Veggies On Fire, eerste vega-restaurant in Den Haag met EKO-keurmerk

12 september 2018 | Thijs Jacobs

Veggies On Fire krijgt als eerste veganistisch restaurant in Den Haag, en als derde vega restaurant in Nederland het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80% van de ingrediënten van biologische kwaliteit is. Het certificaat is vandaag overhandigd.

Bij Veggies on Fire zijn Carin en John al meer dan 5 jaar een voortreffelijke gastvrouw en chefkok voor hun gasten. Zij zijn begonnen als vrijwilligers om te koken op festivals en bijeenkomsten van diervrienden en kregen steeds de vraag: waar is jullie restaurant?
Passie in food gecombineerd met opleiding en stages bij goede gevarieerde restaurants levert in combinatie met de goede ingrediënten en producten heerlijke eetervaringen op.

In het restaurant kun je genieten van Puur Plantaardig eten in een rustieke ambiance. De inrichting is passend en duurzaam denken is vanzelfsprekend. Zo is er milieuvriendelijke verf gebruikt op leembasis en de stoelen zijn geverfd met lijnolie. Alles ziet er natuurlijk en fris uit.

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen, moet het horecabedrijf minimaal 80% van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertifieerde leveranciers en door het bijhouden van een goede ingangscontrole en administratie.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen, dienen jaarlijks 2 verbeterdoelstellingen te hebben om verder te ontwikkelen. Veggies on Fire is duurzaam wat betreft inrichting, gebruik schoonmaakmiddelen en disposables en bijvoorbeeld het op tafel zetten van kraanwater. Carin en John zijn echte dierenvrienden en een van hun verbeteracties dit jaar is een bijdrage voor dierenopvang Melief. Tevens investeren zij dit jaar verder in energiebesparing door de aanschaf van een duurzame koeling en door de aanschaf van ledlampen.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: