Mobieltjesterreur

15 oktober 2015 |
Mobieltjesterreur<

Normaliter schrijf ik mijn columns vanuit ervaring. Dit keer wil ik graag een uiterst interessant restaurantonderzoek onder de aandacht
brengen. Een tijdje geleden dook een opmerkelijk bericht op Craiglist (de grimmige versie van Marktplaats) op. Het artikel is alleen al in Nederland 100.000 keer geliked, 50.000 keer gedeeld en 507 keer getweet.

Langzame service
Tien jaar lang kreeg een populair restaurant in New York klachten over een langzame service. Moest het bedienend personeel getraind worden of kon het keukenpersoneel het niet aan? Het restaurant trainde zijn personeel, paste het menu aan en huurde meer personeel in. Niets hielp.

Beveiligingscamera’s
Tot een bedrijf het restaurant adviseerde om de tapes van de beveiligingscamera’s, die daar al tien jaar hingen, te vergelijken. Er werd een vergelijking gemaakt tussen 1 juli 2004 en 3 juli 2014: twee drukke dagen waarop het aantal gasten vrijwel gelijk was. Wat was er veranderd in die tien jaar tijd?

1 juli 2004
De gasten lopen naar binnen en krijgen een plaats toegewezen. Van de 45 gasten willen er 3 een andere tafel. De gasten krijgen de menukaart en doen er ongeveer 8 minuten over voordat ze een keuze gemaakt hebben. De bediening neemt vrijwel direct de bestelling op en na 6 minuten wordt het eten bij de gasten gebracht. Er worden twee gerechten teruggestuurd, die vermoedelijk te koud waren. De bediening blijft de etende gasten in de gaten houden, zodat er snel gereageerd kan worden wanneer zij iets nodig hebben. Als de gasten zijn uitgegeten, wordt hen de rekening gegeven en binnen 5 minuten zijn ze vertrokken.
De gemiddelde tijd van binnenkomst tot vertrek is 1 uur en 5 minuten.

3 juli 2014
De gasten lopen naar binnen en krijgen een plaats toegewezen. Van de 45 gasten willen er 18 een andere tafel. Ze krijgen de menukaart en nog voordat die geopend wordt, pakt de meerderheid van de gasten zijn mobiele telefoon, waarna 7 gasten direct de bediening roepen met vragen over wifi. De bediening benadert de tafels om de bestellingen op te nemen. De meerderheid heeft dan de menukaart nog niet eens geopend en vraagt het personeel te wachten. De gasten openen het menu, leggen hun telefoon erop en blijven doorspelen. Het duurt 21 minuten voordat de bestelling is opgenomen. Bijna de helft van de gasten neemt 3 minuten de tijd om foto’s te maken van het gerecht. Hierdoor is het eten koud geworden en sturen 9 gasten het terug. Aangezien de meeste gasten continu bezig zijn met hun telefoons, duurt het ongeveer 20 minuten langer tot zij klaar zijn met eten. Vervolgens vragen ze om de rekening en duurt het 15 minuten langer dan in 2004 om deze te betalen en het restaurant te verlaten. De gemiddelde tijd van binnenkomst tot vertrek is 1 uur en 55 minuten.

Mystery solved!

Met stijlvolle groet,

Anne-Marie van Leggelo
www.etiquettebureau.com

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: