Veggies On Fire, eerste vega-restaurant in Den Haag met EKO-keurmerk

12 september 2018 | Thijs Jacobs

Veggies On Fire krijgt als eerste veganistisch restaurant in Den Haag, en als derde vega restaurant in Nederland het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80% van de ingrediënten van biologische kwaliteit is. Het certificaat is vandaag overhandigd.

Bij Veggies on Fire zijn Carin en John al meer dan 5 jaar een voortreffelijke gastvrouw en chefkok voor hun gasten. Zij zijn begonnen als vrijwilligers om te koken op festivals en bijeenkomsten van diervrienden en kregen steeds de vraag: waar is jullie restaurant?
Passie in food gecombineerd met opleiding en stages bij goede gevarieerde restaurants levert in combinatie met de goede ingrediënten en producten heerlijke eetervaringen op.

In het restaurant kun je genieten van Puur Plantaardig eten in een rustieke ambiance. De inrichting is passend en duurzaam denken is vanzelfsprekend. Zo is er milieuvriendelijke verf gebruikt op leembasis en de stoelen zijn geverfd met lijnolie. Alles ziet er natuurlijk en fris uit.

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen, moet het horecabedrijf minimaal 80% van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertifieerde leveranciers en door het bijhouden van een goede ingangscontrole en administratie.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen, dienen jaarlijks 2 verbeterdoelstellingen te hebben om verder te ontwikkelen. Veggies on Fire is duurzaam wat betreft inrichting, gebruik schoonmaakmiddelen en disposables en bijvoorbeeld het op tafel zetten van kraanwater. Carin en John zijn echte dierenvrienden en een van hun verbeteracties dit jaar is een bijdrage voor dierenopvang Melief. Tevens investeren zij dit jaar verder in energiebesparing door de aanschaf van een duurzame koeling en door de aanschaf van ledlampen.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: