U heeft gezocht op : verbouwen

20 januari 2021 Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

26 december 2020 Interview Longread
Deze lunchroom is springlevend dankzij bezorging en afhaal

In het lieftallige Almkerk, gelegen in de provincie Noord-Brabant, maar onder de rook van Gorinchem, vind je lunchroom Van Alles Wat. De locatie is uniek, want de lunchzaak vind je in een voormalige autoshowroom en ligt naast het Shell pompstation. Hoewel de locatie opmerkelijk is, blijkt het een go ...

17 september 2020
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i ...

3 september 2020 Nice 'n Easy
Ecologische footprint: ''Bij ons komt vrijwel alles uit de regio''

Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel van de gebruikte producten zelf, wat een positieve invloed heeft op de ecologische footprint. Een dergelijk restaurant vinden we in De Heurne, een dorp ...

22 januari 2020 Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar ...

27 september 2019 Wet- en regelgeving Achtergronden
Rookruimtes in horeca definitief en per direct verboden

Rookruimtes in restaurants, cafés en andere horecagelegenheden zijn definitief verboden. De Hoge Raad heeft dit vrijdag bepaald. De nu nog aanwezige rookruimtes moeten daarom per direct sluiten. Of er ook direct wordt gehandhaafd is nog niet duidelijk. Daarover later meer. Clean Air Neder ...

9 juli 2019 Interview Longread
Horecakeizer Casper Reinders: "Ik heb niet veel met hip"

Casper Reinders is een van de grootste en meest baanbrekende horecaondernemers in Nederland. Ik mocht een dagje met hem mee om enkele van zijn prachtige zaken te bezoeken en bij te praten over het huidige horecalandschap, de verhalen achter zijn horecaimperium, design, uitdagingen en de toekomst. Ca ...

13 mei 2019 Interview Longread
Interview: StationsHuiskamers brengen horeca naar regionale stations

Floris Merkx en Lieke Nieuwenhuis-Snoeren laten mij vol trots de StationsHuiskamer op het station in Baarn zien. Floris is verantwoordelijk voor de kioskgroep, waaronder de ‘huiskamers’ ook vallen, terwijl Lieke als districtmanager operationeel leiding geeft aan de StationsHuiskamers in ...

21 februari 2019 Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met ...

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest ...

11 juli 2018 Achtergronden
Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook een zaal voor feesten, zo lezen we op rtvdrenthe.nl. Verwaarloosd Er moet nog wel veel gebeuren aan het pand. Het blijkt totaal verwaarloosd te zijn; ...

5 juli 2018 Interview Longread
Interview: op bezoek bij een 100 procent vegan lunchroom

Vegan is helemaal ‘hot’, de klimaatproblematiek vindt deels zijn oorsprong op het bord. Het eetgedrag wordt daarom door velen al aangepast, de vleesvrije dagen zijn in menig gezin meer regel dan uitzondering. Wie een stapje verder wil gaan, gaat voor vegan. In dat geval gebruik je helema ...

21 juni 2018 Fastservice
Cafetaria Benny’s Place is nu Foodmaster

Cafetaria Benny’s Place vierde onlangs haar tienjarig bestaan. Ondernemer ShanHua Zheng vond dit een mooie reden om de zaak eens grondig te verbouwen. Zijn oog viel op de franchiseformule Foodmaster. En zo geschiedde: Cafetaria Benny’s Place werd grondig verbouwd, het interieur werd vern ...

20 juni 2018 Fastservice
Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd

Na een intensieve verbouwing is nu ook Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd naar de nieuwe huisstijl. De locatie, gelegen aan een kruispunt, is met de blauwe Foodmaster gevel nu echt niet meer te missen. Wanneer je binnenstapt in deze knusse vestiging waan je je direct in de traditionele e ...

12 juni 2018 Interview Longread
Interview Broodhuys, Leeuwarden: “De lunchpiek van vroeger is er niet meer"

Peter Procee zit al tientallen jaren in de horeca, en niet zonder succes. In Leeuwarden legde hij 24 jaar geleden de basis voor zijn lunchzaak zoals die nu is. Het Broodhuys is een jaar geleden grondig verbouwd, waarbij de originele details uit het monumentale pand bewaard zijn gebleven. We brachten ...

4 mei 2018 Ondernemen
Tweedehands horecaspullen veilen: zo gaat het in z'n werk

Apparatuur, belachelijk duur. Een nieuwe professionele combisteamer kost al snel een slordige 8000 euro. Bedragen die niet elke ondernemer even heeft liggen. Er zijn alternatieven. Huren tegen een veel te hoog dagtarief of kopen via een veiling, maar dan online welteverstaan. De veiling wordt steeds ...

12 april 2018
Nieuwe lunchroom in Delft

Delftenaren kunnen, na twee jaar leegstand, binnenkort terecht in het pand op de hoek van de Burgwal en de Oude Langedijk. Daar opent lunchroom Rombout de deuren. Ook snackbar Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een lunchcafé waar men bewust kan eten. De nieuwe eigenaar gaat niet uit ...

30 maart 2018 Interview
Routing: nadenken over elke centimeter

Hij zag zichzelf nog staan, midden in een bouwval. Denkbeeldig de koekenpan in de hand, kijkend naar waar ooit de keuken zou moeten verrijzen. Daar de saladiere, daar de vaatwasser, dan daar de steamer en daar de pitten. De routing van de keuken kreeg in zijn hoofd gestalte. Alles moest strak na de ...

14 maart 2018
Proeflokaal Sijgje opent nieuwe vestiging Schiedam

Vrijdag 16 maart 2018 opent Proeflokaal Sijgje haar nieuwe vestiging in Schiedam. Het restaurant is gevestigd aan de Buitenhavenweg 180. Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen, oprichters van Proeflokaal Sijgje, tekenden eind november 2017 al voor deze vijfde vestiging. ...

29 januari 2018 Interview
CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro die failliet was gegaan. Dat ging best heel goed, totdat één van de vrienden er na vier jaar uit besloot te stappen. Hij kreeg immers een ...

2 januari 2018 Achtergronden
'De stijging van de koffieprijs valt wel mee...'

Mislukte koffieoogsten in Brazilië en Vietnam, Afrikaanse koffieboeren die door klimaatverandering steeds minder koffiebonen kunnen verbouwen en een stijgende vraag naar koffie in Azië. Het zijn berichten die we de afgelopen jaren veel in de media hebben gelezen. De koffieprijzen staan ond ...

17 oktober 2017 Duurzaamheid
Eerste vertical farm in Nederland opent de deuren

Wethouder Abdeluheb Choho van Amsterdam opent op 1 november 2017 officieel de eerste vertical farm van Nederland. Oprichter Kimbal Musk van Square Roots (Elon Musk jongere broer en board member van Tesla, SpaceX & Chipotle) stuurt vice president of engineering Paul Berry om bij de opening van de ...

26 juli 2017 Mensen
Starbucks doneert 250.000 pond voor boeren in Oost-Afrika

Starbucks heeft samen met internationale ontwikkelingsorganisatie Send a Cow gewerkt aan een nieuw project om landbouwgemeenschappen in Rwanda te helpen effectieve en duurzame landbouwmethoden te ontwikkelen. Vandaag is de lancering van het driejarige Coffee + Cows project waar meer dan 3000 mensen ...

12 mei 2017
Hoe onderneem je in een kattencafé?

De Haagse Zeeheldenbuurt is enorm in opkomst. In de Piet Heinstraat vind je kattencafé Ditjes & Katjes, waar Eef Krol haar droom werkelijkheid zag worden. Voor iemand die van katten, lekker eten en drinken én mensen houdt, is dit het Walhalla, een nirwana, de hemel, het paradijs...We dompelden ons ...

6 april 2017
Crowdfunding voor eerste cookie dough bar van Nederland

Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam, waar vele hotspots zich vestigen, opent de allereerste cookie dough bar van Nederland: Baker’s Dough. Baker’s Dough wordt het zusje van het horecaconcept Baker & Moore, waar je binnenkort vers gedraaid koekjesdeeg kunt bestellen. Om de bar te kunn ...

24 maart 2017
Iets te melden? Laat het ons weten!

Gaat uw hotel verbouwen? Heeft de chef een prijs gewonnen? Staat er sinds kort een nieuw broodje op het menu? Laat het ons weten! Op de redactie zijn we altijd op zoek naar leuke nieuwtjes, bijzondere concepten en goede verhalen! Persberichten, personalia of leuke weetjes? Stuur een e-mail naar r ...

9 maart 2017 Achtergronden
11 tips om je zaak te verbouwen

Het aanpakken van een bestaande horecalocatie doe je niet zomaar. Kies je ervoor om een tijdje te sluiten of pak je de werkzaamheden gefaseerd aan? Betreft het enkel een optische renovatie of worden ook bouwtechnische zaken aangepakt? En hoe zit het met de routing? We geven je enkele tips en suggest ...

7 maart 2017
Download de nieuwe Lunchroom

De eerste Lunchroom van 2017 een uit! In deze editie onder meer een interview met Ronald Bakker. In 1996 begon hij samen met zijn vrouw Bagels & Beans. Inmiddels is het concept een succesformule in Nederland in lonkt het buitenland! Verder staat er in de maandeditie tips voor lunchrooms die ...

11 januari 2017
Theemerk Dilmah groot succes op Horecava

Dilmah is niet zomaar een theemerk. Het is een merk dat haar kracht ontleent aan haar constante inzet voor kwaliteit en authenticiteit in thee. Thee is een geschenk van Moeder Natuur. Het is een drank die heelt, beschermt en verkwikt, en die bovendien door de subtiele verschillen in zonlicht, bodem, ...

10 november 2016 Interview
De Moestuin: Lunchcafé en kinderparadijs tussen het beton

Op de grond van de voormalige stadskwekerij van Utrecht vind je heden een sociale onderneming die in 2002 startte als tuinderij. De naam van het complex, De Moestuin, komt dus niet uit de lucht vallen. In 2006 kwam er het lunchcafé bij en sinds een jaar kunnen gasten terecht in De Oranjerie. ...

25 oktober 2016 Hotelketens
Apollo Hotels en Bierfabriek kondigen samenwerking aan

Midden in het centrum, direct naast de stadschouwburg van Almere opent begin 2017 een derde vestiging van Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept vestigt zich in Apollo Hotel Almere City Centre en is een samenwerking tussen de hotelketen en Bierfabriek. Wouter Dekker, General Manager van Apol ...

4 augustus 2016
Winnaar 'beste hamburger Rotterdam' komt naar Den Haag

Nog een paar weken verbouwen en dan opent Capriole Café; een koffiebranderij met restaurant in Den Haag. Chef-kok wordt Diego Buik die eerder werkzaam was in London, Amsterdam en Rotterdam. In 2015 won hij de beste hamburger van Rotterdam en in de loop van augustus kan Den Haag genieten van z ...

29 juni 2016 Food
Central in Peru wederom verkozen tot beste restaurant van Latijns-Amerika

Fijnproevers, recensenten en food bloggers zijn het er over eens: het beste restaurant van Latijns-Amerika staat in de Peruaanse hoofdstad Lima. Voor het derde jaar op rij werd Central door het toonaangevende magazine Restaurant uitgeroepen tot de absolute winnaar en werd het restaurant tevens gekro ...

23 mei 2016
Café wordt B&B, ijssalon en brasserie

Ommel verliest zeer binnenkort zijn enige café. de uitbater wil het café (Eijsbouts) binnenkort verbouwen tot ijssalon, brasserie en B&B. De ondernemer ziet meer heil in een dergelijk horecaonderneming dan in een traditioneel café. Brasserie en ijssalon Op de plek van het huidige cafetaria ...

20 mei 2016
KEES eten & drinken opent in Poortugaal

MagnEETcafé in Poortugaal heeft plaats gemaakt voor KEES eten & drinken. Na ruim zes weken verbouwen heeft KEES eten & drinken zijn deuren geopend. KEES eten & drinken is mondiaal maar houdt vast aan zijn Rotterdamse roots. De koks van KEES werken met een Josper grill maar serveren ook graag e ...

18 mei 2016
Verbouwing van 150.000 euro door blurring-wetgeving

We hadden ons geen betere dag kunnen bedenken om lunchroom Proef in Soest te bezoeken. Het is immers marktdag, waardoor het gezellig druk is, de zon schijnt en de mensen op straat zijn vrolijk. Proef heeft net een metamorfose ondergaan en na de verbouwing is het een pure horecazaak geworden, terwij ...

2 mei 2016
Grand Café Maria Utrecht op de schop

Grand Café Maria op de Mariaplaats in Utrecht gaat over ruim een week flink verbouwen. De zaak gaat helemaal op de schop. Ooit was Maria een van de eerste horecazaken in Utrecht die iets met tapas deed, maar dat blijkt inmiddels een beetje uit de mode. Ontbijt Sinds negen maanden heeft Maria ...

6 april 2016
Interieurinrichting: Houd het hoofd erbij

Jacco Heijkoop had een droom. Hij wilde een landelijke keten oprichten met kwalitatief hoogstaande tosti’s. Zijn droom is uitgekomen. Afgelopen zomer opende The Tosti Club zijn deuren in Breda. Ondertussen is de ondernemer volop bezig met de uitbreiding van zijn keten. Over verbouwen en interieur ...

30 oktober 2015
Efficiënt ondernemen in Putten

Emma en Martin. Combineer de namen van dit ondernemende stel, voeg het samen met het Engelse woord voor vreugde en je krijgt EMjoy. Dat is de naam van hun prachtige zaak in Putten, waar de gast terecht kan voor koffie, lunch en meer. Veel meer, zo blijkt uit de kaart en het verhaal van Martin en E ...

22 september 2015
Restaurant Burgers' Zoo krijgt make-over

Koninklijke Burgers’ Zoo maakt bekend dat het in de maand november het bestaande Park Restaurant volledig gaat verbouwen en restylen tot een hip en eigentijds familierestaurant. "Het doel is om bezoekers in een sfeervolle en relaxte omgeving te verrassen met een ambachtelijk horecaproduct, waarbi ...

4 september 2015
Café-restaurant In de Doelen is geopend

Na anderhalf jaar verbouwen gaan de deuren van In de Doelen eindelijk open. In het nieuwe café-restaurant van Rotterdams concertgebouw de Doelen is chef-kok Marco Somer (De Harmonie) verantwoordelijk voor de kaart. Hoewel hij niet dagelijks achter het fornuis van In de Doelen zal plaatsnemen, zull ...

6 juli 2015
Vernieuwde Bakker Bart geopend in Groningen

Onder grote belangstelling is op donderdag 2 juli de Bakker Bart vestiging aan de Grote Markt in Groningen geopend. Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, was aanwezig en hield een wervelende toespraak, voordat hij het roze lint doorknipte en daarmee de winkel officieel opende. Nie ...

13 februari 2015
NVWA blundert met Horeca Inspectiekaart

De NVWA is traag met de publicatie van de correcties van inspectieresultaten in de Horeca Inspectiakaart. Bij Vlaamsch Broodhuys bijvoorbeeld: de NVWA gunt zich de tijd om een zaak die een 'groen bolletje' verdient, drie maanden op een slechte beoordeling te laten staan in de app. Dat komt mede do ...

4 februari 2015
Gastropub geopend in Zutphen

Na een lange periode van verbouwen opent vandaag Eetcafé Uffie's zijn deuren. Zutphen is een 'Engelse gastropub' rijker en daarmee komt direct ook een einde aan de jarenlange leegstand van het pand. Het pand oogde voorheen vervallen en is na de renovatie een aanwinst voor de Groenmarkt in Zutp ...

23 januari 2015
Insecten op menukaart Princess

De groeiende vraag naar biologisch vlees en verantwoorde vis groeit enorm. Supermarkten, slagers en restaurants spelen hier enthousiast op in. Er zijn diverse keurmerken gelanceerd, om de producten op een goede manier te kwalificeren. Tekort aan biologische producten Het bekende tekort aan bi ...

12 november 2014
Gingers Donuts en Bagels geopend

Gingers Donuts en Bagels is de nieuwe hotspot van Purmerend. Men kan er terecht voor brownies, cakes, thee en andere lekkernijen. Op 25 oktober kon de zaak open na weken van verbouwen. Het resultaat is dan ook fantastisch. Gingers Donuts en Bagels heeft bagels, yoghurt, 'zoete zondes' zoals bro ...

6 december 2013
Dokkaffee weer terug op de kaart

In juni 2011 opende Dokkaffee RDM Campus in Rotterdam Heijplaat de deuren. Na een interview in de lunchroomformule van april 2012 én een nominatie voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2012, verliep de start succesvol. Ondanks deze grote pluspunten, is het een zwaar jaar geweest voor de lunchroom. ...

11 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (4/6)

Om succesvol te kunnen zijn met crowdfunding is het van belang dat de horecaondernemer zich op de juiste manier presenteert. Niet elke ondernemer is immers een geboren verkoper. Er zijn enkele basisprincipes die de kans op een succesvol crowdfunding-traject kunnen vergroten. Wij zetten de belangri ...

1 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (4/6)

Om succesvol te kunnen zijn met crowdfunding is het van belang dat de horecaondernemer zich op de juiste manier presenteert. Niet elke ondernemer is immers een geboren verkoper. Er zijn enkele basisprincipes die de kans op een succesvol crowdfunding-traject kunnen vergroten. Wij zetten de belangri ...

18 februari 2010
Lunchroom verbouwen

Interieurbouwers, tekenaars, elektriciens, koelmonteurs, loodgieters, verwarmingsmonteurs, tegelzetters, vloerleggers, schilders; bij een verbouwing komt heel wat kijken. Mocht u de kriebels hebben om uw lunchroom te verbouwen, zorg dan dat u goed bent voorbereid (Lunchroom 2010, nr.1). ...

5 november 2009
Hotel Figi ontvangt Fair Trade Horecapredicaat

Hotel Theater Figi in Zeist mag zich het allereerste Fair Trade gecertificeerde hotel van Nederland noemen. Uit handen van Peter d'Angremond, directeur van Max Havelaar, ontvingen de gebroeders Ruys donderdag 5 november het eerste plakkaat met daarop het Fair Trade Horecapredicaat. Figi is daarmee d ...

1 september 2000 Longread
Gewoon alles en allemaal

‘Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’ Zoiets was het toch? Trouwe Efteling-gangers zullen het wel weten, maar ja, zij zullen zich - in dat pretpark - waarschijnlijk ‘overgeven’ aan hamburgers en friet. Deventer-gangers hebben het beter: zij kunnen heerli ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: