Tekst nieuwe horeca-cao beschikbaar

6 december 2017 | Roy Spijker

De tekst van de nieuwe horeca-cao is vanaf nu te downloaden via de website van KHN. De cao loopt van 1 januari 2018 tot 31 december 2019. Naast een salarisverhoging biedt de cao ook duidelijkheid en perspectief voor medewerkers in de horeca. Horecaondernemers die lid zijn van KHN zijn verplicht ten minste deze nieuwe cao te volgen.

Klik hier om de tekst van de cao te downloaden.

Blij
Voorzitter Robèr Willemsen laat weten blij te zijn met deze nieuwe cao. Op de website van KHN zegt hij: "Het biedt duidelijkheid voor horecaondernemers en voor werknemers en legt een goede bodem in de arbeidsvoorwaarden. De cao zorgt voor een salarisverhoging voor onze medewerkers. Dat is mooi. Maar het zorgt er ook voor – en dat is minstens zo belangrijk, vind ik – dat er meer perspectief voor medewerkers komt. Met deze cao worden horecaondernemers gestimuleerd om opleidings- en ontplooiingsmogelijkheden te bieden en om te werken aan een goede en aantrekkelijke werkomgeving. Zo draagt de cao bij aan goed werkgeverschap."

Algemeen verbindend
KHN vraagt bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan om deze cao algemeen verbindend te verklaren. Dan geldt de nieuwe horeca-cao ook voor niet-KHN-leden en de arbeidsvoorwaarden dus voor alle medewerkers in de horeca.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Sluiting Utrecht
Burgemeester Utrecht sluit lunchroom

Lunchroom De Tijd aan de Bernadottelaan in Utrecht moet sluiten. De horecavergunning is afgenomen vanwege een illegale shishalounge in de kelder van het pand, zo lezen we op de website van RTV Utrecht. Andere vergunning Voor de zogenaamde shishalounge is een zwaardere vergunning nodig dan die ...

Opening Rotterdam
Kwalitaria breidt uit naar Rotterdam

Gisteren opende Kwalitaria Prinsenland haar deuren. In het winkelcentrum Prinsenland in Rotterdam kunnen bezoekers nu ook genieten van (h)eerlijke producten van Hollandse bodem. Ondernemer Gianmarco Tutone ziet meerwaarde in de samenwerking met de vooruitstrevende formule Kwalitaria. De moderne inri...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Regelgeving Achtergronden
Kabinet bereidt nieuwe franchisewetgeving voor

Het kabinet bereidt een wettelijke regeling voor de franchisesector voor. Daarmee geeft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) samen met minister Sander Dekker (voor Rechtsbescherming) invulling aan het voornemen in het regeerakkoord om de positie van franchisenemers te verster...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: