U heeft gezocht op : verzekeringen

21 juni 2019 Economie Achtergronden
CBS: consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger

Consumenten hebben in april 1,8 procent meer besteed dan in april 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande drie maanden. Consumenten hebben in april 2019 vooral meer aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteed. Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden ...

10 april 2019 Achtergronden
Grote kans op 'herhaalinbraak' bij bedrijven

Verzekeraar Reaal waarschuwt ondernemers die recent slachtoffer zijn geworden van een inbraak voor de toegenomen kans op herhaling. Uit een analyse van de eigen inbraakcijfers blijkt namelijk dat in 7% van de gevallen het dievengilde binnen een jaar terugkomt. In meer dan de helft van de gevallen vi...

2 januari 2019 Wet- en regelgeving Interview Longread
Als horecaondernemer onverzekerd zonder NEN 3140?

Horecaondernemers lopen risico, net als iedere andere ondernemer. Risico’s kun je afdekken met verzekeringen, maar dan moet je wel de juiste verzekering afsluiten en goed kijken naar je eigen verantwoordelijkheid. Waar moeten horecaondernemers op letten bij het afsluiten van verzekeringen? ...

12 september 2018 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo groeit verder: nieuwe steden en restaurants in Nederland

Deliveroo kondigt tijdens het driejarig bestaan van het bedrijf in Nederland, sterke groei aan. Het aantal restaurantpartners in Nederland groeit sterk, voor eind 2018 zal dit aantal met 1.000 restaurants toenemen naar 2.500. Wereldwijd kondigt het bedrijf de uitbreiding naar Taiwan aan. Deliveroo i...

16 augustus 2018 Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

7 juni 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Zelfstandige koks slecht verzekerd tegen aansprakelijkheidsrisico's

ZZP’ers in voedselverwerking, zoals koks, zijn veel minder vaak dan verwacht verzekerd tegen zakelijke aansprakelijkheidsrisico’s. Dit blijkt uit onderzoek van Aansprakelijkheidsverzekering ZZP, onderdeel van Lancyr Verzekeringen, waarbij 2.158 verzekeringsaanvragen uit 2017 van ZZP&rsqu...

8 mei 2018 Wet- en regelgeving Bezorgen
Deliveroo verzekert 35.000 zelfstandige bezorgers

Deliveroo gaat wereldwijd gratis verzekeringen aanbieden aan alle 35.000 bezorgers die met het bedrijf werken. Op dit moment is het bedrijf in 12 landen actief. De verzekeringen dekken de kosten van arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval tijdens het werk en de aansprakelijkheidskosten. ...

6 december 2017
Mkb positief over 2018; naast groei toch nog enkele zorgen

Uit onderzoek van Reaal blijkt dat ruim de helft van de ondernemers, uit het midden- en kleinbedrijf (mkb), verwacht dat de Nederlandse economie in 2018 zal verbeteren (53%). Ruim een derde verwacht dat het ongeveer hetzelfde zal blijven (35%).Ondernemers liggen echter wel regelmatig wakker van de z...

24 oktober 2017 Wet- en regelgeving Achtergronden
Valkuilen bij boekhouding

Fooien. Moet je daar als horecaondernemer nu belasting over betalen of niet? En de maaltijden en consumpties voor personeel onder werktijd? Bovendien moet je als werkgever (in ieder geval een deel van) het salaris giraal uitbetalen. Nu nog wel, want cryptovaluta zijn sterk in opkomst, terwijl contan...

13 juli 2017 Economie
Uit eten gaan populaire bespaarpost onder Nederlandse vrouwen

Vrouwen zijn actiever bezig met besparen dan mannen. 91% van de Nederlandse vrouwen is in het dagelijkse leven, in meer of mindere mate, bezig met besparen. Onder mannen is dit percentage wat lager, namelijk 88,5%. Dit blijkt uit de uitkomsten van het Nationaal Bespaaronderzoek 2017, dat door Geldsh...

3 mei 2017 Tech
Horeca moet VPN instellen mogelijk maken

Zowel zakenmensen als toeristen gebruiken graag en regelmatig gratis wifi in de horeca. Onlangs heeft de Amerikaanse Senaat en het Congres besloten om, tegen de wens van de meeste burgers in, Internet Service Providers volledige vrijheid te geven om alle privé-informatie van klanten te mogen ...

14 december 2016 Achtergronden
In de horeca wordt het meest gelachen!

Goede koffie (of thee) op ons werk vinden we belangrijk. Niets nieuws onder de zon. Maar wat we nog belangrijker vinden op ons werk: lachen. Uit onderzoek van zorgverzekeraar Aevitae, uitgevoerd door Ruigrok Netpanel blijkt dat 87% van de werknemers het (zeer) belangrijk vindt om tijdens het werk te...

10 november 2016 Lunch Lunchroom Interview Utrecht
De Moestuin: Lunchcafé en kinderparadijs tussen het beton

Op de grond van de voormalige stadskwekerij van Utrecht vind je heden een sociale onderneming die in 2002 startte als tuinderij. De naam van het complex, De Moestuin, komt dus niet uit de lucht vallen. In 2006 kwam er het lunchcafé bij en sinds een jaar kunnen gasten terecht in De Oranjerie. ...

18 augustus 2016 Economie
Consumenten besteden meer in de horeca

Consumenten hebben in juni 1,8 procent meer uitgegeven aan duurzame goederen. Vooral aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteedden ze meer dan een jaar eerder. Consumenten hebben daarentegen minder besteed aan voedings- en genotmiddelen en aan overige goederen zoals gas. Vorige week...

21 juni 2016
CBS: Consumentenvertrouwen stijgt

We zijn wat optimistischer over de economie, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren. Het CBS peilt elke maand de stemming onder 1000 huishoudens. Daarbij kijkt het bureau naar zaken als onze kijk op het economisch klimaat en de eigen portemonnee. Bij elk onderdeel wordt het verschil ...

20 juni 2016 Economie
CBS: hogere bestedingen bij horeca

Consumenten hebben in april 1,6 procent minder uitgegeven aan voedings- en genotmiddelen dan een jaar eerder. Aan duurzame goederen gaven consumenten ook minder uit dan in april 2015. Vooral aan kleding, schoenen en auto’s hebben ze minder besteed. Hun uitgaven aan woninginrichting en huishoud...

1 oktober 2015
Ga op pad met je keuken!

De foodtruck festivals schieten als paddenstoelen uit de grond en de gemeente Amsterdam is afgelopen zomer ook al begonnen met een pilot voor foodtrucks. Hierbij rouleren 50 ondernemers ieder dagdeel van locatie. Er zijn 24 plekken in Amsterdam aangewezen voor de pilot. Streetfood in Nederland, Bou...

24 juli 2014
Workshops over opzetten koffiezaak

Afgelopen maand is de eerste workshop 'Mijn Eigen Koffiezaak' van start gegaan. Twee dagen lang hebben koffieondernemers in de dop heel veel informatie gekregen over het starten van hun eigen koffiezaak. Aan het eind van de training gaven de deelnemers aan dat het veel was, maar dat ze nu het gevo...

28 februari 2013
Themamaand Horeca & Financiën

Een maand lang als expert en partner onder de aandacht van hoteliers, café-eigenaren, restaurateurs, lunchroomeigenaren en b&b-eigenaren in Nederland? Dat kan in de Themamaand Horeca & Financiën. Wat is de Themamaand Horeca & Financiën? Horeca en financiën; soms een wat ongelukkige combinat...

3 september 2012
OPL Opleiden: wat u er niet in stopt, komt er ook niet uit (3/6)

Hoe kunt u uw medewerkers succesvol opleiden? In een serie van zes artikelen laat Jos Muller van Fastservice Opleidingen hierover zijn licht schijnen. Want vergis u niet: goed opleiden is een vak apart. In het derde artikel concluderen we dat iedereen iets kan leren, mits hij of zij daarvoor de ju...

29 augustus 2012
Onderzoek: horecazaken zijn brouwerij trouw

Uit onderzoek van KHN blijkt dat bijna 80 procent van de cafés met kelder- of fustbier een bijzondere binding met een brouwerij heeft. Slechts 15 procent van deze cafés is na 2005 overgestapt. Heineken het grootst Overige conclusies zijn dat de kleinere brouwerijen profiteren van een overstap ...

21 juli 2011
'Horeca slordig met tijden vakantiekracht'

Werkgevers gaan vaak slordig om met de regels voor werk- en rusttijden bij vakantiewerk door kinderen en jongeren. Tijdens controles van de Arbeidsinspectie bleek meer dan de helft van de gecontroleerde ondernemingen in de horeca zich niet te houden aan de werktijden voor kinderen. Nieuw rapport ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: