Muffins met Hollandse garnalen

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Muffins met Hollandse garnalen

Ingrediënten (4 personen)

250 gram Hollandse garnalen
150 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1 ei
150 ml yoghurt
3 eetlepels olijfolie
25 gram verse bieslook (fijngeknipt)
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel yoghurtmayonaise
1 eetlepel verse basilicum (fijngehakt)
zout en peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak 50 gram garnalen fijn. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel met de Parmezaanse kaas, een snufje zout en peper naar smaak. Breek het ei erboven en roer de yoghurt, olijfolie, bieslook en fijngehakte garnalen erdoor. Roer tot een stevig beslag. Schep dit mengsel in een muffinvorm met 12 kleine holtes of in 4 papieren cakevormpjes. Bak de muffins in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Klop in een kom het citroensap met de mayonaise, het basilicum en zout en peper naar smaak tot een dressing en schep de overige garnalen erdoor. Verdeel de garnalen tussen de muffins.

Overig nieuws