U heeft gezocht op : Albert Heijn

9 maart 2020 Achtergronden Vega
Nationale Week Zonder Vlees nog nooit zo succesvol

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. Dit is de derde editie van deze jaarlijks terugkerende campagne. De Nationale Week Zonder Vlees kan rekenen op steeds meer animo. Vele Nederlanders, supermarkten, producenten, restaurants, bedrijven, scholen, pompstations en gemeenten hebben zic...

30 december 2019 Interview Longread
''Na elf jaar zijn we wel bekend in Amersfoort''

Carlo en Mario Osimani beginnen in 2008 met Panini Italiani. Met twee verkoopwagens staan zij op de Hoef, Isselt, Calveen en de zaterdagmarkt op de Hof. Inmiddels is een van de twee wagens verkocht en de ander staat nog steeds op de industrieterreinen. De vaste zaak, de lunchroom, is gelegen naast s...

22 juli 2019 Achtergronden Lunchroom
Bakker Bart in andere handen en samenwerking met Bakerstreet

Bart’s Retail B.V., de franchiseorganisatie achter Bakker Bart is in andere handen gekomen. De nieuwe eigenaar van Bart’s Retail is de nieuw opgerichte holding Vital Food Group B.V.; tot deze holding behoort ook Bakerstreet Holding B.V. De aandelen van Bart’s Retail, met het hoo...

8 maart 2019 Interview Longread
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte...

14 december 2018 Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

12 december 2018 Economie Achtergronden
Wordt Albert Heijn een horeca- en bezorgketen?

Albert Heijn zal 'een plek worden om iets te eten'. Dat zei Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesië, woensdag in Het Financieele Dagblad (FD). De winkels worden omgebouwd, zodat klassieke kruidenierswaren minder ruimte zullen krijgen. Het FD beroe...

4 december 2018 Achtergronden
Een op zes Nederlanders schaamt zich voor tafelmanieren partner

16 procent van de Nederlanders schaamt zich voor de tafelmanieren van zijn of haar partner. Vooral vrouwen (21 procent) zijn niet te spreken over de etiquette van hun partner, onder mannen bedraagt dit percentage slechts tien procent. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard, in opdracht van Acties....

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest...

15 oktober 2018 Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

21 maart 2018 Achtergronden KHN
Weer een kortingsactie? KHN geeft tips.

De Iens Dinner Deals, Groupon, Diningcity... De hoeveelheid kortingsacties in Nederland is enorm. Vandaag werd bekend dat Albert Heijn en Iens dit jaar toch weer een restaurantweek organiseren. Leuk voor de gasten, maar hoe aantrekkelijk zijn dit soort kortingsacties, promoties en aanbiedingen voor ...

12 maart 2018 Vlees Achtergronden
Nationale Week Zonder Vlees succesvol afgesloten

Met 32.000 ingeschreven deelnemers eindigde gisteren de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees. De boodschap van de campagne bereikte veel Nederlanders. De aanhoudende stroom aan berichten in de media, van het NOS journaal tot alle dagbladen en diverse radio- en televisieprogramma’s,...

6 oktober 2017 Economie Food
Hier koopt Nederland zijn eten en drinken

Het gaat goed met de foodsector. De consument heeft duidelijk zijn hand van de knip gehaald nu hij meer vertrouwen heeft in de economie. Gedreven door de behoefte aan tijdwinst en beleving, eet hij vaker buiten de deur of koopt hij gemaksproducten voor thuis of onderweg. Dat is één van...

6 juni 2017 Wijn
Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Fo...

30 mei 2017 Bier Mensen
Jopen brouwt bier voor KiKa

Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra geld inzamelen voor KiKa. Ieder jaar wordt er een brouwerij gevraagd om zich hiervoor in te zetten. In 2017 is Jopen gevraagd om brouwer te zijn van de vijfde Geniet &am...

29 mei 2017 Food Achtergronden
Goed voedsel wordt gesubsidieerd vergist

De overheid subsidieert de vergisting van goed voedsel om groene energie op te wekken. Dat bleek uit de uitzending van onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) over voedselverspilling. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken, PvdA) overweegt de subsidieregeling voor groene ener...

22 mei 2017 Food Achtergronden
Voedselverspilling in Nederland neemt nauwelijks af

Een derde van het voedsel in Nederland belandt regelrecht in de afvalbak. Ondanks de doelstelling van de overheid om twintig procent minder te verspillen tussen 2009 en 2015, wordt er geen vooruitgang geboekt. Nog geen procent van deze doelstelling is waargemaakt. Dat meldt De Monitor (KRO-NCRV) zon...

14 april 2017 Restaurant
Restaurantactie Albert Heijn en IENS van start

Aanstaande dinsdag gaat de derde editie van de restaurantactie van Albert Heijn en IENS van start. De komende vier weken kunnen klanten van Albert Heijn sparen voor een gratis 2edriegangenmenu bij meer dan 1.000 restaurants in Nederland. Bij iedere €10,- aan boodschappen ontvangen klanten van ...

23 februari 2017 Economie
Albert Heijn start met horeca in winkels

Supermarktketen Albert Heijn gaat de komende maanden experimenteren met koffiecafés en afhaalrestaurants in een aantal winkels. Dat laat een woordvoerster van de keten weten aan ABM Financial News. Vanaf vrijdag krijgen twee vestigingen van Albert Heijn een Bakery Café en een Deli Kitc...

29 juli 2016 Opening
Antivoedselverspillings-restaurant Instock opent in Den Haag

Vandaag is de tweede vestiging van Instock aan het Buitenhof in Den Haag geopend. In het restaurant worden gerechten geserveerd die het resultaat zijn van onder meer onverkochte producten van Albert Heijn. Het gaat hierbij om producten als groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis w...

11 mei 2016
QR-code van iDEAL om te betalen in de horeca

De Nederlandse banken en Betaalvereniging Nederland registreerden op Koningsdag de miljardste betaling met iDEAL, bij pizzabakker New York Pizza. In 2005 konden de klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank voor het eerst afrekenen met iDEAL, bij een taartenbakker. In de tussenliggende tien jaar is iDE...

29 februari 2016
Rabobank: horeca verliest grip op consument

Of het nu Albert Heijn is via de Restaurantactie of Jumbo die La Place inlijft, foodretailers kloppen steeds nadrukkelijker op de deur van de foodservicemarkt. Big data zet de markt op zijn kop. Rabobank voorspelt dat branchevreemde partijen de foodservice zullen betreden. Over 10 tot 15 jaar ...

15 december 2015
Foodbranche loopt digitaal achter

In 2015 deden steeds meer Nederlanders hun dagelijkse boodschappen online. Online verkoop en marketing van voeding (food-commerce) blijft groeien en wint steeds meer aan populariteit. Er is afgelopen jaar een hoop gebeurd in food-commerce: denk eens aan Picnic, WhatsApp voor foodcampagnes en de D...

2 december 2015
'Nederlandse lunchcultuur bestaat niet'

Heeft de smaak van de Nederlander zich ontwikkeld de laatste decennia? Wat zijn de smaaktrends op dit ogenblik? Er is misschien maar één man in Nederland die het begrip smaak kan vangen in wetenschappelijke data. Pieter Punter is sensorisch psycholoog en richtte in 1987 OP&P op. Dit bedrijf test ...

26 november 2015 Columns Food Achtergronden
Smaakgoeroe Pieter Punter: 'Nederlandse lunchcultuur? Een broodtrommel mee naar kantoor'

Deze uitgave staat geheel in het teken van recepten. Smakelijke recepten, wat ons betreft. Maar wat is smaak? Heeft de smaak van de Nederlander zich ontwikkeld de laatste decennia? Wat zijn de smaaktrends op dit ogenblik? Er is misschien maar één man in Nederland die het begrip smaak k...

16 september 2015
Albert Heijn organiseert eigen foodfestival

Albert Heijn organiseert in december een eigen foodfestival het Allerhande Kerstfestival. Tijdens dit evenement inspireert Albert Heijn heel Nederland met recepten, trends en producten voor een heerlijke Kerst. Allerhande Kerstfestival Proeven, eten en drinken staan centraal en met hulp van ex...

11 september 2015
Landelijke actie duurzaam eten van start

Vanaf aanstaande maandag gaat landelijk voor het tweede jaar de Doe maar lekker duurzaam-actie van start, een initiatief van de Nationale Postcode Loterij met Unilever en Albert Heijn als partners. Met deze actie willen de drie partijen Nederlandse consumenten motiveren om duurzamer te eten. V...

9 september 2015
Google gaat ook thuisbezorgen

In Amerika is Google gestart met een eigen thuisbezorg-service. Het bedrijf wil hiermee gaan concurreren met Amazon, dat ook al verse producten bezorgt. Dit meldt Bloomberg Proef In onder andere San Francisco wordt er proefgedraaid met Google Express. Er worden nu al verschillende artikelen be...

25 augustus 2015
Half miljoen reserveringen AH-restaurantactie

Al meer dan 500.000 mensen zijn met de spaaractie van supermarktketen Albert Heijn en restaurant- en reserveringssite IENS gaan eten. De restaurantactie loopt in Nederland en België en in totaal doen er ongeveer 1500 restaurants aan mee. Recensies IENS, onderdeel van reiswebsite Tripadvisor, ...

17 augustus 2015
Spaarkaarten AH en IENS hit op Marktplaats

De spaaractie voor een gratis driegangenmenu van Albert Heijn is zo succesvol. dat de spaarkaarten massaal op Marktplaats worden aangeboden. Is uit eten nu zo populair of zijn we massaal gek op kortingen? Marktplaats Kijk hier maar eens voor het aanbod op Marktplaats. Klanten kunnen in de win...

7 juli 2015
Restaurantactie IENS en Albert Heijn gestart

Gisteren startte Albert Heijn in Nederland en België met de Albert Heijn Restaurantactie. Klanten kunnen in de winkel en online sparen voor een 2e gratis driegangenmenu bij een van de 1500 deelnemende restaurants in Nederland en België. Albert Heijn werkt voor deze actie samen met restaurant- en...

27 juni 2014
Délifrance lunchroom in Dalfsen

Naar alle waarschijnlijkheid komt er in Dalfsen een nieuwe vestiging van Délifrance. Tegenover de nieuwe Albert Heijn is een mooie locatie gevonden en dit najaar zou daar de nieuwe lunchroom moeten openen. Lunchroom en snackbar De lunchroom wordt ingericht in combinatie met een Kwalitaria, ee...

8 mei 2014
Lunchroom geopend bij boekhandel

Boekhandel Voorhoeve in Hilversum opent vandaag een lunchroom. Het was al twee weken mogelijk om te lunchen in de boekhandel, maar vandaag wordt de officiële opening verricht. Alweer een bewijs dat de combinatie van horeca en retail aan populariteit wint; wij zagen eerder deze week al de lunchroo...

7 mei 2014
Albert Heijn met horeca

Albert Heijn opent vandaag een bijzonder filiaal in Heino. De winkel biedt namelijk een horecagelegenheid die via de winkel is te bereiken. Op het menu van Proeflokaal Buuffie staan geregeld gerechten die op basis van recepturen uit de Allerhande zijn bereid. Zelfscanner Nog een bijzonderheid:...

17 april 2014
Nieuwe lunchroom bij AH

In de Albert Heijn in Sleen (Drenthe) heeft ondernemer Bea Kortwijk een lunchroom gevestigd. De zaak biedt plaats aan bijna zestig gasten en is een aanvulling aan de reeds bestaande koffiehoek. De lunchroom is gevestigd in de serre en is tevens voorzien van loungeplekken. Terras Op het terras ...

1 april 2014
De beste croissants van Nederland

de blikjes met croissantdeeg van het huismerk van Albert Heijn en de diepvriescroissants van Délifrance komen als beste uit de test. De Consumentenbond legde diverse soorten afbakcroissants onder de loep. De biologische afbakcroissants van Zonnemaire eindigen zomaar onderaan de ranglijst. Lage...

11 november 2011
82-jarige man beroofd in lunchroom

Een 82-jarige man is in een lunchroom in breda beroofd van zijn pinpas. De politie heeft het vermoeden dat drie Roemenen de daders zijn. Eén van hen, een 39-jarige vrouw is aangehouden. Veel aandacht tijdens pinnen De website www.dichtbij.nl meldt dat een bejaard echtpaar in een lunchroom za...

4 oktober 2010
Beste Fairtrade wijnen komen uit Zuid-Afrika

Op Werelddierendag was er ook medeleven met het edele druivensap. Stichting Max Havelaar en wijnportal By the Grape organiseerden voor de tweede keer de verkiezing ‘Beste Fairtrade wijn van het jaar’, die plaatsvond in het Tropenmuseum in Amsterdam. Onder leiding van een gerenommeerde vakjury we...

6 augustus 2010
Lunchroom ontruimd in Tilburg

Lunchroom Le Petit Méchant, in het gebouw van de Albert Heijn XL, is vrijdagochtend ontruimd. Een langlopend conflict over geld tussen de huurder en de eigenaar heeft tot de sluiting geleid. Op vrijdagochtend rond elf uur is het pand leeggehaald door een deurwaarder. Vaste klanten en personeel keke...

8 maart 2010
Nieuwe supermarkt met horeca in Elst

In het nieuwe plan voor een Albert Heijn aan Valburgseweg in Elst komen geen appartementen boven de supermarkt. Naast de super komen winkels, een lunchroom en horeca met een terras. De buurt is betrokken bij het plan. Supermarkt-eigenaar Theo Driessen kiest bewust voor winkels en horecazaken. Hij he...

21 december 2009
Sergio Herman ambassadeur van Maldon zoutvlokken

Sergio Herman van het beroemde driesterren-restaurant Oud Sluis zal zijn persoonlijke signatuur zetten onder de introductie campagne van Maldon sea salt flakes in Nederland. De Maldon Crystal Salt Company uit Essex (UK) heeft de Zeeuwse chef bereid gevonden om zowel professionals als hobbykoks beken...

10 december 2009
Albert Heijn stopt verkoop van paling

Vanaf medio 2010 wordt er ook geen paling meer verkocht bij Nederlands grootste supermarktketen Albert Heijn. Eerder haalden Jumbo, Dirk, en Lidl paling al uit de schappen. Paling, dat in Nederland verhoudingsgewijs veel wordt gegeten, is sinds een aantal jaar een ernstig bedreigde diersoort. Nu ...

19 oktober 2008
Buiten kijken

Binnen de snelgroeiende markt in de Horeca volgen veranderingen elkaar in hoog tempo op. Wees dus op de hoogte: wat doet de consument en wat doet uw collega-concurrent? Zaken die ik vaak fout zie gaan, zijn assortimentveroudering, uit de pas lopende prijsstelling, productpresentatie die niet meer va...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: