U heeft gezocht op : snackbar

17 januari 2020 Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

12 december 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

25 september 2019 Amsterdam Fastservice
Nieuw soort culi-snackbar opent in Amsterdam

Eind oktober opent Hurryhurrygogo haar deuren aan de Singel 460 in Amsterdam. Onder de supperclub wordt in de voormalige French Connection ruimte gemaakt voor dit nog chaotischere en hysterischere zusje van Happyhappyjoyjoy. De nieuwe snack-bar biedt plaats voor eigen events, verschillende cocktails...

31 mei 2019 Snacks Culinair
Gerenommeerde chefs runnen pop-up snackbar

Hier proosten we op: Bacchus Wijnfestival organiseert in juni weer het gezelligste wijnfestival van 't land in het Amsterdamse Bos en ELLE is daar bij. En niet zomaar. Bacchus en ELLE Eten bundelen hun liefde voor wijn en spijs samen in een levensechte ELLE Eten X Bacchus Snackbar. Nu is dit nat...

28 januari 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Paracommercie: een doorn in het oog?

Als horecaondernemer ben je misschien wel bekend met het begrip paracommercie. Het gaat hierbij om horeca-activiteiten van bijvoorbeeld sportkantines, schouwburgen en dorpshuizen, die horeca niet als hoofdactiviteit hebben (paracommerciële instellingen). Paracommercie is wellicht voor jou als h...

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest...

25 mei 2018 Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

7 februari 2018 Snacks Achtergronden
Snackbar populairste eetgelegenheid tijdens carnaval

Tijdens carnaval is de snelle hap van de snackbar dé onbetwiste carnavalsnack. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren rondom carnaval. 41,9 procent van de carnavalsgangers gaat voor een frietje of iets van de snac...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

21 september 2017 Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

21 september 2017 Awards Mensen
ProFri en Nederlands Frituurcentrum maken genomineerden Parels van het Jaar Award bekend

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich ...

4 augustus 2017 Snacks Achtergronden
Hippe Rotterdamse snackbar viert verjaardag

Op zaterdag 12 augustus viert Tante Nel in Rotterdam haar driejarig bestaan met een grootse feestelijke barbecue en borrel. Het is immers hoog tijd voor een feestje in de Pannekoekstraat, want Tante Nel is in drie jaar uitgegroeid tot meest bekende Haute Friture Snackbar  van Rotterdam. Tante N...

2 augustus 2017 Amsterdam Fastfood
Rechter oordeelt: New York Pizza is echt geen restaurant

Een uitspraak van de bestuursrecher in Amsterdam: New York Pizza is een fastfoodketen en dus geen restaurant. Woensdag werd de pizzaketen in het ongelijk gesteld met berrekking tot de zaak waarin de keten een nieuwe zaak wil openen in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. De gemeente wil op die plek g...

25 juli 2017 Events Rotterdam
Haute Friture Snackbar Tante Nel introduceert ‘SpeakFrietje’

Op vrijdag 28 juli organiseert Tante Nel haar eerste ‘SpeakFrietje’ in Rotterdam. De Snackbar 2.0 mét alcoholvergunning, brengt op deze avond een ode aan de ons-kent- ons cultuur en nodigt Rotterdammers uit voor de nieuwe vrijdagborrel op het 80m2 grote terras. Eigenaar Kevin d...

31 mei 2017 Economie
Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal

Reactie KHN Voorzitter Robér Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is tevreden met de cijfers. Toch plaatst hij een kanttekening . “We zitten als branche nog steeds in de lift, dus dat is mooi. Maar we moeten de CBS-cijfers, die vandaag verschenen, iets nuanceren: we zien ook me...

12 mei 2017
Hoe onderneem je in een kattencafé?

De Haagse Zeeheldenbuurt is enorm in opkomst. In de Piet Heinstraat vind je kattencafé Ditjes & Katjes, waar Eef Krol haar droom werkelijkheid zag worden. Voor iemand die van katten, lekker eten en drinken én mensen houdt, is dit het Walhalla, een nirwana, de hemel, het paradijs...We dompelden ons...

30 maart 2017 Economie Snacks
Einde daling aantal snackbars in zicht?

Het aantal snackbars is aan het stabiliseren in Nederland. De afgelopen vijf jaar is het aantal snackbars in Nederland licht afgenomen van circa 4.840 naar 4.802, een daling van 0,8%. De afgelopen tien jaar daalde het aantal snackbars met 4%, alleen in de provincies Drenthe, Flevoland en Zeeland is...

14 maart 2017 Columns
Column Pieter Punter: Spruitjesvolk

Volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan worden spruitjes en bloemkool de trendgroenten van 2017. Dat lijkt me een uitgelezen kans voor de lunchrooms: gefrituurde bloemkoolroosjes en spruitjes op een stokje zijn veel gezonder dan frietjes en kroketten. DOWNLOAD HIER GRATIS DE MAARTEDITIE VAN LUNCHR...

29 december 2016 Lunchroom
Boze man rijdt lunchroom binnen in Dordrecht

Een agressieve man is woensdagmiddag met zijn auto een lunchroom aan het Damplein binnen gereden. De lunchroom was ten tijde van het ongeval gesloten in verband met een vakantie van de eigenaren. De bestuurder kwam na zijn rit door de pui van het pand uit de auto en begon in een naastgelegen snackba...

19 december 2016 Columns trends
Column Pieter Punter: Alleen de bitterbal lijkt zich te handhaven

De snackfoodindustrie blijft erg traditioneel en weinig vernieuwend. Wat staat ons in het nieuwe jaar te wachten? Sergio Herman zal zeker nog een aantal ‘Frites Ateliers’ openen. Onlangs heb ik zijn Zeeuwse frites geprobeerd in Utrecht. De frites was eigenlijk gewoon patat, geen wereldsc...

24 oktober 2016 Snacks Achtergronden
Ondernemer wil Nederlandse fastservice hervormen

De cafetariabranche heeft in de huidige vorm totaal geen bestaansrecht in Nederland. Het roer moet radicaal om. De fastservicesector dient het heft in handen nemen, vindt Wim Markwat, eigenaar van Vitaria, Eeterij Family IJburg Amsterdam en Wetering Utrecht. Hij heeft daarom plannen voor een vernieu...

5 oktober 2016 Awards
Genomineerden Parel van het Jaar Award 2016 bekend

Een tiental medewerkers zijn door hun werkgever of collega’s de afgelopen maanden bij het Nederlands Frituurcentrum aangemeld voor de Parel van het Jaar Award 2016. De jury heeft hieruit drie medewerkers genomineerd; Jainy Neij, werkzaam bij Verhage Zwijndrecht, Bart van Scheijndel, werkzaam b...

28 juli 2016 Sluiting
Nederlands bekendste snackbar staat te koop

De bekendste snackbar van Nederland staat te koop. Uitbaters Eric en Carlien van Zandbeek (50) hebben Cafetaria 't Pleintje in Den Dungen te koop gezet via Facebook. Het echtpaar zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Snackbar 't Pleintje speelde een hoofdrol in de tv-serie New Kids e...

28 juni 2016 Food Snacks Achtergronden
Verhoog je omzet door aanbod van snacks

Marcel Oosterling van Café Oosterling in Amsterdam heeft zijn cafégasten op snackgebied veel te bieden. Borrelaars kunnen kiezen uit verschillende soorten Nederlandse kaas, worst en sinds kort een volledige borrelplank. Saskia Kauffmann van het eveneens in de hoofdstad gevestigde en on...

1 maart 2016
Omzetgroei horeca sterkst in 15 jaar

De Nederlandse horeca heeft de omzet afgelopen jaar met 5,7 procent zien toenemen. Dat is de sterkste groei in vijftien jaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren. Toename aantal consumpties De omzetgroei vlakte tegen het einde van het jaar wel af. In het vierde kwartaal...

8 december 2015
Bakker Bart krijgt nieuwe formule

Bakker Bart opent volgend jaar twee of drie vestigingen volgens zijn nieuwe winkelformule. De broodjesketen introduceerde het nieuwe concept afgelopen zomer in Groningen. Ambacht centraal De nieuwe formule moet er volgens algemeen directeur Herbert Schalkwijk voor zorgen dat Bakker Bart minder ...

9 september 2015
Hollandse Nieuwe

De Hollandse Nieuwe is alweer enkele weken in het land en recent heeft de 34ste Nationale Haring Test plaatsgevonden. Hoewel haring al eeuwenlang in onze streken wordt gegeten, het was ons basisvoedsel in de middeleeuwen, zien we de laatste jaren een afname in de consumptie. De gemiddelde haringcon...

22 oktober 2014
Van Start: Lisa's Kitchen

Necla Yerlikaya zag al langer dat er iets miste in de Schiedamse Nolenslaan: een lunchroom. “Er is een visboer, een Kwalitaria snackbar en de sigarenboer die wat stoeltjes heeft… De straat miste nog echt een lunchroom om echt leuk te zitten. Als buurtbewoonster kwam ik al vaak in deze winkels...

7 augustus 2014
Den Haag vegetarische hoofdstad van Nederland

Den Haag is uitgeroepen tot ‘vegastad’ van Nederland. Nergens anders is er zoveel keus voor mensen die geen vlees willen eten. Op 4 oktober zal burgemeester Jozias van Aartsen het certificaat met deze titel in ontvangst nemen. In het restaurant van het stadhuis staan op deze dag alleen vegeta...

27 juni 2014
Délifrance lunchroom in Dalfsen

Naar alle waarschijnlijkheid komt er in Dalfsen een nieuwe vestiging van Délifrance. Tegenover de nieuwe Albert Heijn is een mooie locatie gevonden en dit najaar zou daar de nieuwe lunchroom moeten openen. Lunchroom en snackbar De lunchroom wordt ingericht in combinatie met een Kwalitaria, ee...

4 november 2013
200.000ste croquet over de toonbank

De 200.000ste croquet in de Week van de Croquet is over de toonbank gegaan. De feestweek wordt georganiseerd om croquetliefhebbers te laten genieten en om horecaondernemers in deze lastigere tijden een steuntje in de rug te bieden. De Week van de Croquet verloopt boven verwachting. Voor snacklever...

25 september 2013
Finalisten Fastservice verkiezing bekend

De finalisten voor de verkiezing Fastservice Kanjer en Beste Praktijkbegeleider Fastservice zijn bekend gemaakt. Deze verkiezing wordt georganiseerd door SVO vakopleiding food in samenwerking met Stichting Vrienden Fastservice. Zij willen op deze manier het belang van goede praktijkbegeleiders on...

20 augustus 2013
Horeca Inspiratie Hardenberg

Smaak Oet Twente, Vers & Delicieus, workshops en proeverijen; er is volop te beleven tijdens Horeca Inspiratie Hardenberg. Registreer nu met code: 613000314 en laat u inspireren! Alweer de 17e keer Op 23, 24 en 25 september wordt voor de 17de keer Horeca Inspiratie Hardenberg georganiseerd. Meer ...

7 mei 2013
All you can 'friet' in Tilburg

Bart Dusee, eigenaar van cafetaria Friet&Zo in Tilburg, heeft een nieuwe formule op de markt gebracht. Bij zijn snackbar kan men voor 7,50 euro onbeperkt eten. Het 'all you can eat-idee' in de vorm van friet. Ook snacks behoren tot het concept. De rekening De ondernemer richt zich met zijn co...

22 april 2013
Vreemde kortingsacties zijn populair

Korting krijgen voor het dragen van een wapen, een blik eten inleveren voor korting op een frietje, en minder betalen in het restaurant vanwege je welgemanierde kinderen. Creatieve kortingsacties zijn volgens website Vouchercode.nl een wereldwijde rage aan het worden. Toon je wapen Bezoekers ...

4 april 2013
Eerste diervriendelijke snackbar opent

Het eerste vegetarische fastfoodrestaurant van Nederland is geopend in Den Haag. In de snackbar worden alleen maar honderd procent vegetarische en veganistische producten bereid. Initiatieven als deze snackbar zijn een stap in de richting van de omschakeling naar duurzaam voedsel. Mayo zonder ...

20 november 2012
Kroket meest populair tijdens lunch

De kroket is de meest gegeten snack tijdens de lunch en als tussendoortje. In totaal nuttigt Nederland op jaarbasis ruim 300 miljoen kroketten. Dit is gemiddeld zo’n 25 stuks per jaar per volwassene. Uit het vuistje Dat blijkt uit cijfers die snackproducent Royaan vandaag presenteert ter gele...

18 april 2012
Vegetarische snackbar voor Delft

Delft is sinds kort een vegetarische snackbar rijker. De gast kan bij de Vegetarische Snackbar een kipburger, vegetarische saté of andere vegasnacks bestellen. Jürgen Verwoerd deed zijn inspiratie op nadat hij sprak met de vegetarische slager op de Horecava. De snackbar is ingedeeld in twee apar...

12 maart 2012
Horeca scoort dikke voldoendes

De horeca krijgt hoge rapportcijfers voor service, kwaliteit en prijs. Frits Spangenberg van Motivaction: “De horeca is een smeermiddel voor de samenleving.” Nederlanders zijn zeer tevreden over de horeca en komen er graag blijkt uit de Mentality-meting 2011 die onderzoeksbureau Motivaction ...

6 mei 2011
Chinese machtsovername in de horeca

Jonge Chinese horeca-ondernemers keren het traditionele Chinese restaurant, dat kampt onder een verslechterend imago en een schreeuwend tekort aan goede koks, de rug toe. Een nieuwe, vaak derde, generatie Chinese ondernemers zoekt verbreding in andere oosterse restaurantconcepten, snackbars en hotel...

27 augustus 2010
Mora's Maastrichter Bitterbal in trek

Tientallen bezoekers van culinair festijn ’t Preuvenemint in Maastricht staan in de rij om één van de exclusieve Maastrichter Bitterballen te bemachtigen. Speciaal voor het vierdaagse evenement ontwikkelde Beluga’s chef Hans van Wolde, in samenwerking met Mora, de bitterbal. De Maastrichter Bi...

7 juni 2010
De Haven opent na ingrijpende verbouwing

Een trendy inrichting met zwarte fauteuils en barkrukken én een groot buitenterras. Lunchroom-snackbar De Haven in Enschede is na een ingrijpende verbouwing en met overkapping niet meer te herkennen. Bij de officiële opening maandagmiddag kijken de genodigden hun ogen uit. De zaak, gerund door Ang...

12 februari 2009
De Smickelerie naar de kinderen

Het echtpaar Hemmie en Jos Schoenmakers wil meer vakantie en meer tijd met de kleinkinderen doorbrengen. Vandaar dat ze hun lunchroom De Smickelerie in Helmond begin dit jaar overdroegen aan hun dochter en haar vriend. Met de eerdere overname van hun snackbar Jack’s had dochter Sonja haar horec...

11 januari 2001 Chefs Interview Longread
'Liefde en aandacht, bij alles wat je doet'

Koos van Noort is reeds tien jaar executive chef van het Kurhaus te Scheveningen. Daarvoor werkte hij voor zo’n vijftien verschillende werkgevers; eerst als kok, vervolgens als chef-kok. Hij werkte in Zürich en Londen; liep stages in Amerika en Italië; kookte voor ‘food-promoti...

1 oktober 2000 Longread
Simpelweg kwaliteit en sfeer

Deze zaak ligt in een drukke winkelstraat, vlakbij een grote parkeerplaats, naast een laat-gotische kerk (15e eeuw). Wat wil je nog meer als lunchroomhouder? Bijna een Italiaanse ‘inbedding’, ware het niet voor de Nederlandse architectuur (toch iets minder mooi) en het Nederlandse weer (...

11 januari 2000 Interview Longread
Bagels & Zo: het antwoord van de Domstad op de hoofdstad

Verandering van spijs doet eten. Die oude wijsheid plus het eigentijdse fenomeen 'onthaasting' levert een ijzersterke formule op. Menig zich verpozende passant zal omwille van de naam, die nieuwsgierigheid opwekt, het luxe ontbijt- en lunchcafé van Gusta Jasper en Mark Bennink binnenl...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: