Thrill Grill beefburgers gemaakt van weidevlees

2 juni 2017 | Thijs Jacobs

Burgerketen Thrill Grill van meesterkok Robert Kranenborg maakt sinds kort zijn beefburgers van het vlees van weidekoeien van leden-melkveehouders van DOC Kaas. Ook gebruikt Thrill Grill de échte Gouda Holland weidekaas van DOC Kaas.

Leverancier van het weidevlees is exportslachterij J. Gosschalk & Zn. Door de betere verwaarding van het weidevlees kan het bedrijf de leden-melkveehouders van DOC Kaas een weidepremie per koe betalen. De betrokken partijen willen met dit initiatief bijdragen aan het stimuleren van weidegang en een betere verwaarding van weideproducten.

Weidepremie

Sinds december 2016 krijgen leden-melkveehouders van DOC Kaas die hun weidekoeien laten slachten bij  exportslachterij J. Gosschalk & Zn. een weidepremie per koe bovenop het reguliere kilogramprijsschema. Voorwaarde is dat de koeien voldoen aan de weidegangnormen - tenminste 120 dagen per jaar minimaal zes uur per dag in de wei of minimaal 120 dagen, 720 uur in de wei - en in Nederland zijn geboren en getogen. Er nemen nu 249 leden-melkveehouders van DOC Kaas deel aan deze samenwerking die op initiatief van exportslachterij J. Gosschalk & Zn. uit Epe tot stand kwam.

Inmiddels heeft exportslachterij J. Gosschalk & Zn. in burgerketen Thrill Grill een bijzondere afnemer gevonden voor het weidevlees. Meesterkok Robert Kranenborg, bekend van diverse Michelinsterren-restaurants en van tv-programma’s als Topchef en Masterchef, gebruikt het weidevlees voor zijn fameuze burgers in alle vier de Thrill Grill restaurants. En om het geheel te completeren gebruikt hij ook de échte Gouda Holland 48+ weidekaas van DOC.

Meester-kok Robert Kranenborg van Thrill Grill: 
“Goed en lekker eten begint met goede, pure ingrediënten. Wij willen het beste vlees voor onze burgers: vlees van Hollandse melkkoeien die in de wei hebben gelopen en gegraasd. Met een pure, natuurlijke smaak. Dat geldt ook voor onze kaas. De échte Gouda Holland 48+ van DOC, gemaakt van Hollandse weidemelk. Zo maak je de best burger in town.”

Bennie Gosschalk, Directeur exportslachterij J. Gosschalk & Zn.: “Wij produceren al generaties lang (h)eerlijk voedsel. Daar zijn wij trots op. Wij zijn voorstander van een duurzame veehouderij en zien weidegang onder andere als middel tot het vergroten van het maatschappelijk draagvlak voor onze mooie melkveesector. Daarom hebben wij de samenwerking met DOC Kaas en meester-kok Robert Kranenborg van Thrill Grill gezocht. Hiermee kunnen wij veehouders een bonus bieden van €25,- per weidegangrund en aldus de consument laten proeven hoe heerlijk ons Nederlandse product is.” 

 

Geert Hartlief, Manager Ledendienst DOC Kaas: “Weidende koeien zijn kenmerkend voor het Nederlandse landschap. DOC Kaas stimuleert weidegang onder de leden-veehouders o.a. door een weidegangtoeslag van € 1,75 per 100 kg melk. De belangstelling van consumenten voor zuivelproducten gemaakt van weidemelk neemt toe en DOC Kaas heeft daar vorig jaar op ingespeeld door te starten met de productie van weidekaas, gemaakt van weidemelk van onze leden. Door het initiatief van exportslachterij J. Gosschalk & Zn. en de samenwerking met burgerketen Thrill Grill kan het weidevlees beter worden verwaard. Dit draagt bij aan het stimuleren van weidegang en sluit daarmee goed aan bij onze duurzaamheidsactiviteiten.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: