U heeft gezocht op : HEMA

30 december 2020 Financieel Digitaal Ondernemen
De opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

29 december 2020 Ondernemen Longread Digitaal Ondernemen
De voordelen van loyaliteitsprogramma's 

Loyaliteitsprogramma's zijn van alle tijden. Van het plakje worst bij de slager tot de zegeltjes bij de supermarkt en het sparen via de Starbucks-app voor gratis extra espressoshots in de Caffe Latte. Loyaliteitsprogramma lonen, ook in de horeca. In dit artikel lees je hoe en waarom. in 2017 ...

21 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
Lunchroomgast hecht waarde aan loyaltyprogramma

Meer dan 95 procent van je beslissingen worden in het onderbewustzijn genomen. De klant is dus al betrokken bij hetgeen je biedt, alleen je moet wel communiceren om deze betrokkenheid te stimuleren en onder de aandacht te blijven. Arjan Kok, CEO van Loyalty Makers, vertelt over succesvolle manieren ...

17 december 2020 Tech Digitaal Ondernemen
Gevaren online veiligheid worden in de horeca vaak onderschat

Het afgelopen jaar steeg het aantal politie-aangiftes van cybercrime met 66 procent, kregen ondernemers en kennisinstellingen te maken met gijzelsoftware en liep de economische schade hierdoor navenant op. Desondanks vinden Nederlanders zelf dat zij goed op de hoogte zijn van hun digitale veiligheid ...

14 december 2020 Tech Digitaal Ondernemen
Personeelssoftware in je lunchroom: besparen en professionaliseren

Software voor personeelsplanning wordt steeds vaker gebruikt in de horeca. In Excel werken is een tijdrovende bezigheid, dus het werken met personeelsplanningssoftware levert niet alleen tijd – en dus ook geld – op, maar het bevordert ook de interactie tussen je personeelsleden. Hoe dat ...

9 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
De psychologie achter een goede website

Waaraan moet een goede website voldoen en hoe richt je de beste website in voor jouw horecaonderneming? Dat is per type website en bedrijf verschillend, maar er zijn elementen die voor iedere website gelden. Philip Jordanov is cognitief neuropsycholoog en werkzaam bij Neurofied, een bedrijf dat inzi ...

7 december 2020 Interview Ondernemen Digitaal Ondernemen
Virtual brands & delivery only; een blijvend fenomeen?

Terwijl de deuren van de horeca in 2020 voor een groot deel gesloten bleven, ontwikkelden veel horecaondernemers aan de achterkant van hun zaak een nieuwe omzetstroom. Afhalen en bezorgen was de broodnodige reddingsboei. Een tijdelijk of blijvend fenomeen? En komt er in de (nabije) toekomst meer rui ...

3 december 2020 Interview Digitaal Ondernemen
Horacamarketing op socials: influencers als spin in het web

Bij een goede marketingstrategie mag social media niet ontbreken. Wil je verzekerd zijn van een groot bereik, dan kun je haast niet om ‘influencers’ heen. Die influencers vind je op Youtube, op hun eigen blogs, Facebook, Instagram, Snapchat of TikTok. Wie een influencer inzet, meestal te ...

1 december 2020 Financieel Ondernemen Digitaal Ondernemen Horeca & Belasting
7 redenen waarom uw administratie digitaal moet

Digitaliseren is de afgelopen jaren een enorme trend. Alles moet tegenwoordig online en in de cloud. Daarnaast streven veel bedrijven naar een clean desk of een paperless office. Maar wat is er eigenlijk mis met een papieren administratie? Veel ondernemers werken nog met mappen. Inkomende facture ...

24 november 2020 Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

2 november 2020 Achtergronden Fastservice
SPAR neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club

SPAR neemt een meerderheidsbelang in The Tosti Club, dat elf vestigingen heeft in steden als Rotterdam, Breda en Nijmegen. In Arnhem en Zwolle is The Tosti Club al onderdeel van de plaatselijke SPAR-vestiging. Met de overname breidt SPAR zijn marktaandeel in het segment FOODSERVICE aanzienlijk ui ...

2 november 2020 Financieel Ondernemen Horeca & Belasting
Aanvraag vaststelling NOW 1.0: wat betekent dit voor u?

Zonder vaststelling geen recht op subsidie Heeft u als ondernemer de afgelopen periode een aanvraag ingediend voor NOW 1.0, dan kunt u vanaf 7 oktober vaststelling aanvragen van uw NOW-subsidie. Let op: u moet altijd vaststelling aanvragen. Doet u dit niet (tijdig), dan moet u de ontvangen sub ...

19 oktober 2020
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

1 oktober 2020 Nice 'n Easy
Seafood Bar Je m'en Fish uit Gent brengt zeevruchten met een twist

De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om een oester te degusteren. Hier krijg je kwaliteit uit de zee die je zelfs staand aan de bar kan verorberen. Drie jongelui die hun job als advocate ...

30 september 2020 Gastronomie Nice 'n Easy
Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) spreken over convenience

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate ...

29 september 2020 Interview Longread
The Blueberry overleeft: ''We behaalden deze zomer zelfs een omzetstijging''

Het is lastig ondernemen in deze uitdagende tijden, maar Lisette de Jong laat met haar zaak The Blueberry zien dat er nog steeds heel veel mogelijk is. Lisette heeft inmiddels twee vestigingen van haar ontbijt- en lunchzaak met Amerikaans thema. We bezochten haar in de vestiging in Amersfoort-Noord, ...

28 september 2020 Nice 'n Easy
Gebruik van convenience is vaak afhankelijk van je volume

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m ...

24 september 2020 Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings ...

21 september 2020 Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d ...

17 september 2020 Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h ...

11 september 2020 Events Mensen
Landelijke dag voor de horeca op 9 oktober 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 brengt horeca Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de ...

10 september 2020 Ondernemen Nice 'n Easy
Zo maak je de perfecte borrelplank

Convenience bestaat in vele vormen, zelfs op het gebied van het borrelmoment. In het café wordt vrijwel uitsluitend met convenience gewerkt, want het bier stroomt kant-en-klaar uit de tap, de wijn zit drinkklaar in de fles en het flesje fris hoeft alleen nog maar ontdaan te worden van de kroo ...

8 september 2020 Financieel Nice 'n Easy
De snelle opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

7 september 2020 Nice 'n Easy
Zes non-food convenience voordelen voor de horeca

Convenience in de horeca is meer dan gefileerde vis, gepelde tomaten en geschilde aardappelen. Denk bij convenience ook aan softwaresystemen die de dynamiek in de keuken dusdanig soepel laat verlopen, dat er duizenden euro’s per jaar bespaard kunnen worden. Wie nu nog met pen en papier werkt, ...

26 augustus 2020 Achtergronden
September: alles over gemaks- en convenienceproducten

Gemaksproducten, halffabricaten of basisingrediënten… Er zijn maar weinig professionele koks die er niet mee werken. Daarom hebben wij speciaal voor onze doelgroep van horecaondernemers de ‘Nice 'n Easy’ maand in het leven geroepen, waarbij het gebruik van deze producten ...

1 juni 2020 Corona
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti ...

29 mei 2020
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor & ...

24 april 2020 Food
De foodtrends tijdens Koningsdag: dit bestelt Nederland

Waar Nederlanders in 2017 en 2018 nog een gezond maaltje bestelden tijdens Koningsdag, zijn hamburgers en snacks in 2019 populairder geworden op de jaarlijkse feestdag. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data* van Deliveroo van de Koningsdagen van de afgelopen jaren ...

4 maart 2020 Video
Op reportage: Jeroens Paviljoen

Jeroen Dammers is de eigenaar van de lunchroom Jeroens Paviljoen. De lunchroom is gevestigd in het gezellige plaatsje Leusden. Voor Jeroen was alles nog erg nieuw toen hij had besloten om een lunchroom te gaan beginnen, hij runt pas een half jaartje deze lunchroom. 25 jaar lang heeft hij zichzelf in ...

21 februari 2020 Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu ...

14 februari 2020
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e ...

12 februari 2020 Columns
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d ...

17 januari 2020
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D ...

17 januari 2020 Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema& ...

19 december 2019 Interview Longread
Interview: Scandinavische lunchroom in Hengelo

In het centrum van Hengelo vind je RølleSmølle: een lunchroom die je met recht zou kunnen betitelen als een zaak binnen het hogere segment. Raoul en Lihilde vonden elkaar en delen de passie voor het Bourgondische leven, voor lekker eten en drinken. Maar is Hengelo al klaar voor zo&rsqu ...

13 december 2019 Gastronomie
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

11 december 2019
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns ...

20 november 2019 Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko ...

23 oktober 2019 Longread
Nederlanders ontbijten vaker en 'uitdagender' buiten de deur

Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d’orange. Zo zag het ontbijt er voor miljoenen Nederlanders decennialang uit, maar zelfs de meest doorgewinterde kaaskop ontbijt tegenwoordig wel ...

22 oktober 2019
[FOTO'S] Is dit de gaafste horecahotspot van Rotterdam?

Één plek waar je terecht kunt voor een tal van uiteenlopende culturen, thema's en smaken. Midden in het centrum van Rotterdam opende café DoDo haar imposante deuren voor publiek. Met maar liefst 220 zitplaatsen verdeeld over 7 uiteenlopende wereldse themaruimtes, belooft dez ...

15 oktober 2019 Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij ...

8 oktober 2019
Ondernemers vaak doelwit van helers

Regelmatig zijn ondernemers het doelwit van helers, bijvoorbeeld doordat zij gestolen producten aangeboden krijgen. Ook worden zij slachtoffer van bedrijfsinbraken of overvallen waarbij eigendommen worden buitgemaakt. In 80% van de gevallen wordt buit geheeld. Gelukkig kunnen ondernemers veel doen o ...

12 september 2019 Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening ...

7 augustus 2019 Food
Nu ook een vegan groente hotdog te koop bij de HEMA

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. HEMA zet hiermee een belangrijke stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is ...

15 juli 2019 Achtergronden Tech
6 restaurant apps om van te smullen

Ga je vanavond uiteten of zoek je als restaurateur een app waar jouw zaak niet op mag ontbreken? Lees dan vooral verder. Een leuk restaurant vinden voor een simpele hap of juist een uitgebreid diner kan soms een flinke kluif zijn. Want, opties te over! Vooral als je in een stad bent waarvan je niet ...

11 juli 2019 Events Branded Content
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019: topwedstrijden en vakinformatie

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

10 juli 2019 Events
FNV Horecabond organiseert event voor horecaprofessionals

Op maandag 28 oktober 2019 komen horeca-, catering- en recreatieprofessionals vanuit het hele land samen op de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum. Dit unieke event vol workshops, food en fun wordt georganiseerd door FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, onderdelen van vakorganisatie FNV Hor ...

3 juli 2019
Vegan chef Aaron Adams keynote tijdens TASTE Summit op de BBB (Video)

Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten, Aaron Adams, gaat zijn unieke visie op de regionale keuken delen. Adams is keynote speaker op gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens 65ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht. Het do ...

24 juni 2019 Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

25 april 2019 Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha ...

12 maart 2019 Gastronomie Michelin
Duits pretpark behoudt twee Michelinsterren

Voor de vijfde keer op rij ontving het fine-dining restaurant van Europa-Park op 26 februari twee Michelinsterren. Europa-Park blijft hiermee het eerste en enige attractiepark ter wereld met een sterrenkeuken. Restaurant 'Ammolite' van themahotel 'Bell Rock' behoort daarmee tot de 4 ...

8 maart 2019
Ook HEMA gaat voor vegan

De heerlijke vegan appelkruimeltaart van HEMA ligt vanaf vandaag in de winkel. Dit is de eerste zoete taart van HEMA die helemaal vegan is. De taart bevat plantaardige margarine in plaats van roomboter en ook zit er geen ei meer in de taart verwerkt. De nieuwe taart zal de oude variant van de appelk ...

28 februari 2019
Bakkersvak 2019: uitgebreidste programma ooit

Het programma voor Bakkersvak 2019 is definitief rond. Na zeven succesvolle edities heeft organisator Easyfairs dit jaar een uitgebreider programma opgezet in samenwerking met haar partners, volledig afgestemd op de wensen van de bezoeker. Hierdoor zijn er meer workshops, demo’s en lezingen da ...

20 februari 2019 Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D ...

14 januari 2019
23-jarige onderneemster Naomi Jansen opent Vital4Skool in Leek

Op maandag 7 januari opende Naomi Jansen in Leek haar gezonde schoolkantine. Ze is slechts 23 jaar en is nu al een eigen zaak begonnen. Naomi koos voor de scholengemeenschap rsg de Borgen om het cateringbedrijf op te zetten. Haar oog viel daarbij op de franchiseformule Vital4Skool. Dat Naomi voor ...

7 januari 2019 Gastronomie
Trendrapport 2019: de 7 opkomende trends in de restaurantindustrie

Het nieuwe jaar is nog maar net van start en daarom presenteert IENS, het platform voor het zoeken en reserveren van restaurants in Europa en onderdeel van TheFork, in samenwerking met internationaal marktonderzoeksbureau Doxa, The Dining Out Trends Report 2019. Hierin staan de 7 wereldwijd opkomend ...

4 januari 2019 Events
Sterrenkoks koken op Horecava

Makro maakt onderdeel uit van de grootste vakbeurs van Nederland omdat de Horecava net als Makro de horeca naar een hoger plan wil tillen. Van 7 t/m 10 januari is de Horecava in de RAI Amsterdam. Makro zal zorgen voor versproducten in het pop-up restaurant en deelnemen aan het Horecava InnovationLAB ...

4 januari 2019 Internationaal
Italiaanse producten onverminderd populair

De Italiaanse gastronomie is erg populair in Nederland; in de eerste 9 maanden van 2018 werd er voor 911 miljoen euro voedingsmiddelen uit Italië geïmporteerd wat een stijging betekent van 5,32% ten opzichte van vorig jaar. Voor Nederland is Italië een van de belangrijkste exportlande ...

2 januari 2019 Interview Longread
Interview: culinair inspirator van Debuut aan het woord

Bij Debuut Horecabeheer en Ontwikkeling maken de chefs van de zeventien horecaconcepten (onder andere) gebruik van gemaksproducten die afkomstig zijn van verschillende gespecialiseerde leveranciers. De recepturen daarvoor komen voort uit de maandelijkse brainstormsessies met chefs en leveranciers on ...

26 december 2018 Interview Longread
Convenience: een vloek en een zegen

Gemak dient de kok, zou je zeggen. Om het arbeidsintensieve werk in de keuken te verlichten, zijn er tal van basisproducten die een handje kunnen helpen. Convenience is al lang geen vies scheldwoord meer, maar is het nu een zegen of toch een vloek voor het koksvak? We peilen de meningen van verschil ...

19 december 2018 Achtergronden Interview
Alle interviews van 2018 op een rijtje

Zo. De decemberuitgave van Lunchroom is bij alle lunchrooms van Nederland op de mat gevallen en we maken aan het eind van het jaar de balans op. We hebben enorm veel zaken bezocht, van HEMA tot Scandinavische lunchzaak, van chocoladehemel tot lunchroom voor truckers en van prachtzaak in Leeuwarden t ...

19 december 2018 Interview Longread
Interview lunchroom Fika: "Geen uitsmijters, maar smørrebrød"

Carlijn Evers startte in 2015 haar eigen zaak, Fika, in Nijmegen. Na zeven jaar in restaurants gewerkt te hebben naast haar studie communicatiewetenschappen, hakte ze de knoop door. Liever niet op kantoor, maar lekker binnen de horeca aan het werk. Het bleek een goede keuze. Carlijn werkte na haa ...

13 december 2018
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A ...

31 oktober 2018 KHN
Jacco de Lignie nieuwe regiovoorzitter van KHN Zeeland 

Jacco de Lignie is maandag 29 oktober benoemd als regiovoorzitter van KHN Zeeland. Hij volgt Michel Kloeg op die sinds een aantal maanden lid is van het Landelijk Bestuur van KHN. Michel Kloeg: “Ik ben heel blij dat Jacco de Lignie onze nieuwe regiovoorzitter in Zeeland is. Hij stond 25 jaar l ...

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest ...

26 oktober 2018
Melkweg opent café-restaurant MILK aan Marnixstraat Amsterdam

Popcultuurpodium de Melkweg heeft vandaag de deuren van haar eigen café/restaurant genaamd MILK geopend aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. Het café/restaurant, waarvan het interieur geïnspireerd is door het American diner concept, is de hele dag geopend voor lunch, borrel en di ...

9 oktober 2018 Interview Den Haag Longread
Interview: 'eighties breakfast-hotspot' in Den Haag geopend

In het bruisende Zeeheldenkwartier in Den Haag is vorige week een geweldige breakfast-hotspot geopend. Britt, de jonge eigenaresse van de zaak, heeft haar droom waargemaakt en is een ontbijtcafé met als thema 'de eighties' gestart. En het moet gezegd, het ziet er geweldig uit! De n ...

5 oktober 2018 KHN
Dutch Cuisine en KHN werken samen aan duurzame menu’s in de horeca

Vandaag is de aftrap van de Dutch Agri Food week. Voor Dutch Cuisine en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hét moment om hun samenwerking te bekrachtigen. KHN en Dutch Cuisine gaan actief aandacht geven aan de ‘verduurzaming’ of ‘vergroening’ van de menukaart in de Ned ...

4 oktober 2018 Events
Bomvol programma BBB Maastricht 2018

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt ...

27 september 2018 Events
Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thema ...

21 september 2018 Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe ...

12 september 2018
Duurzaam pop-up restaurant Sil slechts 3 maanden geopend in Rotterdam

Op 4 september 2018 is Pop-up restaurant Sil geopend voor 3 maanden in het gerenommeerde hotel Pincoffs, op steenworp afstand van de Erasmusbrug in Rotterdam. Sil staat voor een bewuste manier van koken. Van kop tot staart; van schil tot pit, is het motto. Het restaurant is open voor lunch en diner ...

7 september 2018 Events Achtergronden
Het meest bourgondische evenement voor de horeca

Van 8 tot en met 10 oktober staat Maastricht in het teken van bourgondisch genieten, innovatie, inspiratie en netwerken. Dan vindt immers de oudste horecavakbeurs van Nederland, BBB Maastricht, plaats. Deze horecabeurs mag dan wel de oudste van Nederland zijn, oubollig is het event zeer zeker niet. ...

5 september 2018 Food Events Achtergronden
Bewerkt eten oorzaak van gezondheidsproblematiek?

Bewerkt voedsel is de kern van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en bewustwording daarvan is een eerste stap naar een gezondere samenleving. Dat is het hoofdthema van TASTE Summit, het gastronomisch congres dat plaatsvindt op dinsdag 9 oktober in MECC Maastricht. Onder de noemer ‘Vital Fo ...

21 augustus 2018 Events
Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productont ...

4 juli 2018 Fastservice
Julia’s en Bagels & Beans worden hoog gewaardeerd

Uit het GfK Formule Rapport 2018 blijkt dat Julia’s, Bagels & Beans, Spar en Hutten de best gewaardeerde Out of Home Formules zijn. Deze formules worden elk in hun eigen segment Fastservice, Coffee & Lunch, On the Move en At Work als beste gewaardeerd door hun eigen gasten. In totaal z ...

2 juli 2018 Food Achtergronden
Volgens HEMA zijn stapelbare dripcakes de trend

HEMA heeft iets verrukkelijks aan het gebakassortiment toegevoegd: dripcakes! Deze hype is overgewaaid vanuit de UK en de VS. Deze taarten zijn onwijs populair; je kan je creativiteit er op kwijt en helemaal losgaan op het ontwerp. Misschien iets dat jij je gasten graag voorzet? De dripcakes zijn pe ...

28 juni 2018 Video Internationaal
Video: volledig geautomatiseerd HEMA restaurant in China

In China houden ze wel van technische hoogstandjes, dus de HEMA wilde in het land niet achterblijven. In een winkel is een restaurant geopend waar klanten geheel geautomatiseerd op hun wenken worden bediend. De ingrediënten worden door de klant zelf uitgekozen. Er wordt betaald met de app, w ...

26 juni 2018 Food
Noordzeevis op de kaart op festival

Nog een paar dagen en dan start VISSCH, hét culinaire Noordzeevisfestival rondom de Scheveningse Visafslag. Dit unieke gratis toegankelijke foodfestival zet voor de 5e keer de Noordzeevis (terug) op de kaart. ?Noordzeevis is één van de mooiste streekproducten van Nederland. Het is gezond, duurzaa ...

15 juni 2018 Longread
Mentale gezondheid en stress: de millennial in de hospitality-industrie

“Goed hoor, maar ik heb het momenteel wel druk”, is steevast het antwoord op de vraag hoe het met iemand gaat. Sluipenderwijs heeft tijdsdruk een groeiend negatief effect op mentale klachten onder de werkende bevolking en deze klachten lijken ook de jongere generatie, de ‘millennia ...

3 juni 2018 Achtergronden F&B Longread
Een sterk F&B-concept vertelt een sterk verhaal

Enthousiaste gasten, een solide concurrentiepositie, groeiende winstcijfers, trotse medewerkers en gratis publiciteit. Welke hotelier of ondernemer wil dit niet? De sleutel tot blijvend succes in de huidige verdringingsmarkt is anders durven te zijn met een authentiek en niet te kopiëren busine ...

19 maart 2018 Achtergronden Interview
Download gratis de nieuwe uitgave van Lunchroom!

Gratis en voor niets, dat zie je niet vaak. De nieuwe uitgave van Lunchroom is wonderwel gratis te downloaden via deze link. In deze editie lees je over de nieuwe opzet van de HEMA, over trendy dagzaken in Enschede en over een slimme routing in de keuken. Er is natuurlijk meer, maar daarvoor zul ...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg ...

25 januari 2018 Achtergronden
Nieuwe voltijd mbo-opleiding voor fastservicesector bij SVO

Vanaf augustus 2018 biedt SVO vakopleiding food op twee locaties een voltijd mbo-opleiding aan op niveau 4: Food, Hospitality & Leadership. Dé opleiding voor toekomstige managers. De mbo-opleiding Food, Hospitality & Leadership richt zich op jongeren die carrière willen maken i ...

17 januari 2018 Achtergronden
Doppio Espresso Nijmegen wint dagje uit

Doppio Espresso Nijmegen is uitgeroepen tot 'Doppio van het Jaar' en wint daarmee een dagje uit met het team. Ondertussen neemt het hoofdkantoor van Doppio de espressobar een dagje over. Awards Afgelopen september tijdens een reis met Doppio ondernemers naar Italië werden de eerst ...

5 januari 2018
Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Hoe dit in ...

6 december 2017
Thema Bakkersvak 2018 bekend: ‘klassiekers in nieuw jasje’

In 2018 wordt het programma op Bakkersvak naar een hoger niveau getild. Op een heus belevenisplein worden alle demonstraties, workshops en masterclasses op één plek samengebracht waar het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’ centraal staat. Bakery Institute, het Nederland ...

4 december 2017 Mensen
Pannenkoekenrestaurants starten actie voor mensen met verstandelijke beperking

Vanaf 2 december 2017 ligt bij 75 pannenkoekenrestaurants in Nederland de vrolijke PoëziePretPlacemat. De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) start deze actie voor mensen met een verstandelijke beperking en nodigt pannenkoekeneters uit om een gedicht te maken. Daarbij kunnen me ...

28 november 2017
In Beeld: Nieuw interieur Vlaamsch Broodhuys Amstelveenseweg Amsterdam

Het Vlaamsch Broodhuys in Amsterdam heeft een nieuw interieur. Het kleurenschema is voornamelijk zwart en wit, met een tikje eik en koper. Bekijk de foto's van het vernieuwde interieur hieronder. Eerder dit jaar interviewde wij Dimitri Roels van het Vlaamsch Broodhuys. Lees dat gesprek hier t ...

14 november 2017 Duurzaamheid
Nominaties Horecava Innovation Award 2018 bekend

Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de ...

6 november 2017
BINK rooftop bar/restaurant officieel geopend

Afgelopen weekend is de rooftop bar/restaurant BINK feestelijk geopend. De aanwezigen werden getrakteerd op een ‘BINK experience’, een vrijdagmiddagborrel, diner én clubavond tot in de late uurtjes. Het gloednieuwe horecaconcept, dat gevestigd is op de bovenste etage van BINK36 aa ...

3 november 2017 Drinks
Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

Op donderdag 2 november is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier, Groningen geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de eerste SVH Meesterschenker sinds 2002. Een SVH Meesterschenker weet als geen ander gasten te verrassen met uiteenlopende dr ...

27 oktober 2017
Fernando Laposse wint Future Food Design Awards

Ontwerper Fernando Laposse is met zijn project Totomoxtle de winnaar van de eerste Future Food Design Awards. In zijn project werkt hij samen met Mexicaanse boeren om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen voor lokale maissoorten waarbij minder restafval ontstaat én meer wordt verdiend. Totomo ...

23 oktober 2017 Events
Restaurant Meat serveert een eigen koe in acht weken

Het zijn onderwerpen waar we ons tegenwoordig steeds meer mee bezig houden: duurzaamheid, zero waste en aandacht voor je omgeving. Marcel Nijenhuis, eigenaar van Vleeschcafé Meat, vindt het belangrijk om in deze tijd dit soort thema’s in zijn restaurant een grotere rol te laten spelen. ...

17 oktober 2017 Achtergronden
Waarom je ook over de muziek moet nadenken

Jouw lunchroom is helemaal af; je hebt een frisse unieke menukaart, het interieur ziet er top uit en ook op sociale media doe je leuk mee. Dagelijks is je zaak goed gevuld en je gasten zijn tevreden. Om het ze nog meer naar de zin te maken, heb je op de achtergrond een muziekje aanstaan. Gewoon van ...

9 oktober 2017 Achtergronden
Nederlanders willen beveiligingscamera's in de horeca

Driekwart van de Nederlanders vindt dat elke winkel en horecagelegenheid beveiligingscamera’s moet hebben, blijkt uit onderzoek onder 1.489 Nederlanders. Zij verwachten dat daardoor criminaliteit wordt teruggedrongen. Bovendien voelen Nederlanders zich in een winkel of café met camerato ...

6 oktober 2017 Economie Food
Hier koopt Nederland zijn eten en drinken

Het gaat goed met de foodsector. De consument heeft duidelijk zijn hand van de knip gehaald nu hij meer vertrouwen heeft in de economie. Gedreven door de behoefte aan tijdwinst en beleving, eet hij vaker buiten de deur of koopt hij gemaksproducten voor thuis of onderweg. Dat is één van ...

3 oktober 2017 Food Achtergronden
Steeds meer duurzaam voedsel in de horeca

De trend om steeds duurzamer te eten zet onverminderd door. Voor het zevende jaar op rij is een forse toename te zien van de consumptie van duurzame producten. In 2016 hebben consumenten voor 3,8 miljard euro dier ...

28 september 2017 Gastronomie
Flaming veggies: verkiezing 'hottest chef' in het teken van groenten

Groenten krijgen een steeds prominentere plek op het restaurantmenu. Om deze veggie gerechten wat extra pit te geven, staat het thema van de 3e Hottest Chef-verkiezing daarom in het teken van ‘Flaming Veggies’. Reis naar de VS in het verschiet Organisator Tabasco® is dringend o ...

25 september 2017 Achtergronden
Hema zet meer in op horecafunctie

Hema zet meer in op voedsel in het nieuwe concept, dat wordt uitgerold naar buitenlands voorbeeld. De winkels worden uitgerust met een volledig restaurant voor ontbijt, lunch en avondeten. Daarnaast komt er een café-inrichting, waar bijvoorbeeld ontbijt en lunch worden aangeboden. Ook kan ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: