FNV Horeca: Verlenging horecasluiting niet onverwacht, wel zorgelijk

3 november 2020 | redactie

Vanavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat de horeca langer gesloten blijft, ondanks de daling van het percentage positief geteste mensen. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “De verlengde sluiting – die voor horecamedewerkers heel onterecht voelt - is een groot offer dat van de horeca gevraagd wordt. Laten we in vredesnaam hopen dat de vandaag bekendgemaakte aanvullende maatregelen dé hamerslag zijn om het virus succesvol in te dammen. Voor ons is het allerbelangrijkst dat de horeca de deuren zo snel mogelijk weer kan openen. Alle inspanningen moeten daarop gericht zijn.“

Hart voor de horeca

Horecamedewerkers hebben er afgelopen jaar alles aan gedaan om corona onder controle te krijgen en een veilige plek voor gasten te creëren. Edwin Vlek: “Nu de horeca langer dicht blijft roepen we het publiek op om deze medewerkers een hart te geven als blijk van waardering en ondersteuning. Dit kan via de digitale Hartenpot die FNV Horeca op haar social media kanalen heeft gelanceerd (#hartvoordehoreca).”

100% sluiting = 100% vergoeding

FNV Horeca verwacht ook van de overheid dat deze de sector ondersteunt in de vorm van 100% sluiting = 100% vergoeding. In plaats van de NOW-3 af te bouwen, zou de overheid de horeca tijdens deze verlengde sluiting juist extra steun moeten bieden. Hierdoor krijgen horecaondernemers meer ruimte om medewerkers in dienst te houden; medewerkers die de sector keihard nodig heeft als de deuren weer open mogen en die de sector anders massaal gaan verlaten. De steunpilaren van nu en de opleiders voor het horecapersoneel van morgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: