U heeft gezocht op : frisdranken

20 juli 2020 Opening
Diner Fat Phill’s opent in Almere Centrum

Fans van echt goeie en dikke hamburgers kennen Fat Phill’s misschien al uit Amsterdam. Vanaf nu kunnen zij ook terecht in Almere Centrum. Het restaurant met een vette knipoog naar de Amerikaanse dinercultuur heeft een vestiging geopend aan de Grote ...

30 juni 2020 Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in ...

21 januari 2020 Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men ...

8 januari 2020 Video Interview
Op reportage: Broodnodig in Utrecht [video]

Broodnodig is een Zweedse zaak. Broodnodig de allereerste espressobar in Utrecht. "We hebben heel veel vegetarische en veganistisch eten. We maken alles zelf en dat maakt het heel speciaal", zegt Chava Lekkerkerker, teamleider Broodnodig op het Spoor. "De eigenaar Ingemar Visch Kar ...

2 januari 2020 Interview Longread
Perron 22 Enschede: ''Horeca is hard werken, je moet er liefde voor hebben''

Van lunchen tot dineren en van vergaderen tot bruiloften. Perron 22 biedt voor iedereen een plek. Nelleke Staal, horecaondernemer en bedrijfsleider van het restaurant, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en werkt nu dus op vrijwillige basis, het hoeft niet meer: ‘’Ik kan niet t ...

15 oktober 2019 Interview Longread
Schenk je geen alcohol? Gemiste kans!

Lang niet alle lunchrooms schenken alcohol. Na een paar minuten ‘googelen’ weten we dat van de grotere lunchketens blijkbaar alleen Anne&Max alcohol schenkt. Dat zet je toch aan het denken… Is het geen gemiste kans om geen alcohol te schenken en waarom doen ze het bij Anne& ...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro ...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één ...

9 juli 2019 Interview Longread
Interview Thee Leutje Leerdam: high tea aan de Linge

Leerdam is de ‘glasstad’, natuurlijk vanwege de aanwezigheid van de internationaal bekende Glasfabriek Leerdam. De industrie trekt behoorlijk wat toeristen, wat goed is voor de lokale horeca. De dames van Thee Leutje hebben van hun passie hun hobby gemaakt. Van een fulltimebaan in de cha ...

10 september 2018 Amsterdam Opening
Derde locatie van Happyhappyjoyjoy is geopend in de Pijp

Sinds vandaag is de nieuwe vestiging van Happyhappyjoyjoy geopend op Ceintuurbaan 256. Met het succes van het restaurant in Amsterdam West en Oost gaat IQ Creative verder met het verspreiden van deze kleurrijke Aziatische streetfood hangout. Op steenworp afstand van de Noord-Zuid lijn voorziet Happy ...

3 augustus 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Win een personeelstraining voor je team

Fuze Tea is hoofdsponsor van de wedstrijd 'Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland'. Nu willen we natuurlijk graag weten waarom dit drankje zo goed past bij het lunchmoment. Robin Huijbrechts, Manager Shopper Marketing bij Coca-Cola European Partners staat ons te woord. Natuurlijk zijn w ...

2 augustus 2018 trends
De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze zomer wel de zomer van de mocktail. Een moderne benaming voor een cocktail zonder alcohol. Blijkbaar niet alleen maar iets voor zwangere vrouwen en be ...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk ...

18 juli 2018 Interview Longread
CityTrip Zierikzee: interview Broodje van Nassau

In dit tweede interview in de CityTrip-reeks vanuit Zierikzee lees je over Nicole Hoogervorst en haar zaak Broodje van Nassau. Een Brabantse die haar geluk heeft gevonden in Zeeland, het kan raar lopen. “Ik wil hier echt niet meer weg. Sterker nog… Ik ga binnenkort verhuizen naar een wo ...

23 maart 2018 Achtergronden
LEF mixstore werkt aan investeringsronde

LEF mixstore in Ede gaat blurring een boost geven. De winkel in tweedehands spullen zoals meubels en woonaccessoires investeert fors in horeca-activiteiten, duurzame verlichting en het dealerschap van verfmerk Annie Sloan. Een crowdfundingsactie moet de investeringsronde gestalte geven. LEF mixst ...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg ...

18 januari 2018 Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings ...

12 december 2017 Opening
Taco Bell opent 21 december in Breda

Na eerdere openingen in Eindhoven en Tilburg komt Taco Bell, ’s werelds grootste Mexicaans-geïnspireerde restaurantketen, met een derde vestiging in Nederland. Het nieuwe restaurant is gevestigd op Centraal Station in Breda en opent 21 december haar deuren. De eerste 100 klanten worden be ...

1 december 2017
Sligro Food Group en Heineken sluiten overeenkomst

Sligro Good Group n.v. en Heineken Nederland b.v. delen mee dat, na een eerdere intentieovereenkomst en goedkeuring door de acm, finale overeenstemming is bereikt over de op 9 mei 2017 aangekondigde Strategische samenwerking op het gebied van logistiek voor bier en cider in Nederland en de verkoop V ...

12 oktober 2017 Opening
Taco Bell nu ook in Tilburg

Vandaag opent Taco Bell in Tilburg de tweede Nederlandse vestiging. Taco Bell is bekend en beroemd om de Crunchy Taco, Crunchwraps, burrito’s, quesadilla’s en andere versbereide specialiteiten met Mexicaanse invloeden. Het restaurant ligt in het centrum van Tilburg. De opening is goed ge ...

24 augustus 2017 Drinks Achtergronden
Onderzoek: Nederlanders drinken minder frisdrank

De Nederlandse consument is minder frisdrank gaan drinken: het gemiddeld aantal glazen per dag is gedaald van 1,8 (in 2015) naar 1,6 in 2017. Dit blijkt uit de cijfers die we zien in het Nationaal Frisdrankonderzoek 2017 van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). 1.140 frisdran ...

21 juni 2017 Achtergronden Interview
Het bedrijfspaspoort van...Sieta Schellinger

Naam: Sieta Schellinger Leeftijd: 36 Hoe heet je zaak? Pernikkel De locatie van je zaak: Aweg 2, Groningen Wat is de bestseller op de kaart? Vegan Salade Prijs kopje koffie: 2,25 Prijs kopje thee: 2,25 Prijs frisdrank: Hebben wij niet Prijs glas wijn: Hebben wij niet Prijs biertje: He ...

16 juni 2017 Drinks Achtergronden
Tips voor een lekker sapje

Een versgeperste jus d?orange, eigengemaakte appelsap of een gezonde groentesap; het sapje is populair! Met name de mixsappen zijn volgens de Nederlandse Vereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen in opkomst, net als het aantal zaken dat exclusief verse sappen serveert. Het mixsapje kan eigenlijk ...

24 maart 2017 Achtergronden
In memoriam: Pieter Punter

Het bericht dat de redactie van Lunchroom deze week bereikte, kwam hard aan. Pieter Punter, de aimabele, zachtaardige en culinair zeer onderlegde man die columns schreef voor Lunchroom, is op 14 maart heengegaan in zijn geliefde Málaga. Al sinds 2002 verwende Pieter de lezers van Lunchroom ...

7 maart 2017 Opening
Taco Bell opent eerste vestiging in Nederland

Taco Bell, ’s werelds grootste restaurant met Mexicaanse invloeden, opent komende maand zijn eerste Nederlandse vestiging in Eindhoven en bouwt hiermee verder aan zijn internationale groei. Taco Bell is wereldwijd bekend om zijn crunchy taco’s, burrito’s, nacho’s, Cruchwraps ...

16 augustus 2016 Drinks Achtergronden
Consumptie mineraalwater met een smaakje stijgt sterk

Consumenten worden zich steeds bewuster van het belang van voldoende hydratatie. Maar liefst vier op de vijf waterdrinkers geeft aan bewust bezig te zijn met het drinken van voldoende water. De consumptie van mineraalwater steeg in 2015 met 7%; de consumptie van mineraalwater met een smaakje steeg e ...

28 juni 2016 Drinks Café Achtergronden
Alles wat je moet weten over frisdranken

De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen liet vorig jaar een onderzoek uitvoeren naar het gebruik en de waardering van frisdrank. De onderzoekers richtten zich op 1066 Nederlanders van 18 jaar en ouder die frisdrank (koolzuurhoudende en koolzuurvrije) dronken. Ook sportdranken en energi ...

28 juni 2016 Opening Achtergronden
IKEA-restaurants hebben geen winstoogmerk. Hoe kan dat?

Het restaurant van IKEA Groningen werd in april geopend en is het eerste in Nederland in de nieuwe opzet. IKEA omschrijft het als ‘een grote showroom’ en het restaurant biedt plaats aan 550 personen. Blurring in optima forma, zo kun je het restaurant goed omschrijven. Maar is de F&B- ...

27 mei 2016
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een t ...

17 mei 2016
Eerste frisdrankwinkel opent deuren

Onder de naam Dorstlust’s Drankerij opent volgende maand in Amsterdam de eerste frisdrankwinkel van Nederland. Initiatiefneemster Tessa Monfrooy droomt al van een tweede en derde zaak. Foto: Zullen de traditionele frisdranken plaatsmaken voor alternatieve dranken? Alternatieve frisdranken ...

1 april 2016
Voortaan ook legitimatie vragen bij verkoop frisdranken

De RIVM kwam deze week met alarmerende cijfers over de ongezonde leefstijl van jongeren en ook het Voedingscentrum luidt de noodklok. PvdA-kamerlid Elsa Witvoet heeft kamervragen gesteld en binnenkort wordt de kwestie uitvoerig behandeld in de Tweede Kamer. Identificatieplicht Eén van de voo ...

17 maart 2016
Verenigd Koninkrijk wil belasting op frisdrank

In de strijd tegen overgewicht en diabetes heeft de Britse regering een belasting aangekondigd op de productie en import van suikerhoudende frisdranken. De heffing moet omgerekend ongeveer 660 miljoen euro opbrengen. Daarmee wil de regering het sporten op lagere scholen een extra stimulans geven. ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

2 december 2015
'Nederlandse lunchcultuur bestaat niet'

Heeft de smaak van de Nederlander zich ontwikkeld de laatste decennia? Wat zijn de smaaktrends op dit ogenblik? Er is misschien maar één man in Nederland die het begrip smaak kan vangen in wetenschappelijke data. Pieter Punter is sensorisch psycholoog en richtte in 1987 OP&P op. Dit bedrijf test ...

26 november 2015 Columns Food Achtergronden
Smaakgoeroe Pieter Punter: 'Nederlandse lunchcultuur? Een broodtrommel mee naar kantoor'

Deze uitgave staat geheel in het teken van recepten. Smakelijke recepten, wat ons betreft. Maar wat is smaak? Heeft de smaak van de Nederlander zich ontwikkeld de laatste decennia? Wat zijn de smaaktrends op dit ogenblik? Er is misschien maar één man in Nederland die het begrip smaak k ...

15 september 2015
KHN hekelt hoge werkgeverslasten horeca

Op Prinsjesdag presenteerde het kabinet zijn plannen en bijbehorende begroting voor 2016. KHN ziet de werkgeverslasten weer toenemen. Alweer een lastenstijging. Sinds 2007 zijn die werkgeverslasten al met meer dan 20 procent gestegen. Verder blijft herziening van de Wet werk en zekerheid uit én m ...

23 juli 2015
Waar of niet waar? Test je kennis!

Wat weet jij als horecaondernemer van eten, drinken en andere zaken die met onze branche te maken hebben? Test het in onze 'waar of niet waar?' quiz. Waar of niet waar? 1. De dame blanche is vernoemd naar een opera. 2. Hete peper kun je het best afblussen met water. 3. Het gat in een donut zit ...

20 juli 2015
Brood ongezond? Klinkklare onzin!

Brood ligt al langer onder vuur. Het zou een dikmaker zijn en het eten van brood zou tot gezondheidsproblemen leiden. Maak je niet druk: deze beweringen blijken grotendeels niet waar, we eten zelfs te weinig brood! Tarwe Het verhaal gaat, dat tarwe in de loop der tijd zo veredeld is geraakt, d ...

8 juli 2015
Resultaten Nationaal Frisdrankonderzoek

96 procent van alle Nederlanders drinkt wel eens frisdrank. Ruim 30 procent daarvan is light. Opmerkelijk is dat 78 procent van de frisdrankdrinkers het aantal calorieën in een light frisdrank te hoog inschat. Een light en ook zero frisdrank bevat nauwelijks calorieën, vaak zelfs helemaal geen. ...

29 juni 2015
Brood ongezond? Klinkklare onzin!

Het imago van brood ligt al langer onder vuur. Het zou een dikmaker zijn en het eten van brood zou tot gezondheidsproblemen leiden. Maak je niet druk: deze beweringen blijken grotendeels niet waar, we eten zelfs te weinig brood! Het verhaal gaat, dat tarwe in de loop der tijd zo veredeld is gera ...

24 juni 2015
Fris wordt minder zoet

Eerder kondigde IKEA al aan de frisdranken uit de winkels te verwijderen. Nu wordt bekend dat frisdranken minder calorierijk zullen worden. De drankjes worden minder ongezond, aangezien de hoeveelheid suiker zal worden verminderd. Minister Schippers De vereniging ‘Frisdranken, Waters, Sappen ...

29 april 2015
Lekker lezen: de nieuwste Lunchroom!

Speciaal voor alle lunchroomhouders presenteren we met trots de aprileditie van Lunchroom! Lees hoe de vergrijzing een zegen kan zijn voor onze branche en leer meer over biologische frisdranken. Apeldoorn, asperges en single-item zaken In deze Lunchroom vind je daarnaast een heerlijk aspergerec ...

11 december 2014
Resttomaten en oesterzwamburgers

Limonade met aardbei en basilicum, tapenade van zijstroomtomaten en hamburgers gemaakt van paddenstoelen. En dat alles dagvers en huisgemaakt en zoveel mogelijk seizoensgebonden. La Place speelt hiermee in op de voedseltrends van 2015 volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan. No waste Minder vle ...

4 november 2014
Bah, regels...

Ons leven wordt steeds meer gecontroleerd, de overheid bedenkt aan de lopende band regels en verboden die in veel gevallen volslagen idioot zijn, allemaal zogenaamd ter bescherming van de consument. Zolang we maar niet weten wat erin zit De EU had onlangs bedacht dat de arme consument bescher ...

25 maart 2014
Crisis voorbij voor strandhoreca

Met het vroege aanbreken van de lente kennen de strandpaviljoens dit jaar een seizoenstart om van te dromen. Of dit een voorbode is voor een goed jaar is nog afwachten, maar over 2013 kunnen we stellen dat het een goed jaar is geweest voor de strandhoreca. Het aantal bezoeken en de besteding nam t ...

3 november 2013
BTW in de horeca

De belasting Toegevoegde Waarde (BTW) heeft (per 1 januari 2019) verschillende tarieven: 21%, 9% en 0%. Welk tarief u moet toepassen, hangt af van het soort goederen of diensten. Lees alles over BTW in de horeca in het volgende artikel en gebruik de speciale horeca-calculator. Bijzondere gevallen ...

17 september 2013
Reactie KHN op troonrede

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept de politiek op lasten voor burgers en ondernemers te verlagen. Dit laat KHN weten na de uitgesproken troonrede. Hierin werd vermeld dat er hogere accijnzen komen op alcoholhoudende dranken en frisdranken, wat tot hogere inkoopprijzen voor de Nederlandse ho ...

31 januari 2013
La Place wint Rank a Brand award

Volgens Rank a Brand is La Place de meest duurzame restaurantketen van Nederland. Daarom won de keten de Rank a Brand award 2013. Het label houdt in dat La Place qua duurzaamheid aan de weg timmert. Duurzaam beleid La Place onderscheidt zich van de andere restaurantketens door het gebruik van bi ...

1 januari 2012
Brasseriesetting stuwt omzet lunchrooms

Lunchrooms zijn veelal dagzaken, waarbij men denkt aan broodjes, kleine gerechten, koffie, thee en frisdranken. Uit de Lunchroom Marktverkenning blijkt echter dat de brasseriesetting voor lunchrooms een grote omzetkans is. Veel lunchrooms bieden, naast ontbijt en lunch, in toenemende mate diner aan. ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: