30ml Nachtegaalstraat is weer 'Beste koffiezaak van Utrecht'

Auteur: Redactie
Events 15 december 2021
30ml Nachtegaalstraat is weer 'Beste koffiezaak van Utrecht'

Specialty koffiebar 30ml Coffee & Food aan de Nachtegaalstraat in Utrecht viel vorig jaar al in de prijzen, maar mag zich ook dit jaar weer 'Beste koffiezaak van Utrecht' noemen. De afgelopen periode kon horecaminnend Nederland weer stemmen op hun favoriete zaak, in het kader van de 'Nederlandse Horecaprijzen 2021'. Net zoals vorig jaar zijn er tienduizenden stemmen uitgebracht, verspreid over 5 categorieën. Zowel binnen de gemeente als de provincie Utrecht kreeg de koffiebar/lunchroom wederom de meeste stemmen en hoogste waardering.

“Vorig jaar waren we natuurlijk door het dolle heen toen we hoorden dat we deze prijs gewonnen hadden,” vertelt Michel Tijdgat, barista en eigenaar van deze 30ml-vestiging, “maar dat we de titel dit jaar wéér verdiend hebben is natuurlijk helemaal geweldig!”

Lees hier het interview met (onder andere) Michel Tijdgat over de verlenging van de avondlockdown. 

'Huiskamer van Utrecht Oost'

De vestiging van de populaire 30ml-formule opende haar deuren in april 2019 en is inmiddels uitgegroeid tot de ‘huiskamer van Utrecht Oost’. Michel: “Ik denk dat we van meer dan 70% van onze gasten weten hoe ze heten, wat ze het liefste drinken en vaak zelfs ook wat hun weekendplannen zijn!" Het is tekenend voor de gastvrije ontvangst die de ondernemer en zijn team willen geven aan iedereen die langskomt: “Natuurlijk zorgen wij voor drankjes van hoge kwaliteit en heerlijk vers eten, maar onderaan de streep telt hoe prettig je geholpen wordt misschien nog wel het meest mee in de totale horecabeleving!"

De zaak heeft haar plekje in de buurt dus gevonden. En dat blijkt gewaardeerd te worden: de gasten gaven een gemiddeld waarderingscijfer van maar liefst 9,76. Daarmee liet de koffiebar alle concurrentie achter zich. Om dit te vieren is voor dit weekend een leuke actie bedacht.

Iedereen die op zaterdag 18 december langskomt, ontvangt gratis iets lekkers bij de koffie: een plak zelfgebakken ‘Lemon poppy cake’. Al het gebak in de vestiging is zelfgemaakt, en dit is momenteel één van de favorieten. Michel: “Kom dus allemaal gezellig langs zaterdag, wij trakteren! Zowel voor de mensen die binnen een bakkie komen doen, als voor hen die liever voor een TO GO-bestelling gaan.” Het lijkt weer eens lekker weer te worden dit weekend, dus deze actie laat zich goed combineren met een wandeling door de mooie straten en parken van Utrecht Oost.

Over 30ml Nachtegaalstraat

30ml Nachtegaalstraat is één van de drie 30ml-vestigingen in Utrecht. In de koffiebar/lunchroom worden alleen ‘specialty coffees’ bereid: gezet van bonen met een uitzonderlijk hoge kwaliteitsscore en met aandacht voor eerlijke beloning aan iedereen in de keten. De formule van 30ml Coffee & Food is ontstaan in Utrecht en heeft inmiddels 12 vestigingen door heel Nederland. De 13e is in aantocht: vestiging Tilburg opent haar deuren begin 2022!

Blijf op de hoogte

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws