Australiërs zijn onzeker over wijn

29 augustus 2014 |
Australiƫrs zijn onzeker over wijn<

Een wijnwebsite vroeg ruim 5000 Australiƫrs het hemd van het lijf. De resultaten zijn ronduit verrassend. Wij presenteren graag de negen opvallendste
resultaten.


1. 72 procent koopt een fles wijn waarvan ze de naam niet kunnen uitspreken
Hoewel ruim 72 procent van de Australiƫrs regelmatig zwetend voor de kassa staat, laten ze een lekkere fles wijn niet aan hun neus voorbij gaan alleen omdat ze de naam niet kunnen uitspreken. De oplossing? Gewoon wijzen!

2. 64 procent googlet de prijs van de wijn die ze cadeau hebben gekregen
Ruim 64 procent van de Australiƫrs geeft toe regelmatig achter de computer te kruipen om de prijs van de wijn op te sporen die ze cadeau hebben gekregen.

3. 63 procent voelt zich geĆÆntimideerd door een wijnkaart in een restaurant
Lekkere wijn hoort bij lekker eten. Maar hoe kies je uit al die verschillende soorten de juiste? Zo'n 63 procent van de Australiƫrs wordt overspoeld door twijfel. Met als gevolg dat een meerderheid vaak de verkeerde wijn bestelt. Slechts 3 procent durft in dat geval de wijn terug te sturen.

4. 49 procent voelt zich ongemakkelijk bij het wijnproeven
Bijna de helft van de ondervraagde Australiƫrs laat het voorproeven van wijn in een restaurant liever aan zich voorbij gaan, omdat ze zich opgelaten voelen om te proeven in het bijzijn van de ober.

5. 47 procent voelt zich geĆÆntimideerd in een wijnwinkel
Bijna de helft van de ondervraagden heeft geen idee welke fles wijn ze in de wijnwinkel moet kiezen en voelen zich geĆÆntimideerd door het overweldigende aanbod.

6. 31 procent vervalst wijnkennis om iemand te imponeren
Een derde van de Australiƫrs weet maar bar weinig van wijn, maar doet alsof om anderen te imponeren.

7. 18 procent mengt wijn met frisdrank
In plaats van een bacardi-cola mengt 18 procent zijn of haar favoriete wijn met een beetje cola, sprite of andere frisdranksoort.

8. 7 procent verwarmt wijn in de oven
Uit het onderzoek blijkt dat een kleine 7 procent af en toe een fles wijn in de oven stopt om het op te warmen. Waarom? Het is voor ons ook een groot raadsel.

9. 6 procent vult een dure fles wijn bij met goedkope
Zes procent mengt in geval van nood zonder schaamte dure wijn met een goedkope variant.

Rare jongens, die Australiƫrs!

Meer lezen over wijn? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: EetcafƩ Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: