Valkuilen bij boekhouding

24 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Fooien. Moet je daar als horecaondernemer nu belasting over betalen of niet? En de maaltijden en consumpties voor personeel onder werktijd? Bovendien moet je als werkgever (in ieder geval een deel van) het salaris giraal uitbetalen. Nu nog wel, want cryptovaluta zijn sterk in opkomst, terwijl contant geld langzamerhand uit het straatbeeld verdwijnt.

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN LUNCHROOM

Fooien vallen onder het begrip ‘loon’. De werkgever is daarom verplicht om over het geïnde fooienbedrag loonbelasting en premies in te houden. Vaak heeft een werkgever echter geen zicht op de hoogte van de fooien, aangezien deze rechtstreeks aan de werknemer worden betaald. De administratieve last zou voor de werkgever bovendien te zwaar zijn en daarom wordt in de praktijk een afspraak over fooien gemaakt in de arbeidsovereenkomst.

Fooien zijn loon?
Vaak wordt er in de arbeidsovereenkomst rekening gehouden met het gegeven dat de werknemer fooien ontvangt. Als de beide partijen vervolgens afspreken dat de werknemer de fooien mag houden, dan behoren de fooien tot het loon. Dit omdat er expliciet rekening mee wordt gehouden dat de werknemer fooien zal ontvangen. De werkgever houdt in dit geval dus loonbelasting en premies in over de fooien. Wanneer er géén afspraken zijn gemaakt over fooien, dan ligt dit buiten de verantwoordelijkheid van de werkgever. De werknemer zal in dit geval in zijn aangifte inkomstenbelasting de ontvangen fooien moeten verwerken. 

In de wetgeving is een regel opgenomen specifiek voor horecapersoneel. Deze houdt in dat werknemers geacht worden fooien te genieten tot een bedrag ter grootte van het verschil tussen het uitgekeerde loon en het loon waarop de werknemer recht heeft. Dit verschil is belastbaar voor loonheffing en premies. Als de werkgever, in overeenstemming met de werknemer, het bedrag aan fooien hoger inschat, wordt van dat geschatte hogere bedrag uitgegaan.

Btw en fooien
Op de website van de Belastingdienst staat het volgende: ‘Als uw personeel fooien ontvangt, hoeft u daarover geen btw te betalen. Bent u een ondernemer/natuurlijk persoon en werkt u in een branche waarin het gebruikelijk is om fooien te geven, bijvoorbeeld in de horeca- en de taxibranche? Dan hoeft u ook geen btw te betalen over fooien die u zelf ontvangt.’ De horeca heeft dus een uitzonderingspositie. 

Maaltijden- en consumptieverstrekking
Bij het verstrekken van maaltijden aan personeel moeten enkele fiscale zaken in ogenschouw worden genomen. Een maaltijd mag immers onbelast verstrekt worden als er sprake is van ‘meer dan bijkomstig belang’. Dit is specifiek in de horeca vaak het geval wanneer de medewerker niet in staat is om op een ‘normaal’ tijdstip thuis te eten. Als normaal tijdstip wordt een tijdstip tussen 17:00 uur en 20:00 uur aangemerkt. Als werknemers binnen de horeca niet kunnen eten binnen dit tijdstip, dan is de maaltijd ‘van meer dan bijkomstig belang’ en kan de maaltijd onbelast verstrekt worden.

Is het zakelijke karakter van de maaltijd van bijkomstig belang, dan behoort de maaltijd tot het loon en is deze dus belast. De waarde van een maaltijd die behoort tot bijkomstig belang, wordt wel belast.  De maaltijd wordt dan door de Belastingdienst op een vastgesteld normbedrag van € 3,30 (2017) per maaltijd belast.

Andere consumpties
Drinken en kleine consumpties. Zoals fruit en gebak, zijn onbelast wanneer deze op de werkplek worden verstrekt. 

Lage-inkomensvoordeel (LIV)

Vanaf 1 januari 2017 kunnen werkgevers een tegemoetkoming krijgen voor werknemers met een laag inkomen. Dit is binnen de horeca vaak het geval. Wat is een laag inkomen? Een inkomen van tussen 100 en 125 procent van het wettelijk minimumloon. Het voordeel kan oplopen tot maximaal 2.000 euro per werknemer per jaar. De werknemer moet wel minimaal 1248 verloonde uren per jaar werken, de AOW-leeftijd nog niet bereikt hebben, verzekerd zijn voor werknemersverzekeringen en dus tussen de 100 en 125 procent van het minimumloon verdienen. 

Verloonde uren zijn uren waarover de werkgever loon betaalt, zoals contracturen en uitbetaalde extra uren. Hier vallen niet- gewerkte onbetaalde uren en wel gewerkte, maar onbetaalde uren zoals overwerkuren, adv- uren en verlofuren dus niet onder.    De tegemoetkoming over 2017 wordt in 2018 automatisch uitbetaald indien aan de voorwaarden wordt voldaan.

Giraal uitbetalen salaris

In deze Wet Aanpak Schijnconstructies zijn enkele maatregelen opgenomen om schijnconstructies van werkgevers tegen te gaan. Zo ook de verplichting om het salarisgedeelte gelijk aan het wettelijk minimumloon giraal uit te betalen. Volledig contant uitbetalen van loon is dus niet toegestaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: