Nederlander zesde bij World Brewers Cup

22 juni 2015
Nederlander zesde bij World Brewers Cup

Rob Kerkhoff is als zesde is geëindigd in the World Brewers Cup 2015. Hiermee liet Rob vierentwintig kampioenen uit verschillende landen
achter zich. Rob is de eerste Nederlander die Nederland heeft mogen vertegenwoordigen in de finale van deze wedstrijd. The World Brewers Cup gaat om het zetten van de lekkerste filterkoffie van de wereld. The World Brewers Cup 2015 vindt plaats tijdens the Nordic World of Coffee event in Gothenburg (Zweden).

*Eigen receptuur*
In de voorronde van the World Brewers Cup moesten de deelnemers een eigen receptuur ontwikkelen voor een, door de wedstrijd aangeleverde, koffie (compulsory service) en een eigen geselecteerde koffie bereiden en presenteren aan een driekoppige internationale jury (open service). Tijdens de finale moesten de zes finalisten hun eigen koffie nogmaals voor de jury bereiden en presenteren. Voor de einduitslag tellen zowel de resultaten van de voorrondes als de finale mee.

*Consistentie*
De koffiewereld bevindt zich in een bijzondere tijd, omdat alle schakels van de koffieketen (boer, brander en barista) zich bezighouden met innovatie. Op deze innovatie heeft Rob zich gericht in zijn verhaal. De koffie die Rob gebruikt komt uit Costa Rica van Café de Altura de San Ramón en heet El Diamante. CoffeeXperts uit Enkhuizen heeft deze koffie voor BABO Coffee ingekocht en gebrand. De koffie heeft een uniek verwerkingsproces ondergaan, genaamd anaerobe fermentatie. Rob heeft zich verdiept in zetmethodes en een eigen manier ontwikkeld, genaamd polished pressed immersion. Hiermee heeft Rob controle en is er consistentie in het eindresultaat.

Overig nieuws