Je hebt gezocht op: terras

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”
25 april 2024Nieuws

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

KEEN Coffee start crowdfunding voor eigen koffiebar in Utrecht
24 april 2024Nieuws

KEEN Coffee start crowdfunding voor eigen koffiebar in Utrecht

Utrechtse Koffiebranderij KEEN Coffee opent binnenkort het eerste proeflokaal voor specialty coffee op het Stadhuisplein in Utrecht, om de deuren te o...

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”
11 april 2024Nieuws

Ron Blaauw: “Je moet wél durven”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
8 april 2024Nieuws

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste

Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”
27 maart 2024Nieuws

Pirjo de Winkel: “In de horeca is niet alles in modellen te vatten”

Pirjo de Winkel (50) leidt samen met Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, bekend van het programma 'Heel Holland Bakt',...

Horeca & Veiligheid: Hoe voorkom en beperk je brandschade?
21 maart 2024Nieuws

Horeca & Veiligheid: Hoe voorkom en beperk je brandschade?

De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"
27 februari 2024Nieuws

Dirk-Jan Stip: "Mijn voorkeur gaat uit naar een langetermijnvisie"

Ondernemen in Amersfoort. Dirk-Jan Stip (62) opende in november vorig jaar zijn derde Corazon-zaak: Corazon Park in Amersfoort Vathorst. In de Vinex-w...

Lunchroompanel: Welke regel zou jij afschaffen?
13 februari 2024Nieuws

Lunchroompanel: Welke regel zou jij afschaffen?

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers van dagzaken uit het hele land. 2023...

Koffielabel LOT61 opent tweede Amsterdamse vestiging
6 februari 2024Nieuws

Koffielabel LOT61 opent tweede Amsterdamse vestiging

Eind maart opent het internationaal gerenommeerde koffielabel LOT61 haar tweede Amsterdamse vestiging in DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Stati...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Tap to Pay in de horeca: afrekenen via je mobiel
26 januari 2024Nieuws

Tap to Pay in de horeca: afrekenen via je mobiel

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat snel afrekenen in jouw horecaonderneming belangrijk is. Dat leidt namelijk tot tevreden klanten en een...

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca
12 januari 2024Nieuws

Omzet halen én gastvrijheid bieden door digitalisatie in horeca

Je wil na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digit...

December 2023: Productinnovatie voor jouw lunchroom
28 december 2023Nieuws

December 2023: Productinnovatie voor jouw lunchroom

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn lunchroom in de winter?
5 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn lunchroom in de winter?

Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...

“Door de beschutting van de terrasafscheiding blijven gasten langer zitten”
20 november 2023Nieuws

“Door de beschutting van de terrasafscheiding blijven gasten langer zitten”

Café Pieper – bekend van het liedje ‘De Pieper’ van Rob de Nijs – is een ouderwets bruin café op de Amsterdamse...

Anne&Max opent deuren van 29ste vestiging
14 november 2023Nieuws

Anne&Max opent deuren van 29ste vestiging

De 29ste Anne&Max huiskamer is sinds 9 november in Nijmegen te vinden. De vestiging aan de Lange Hezelstraat opende om acht uur ‘s ochtends...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”
9 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Advocaat Alex Prascevic: “Sommige ondernemers zetten wél die stap met succes”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...

Coffee Fellows Apeldoorn heeft een nieuwe eigenaresse
3 oktober 2023Nieuws

Coffee Fellows Apeldoorn heeft een nieuwe eigenaresse

Sinds 2019 is Coffee Fellows Anklaar een vertrouwd adres voor koffieliefhebbers in Apeldoorn. Met een uitgebreid assortiment aan koffie, thee, bagels,...

Themamaand Bier: Wat kan er misgaan met bier in de horeca?
28 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Wat kan er misgaan met bier in de horeca?

Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...

Column Lucas Vermeulen: De grijze golf
27 september 2023Nieuws

Column Lucas Vermeulen: De grijze golf

Nu het toeristenseizoen ten einde komt, maken wij ons op voor de laatste stuiptrekkingen van deze periode. Voordat we worden ondergedompeld in de dece...

Waar moet je op letten bij de aankoop van audiosystemen voor de horeca?
23 september 2023Nieuws

Waar moet je op letten bij de aankoop van audiosystemen voor de horeca?

Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In deze nieuwe rubriek ‘W...

“De wisselwerking draagt bij aan de omzet van het bedrijf”
20 september 2023Nieuws

“De wisselwerking draagt bij aan de omzet van het bedrijf”

Ondernemen in Assen. Maarten Ritsma (29) beheert nu 3 jaar De Kaaswaag in Assen, een delicatessenwinkel met een geïntegreerde lunchroom. Wat zijn...

Lunchroompanel: Het lukt mij om genoeg winst te maken op andere manieren dan de prijzen te verhogen
15 september 2023Nieuws

Lunchroompanel: Het lukt mij om genoeg winst te maken op andere manieren dan de prijzen te verhogen

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers in horecadagzaken uit het hele land....

Oud-winnaar Lekkerste Lunchroombroodje, Stephen Nieuwenhuis: “Als een autoriteit een award uitreikt, moet het wel goed zijn”
11 augustus 2023Nieuws

Oud-winnaar Lekkerste Lunchroombroodje, Stephen Nieuwenhuis: “Als een autoriteit een award uitreikt, moet het wel goed zijn”

De award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland bestaat sinds 2011. Ook dit jaar kunnen lunchroomondernemers hun favoriete broodje insturen...

Column Lucas Vermeulen: Die jeugd van tegenwoordig!
27 juli 2023Nieuws

Column Lucas Vermeulen: Die jeugd van tegenwoordig!

Je kent het wel, de oudere generatie die klaagt over de jeugd van tegenwoordig, maar dat is niet nieuw! Bij iedere generatie vinden ouders dat hun kin...

Franchiseketen uitgelicht: Pannenkoe
14 juli 2023Nieuws

Franchiseketen uitgelicht: Pannenkoe

In deze rubriek presenteert Lunchroom de bekende en onbekendere franchiseketens binnen de horecadagzaken. Een historisch overzicht met actuele cijfers...

Resengo lost de drukte op met de eerste digitale wachtrij in Nederland
3 juli 2023Nieuws

Resengo lost de drukte op met de eerste digitale wachtrij in Nederland

Resengo zorgt ervoor dat in de rij wachten voor een plekje aan tafel tot het verleden behoort, met de lancering van ResQueue, de eerste digitale wacht...

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?
13 juni 2023Nieuws

Starten en groeien in de horeca: Welke vergunningen heb je nodig?

In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...

Bakkerij Krozant voorziet Rotterdammers van croissants
12 juni 2023Nieuws

Bakkerij Krozant voorziet Rotterdammers van croissants

Pal in het Groot Handelsgebouw (GHG) in hartje centrum van de Maasstad, openen Yvette en Nadia op 17 juni hun eerste onderneming, bakkerij Krozant. De...

Zo voorkom je (de gevolgen van) schijnzelfstandigheid in de horeca
9 juni 2023Nieuws

Zo voorkom je (de gevolgen van) schijnzelfstandigheid in de horeca

Er werken in de horeca steeds meer ZZP’ers, maar vaak zijn de rechten en plichten niet duidelijk. Schijnzelfstandigheid komt dan ook steeds vake...

Zeven tips voor een gezond ondernemersbrein
8 juni 2023Nieuws

Zeven tips voor een gezond ondernemersbrein

Horecaondernemer worden gaat niet over een nacht ijs. De zoektocht naar een geschikte locatie, het concept ontwikkelen, het team samenstellen en de fi...

ING: "Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras"
31 mei 2023Nieuws

ING: "Door groot personeelstekort horeca straks geen drankje meer op terras"

Met het zonnige weer heeft de horeca een druk weekend achter de rug. Vanwege het grote personeelstekort in de sector verwacht ING dat het veel onderne...

Vier nieuwe foodconcepten openen in Foodhall Scheveningen
25 mei 2023Nieuws

Vier nieuwe foodconcepten openen in Foodhall Scheveningen

Met maar liefst vier nieuwe keukens én een vernieuwd terras, is de Foodhall op de Scheveningse Noordboulevard klaar voor het aankomende zomerse...

Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag 2023 in lunchrooms
12 mei 2023Nieuws

Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag 2023 in lunchrooms

Op de vrijdag voor Moederdag is er door consumenten al een recordaantal reserveringen gemaakt voor de Moederdag high tea. Nederlandse restaurants hebb...

“De gezellige sfeer van een bruin café, met koffie in plaats van bier”
4 mei 2023Nieuws

“De gezellige sfeer van een bruin café, met koffie in plaats van bier”

Ondernemen in Utrecht. Ingemar Visch Karlsson (71) is geboren in Zweden. Door zijn toenmalige Nederlandse vrouw belandde hij in de horeca in het Scand...

All day breakfast diner 'by Jarmusch' opent in Rotterdam
1 mei 2023Nieuws

All day breakfast diner 'by Jarmusch' opent in Rotterdam

Pancakes, vega breakfast burrito's, mimosa's en ‘eggs-any-way-you-like’ zover het oog kan zien. De tweede vestiging van 'by Jarmusch' open...

Column Lucas Vermeulen: De bakker zonder klanten, enkel fans
5 april 2023Nieuws

Column Lucas Vermeulen: De bakker zonder klanten, enkel fans

Iedere ondernemer probeert zijn klanten of gasten op een manier aan zich te binden. Het is namelijk erg fijn als ze vaker terugkomen en daar zijn dive...

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor lunchrooms
23 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Dit zijn de betaalopties voor lunchrooms

Als horecaondernemer kan je kiezen voor verschillende betaalmogelijkheden, met ieder zijn voor- en nadelen. Je wilt het uiteraard de gast en jezelf zo...

Themamaand Betalen: Wat voor kassasystemen zijn er voor lunchrooms?
21 maart 2023Nieuws

Themamaand Betalen: Wat voor kassasystemen zijn er voor lunchrooms?

Kassasystemen voor de horeca bieden tegenwoordig veel meer dan alleen het bijhouden van bestellingen. Softwaretoepassingen kunnen het de uitbater en h...