Speciaal geselecteerd voor de feestdagen!

22 december 2017 | Thijs Jacobs

Voor velen zijn de feestdagen een periode om even tot rust te komen, voor anderen is het ploeteren. De horeca kan immers te kanpen hebben met topdrukte, kijk maar eens naar al die volgeboekte restaurants. Voor wie tussendoor even wil bijkomen hebben we een overzicht gemaakt van de leukste interviews van afgelopen jaar. Klik op de kop om naar het artikel te gaan. 

Ronald Bakker, Bagels & Beans
In twintig jaar tijd groeide Bagels & Beans uit tot de meest gewilde franchiseformule van Nederland. Iets wat oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio nooit hadden verwacht.

Interview: Hoe onderneem je in een kattencafé?
De Haagse Zeeheldenbuurt is enorm in opkomst. In de Piet Heinstraat vind je kattencafé Ditjes & Katjes, waar Eef Krol haar droom werkelijkheid zag worden. Voor iemand die van katten, lekker eten en drinken én mensen houdt, is dit het Walhalla, een nirwana, de hemel, het paradijs...We dompelden ons onder in kattenliefde, zien een uitstekende lunchkaart en ervaren hier gepassioneerd ondernemerschap.

Dimitri Roels over brood
Dimitri en zijn vrouw hebben overigens niet stilgezeten: van vijf naar - eind dit jaar - 16 winkels in eigen beheer. Dat is niet niks. In Utrecht werden we in de vestiging van Vlaamsch Broodhuys aan de Nachtegaalstraat hartelijk ontvangen door de gedreven ondernemer.

Interview Joost Labadie, Subway
Trots poseert Joost Labadie van Subway met het nieuwe 9-grain brood, dat sinds kort wordt getest bij Subway. "Dit is onze nieuwste innovatie", zegt hij. De wijze waarop Labadie de broden laat zien, zegt iets over hoe betrokken hij is bij de organisatie...

Interview: culinaire oase in Almere
In een nogal troosteloos en grijs winkelcentrum in Almere Buiten verwacht je enkel of vooral vestigingen van de geijkte winkelketens te vinden. Die verwachting komt uit, maar temidden van al de ‘ketenwinkels’ die de teloorgang van de retail symboliseren, vinden we één pareltje. 

CityTrip interviews
We reisden onlangs af naar Utrecht en binnenkort weer naar een andere stad of regio. In deze reeks behandelen we allerhande dagzaken en laten we zien wat ondernemen voor de bezochte ondernemers betekent. 


De best gelezen artikelen van 2017
Voor wie het gemist heeft. We hebben de best gelezen artikelen van 2017 voor je verzameld. 

Je moet bier net zo behandelen als wijn
Fiona de lange is bierkenner en leert ons een en ander bij over bieren...

Interview Ton de Jonge, Bakkerswinkel Den Haag
Ton de Jonge is bedrijfsleider van de Bakkerswinkel in Den Haag. De vestiging vind je in een uniek pand, met maar liefst drie verdiepingen. In Nederland heeft de Bakkerswinkel nu al acht vestigingen, die je vindt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zoetermeer en Den Haag. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: