Australiërs zijn onzeker over wijn

29 augustus 2014 |
Australiƫrs zijn onzeker over wijn<

Een wijnwebsite vroeg ruim 5000 Australiƫrs het hemd van het lijf. De resultaten zijn ronduit verrassend. Wij presenteren graag de negen opvallendste
resultaten.


1. 72 procent koopt een fles wijn waarvan ze de naam niet kunnen uitspreken
Hoewel ruim 72 procent van de Australiƫrs regelmatig zwetend voor de kassa staat, laten ze een lekkere fles wijn niet aan hun neus voorbij gaan alleen omdat ze de naam niet kunnen uitspreken. De oplossing? Gewoon wijzen!

2. 64 procent googlet de prijs van de wijn die ze cadeau hebben gekregen
Ruim 64 procent van de Australiƫrs geeft toe regelmatig achter de computer te kruipen om de prijs van de wijn op te sporen die ze cadeau hebben gekregen.

3. 63 procent voelt zich geĆÆntimideerd door een wijnkaart in een restaurant
Lekkere wijn hoort bij lekker eten. Maar hoe kies je uit al die verschillende soorten de juiste? Zo'n 63 procent van de Australiƫrs wordt overspoeld door twijfel. Met als gevolg dat een meerderheid vaak de verkeerde wijn bestelt. Slechts 3 procent durft in dat geval de wijn terug te sturen.

4. 49 procent voelt zich ongemakkelijk bij het wijnproeven
Bijna de helft van de ondervraagde Australiƫrs laat het voorproeven van wijn in een restaurant liever aan zich voorbij gaan, omdat ze zich opgelaten voelen om te proeven in het bijzijn van de ober.

5. 47 procent voelt zich geĆÆntimideerd in een wijnwinkel
Bijna de helft van de ondervraagden heeft geen idee welke fles wijn ze in de wijnwinkel moet kiezen en voelen zich geĆÆntimideerd door het overweldigende aanbod.

6. 31 procent vervalst wijnkennis om iemand te imponeren
Een derde van de Australiƫrs weet maar bar weinig van wijn, maar doet alsof om anderen te imponeren.

7. 18 procent mengt wijn met frisdrank
In plaats van een bacardi-cola mengt 18 procent zijn of haar favoriete wijn met een beetje cola, sprite of andere frisdranksoort.

8. 7 procent verwarmt wijn in de oven
Uit het onderzoek blijkt dat een kleine 7 procent af en toe een fles wijn in de oven stopt om het op te warmen. Waarom? Het is voor ons ook een groot raadsel.

9. 6 procent vult een dure fles wijn bij met goedkope
Zes procent mengt in geval van nood zonder schaamte dure wijn met een goedkope variant.

Rare jongens, die Australiƫrs!

Meer lezen over wijn? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: