Je hebt gezocht op: cao

Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók
16 september 2025Nieuws

Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók

Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....

Van lokaal naar viraal: wat de suikerbroodburger uit Sneek ons leert
12 september 2025Nieuws

Van lokaal naar viraal: wat de suikerbroodburger uit Sneek ons leert

In Sneek zorgt snackbar De Kolk voor een opvallende smaakervaring met de suikerbroodburger: een verrassende combinatie van zoet suikerbrood en hartige...

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
12 september 2025Nieuws

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees

Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...

Investeren in... servetten
8 september 2025Nieuws

Investeren in... servetten

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Digitalisering is noodzaak: help kansen voor lunchrooms in kaart te brengen
5 september 2025Nieuws

Digitalisering is noodzaak: help kansen voor lunchrooms in kaart te brengen

Met een lunchroom ben je dagelijks bezig met het maximaliseren van gastvrijheid, kwaliteit en een prettige sfeer voor de gasten. Maar achter de scherm...

Zes tips over onderhandelen met je leverancier
2 september 2025Nieuws

Zes tips over onderhandelen met je leverancier

De inflatie blijft de horeca onder druk zetten. Volgens ING stijgen de horecaprijzen in 2025 gemiddeld met 5 procent, wat hoger is dan de algemene inf...

Is fooi geven een keuze? Voor vier op de tien Nederlandse gasten voelt dat niet zo
2 september 2025Nieuws

Is fooi geven een keuze? Voor vier op de tien Nederlandse gasten voelt dat niet zo

Voor 42 procent van de Nederlandse consumenten voelt het geven van fooi bij restaurants niet als een vrijblijvende keuze. Vooral jongeren (18-24 jaar)...

CBS: "Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 5,5 procent"
1 september 2025Nieuws

CBS: "Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 5,5 procent"

De omzet van de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2025 met 5,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2024, meldt het CBS. De omzet...

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
26 augustus 2025Nieuws

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in Oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”

Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste loc...

"Ondernemen op Texel is prachtig, maar je moet er wel tegen kunnen"
18 augustus 2025Nieuws

"Ondernemen op Texel is prachtig, maar je moet er wel tegen kunnen"

We hadden online al een ticket gekocht en reden dus zo de pont op naar Texel. Op het dek vliegen de meeuwen mee en eten gretig brood uit de handen van...

Investeren in... verlichting
11 augustus 2025Nieuws

Investeren in... verlichting

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Deze dagen bieden jou in september extra omzetmomenten!
8 augustus 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou in september extra omzetmomenten!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Professionele huismerken volwaardig alternatief voor Nederlandse horecaondernemers
7 augustus 2025Nieuws

Professionele huismerken volwaardig alternatief voor Nederlandse horecaondernemers

Huismerken in foodservice zijn steeds zichtbaarder in de voorkant van de zaak. Inmiddels geeft 28 procent van Nederlandse horecaondernemers aan huisme...

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van Lunchroom.nl
4 augustus 2025Nieuws

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van Lunchroom.nl

Als horecaondernemer ben je elke dag bezig met je gasten tevreden houden, je team aansturen en je zaak draaiende houden. Maar hoe zorg je ervoor dat j...

Cao horeca 2025–2026 algemeen verbindend verklaard
4 augustus 2025Nieuws

Cao horeca 2025–2026 algemeen verbindend verklaard

De cao horeca 2025–2026 is officieel algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee geldt de ca...

Bier en desserts: Dé finale van het diner
29 juli 2025Nieuws

Bier en desserts: Dé finale van het diner

In de gastronomische wereld treedt bier als begeleider van gerechten steeds meer op de voorgrond. Als jij je dessertkaart wilt verrijken en je gasten...

ABN AMRO: Rem op vraag naar snelle maaltijd
25 juli 2025Nieuws

ABN AMRO: Rem op vraag naar snelle maaltijd

Horeca-concepten waar klanten snel een gemakkelijke maaltijd kunnen krijgen, werden altijd als crisisbestendig gezien. Deze zogeheten fastservice kamp...

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
22 juli 2025Nieuws

Nippen aan kennis met het bierwoordenboek

In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...

Horecava 2026: vier nationale kampioenschappen op één beursvloer
16 juli 2025Nieuws

Horecava 2026: vier nationale kampioenschappen op één beursvloer

Horecava 2026 barst van de energie én primeurs. Voor het eerst in de geschiedenis worden vier Nederlands Kampioenschappen samengebracht op &eac...

Wat kan er misgaan met bier in de horeca?
15 juli 2025Nieuws

Wat kan er misgaan met bier in de horeca?

Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...

Investeren in... bestek
14 juli 2025Nieuws

Investeren in... bestek

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd
8 juli 2025Nieuws

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd

Collectieve belangenbehartiger stichting MIFC heeft na uitgebreid onderzoek besloten rechtszaken aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen Visa...

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
8 juli 2025Nieuws

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen

Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...

ING: Gemengd beeld voor de horeca in 2025 en 2026
25 juni 2025Nieuws

ING: Gemengd beeld voor de horeca in 2025 en 2026

De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...

Inschrijving Horecava Awards 2026 geopend
23 juni 2025Nieuws

Inschrijving Horecava Awards 2026 geopend

Heb jij een innovatie die de horeca verandert, verbetert of vooruithelpt? Vanaf maandag 23 juni 2025 kun je je weer inschrijven voor de Horecava Award...

Maak een ‘signature’ brood voor jouw lunchroom
17 juni 2025Nieuws

Maak een ‘signature’ brood voor jouw lunchroom

Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...

Bourgondische Lunchindex: de lunchcultuur in de Lage Landen
13 juni 2025Nieuws

Bourgondische Lunchindex: de lunchcultuur in de Lage Landen

Stef Driessen, sector banker Leisure bij ABN AMRO, sprak met een Belgische zakenpartner over de lunch. “Het zette mij aan het denken”, ald...

Met deze internationale broden kan je jouw lunchroom onderscheiden
10 juni 2025Nieuws

Met deze internationale broden kan je jouw lunchroom onderscheiden

Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
9 juni 2025Nieuws

Investeren in... menukaarten

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 3 procent
2 juni 2025Nieuws

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 3 procent

De omzet van de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2025 met 3,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2024, meldt het CBS. De omzet...

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z
27 mei 2025Nieuws

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z

In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
16 mei 2025Nieuws

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"

Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...

Investeren in... kookplaten
12 mei 2025Nieuws

Investeren in... kookplaten

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Deze dagen in juni bieden jou extra omzetmomenten
8 mei 2025Nieuws

Deze dagen in juni bieden jou extra omzetmomenten

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Nederlanders willen terras zonder gedoe: 48% ergert zich aan lang wachten op rekening
10 april 2025Nieuws

Nederlanders willen terras zonder gedoe: 48% ergert zich aan lang wachten op rekening

Nu de zon zich weer vaker laat zien, maken horecaondernemers zich op voor een druk terrasseizoen. Nederlanders kunnen niet wachten om buiten te geniet...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!
9 april 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Deze antwoorden helpen horecaondernemers bij de btw-aangifte
7 april 2025Nieuws

Deze antwoorden helpen horecaondernemers bij de btw-aangifte

Belastingzaken regelen: je ontkomt er niet aan als je een eigen bedrijf hebt. Zo doe je elk kwartaal je btw-aangifte. En dat kan soms best een uitdagi...

Horeca Ontwikkel Platform 1 april van start, wat betekent dit voor jou als horecaondernemer?
19 maart 2025Nieuws

Horeca Ontwikkel Platform 1 april van start, wat betekent dit voor jou als horecaondernemer?

Op 1 april 2025 gaat het Horeca Ontwikkel Platform (HOP) van start. HOP is een initiatief van sociale partners Koninklijke Horeca Nederland (KHN), CNV...

High Tea: van middagdip naar omzetpiek
18 maart 2025Nieuws

High Tea: van middagdip naar omzetpiek

De high tea heeft zich de afgelopen jaren stevig genesteld in het aanbod van horecazaken. Wat ooit begon als een traditioneel Engels gebruik, is nu ee...

Iced vs. warm: welke koffie en thee passen bij jouw horecazaak?
11 maart 2025Nieuws

Iced vs. warm: welke koffie en thee passen bij jouw horecazaak?

Koffie en thee zijn onmisbare dranken in de horeca. Maar kiest de gast voor de klassieke warmte van een vers gezette kop, of voor de verfrissende sens...