Albert Heijn start met horeca in winkels

23 februari 2017 | Roy Spijker

Supermarktketen Albert Heijn gaat de komende maanden experimenteren met koffiecafés en afhaalrestaurants in een aantal winkels. Dat laat een woordvoerster van de keten weten aan ABM Financial News. Vanaf vrijdag krijgen twee vestigingen van Albert Heijn een Bakery Café en een Deli Kitchen.

Bakery Kitchen verkoopt koffie, frisdrank en broodjes. Bij Deli Kitchen worden afhaalmaaltijden klaargemaakt, die de klant zelf met samenstellen met verse ingrediënten. 

De eerste Albert Heijn-winkels waar dit concept wordt uitgerold zijn in het Food Plaza achter de Dam en op het Gelderlandplein, beide in Amsterdam. Het is de bedoeling dat er dit jaar nog zes vestigingen van de supermarktketen worden uitgerust met het horecaconcept. De modules zijn zo gemaakt dat ze in ieder filiaal zijn in te zetten.

Trend

Met het openen van horecaconcepten wil Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, inspelen op de trend dat er meerdere eetmomenten zijn per dag, in plaats van ontbijt, lunch en avondeten. Albert Heijn is niet de eerste supermarkt dat horecaconcepten in zijn winkel heeft. Jumbo lanceerde in 2013 restaurants in de grootste supermarken. Plus kwam vorig jaar met De Makerij, waar ook maaltijden vers worden bereid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: