'Portiegrootte minus 40 procent, levensjaren gast plus 20'

4 juli 2012 |
'Portiegrootte minus 40 procent, levensjaren gast plus 20'<

Brits onderzoek toont aan dat je langer kan leven door minder te eten. Na tests op muizen en fruitvliegjes berekenden wetenschappers dat 40 procent minder eten de mens 20 extra levensjaren op kan leveren.

Veroudering
Voorlopig zijn de uitslagen nog theoretisch, want het onderzoek loopt 'pas' 10 jaar. Door gematigd te eten en met het gebruik van medicijnen zouden verouderingsprocessen geremd worden waardoor men langer leeft.

Minder uit eten?
Is dit onderzoek koren op de molen van diëtisten en obesitasbestrijders? Is het de doodsteek van all you can eat restaurants? Is dit überhaupt geen goed nieuws voor de branche? Betekent minder eten dan direct ook minder 'uit eten'?

Restaureren
De definitieve resultaten van het onderzoek worden pas over een aantal decennia verwacht. In de tussentijd kunnen koks het beste de herkomst van het woord restaurant in het achterhoofd houden. Het allereerste restaurant in Parijs begon immers met een krachtige soep waar de gasten (eerder patiënten) van aansterkten. Restaureren, letterlijk en figuurlijk. Dat doen we en dat blijven we doen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: