Je hebt gezocht op: vis

Koninklijke Horeca Nederland lanceert vacatureplatform voor de horeca
23 april 2024Nieuws

Koninklijke Horeca Nederland lanceert vacatureplatform voor de horeca

Net als de meeste sectoren, kampt ook de horeca nog steeds met arbeidskrapte. En naar verwachting houdt deze de komende jaren nog aan. Daarom lanceert...

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”
11 april 2024Nieuws

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Column Bart van der Schoot: Deze ontwikkeling biedt een smakelijke vooruitblik
4 april 2024Nieuws

Column Bart van der Schoot: Deze ontwikkeling biedt een smakelijke vooruitblik

Afgelopen week zat ik in een lunchzaak en wilde eens iets proberen wat ik nog niet eerder had geproefd. Een vegan lunch, en tot mijn grote verbazing w...

Thull’s Deli: “We serveren hier comfortfood met een funky twist”
3 april 2024Nieuws

Thull’s Deli: “We serveren hier comfortfood met een funky twist”

Simone van Thull startte in 2015 een eetwinkel waarin ze zich specialiseerde in fermentatie. Inmiddels runt de ondernemer een succesvolle deli, levert...

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw lunchroom
29 maart 2024Nieuws

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw lunchroom

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
28 maart 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”
27 maart 2024Nieuws

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”

Pirjo de Winkel (50) leidt samen met Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van het programma 'Heel Holland Bakt',...

Versterk de merkidentiteit van jouw restaurant met gepersonaliseerde producten
21 maart 2024Nieuws

Versterk de merkidentiteit van jouw restaurant met gepersonaliseerde producten

In de wereld van de horeca spelen herkenbaarheid, professionaliteit, gastvrijheid en creativiteit een cruciale rol. De merkidentiteit vormt het hart v...

Vrumona presenteert nieuw design van Pepsi en lanceert grootste campagne ooit
18 maart 2024Nieuws

Vrumona presenteert nieuw design van Pepsi en lanceert grootste campagne ooit

Vrumona, licentiepartner van PepsiCo, introduceert met trots een nieuw, fris design voor Pepsi. Dit is de eerste update in 14 jaar tijd. De nieuwe vis...

Horeca & Veiligheid: Zo beperk je de kans op een overval
14 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Zo beperk je de kans op een overval

Het treffen van maatregelen om je horecabedrijf voor te bereiden op een mogelijke overval is een serieuze aangelegenheid, gericht op waarborgen van ee...

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”
14 maart 2024Nieuws

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Horeca & Veiligheid: Checklist voor het voorbereiden of voorkomen van overstromingen
7 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Checklist voor het voorbereiden of voorkomen van overstromingen

Door klimaatverandering zien we meer weersextremen, zoals hevige regenval. Ook staat het water in de rivieren hoog. Bij een overstroming kan de elektr...

Deze Amsterdamse chefs hebben een eigen bakkerij aan de zaak
6 maart 2024Nieuws

Deze Amsterdamse chefs hebben een eigen bakkerij aan de zaak

Koken en bakken waren vroeger twee totaal verschillende disciplines. Inmiddels slaan steeds meer chefs zelf aan de bak. Huisgemaakt brood wordt geserv...

Bagels & Beans verwelkomt nieuwe bagelbazen in Amsterdam
5 maart 2024Nieuws

Bagels & Beans verwelkomt nieuwe bagelbazen in Amsterdam

Dylan Hattuma en Paul Leuverman nemen per 11 maart de Bagels & Beans vestiging ‘op de hoek’ aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam...

Extra omzetmomenten voor lunchrooms in mei 2024
1 maart 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor lunchrooms in mei 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omz...

Vacatureteksten in horeca krijgen laagste cijfer: “Wordt zwaar onderschat”
29 februari 2024Nieuws

Vacatureteksten in horeca krijgen laagste cijfer: “Wordt zwaar onderschat”

Onderzoek toont aan dat vacatureteksten voor functies in de sector horeca & toerisme veruit het slechtst scoren. De teksten krijgen een rapportcij...

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"
27 februari 2024Nieuws

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"

Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”
15 februari 2024Nieuws

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Anne&Max stapt als eerste landelijke koffieketen over naar biologische groothandel Udea
13 februari 2024Nieuws

Anne&Max stapt als eerste landelijke koffieketen over naar biologische groothandel Udea

Fresh food & coffee café Anne&Max stapt over naar de biologische groothandel Udea. Anne&Max is de eerste landelijke koffieketen die...

Column Bart van der Schoot: Hakuna matata
1 februari 2024Nieuws

Column Bart van der Schoot: Hakuna matata

Je kent het wel: je wilt tijdens de sombere dagen in januari even naar de zon. Maar ja, waar schijnt deze zon nog. De natuur is van slag, het dus het...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Anne&Max opent dertigste vestiging en eerste boutique hotel in Utrecht
30 januari 2024Nieuws

Anne&Max opent dertigste vestiging en eerste boutique hotel in Utrecht

Fresh food & coffee café Anne&Max opent de deuren van haar dertigste vestiging in Nederland. Deze nieuwe locatie bevindt zich in de Dom...

Michael van Eekeren opent koffiebar met yogahub in De Bilt
25 januari 2024Nieuws

Michael van Eekeren opent koffiebar met yogahub in De Bilt

Michael van Eekeren (43) heeft meer dan twintig jaar ervaring in de Utrechtse horeca en deze ervaring neemt hij nu mee naar De Bilt. Toen zijn dochter...

Waar moet je op letten bij de aankoop van professionele messen?
23 januari 2024Nieuws

Waar moet je op letten bij de aankoop van professionele messen?

Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze nieuwe rubriek ‘W...

SVH onthult winnaar Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester Horeca 2023/2024
11 januari 2024Nieuws

SVH onthult winnaar Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester Horeca 2023/2024

Het Noorden van Aalten is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024. Op de tweede plaats staat BRASA bar & kitch...

Vijfde hoofdprijs voor Firma van Buiten tijdens Lekker Anders 2024
10 januari 2024Nieuws

Vijfde hoofdprijs voor Firma van Buiten tijdens Lekker Anders 2024

De kookwedstrijd Lekker Anders 2024 is gewonnen door Yarom Timmermans van Firma van Buiten in Delft. Hij pakte tijdens de Horecava alweer de vijfde ho...

Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger
9 januari 2024Nieuws

Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger

Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co Rotterdam heeft goud gepakt tijdens het NK Lekkerste Burger 2024 op de Horecava. Daarmee raakt de prijzenkast...

Lunchroompanel: Ik zie 2024 zonnig tegemoet
9 januari 2024Nieuws

Lunchroompanel: Ik zie 2024 zonnig tegemoet

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers van horecadagzaken uit het hele land...

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger
9 januari 2024Nieuws

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger

Audrey Biermans van Vitam heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger op de Horecava: waar ze vorig jaar tweede werd...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

“Ik ben all-in gegaan met dit als resultaat”
21 december 2023Nieuws

“Ik ben all-in gegaan met dit als resultaat”

Ondernemen in Maastricht. De drukbezochte dagzaak ‘Van Wijck’ heeft een stijlvol concept. Dankzij doordachte inzichten, weloverwogen keuze...

Column Bart van der Schoot: Neem de tijd je markt te begrijpen aan het einde van het jaar
21 december 2023Nieuws

Column Bart van der Schoot: Neem de tijd je markt te begrijpen aan het einde van het jaar

Binnen de horeca wisselen de ontwikkelingen zich snel af. Het is een dynamische markt die vraagt om snelle reactietijden, anticipatie op situaties en...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?
19 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?

Een van de eerste zaken die gasten te zien krijgen wanneer zij een horecagelegenheid binnengaan is de menukaart. Het menu is daarmee een prominent vis...

De 4 belangrijkste betaaltrends om rekening mee te houden
15 december 2023Nieuws

De 4 belangrijkste betaaltrends om rekening mee te houden

Hoe betalen jouw gasten nu en in de komende jaren? En hoe kun je daar als ondernemer op inspelen? Gijs Boudewijn, Directeur van Betaalvereniging Neder...

Themamaand Rendement: Verhoog het rendement van thuisbezorgen
14 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Verhoog het rendement van thuisbezorgen

Horecaondernemers ervaren de marges die zij moeten afstaan aan de bezorgplatforms als een uitdaging. Daarom zocht de redactie van deze vaksite uit hoe...

Lunchroompanel: Het is makkelijk om met een lunchkaart in te spelen op kerst
12 december 2023Nieuws

Lunchroompanel: Het is makkelijk om met een lunchkaart in te spelen op kerst

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers van horecadagzaken uit het hele land...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
12 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?

Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

Ziekteverzuim in horeca licht gedaald, maar nog altijd hoog
11 december 2023Nieuws

Ziekteverzuim in horeca licht gedaald, maar nog altijd hoog

Het aanhoudend hoge ziekteverzuim in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt inzet op preventie en goed verzuimbeleid door werkgevers belangr...

Extra omzetmomenten voor lunchrooms in februari 2024
5 december 2023Nieuws

Extra omzetmomenten voor lunchrooms in februari 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom.nl heeft alle ex...

SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend
1 december 2023Nieuws

SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend

Donderdag 30 november maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leerme...