Veggies On Fire, eerste vega-restaurant in Den Haag met EKO-keurmerk

12 september 2018 | Thijs Jacobs

Veggies On Fire krijgt als eerste veganistisch restaurant in Den Haag, en als derde vega restaurant in Nederland het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80% van de ingrediënten van biologische kwaliteit is. Het certificaat is vandaag overhandigd.

Bij Veggies on Fire zijn Carin en John al meer dan 5 jaar een voortreffelijke gastvrouw en chefkok voor hun gasten. Zij zijn begonnen als vrijwilligers om te koken op festivals en bijeenkomsten van diervrienden en kregen steeds de vraag: waar is jullie restaurant?
Passie in food gecombineerd met opleiding en stages bij goede gevarieerde restaurants levert in combinatie met de goede ingrediënten en producten heerlijke eetervaringen op.

In het restaurant kun je genieten van Puur Plantaardig eten in een rustieke ambiance. De inrichting is passend en duurzaam denken is vanzelfsprekend. Zo is er milieuvriendelijke verf gebruikt op leembasis en de stoelen zijn geverfd met lijnolie. Alles ziet er natuurlijk en fris uit.

Controleerbaar

Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen, moet het horecabedrijf minimaal 80% van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertifieerde leveranciers en door het bijhouden van een goede ingangscontrole en administratie.

Duurzaamheid

Restaurants die het EKO-keurmerk dragen, dienen jaarlijks 2 verbeterdoelstellingen te hebben om verder te ontwikkelen. Veggies on Fire is duurzaam wat betreft inrichting, gebruik schoonmaakmiddelen en disposables en bijvoorbeeld het op tafel zetten van kraanwater. Carin en John zijn echte dierenvrienden en een van hun verbeteracties dit jaar is een bijdrage voor dierenopvang Melief. Tevens investeren zij dit jaar verder in energiebesparing door de aanschaf van een duurzame koeling en door de aanschaf van ledlampen.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: