Dit is de 'beste koffiezaak van Utrecht'

2 december 2020 | redactie

Deze week zijn de Nederlandse Horecaprijzen uitgereikt. Van 1 oktober tot en met 11 november kon iedereen stemmen op hun favoriete horecagelegenheid. Landelijk zijn er meer dan 80.000 stemmen uitgebracht. 30ml Coffee & Food aan de Nachtegaalstraat mag zich het komende jaar met trots “Beste koffiezaak van Utrecht” noemen. Zowel binnen de gemeente als provincie kreeg de koffiebar/lunchroom de meeste stemmen en hoogste waardering.

Trots en gastvrij

“We zijn heel trots op dit resultaat”, vertelt Michel Tijdgat, barista en eigenaar van de jongste 30ml-vestiging in Utrecht. “We hebben de afgelopen anderhalf jaar keihard gewerkt aan het neerzetten van onze eigen zaak. Samen met het team hebben we er een plek van gemaakt met niet alleen de beste koffie van Utrecht, maar ook een gastvrijheid die je niet overal tegenkomt!”

Dat de gasten dit waarderen blijkt uit de uitgebrachte stemmen tijdens de wedstrijd: 388 mensen kozen voor 30ml Nachtegaalstraat en gaven een waarderingscijfer van gemiddeld 9,64. “We zijn enorm dankbaar voor de support van al onze regelmatige en vaste gasten. Zij helpen ons momenteel door een moeilijke periode heen. Het winnen van deze prijs is echt een hele prettige bevestiging, het geeft energie om door te gaan waarmee we bezig zijn!”

Op landelijk niveau zijn ze 3e koffiezaak van Nederland geworden. Deze prijs is bepaald door een vakjury, op basis van een ingestuurde video over het getoonde ondernemerschap in het afgelopen jaar. Door de corona-maatregelen is de zaak momenteel al voor de tweede keer dit jaar alleen open voor to go.

Afhalen en bezorgen

Karsten Veerman, mede-eigenaar: “Uiteraard is onze hele kaart nu te verkrijgen om af te halen en te laten bezorgen. En daarnaast proberen we met leuke initiatieven zichtbaar te blijven. Zo bezorgden we met de Pasen ontbijtjes voor 271 man, stonden we op een gezellig marktje in de buurt zodra dat weer kon en openden we een Minibieb in onze zaak. Stilzitten is geen optie!”

Omdat Michel en Karsten zo blij zijn met deze prijs, willen ze dit met iedereen uit Utrecht vieren. Aanstaande zaterdag 5 december organiseren ze daarom een spectaculaire actie: ieder 2e to go drankje dat besteld wordt is gratis. Uiteraard geldt dit op alle koffietjes, maar ook op de thee, sapjes en frisdranken. Iedereen is welkom om de overwinning mee te vieren!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: