'Zo. Nu eerst een Bavaria' succesvol verdedigd

16 maart 2016
'Zo. Nu eerst een Bavaria' succesvol verdedigd

Bierbrouwer Bavaria heeft haar slogan met succes beschermt bij de rechter. De reclameboodschap van You Hosting lijkt te veel op die
van Bavaria en moet daarom verdwijnen.

*Merkenrecht*
’Zo. Nu eerst naar de cloud’, is de slogan van Your Hosting, een Zwolse aanbieder van clouddiensten. Met deze slogan maakte Your Hosting reclame op radiozenders. Dat mag niet meer, oordeelde de rechter vandaag. Bavaria vond dat de slogan te veel leek op haar bekende ’Zo. Nu eerst een Bavaria’. De brouwer meent merkenrecht te hebben op deze slogans. In een kort geding bij de rechtbank in Den Haag streed Bavaria om een verbod van de Your Hosting-reclames met de vergelijkbare slogan.

*Meeliften*
Bavaria vindt dat Your Hosting wilt meeliften op de naamsbekendheid van het biermerk.
Your Hosting vond dat de slogan niet zo origineel is dat er bescherming van merkenrecht bij kon komen kijken. Ook wierp het hostingbedrijf op dat de twee bedrijven in een totaal andere branche actief zijn. Bavaria legde de in 1985 ontwikkelde slogan vast als woordmerk. Omdat de slogans te veel op elkaar lijken, vindt de Haagse kortgedingrechter dat Your Hosting inbreuk maakt op auteursrechten van Bavaria.

~Christel Tuin~

Overig nieuws