Onderzoek naar personeelstekorten binnen de horeca

28 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Joyce Vastenhouw heeft een passie voor de horecasector. Toen haar opa in de jaren '70 horecazaken runde, konden zijn werknemers veel geld verdienen met fooien door hard te werken. Meer 'echte' wensen hadden de werknemers niet. En haar opa? Hij was degene die de eisen stelde.

Momenteel heeft de horeca te maken met een gespannen arbeidsmarkt. Is de horeca wel sexy genoeg? Op basis van de laatste personeel- en organisatietheorieën doet Joyce onderzoek naar de succesfactoren om de personeelstekorten intern op te lossen. Daar waar de meeste invloed van de ondernemer ligt. 

Anno nu zouden werknemers niet allemaal vrijwillig gekozen hebben voor de horecazaak van de opa van Joyce. Zij zouden doorgroeimogelijkheden, complimenten en een fijne community waarderen. Opa zou hier aandacht aan moeten besteden. De oudere werknemers wellicht daargelaten, maar hoe communiceren deze generaties met elkaar? En wat doen we met de vakspecialisten uit de horeca die steeds langer moeten doorwerken?

Doe je mee aan het onderzoek?

Voor een kleinschalig onderzoek is Joyce op zoek naar jou als horecaondernemer of -manager. Zij is benieuwd waarom jouw personeel over het algemeen met plezier voor jou werkt en hoe je de personeelstekorten de baas probeert te zijn. Wil je hieraan meewerken? Fijn! Joyce trakteert je desgewenst op een 0-meting, zodat je meer inzicht krijgt in jouw verbeterpotentieel.

De uitkomst van het onderzoek delen we met je via deze website, zodat we allemaal kunnen leren van elkaars werkwijzen. Heb jij juist geen personeelstekort, helemaal prima. Heb je wel moeite met het vinden van geschikt personeel? Dan is jouw bijdrage ook van harte welkom. Stuur een e-mail naar de redactie via deze link en Joyce kan dan contact met je opnemen met betrekking tot het onderzoek. Alvast hartelijk dank. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. ...

Interview Longread Themamaand energie
Lunchroomondernemers besparen op energie en maken zich op voor een tijdperk na corona

Besparen op vaste lasten is onvermijdelijk in deze uitdagende tijden. Een van de terugkerende posten is energie. Wanneer je het energieverbruik kunt laten dalen in de lunchroom, dan is er een goede besparing mogelijk. Zeker nu, want je mag immers geen gasten ontvangen in je lunchroom, waardoor de ve ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Wet- en regelgeving
Alcohol straks lastiger te verkrijgen door jongeren

‘Alcohol onder de 16, natuurlijk niet’, ‘Geen 16? Geen druppel’, ‘Geen 18? Geen druppel’ en ‘NIX18’, deze slogans zullen bijna iedereen bekend in de oren klinken. Het verkopen van alcohol aan iemand die hier nog te jong voor is, is verboden. Ondanks de ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: