Compass Group gaat samenwerking aan met Local2Local

Auteur: Redactie
Duurzaamheid 28 december 2021
Compass Group gaat samenwerking aan met Local2Local

Compass Group gaat samenwerken met Local2Local. Het platform maakt het makkelijker voor boeren en andere producenten om hun producten lokaal te verkopen. Local2Local is een initiatief gebaseerd op een korte keten. Dat is een vorm van MVO die focust op duurzaamheid door lokale economieën te stimuleren. 

Een korte voedselketen

De korte voedselketen heeft het afgelopen jaar veel aan relevantie gewonnen en is volwassener geworden in de wereld van catering, horeca en retail. Door het groeiende bewustzijn over de noodzaak van een toekomstbestendig en maatschappelijk verantwoord voedselsysteem zijn cateraar Eurest (Compass Group) en Local2Local partners geworden om het rijke voedselaanbod van lokale boeren en producenten structureel op te nemen in de keukens en restaurants van Eurest.

Local2Local verzorgt de levering van de verste, eerlijkste en heerlijkste producten, biedt belevingsactiviteiten en faciliteert samenwerking met boerencollectieven in de Nederlandse regio’s. Naast de Local2Local-producenten in de regio Utrecht en West Betuwe zijn inmiddels meer dan 230 primaire producenten van Groenehart Coöperatie, Vereniging Flevofood, Boeren van Amstel, ProeVkantoor (Noord-Holland), Dapper Texel en Vereniging Noordzeevis aangesloten bij deze samenwerking, en meer regio’s volgen in 2021 en 2022.

Eurest en Local2Local delen de visie dat een voedselsysteem in balans kan komen door deze nauwe samenwerking tussen afnemers en boeren. De verkorting van de voedselketen is een krachtig instrument om de verbinding tussen burger en boer te herstellen, waarbij de waarde van voedsel volledig tot haar recht kan komen.

Deze verbinding biedt ook goede mogelijkheden om samen te werken aan duurzame economische, ecologische en maatschappelijke doelen. De korte voedselketen is een serieus ontwikkelperspectief voor boeren en producenten gebleken en een krachtige manier om grip te krijgen op de leefomgeving.

Eurest en Local2Local willen dat de klant onderdeel wordt van de impact. Dit biedt toegevoegde waarden voor alle partijen in de keten. Transparantie en verbinding vormen hierbij belangrijke sleutels, de fundering van de uitrol van robuuste korte ketens die uniek zijn in Nederland, binnen Europa en de wereld.

Over Compass Group

Compass Group biedt met de merken Eurest, Eurest Services, Famous Flavours en Xandrion vernieuwende en verrassende hospitality oplossingen op het gebied van food en services voor verschillende segmenten. Als grootste food en service organisatie ter wereld maken wij gebruik van de kennis en ervaring uit 45 landen. Het welzijn én het on- en offline verbinden van medewerkers en gasten staat altijd centraal binnen onze 24/7 dienstverlening. Hierdoor kunnen onze opdrachtgevers zich focussen op hun kernactiviteiten en succesvol zijn. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat alles wat wij voor onze opdrachtgevers ontwikkelen, strookt met duurzame ambities. For the love of good food and great service; dat is wat ons drijft. 

Over Local2Local

Local2Local ondersteunt een netwerk van vele primaire producenten die hun producten online aanbieden in Utrecht, West Betuwe, Flevoland, Noord-Holland en in 2021 volgen meer regio's. Local2local is daarnaast ook een van de initiatiefnemers van de Taskforce Korte Keten. Local2Local werkt aan een duurzaam perspectief voor boeren en de verbinding tussen burgers en boeren. Dit doet Local2Local op lokaal en regionaal niveau, via samenwerkingen met vele agri & food ondernemers die aan organisaties zoals bedrijfsrestaurants, horeca, retail, overheids-, onderwijs- en zorginstellingen leveren. Op nationaal en Europees niveau werkt Local2Local vanuit haar moederorganisatie Amped Concepts structureel samen met de Taskforce Korte Keten en voert zij vernieuwende projecten uit voor de Europese Unie.

Blijf op de hoogte

Eén keer per week het actuele en relevante lunchroomnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws