste zaak in de hoofdstad die is gebouwd onder leiding van Ad de Hond, vice president Design Starbucks EMEA. ...

13 februari 2013
Klant koopt doe-het-zelf gerecht

Een nieuw foodinitiatief in Amsterdam is geopend. Bij Bilder & De Clercq kunnen bezoekers terecht voor gerechten die eenvoudig zijn te bereiden. Daarvoor moeten zij wel in eigen keuken staan. Kopen op gerecht Bilder & De Clercq is een winkel die de aandacht vestigt op het kopen van ingrediënten ...

27 januari 2013
Topomzet voor Starbucks

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft goede zaken gedaan. In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar werd een recordomzet behaald van 3,8 miljard dollar, 11 procent meer dan een jaar eerder. Hogere uitgaven In de afgelopen periode werden 212 nieuwe koffiebars geopend. De groei in de ...

11 september 2012
De beste koffie vind je in Amsterdam

De vestiging van De Koffie Salon aan de Utrechtsestraat in Amsterdam is uitgeroepen tot beste koffiezaak van Nederland en dankt dit succes aan de constante kwaliteit. Geoliede machine De jury omschreef de koffiezaak ook als een geoliede koffiemachine: ''Volume en kwaliteit gaan hier hand in hand ...

15 juni 2012
Doppio Espresso vestigt zich in bibliotheek

Er komt een nieuwe vestiging van Doppio Espresso in Drachten. Het Leescafé van de Beleefbibliotheek wordt verbouwd en verwelkomt Doppio. Ook voor de lunch Rinke Booij zal als franchisenemer van Doppio Espresso het leescafé runnen. In de nieuwe opzet kunnen klanten zowel in de espressobar als i ...

1 februari 2012
Sterft de koffiedrinker uit?

Gemiddeld drinkt tachtig procent van de Nederlanders iedere dag één tot drie kopjes koffie. Maar dit zijn niet de jongeren. Zal de consumptie dalen naarmate deze niet-koffiedrinkers, de jongeren dus, ouder worden? Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond onderzocht de koffiebranche. ...

3 juli 2011
Wilco Admiraal - Smaakmakers

In de baristawereld vinden continu discussies plaats. Nieuwe technieken worden doorgelicht, of producten en machines beoordeeld. Koffieprofessionals zijn mensen die graag experimenteren. Dit levert een schat aan verrassende inzichten op waarover wordt gediscussieerd op talloze blogs en koffieforums, ...

21 januari 2011
Dagje 'aan' in plaats van 'in' de zaak werken

In de horeca kunnen we er niet meer omheen: het volgen van trends en het toepassen daarvan binnen het eigen horecaconcept is een must. Maar hoe kom je op ideeën en hoe zet je de trends om naar een bruikbaar, omzetgenererend product of toepassing binnen de eigen zaak? Motiveren en inspireren Dou ...

16 juli 2010
Koffietroffee voor lunchroom Cappucino

De Ketelbinkie Koffietrofee 2010, die voor de 29ste keer voor de Rotterdamse horeca werd georganiseerd, is gewonnen door lunchroom Cappucino. De zaak van Ron van Beek en Ank van der Waal was opnieuw de beste. Cappucino mocht vorig jaar ook al de 'wisselketel' in ontvangst nemen, maar deze moest toen ...

31 mei 2010
Aantal lunchrooms groeit nog steeds

De afgelopen vijf jaar is het aantal lunchrooms in Nederland toegenomen van 2.015 naar 2.307, een stijging van bijna 15 procent. De afgelopen tien jaar is het aantal lunchrooms zelfs met ruim 35 procent gestegen. In de fastservicesector, waaronder lunchrooms vallen, is het totaal aantal bedrijven ov ...

7 mei 2010
Dutch Barista Championship 2010

In het Amsterdamse Hotel de Goudfazant zal maandag 10 mei dé koffiewedstrijd van het jaar plaatsvinden. De acht beste barista’s van Nederland zullen hier strijden om de prestigieuze titel Dutch Barista Champion. Naast deze titel strijden de finalisten ook om een plaats bij het World Barista Cham ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: