10x vegan innovatie op Horecava 2020

17 januari 2020 | Thijs Jacobs

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende producten van Horecava 2020 voor je op een rij.

1. FRIETSAUS PLANTAARDIG VAN REMIA

Remia timmert al een tijdje aan de weg met plantaardige mayonaise en heeft daar nu ook een ei-vrije frietsaus voor de horeca aan toegevoegd. In de snackbar van de toekomst mag deze frietsaus eigenlijk niet ontbreken.

2. VISH STICKS VAN NOVISH

Ze bestaan net vier maanden en op de Horecava testten ze voor het eerst hun Vish Sticks bij het publiek. Met een score van 95% “goed zonder opmerking over structuur of smaak” is de test meer dan geslaagd. Vooral de krokante buitenkant en de goed gebalanceerde vissmaak is positief ontvangen. De sticks en nuggets worden in de winkel gelanceerd samen met een speciaal daarvoor ontwikkelde vegan ravigottesaus.

3. VEGAN BRABANTSCHE WORSTENBROODJES

Brabantsche Worstenbroodjes heeft een vegan worstenbroodje waarbij je twijfelt of het wel echt vega is. Iedere vegan thuisbakker weet hoe moeilijk het is om het traditionele worstenbroodje te benaderen, maar Brabantsche worstenbroodjes BV is het dus gelukt.

4. TRUFFLE SAUCE VAN WILLICROFT

In onze 10 vegan innovaties op Gastvrij Rotterdam kwam Willicroft al voor met de vegan kaasfondue. Inmiddels is de kaasfoundue volledig in een nieuw en supermarkt proof jasje gestoken. Ook is er een heerlijke truffle saus aan het assortiment toegevoegd. Heerlijk om een vegan zoutje in te dippen!

5. BEYOND SAUSAGE

Beyond Meat was de eerste die het voor elkaar kreeg om een 100% plantaardige burger in het vleesschap te krijgen en was een knaller op de aandelenmarkt. De Beyond Sausage is als eerstvolgende na de burger naar Europa. Het is slechts een kwestie van tijd tot de volgende introductie volgt. We zijn benieuwd!

6. VEGAN APPELTAART VAN BEUK

Tijdens de vorige Horecava kreeg BEUK veel vraag naar een vegan-appeltaart en hun patissiers zijn direct aan de slag gegaan. Dankzij de jarenlange ervaring presenteerden zij een vegan appeltaart met amandelen. De appeltaart wordt gemaakt van wenerdeeg (zonder ei) en gevuld met verse parten appel, suiker en kaneel. Voor een extra smaakbeleving besprenkelde de banketbakkers deze heerlijk taart met amandelen. En we hebben vernomen dat er momenteel een vegan variant van een Tiroler Appelstrudel ontwikkeld wordt.

7. VEGAN MASTERS

Vegan Masters is als bezorgdienst een wat vreemde eend in deze lijst van 10 vegan innovaties. Vegan Masters is het eerste bedrijf dat zich volledig richt op de thuisbezorging van een breed assortiment plantaardige maaltijden en deze landelijk levert. Een innovatief concept en hoort daarom zeker thuis in deze lijst.

8. NO PORK BURGER VAN MOVING MOUNTAINS

Vleesvervangers gebaseerd op kip en rund zijn er in overvloed. Moving Mountains zet nu in op het nieuwe varkensvlees met de No Pork Burger. We hebben de burger helaas niet kunnen proeven, omdat deze door de grote vraag al op was. Volgens Moving Mountains zet deze burgers zelfs slagers op het verkeerde been.

9. VEGAN MINI KERRIE KROON VAN DERO FOODS

Dero foods heeft nog niet echt een plantaardige strategie, maar kreeg wel zoveel vraag naar vegan hapjes dat ze ermee de markt op gaan. Een van hun eerste ontwikkelingen is deze heerlijke hartige vegan mini pastry kroon met een bloemkool-kerrievulling. Ons smaakt het in ieder geval naar meer!

10. APOLLO VEGANMELANGE

Voor hun nieuwe vegan melange is Apollo genomineerd voor de Horecava Innovatie Award en nu heeft het ook een nominatie in onze top 10. Niet zonder reden, want met deze melanges maakt een chefkok in een handomdraai vegan gehakt, nuggets of schnitzels.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: