Je hebt gezocht op: corona

Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland
28 maart 2024Nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland

Na een toegewijde periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich met hart en ziel heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij...

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”
27 maart 2024Nieuws

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”

Pirjo de Winkel (50) leidt samen met Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van het programma 'Heel Holland Bakt',...

Horeca & Veiligheid: hoe maak je betalen zo veilig mogelijk voor jou en je gasten?
19 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: hoe maak je betalen zo veilig mogelijk voor jou en je gasten?

Het afhandelen van de rekening kan soms een heikel punt zijn, maar uiteindelijk moeten gasten betalen voor het eten en drinken dat zij hebben genoten...

Deze Amsterdamse chefs hebben een eigen bakkerij aan de zaak
6 maart 2024Nieuws

Deze Amsterdamse chefs hebben een eigen bakkerij aan de zaak

Koken en bakken waren vroeger twee totaal verschillende disciplines. Inmiddels slaan steeds meer chefs zelf aan de bak. Huisgemaakt brood wordt geserv...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Vacatureteksten in horeca krijgen laagste cijfer: “Wordt zwaar onderschat”
29 februari 2024Nieuws

Vacatureteksten in horeca krijgen laagste cijfer: “Wordt zwaar onderschat”

Onderzoek toont aan dat vacatureteksten voor functies in de sector horeca & toerisme veruit het slechtst scoren. De teksten krijgen een rapportcij...

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"
27 februari 2024Nieuws

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"

Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...

Meer handel gedreven in horeca dan in andere sectoren
23 februari 2024Nieuws

Meer handel gedreven in horeca dan in andere sectoren

Nederlandse bedrijven dreven in het laatste kwartaal van 2023 minder intensief handel, blijkt uit de nieuwste analyse van Altares Dun & Bradstreet...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Yasemin Ozkurt: “Het is een ‘showpiece’ voor op tafel”
25 januari 2024Nieuws

Yasemin Ozkurt: “Het is een ‘showpiece’ voor op tafel”

Ondernemen in Purmerend. Yasemin Ozkurt (54) vroeg zich na een carrière in de retailsector af wat ze wilde bereiken in haar leven. Ze begon Bru...

Bert Smit (BUas): "Een beetje meer vertrouwen in de waarde van de horecabeleving zou verstandig zijn"
16 januari 2024Nieuws

Bert Smit (BUas): "Een beetje meer vertrouwen in de waarde van de horecabeleving zou verstandig zijn"

Veel horecaondernemers zitten in een perfecte storm van verhoogde kosten, hoge rente, nieuwe regels en coronaschulden, maar durven toch hun prijzen ni...

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca
12 januari 2024Nieuws

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca

Je wil na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digit...

Horecava: Dit zijn volgens KHN de economische uitdagingen in 2024
8 januari 2024Nieuws

Horecava: Dit zijn volgens KHN de economische uitdagingen in 2024

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de Horecava de economische terugblik op het horecajaar 2023 en een vooruitblik op 2024. Hoe...

Themamaand Rendement: Hoe haal je het meeste rendement uit jouw team?
26 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe haal je het meeste rendement uit jouw team?

Het concept van een horecazaak kan nog zo goed zijn, maar het succes valt of staat bij kundig en gastvrij personeel. Een goed draaiend team kan ervoor...

Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent door koopkrachtverbetering
20 december 2023Nieuws

Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent door koopkrachtverbetering

Ondanks uitdagingen, zoals gestegen voedsel- en personeelskosten, heeft de vrijetijdssector een goed jaar achter de rug. De consument kiest ook in het...

ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"
20 december 2023Nieuws

ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"

De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijge...

Dit gaat horecaondernemers perspectief bieden
5 december 2023Nieuws

Dit gaat horecaondernemers perspectief bieden

De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en d...

“We moeten weloverwogen keuzes maken”
30 november 2023Nieuws

“We moeten weloverwogen keuzes maken”

Ondernemen in Deventer. Deventenaren weten Bro Lunch & Borrel massaal te vinden, maar eigenaar Gideon Werner (53) moet weloverwogen keuzes maken o...

Download de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2024 voor jouw lunchroom
30 november 2023Nieuws

Download de Horeca Kansen & Omzet Kalender 2024 voor jouw lunchroom

2024 is aanstaande. We kunnen 2023 feestelijk afsluiten. Corona ligt ver achter ons, toch zijn de naweeën van de pandemie nog sterk voelbaar in d...

KVK: welbevinden en bedrijfssituatie in horeca blijven achter bij andere sectoren
17 november 2023Nieuws

KVK: welbevinden en bedrijfssituatie in horeca blijven achter bij andere sectoren

Het gaat over het algemeen steeds beter met ondernemers. Gevraagd naar hoe het bedrijf ervoor staat, geven ze gemiddeld een 7,5 als rapportcijfer. Dat...

Column Bart van der Schoot: Heeft eatertainment de toekomst?
25 oktober 2023Nieuws

Column Bart van der Schoot: Heeft eatertainment de toekomst?

In eerdere columns heb ik vaker geschreven over de ontwikkelingen van de horeca. Food én non-food concepten, leisure bedrijven met horeca en an...

Manhattan aan de Maas
24 oktober 2023Nieuws

Manhattan aan de Maas

Ondernemen in Rotterdam. Na een bezoek aan de Big Apple, waar zij kennismaakten met het hippe all-day breakfast concept, besloten Chantal de Raaf (36)...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”
24 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”
20 oktober 2023Nieuws

Aards Eetbar en Wijnwinkel: “Een transparante personeelsplanner geeft ons de juiste uitstraling”

Aards Eetbar en Wijnwinkel in het Brabantse Berkel-Enschot is een combinatie van een dorpse eetbar en een winkel met circa 350 verschillende wijnen. G...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”
9 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...

Themamaand Bier: Wat kan er misgaan met bier in de horeca?
28 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Wat kan er misgaan met bier in de horeca?

Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...

“De wisselwerking draagt bij aan de omzet van het bedrijf”
20 september 2023Nieuws

“De wisselwerking draagt bij aan de omzet van het bedrijf”

Ondernemen in Assen. Maarten Ritsma (29) beheert nu 3 jaar De Kaaswaag in Assen, een delicatessenwinkel met een geïntegreerde lunchroom. Wat zijn...

Themamaand Bier: Hoe zorg je voor het hoogst mogelijke rendement op bier?
19 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Hoe zorg je voor het hoogst mogelijke rendement op bier?

Het bepalen van de juiste verkoopprijs van bier is cruciaal voor horecaondernemers. Het vereist een goede balans tussen winstgevendheid en klanttevred...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Giuseppe Mazziotta (18): “Spectaculair in plaats van culinair”
19 september 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Giuseppe Mazziotta (18): “Spectaculair in plaats van culinair”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”
8 september 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...

Sluit jij je horecazaak? Deel jouw verhaal
24 augustus 2023Nieuws

Sluit jij je horecazaak? Deel jouw verhaal

Heb je besloten om je geliefde horecazaak te sluiten vanwege financiële uitdagingen, door de huidige omstandigheden zoals coronaschulden, inflati...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”
21 augustus 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Trendwatcher Adjiedj Bakas: “Robotchefs doen hun intrede in restaurants”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Oprichter Dutch Cuisine, Albert Kooy: “Dat ontbrekende voorbeeld moet gecreëerd worden”
8 augustus 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Oprichter Dutch Cuisine, Albert Kooy: “Dat ontbrekende voorbeeld moet gecreëerd worden”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....

“Daarom besloot ik ook een keuken in het pand te bouwen en daarop in te spelen”
27 juli 2023Nieuws

“Daarom besloot ik ook een keuken in het pand te bouwen en daarop in te spelen”

Ondernemen in Heerenveen. Shamé Keesman (31) is een gepassioneerde onderneemster die een opmerkelijke route heeft genomen; van de wereld van ar...

Terugblik Lekkerste Lunchroombroodjes: 6 winnaars op een rij
20 juli 2023Nieuws

Terugblik Lekkerste Lunchroombroodjes: 6 winnaars op een rij

In november van 2022 won Copper Branch met hun inzending 'Copper Power' het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dit jaar organiseert Lunchroom v...

ING: "Horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten, consument de dupe"
5 juli 2023Nieuws

ING: "Horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten, consument de dupe"

De horeca wordt steeds duurder als gevolg van toenemende kosten. Zo zijn de personeelskosten door recente loonsverhogingen gestegen. Restaurants en ca...

Resengo lost de drukte op met de eerste digitale wachtrij in Nederland
3 juli 2023Nieuws

Resengo lost de drukte op met de eerste digitale wachtrij in Nederland

Resengo zorgt ervoor dat in de rij wachten voor een plekje aan tafel tot het verleden behoort, met de lancering van ResQueue, de eerste digitale wacht...

Column Bart van der Schoot: Werk samen, maar toch apart
28 juni 2023Nieuws

Column Bart van der Schoot: Werk samen, maar toch apart

Wat een bizarre tijd was dat. De verschrikkelijke coronacrisis liet de hele wereld stilstaan. Franchisewinkels en restaurants gesloten of verplicht om...

“Wij willen de massa bereiken”
27 juni 2023Nieuws

“Wij willen de massa bereiken”

Ondernemen in Goes. Het ondernemersechtpaar Ellis en Wesley Visser nam in 2021 het bestaande lunchcafé brasserie De Bult in Goes in coronatijd...

[Interview] Starten en groeien in de horeca: Startende ondernemers openen nieuw mono-concept ‘Krozant’
22 juni 2023Nieuws

[Interview] Starten en groeien in de horeca: Startende ondernemers openen nieuw mono-concept ‘Krozant’

Nadia Stam (27, links op de foto) en Yvette Jansen (30, rechts op de foto) openden dit weekend de deuren van Krozant in het Groot Handelsgebouw (GHG)...