Je hebt gezocht op: havermelk

Roos Rutjes zet vega(n) horecaconcept op de kaart
18 januari 2023Nieuws

Roos Rutjes zet vega(n) horecaconcept op de kaart

Roos Rutjes opende in 2019 de deuren van restaurant Rozey in Rotterdam. Het stylish en volledig vega(n) dining concept is uniek in Nederland: voor een...

Eerste Anne&Max Flagship Store van Nederland geopend in Haarlem
14 oktober 2022Nieuws

Eerste Anne&Max Flagship Store van Nederland geopend in Haarlem

Gisteren opende FreshFood Café Anne&Max de deuren van haar eerste Flagship Store in Nederland. De nieuwe locatie in Haarlem is de grootste,...

Prijs kopje koffie in 10 jaar tijd met 40% gestegen
30 september 2022Nieuws

Prijs kopje koffie in 10 jaar tijd met 40% gestegen

Drinkt een Nederlander een ‘bakkie pleur’ buiten de deur, dan kost dat gemiddeld  2,62 euro. Dit is een stijging van 40 procent ...

Lunchroom De Vegan Bakker geopend: "De vegantrein gaat steeds harder rijden"
22 september 2022Nieuws

Lunchroom De Vegan Bakker geopend: "De vegantrein gaat steeds harder rijden"

Ondernemen in Heusden. Een bakkerswinkel en ‘gewone’ lunchroom was niet genoeg voor Lucas Vermeulen (55), daarom kwam daar op jongstleden...

ProVeg: Horecaverkoop vleesvervangers groeide door tijdens lockdown, terwijl vlees hard geraakt werd
22 september 2022Nieuws

ProVeg: Horecaverkoop vleesvervangers groeide door tijdens lockdown, terwijl vlees hard geraakt werd

Dat de omzet in de horeca de afgelopen twee jaar zwaar te lijden had onder de lockdowns, is bekend. Dat dit effect ongelijk verdeeld is over de catego...

Starbucks laat de lente proeven met nieuwe iced dranken
22 maart 2022Nieuws

Starbucks laat de lente proeven met nieuwe iced dranken

Starbucks lanceert een selectie nieuwe ijskoffie’s: de Iced Shaken Espresso's maken deel uit van de inspanningen van de koffi...

Vega(n) concept Rozey opent derde zaak in Amersfoort
8 februari 2022Nieuws

Vega(n) concept Rozey opent derde zaak in Amersfoort

Het vega(n) restaurant Rozey opent haar derde vestiging in Amersfoort. Na twee zaken in Rotterdam en Delft, krijgen nu ook Amersfoorters de kans...

Zo maak je het perfecte melkschuim voor je koffiespecialiteiten
14 juni 2021Nieuws

Zo maak je het perfecte melkschuim voor je koffiespecialiteiten

Horecabreed wordt zuivel op dagelijkse basis gebruikt om melkschuim mee te maken. Cappuccino is de meestverkochte koffiespecialiteit in Nederland, maa...

Melkvervangers voor gasten met lactose-intolerantie of koemelkallergie
7 juni 2021Nieuws

Melkvervangers voor gasten met lactose-intolerantie of koemelkallergie

Mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie (twee heel verschillende dingen, maar daarover straks meer) gebruiken vaak plantaardige melkver...

Yoghurt Barn laat toeslag op plantaardige melk vallen
1 juni 2021Nieuws

Yoghurt Barn laat toeslag op plantaardige melk vallen

Yoghurt Barn maakt het vanaf nu makkelijker voor gasten om te kiezen voor plantaardige opties. De ontbijt- en lunchketen rekent in alle locaties geen...

Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta
21 december 2020Nieuws

Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta

Dit jaar waren we meer thuis dan ooit, en met tijdelijke lockdowns waarbij we minder uiteten konden kwam er een omslag in hoe en wat we het liefste et...

Op reportage: Eetcafé De Poort
21 februari 2020Nieuws

Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er oo...

Op Reportage: BijHein, authentieke lunchroom in Amersfoort [video]
3 februari 2020Nieuws

Op Reportage: BijHein, authentieke lunchroom in Amersfoort [video]

Geen moeilijke gerechten, maar een lekker stuk huisgemaakte appeltaart, een simpele tosti of een met aandacht geselecteerd glas wijn. Afgelopen juni o...

Op Reportage: Marcus, IJsselstein [video]
3 februari 2020Nieuws

Op Reportage: Marcus, IJsselstein [video]

Midden in de provincie Utrecht ligt een klein gezellig stadje genaamd IJsselstein. In IJsselstein was ik op bezoek bij het restaurant Marcus. Marcus b...

Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk
24 januari 2020Nieuws

Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impac...

Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard
14 januari 2019Nieuws

Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de l...

Interview: zuivel verdwijnt langzaamaan uit de smoothie
27 december 2018Nieuws

Interview: zuivel verdwijnt langzaamaan uit de smoothie

Met de opkomende bewustwording van de consument, worden lunchroomhouders gedwongen goed over hun producten na te denken. Zuivel heeft een dubieuze rep...

“We willen drie zaken per jaar openen”
29 november 2018Nieuws

“We willen drie zaken per jaar openen”

Coffeelicious opende ruim een maand geleden de vijfde zaak binnen zes jaar tijd. Het succes ligt volgens eigenaresse Fiona Stöger aan de uniformi...

STAN & CO Utrecht lanceert HEALTEA
25 januari 2018Nieuws

STAN & CO Utrecht lanceert HEALTEA

Bar-restaurant STAN & CO in Utrecht heeft als motto is ‘for the good life’ en staat bekend om haar eigengereide twist. Om het nieuwe j...

CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar
9 december 2017Nieuws

CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

30ml is één van de beste hotspots in Utrecht voor koffieliefhebbers. Inmiddels is de zaak van de Mariaplaats naar het Vredenbu...