FNV Horecabond gaat ZZP’ers verenigen

28 oktober 2019 | Thijs Jacobs

FNV Horecabond heeft vandaag tijdens de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum ZZP Hospitality gelanceerd. Nederland telt zo'n 1,3 miljoen ZZP’ers, dit is ongeveer 15% procent van de beroepsbevolking. Binnen de horeca, catering en recreatie is deze groep behoorlijk aan het groeien. ZZP Hospitality gaat ZZP’ers verzekeren van hulp, bescherming en ontwikkeling.

“De gastvrijheidsbranche kent veel freelancers. Deze groep heeft ook recht op goede voorwaarden en een goed pensioen. FNV Horecabond maakt zich hier sterk voor en gaat met ZZP Hospitality ook hen ondersteunen. Speerpunten zijn onderwijs en opleiding, zodat freelancers die bevlogen zijn van het gastvrijheidsvak zich kunnen blijven ontwikkelen”, zegt Edwin Vlek, bestuurder FNV Horecabond.

ZZP Hospitality

ZZP Hospitality biedt de volgende voordelen voor ZZP’ers: deelname aan relevante trainingen, toegang tot ons kennis- en expertise centrum, korting op benodigde verzekeringen, hulp bij juridische vragen en problemen, aantrekkelijke groepskorting en belangenbehartiging. Op het gebied van belangenbehartiging wil FNV Horecabond werkbare tarieven, een betaalbare AOV, recht op goede pensioenopbouw en op opleiding en ontwikkeling. Op www.zzphospitality.nl kunnen ZZP’ers zich inschrijven en op de hoogte blijven wanneer ZZP Hospitality van start gaat.

Over FNV Horecabond

FNV Horecabond met als onderdelen FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, is de grootste vakbond voor medewerkers in de horeca, catering en recreatie. Zij behartigt de collectieve belangen voor deze medewerkers op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: