Staking Deliveroo-bezorgers op drukste dag van het jaar

2 januari 2018 | Roy Spijker

Zo'n tachtig maaltijdbezorgers van Deliveroo hebben op Nieuwjaarsdag tussen 17.00 en 20.00 uur het werk neergelegd. Zij bezorgden geen maaltijden in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Breda. De bezorgers protesteren zo tegen de plannen van het bezorgingsbedrijf om vanaf 1 februari alleen nog maar met zzp-contracten te werken. 

Op dit moment zijn nog veel medewerkers van Deliveroo in dienst van het bedrijf. Per 1 februari zal het bedrijf geen contracten verlengen en ook geen vaste contracten meer aanbieden. In plaats daarvan wil Deliveroo alleen nog maar met zzp'ers werken.

De actie werd ondersteund door vakbond FNV Jong, dat wil dat dat plannen van Deliveroo om alleen nog maar met ZZP'ers te werken wordt teruggedraaid. Ook Tweede Kamerleden hebben al hun zorgen geuit over de nieuw constructie van Deliveroo. Een aantal leden van de Tweede Kamer vreest dat bezorgers onder meer bij een ongeval een juridische procedure moeten doorlopen zonder zekerheid op een schadevergoeding. Dit in tegenstelling tot vaste werknemers.

Tegen BNR Nieuwsradio heeft Frederique Zebeda van FNV Jong al laten weten dat medewerkers van Deliveroo mogelijk opnieuw gaan staken als de bezorgingsdienst niet tegemoet komt aan de eisen van het personeel. Deliveroo heeft al laten weten dat stakingsactie te betreuren.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: