'Portiegrootte minus 40 procent, levensjaren gast plus 20'

4 juli 2012 |
'Portiegrootte minus 40 procent, levensjaren gast plus 20'<

Brits onderzoek toont aan dat je langer kan leven door minder te eten. Na tests op muizen en fruitvliegjes berekenden wetenschappers dat 40 procent minder eten de mens 20 extra levensjaren op kan leveren.

Veroudering
Voorlopig zijn de uitslagen nog theoretisch, want het onderzoek loopt 'pas' 10 jaar. Door gematigd te eten en met het gebruik van medicijnen zouden verouderingsprocessen geremd worden waardoor men langer leeft.

Minder uit eten?
Is dit onderzoek koren op de molen van diëtisten en obesitasbestrijders? Is het de doodsteek van all you can eat restaurants? Is dit überhaupt geen goed nieuws voor de branche? Betekent minder eten dan direct ook minder 'uit eten'?

Restaureren
De definitieve resultaten van het onderzoek worden pas over een aantal decennia verwacht. In de tussentijd kunnen koks het beste de herkomst van het woord restaurant in het achterhoofd houden. Het allereerste restaurant in Parijs begon immers met een krachtige soep waar de gasten (eerder patiënten) van aansterkten. Restaureren, letterlijk en figuurlijk. Dat doen we en dat blijven we doen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: