MaMa Kelly gaat 'no-showers' beboeten

22 augustus 2018 | David Bakker
MaMa Kelly gaat 'no-showers' beboeten<

Sinds de opening is MaMa Kelly Amsterdam vrijwel iedere avond vol gereserveerd. Het restaurant in het Olympisch Stadion met het spraakmakende roze interieur en de befaamde kip en kreeft heeft een grote aantrekkingskracht op gasten uit binnen- en buitenland. Maar deze roem heeft ook een keerzijde; niet alle gasten komen daadwerkelijk verschijnen nadat zij een reservering hebben gemaakt. Gemiddeld zijn er 15 ‘no shows’ per avond, zonder dat deze zijn aangekondigd. “Om deze reden introduceren wij per september 2018 een reserveringssysteem waarbij wordt gereserveerd met een creditkaart. Een systeem dat veel wordt toegepast in de internationale steden. Wanneer gasten zonder afmelden niet verschijnen, brengen we €40 annuleringskosten in rekening. Zo willen we het aantal no shows terug brengen en een plek bieden aan gasten die daadwerkelijk graag komen eten,” aldus eigenaar Rein Rambaldo.

Strakke shifts

Het nieuwe reserveringssysteem wordt voorlopig alleen voor de vestiging in Amsterdam toegepast. “In Den Haag hebben we gelukkig geen tot weinig no shows. Roze maakt blijkbaar iets los bij mensen”, lacht Rein. “Het tegenovergestelde gebeurt ook. We hebben meegemaakt dat gasten bewust een reserving plaatsten voor Den Haag als Amsterdam vol zat. Dan stonden ze alsnog met hun Haagse reservering in Amsterdam. We beschouwen het als een groot compliment dat MaMa Kelly Amsterdam zo populair is, al willen we alle gasten de aandacht kunnen geven die zij verdienen. En dan betekent het dat je ook wel eens nee moet verkondigen en in strakke shifts moet werken.” In september 2018 breidt MaMa Kelly Amsterdam haar service uit met MaMa’s Valet Parking, waarmee gasten hun auto voor de deur kunnen achterlaten en ophalen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: