U heeft gezocht op : gastvrijheid

16 oktober 2019 Opening Rotterdam
Bagels & Beans opent in Rotterdam Alexandrium

Goed nieuws voor wie in het oosten van Rotterdam woont of daar graag gaat shoppen: voor een paddoburgerbagel of de beruchte cheesecake kun je gewoon hier terecht. De vijfde Bagels & Beans van de Maasstad opent op 23 oktober in Rotterdam Alexandrium zijn prachtige glazen puien. Niet te missen als...

15 oktober 2019 Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

30 augustus 2019 Opening
Van bytes naar bagels: nieuwe Bagels & Beans in Nijmegen

Een bagel kan raar rollen. Zoals bij Marjoleine Smeeman. Een paar maanden geleden was ze manager ICT en communicatie. Op maandag 9 september opent ze haar eigen Bagels & Beans aan de Nijmeegse Lange Hezelstraat. Nijmegenaren zullen waarschijnlijk denken: 'Er was toch al een Bagels & ...

2 augustus 2019 Columns Blog
Het is maar wat je gewend bent

Soms vraag je je af waarom gasten jouw harde werk, ambacht in je bedrijf, de kwaliteit en gastvrijheid niet naar waarde weten te schatten. Jij werkt met de beste producten en bent écht goed bezig met het vak. En toch heeft dat ‘all you can eat’ restaurant op de hoek een hogere sco...

10 juli 2019 Events
FNV Horecabond organiseert event voor horecaprofessionals

Op maandag 28 oktober 2019 komen horeca-, catering- en recreatieprofessionals vanuit het hele land samen op de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum. Dit unieke event vol workshops, food en fun wordt georganiseerd door FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie, onderdelen van vakorganisatie FNV Hor...

9 juli 2019 Interview Longread
Interview Thee Leutje Leerdam: high tea aan de Linge

Leerdam is de ‘glasstad’, natuurlijk vanwege de aanwezigheid van de internationaal bekende Glasfabriek Leerdam. De industrie trekt behoorlijk wat toeristen, wat goed is voor de lokale horeca. De dames van Thee Leutje hebben van hun passie hun hobby gemaakt. Van een fulltimebaan in de cha...

5 juli 2019 Achtergronden Den Haag
Debuut neemt exploitatie MaMa Kelly Den Haag over

Debuut Horeca heeft per 1 juli 2019 de exploitatie van MaMa Kelly in Den Haag overgenomen. MaMa Kelly is een succesvol en award winning urban bistro concept waarin kip & kreeft een belangrijke rol spelen. Deze uitbreiding is de tweede overname in de samenwerking tussen Waterland en Debuut die af...

9 mei 2019 Opening
TRECK: de nieuwe foodformule op de Nederlandse stations

De 29 vestigingen van Broodzaak op de NS Stations worden vervangen door het nieuw ontwikkelde merk TRECK. Dat maakt horecaexploitant HMSHost International vandaag bekend. In de nieuwe horecagelegenheid is het assortiment gevarieerder dan in de Broodzaak. Ook kunnen gasten nog sneller weer op weg ...

18 april 2019 Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

4 april 2019 Personeel Interview Longread
Upselling in de horeca, zo pak je het aan

Baker & Moore won de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Hoofdsponsor Fuze Tea stelde een geweldige prijs beschikbaar: een personeelstraining voor het hele team. Natuurlijk delen we graag de kennis die wij hier hebben opgedaan, want het bleek een enorm leerzame ervaring! ...

26 maart 2019 Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

25 februari 2019 Awards
Meest Markante Horecaondernemer van Brabant

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Brabant heeft Pim van Beurden van o.a. grand café De Zwaan in Hilvarenbeek uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Brabant 2018/2019. Hij dingt in het najaar van 2019 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederl...

19 februari 2019 Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

11 februari 2019 Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: ''Ga er nooit vanuit dat de heer betaalt!''

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we het onderwerp ‘omgangsvormen en upselling’. Lastige materie, want je begeeft je op glad ijs, waarbij je etiquette en commercie op een fijne manier ...

20 december 2018 Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

12 december 2018 Columns
Column: lef loont!

Als restaurateur wil je natuurlijk bij de tijd blijven, zodat je je gasten kan blijven verrassen. Dus je bezoekt horecabeurzen, je leest de jaarlijkse trendrapporten en je maakt zo nu en dan een inspiratiebezoek aan een hippe stad. Om je heen kijkend kom je bijna om in de trends. De ene trend is ...

6 november 2018 Awards KHN
René Bogaart is Meest Markante Horecaondernemer Zuid-Holland-Noord

René Bogaart van Big Horeca B.V. is uitgeroepen tot de Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord. Juryvoorzitter Bart Hogenboom maakte dat bekend tijdens de Onderwijsdag die KHN en het Mondriaan College organiseren om de samenwerking tussen onderwijs en de horeca verder te verbet...

29 oktober 2018 Awards Culinair
IENS presenteert de Insider Top 2019 lijst

IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan. De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op IENS staan restaurants die een...

7 september 2018 Awards Rotterdam
Dudok Rotterdam wint Beste Praktijkopleider 2018 provincie Zuid-Holland

Yukio Motobashi, opleider binnen Café Brasserie Dudok Rotterdam, heeft de prijs voor beste praktijkopleider van mbo-studenten binnen de sector Voedsel, groen en gastvrijheid in provincie Zuid-Holland gewonnen. Dit maakte Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) beken...

6 september 2018 Koffie & thee Internationaal
Starbucks arriveert in Milaan, Italië

Starbucks Reserve Roastery opent in het historische postkantoor aan het Piazza Cordusio en is de eerste locatie van Starbucks in Italië, met plannen om meer cafés te openen vanaf eind 2018. Ontworpen als een eerbetoon aan de Italiaanse espressocultuur die Howard Schultz 35 jaar gelede...

27 juli 2018
FNV Horeca zoekt Het Leukste Horeca Team van Nederland

Het is hard werken in de horeca en dat doe je als horecamedewerker niet alleen, maar samen als team. FNV Horeca vindt dat deze horecateams in het zonnetje gezet mogen worden en organiseert daarom voor de eerste keer de wedstrijd Het Leukste Horeca Team van Nederland. Horecamedewerkers kunnen hun tea...

18 juli 2018 Opening Restaurant
Biefstukkenrestaurant Loetje nu ook open in Nijmegen

Restaurant Loetje bakt nu ook haar bekende biefstukken voor het Nijmeegse publiek. Op 6 juli opende Loetje namelijk de deuren van haar nieuwste restaurant aan de Handelskade. Deze locatie in de nieuwe hippe wijk aan de Waal in de oudste stad van Nederland is het vijftiende Loetje restaurant van Nede...

28 juni 2018 Achtergronden Internationaal
Nederlanders grootste terrasgangers onder Europeanen

Het zomerseizoen staat voor de deur! De zon schijnt steeds langer, wat betekent dat we steeds vaker op het terras te vinden zijn. IENS meldt dat er in 2017 steeds meer reserveringen binnen kwamen voor restaurants met een buitenterras, met een totale stijging van 20%. Uit onderzoek blijkt dat Nederla...

15 juni 2018 Longread BUAS
Mentale gezondheid en stress: de millennial in de hospitality-industrie

“Goed hoor, maar ik heb het momenteel wel druk”, is steevast het antwoord op de vraag hoe het met iemand gaat. Sluipenderwijs heeft tijdsdruk een groeiend negatief effect op mentale klachten onder de werkende bevolking en deze klachten lijken ook de jongere generatie, de ‘millennia...

25 mei 2018 Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

23 april 2018 Vega
Vegetafel en Vegenement verhuizen naar Rotterdam West

Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement, de oudste veganistische evenementenbureaus ter wereld, zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegetafel en zusterorganisatie Vegenement keren terug naar de Maasstad omd...

21 maart 2018
5 tips om de ideale werknemer te vinden

Tips & tricks: hoe vindt u het beste personeel? Met maar liefst een slordige 40.000 vacatures is het op z’n zachtst gezegd lastig om goed personeel te vinden. Het draait hier echter wel om het gezicht, de motor en het hart van uw zaak. In dit artikel geven wij u, de ondernemer, een paar...

16 maart 2018 Snacks Achtergronden
Prolongatie keurmerk bij De Heuve in Beuningen

Het Goed Gefrituurd Keurmerk hangt bij De Heuve in Beuningen al enige tijd aan de gevel en werd onlangs geprolongeerd. Na afloop van de laatste personeelsbijeenkomst kreeg ondernemer Arjan Verploegen het nieuwe certificaat uitgereikt van het Nederlands Frituurcentrum en werd het gevelschildje voorzi...

14 maart 2018 Awards
Brabantse Gastvrijheid Award 2018

In het jaar dat Noord-Brabant de titel draagt van European Region of Gastronomy 2018, organiseert VisitBrabant samen met haar partners dit jaar voor het eerst de Brabantse Gastvrijheid Award binnen de vrijetijdssector. Hiermee wordt niet alleen gastvrijheid onlosmakelijk verbonden met Brabant, he...

13 maart 2018 Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: hoe uniek en onderscheidend is jouw restaurant?

Momenteel zit ik in een aantal intensieve trajecten om horecaconcepten te herzien en weer sterk in de markt te zetten. Deze restaurants draaien helemaal niet slecht, maar realiseren zich dat de tijd doortikt en de gast meer verwacht dan ooit tevoren. En dan is je concept aanscherpen meer dan een lik...

21 februari 2018 Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

15 februari 2018 Wet- en regelgeving KHN
KHN stuurt brandbrief naar staatssecretaris VWS over verbod rookruimten in de horeca

De uitspraak van het gerechtshof Den Haag van 13 februari jl. betekent kort gezegd dat, op basis van een WHO-verdrag, rookruimten in horeca-inrichtingen niet langer zijn toegestaan. Dat zorgt voor grote onrust bij veel horecaondernemers, want de uitspraak heeft grote impact op de gastvrijheid e...

29 januari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro die failliet was gegaan. Dat ging best heel goed, totdat één van de vrienden er na vier jaar uit besloot te stappen. Hij kreeg immers een...

8 januari 2018 Economie KHN
KHN: Horecaomzet stijgt, maar ‘koek’ moet met meer partijen worden gedeeld

In 2017 groeide de omzet in de horeca tot 20,5 miljard euro en steeg het aantal horecavestigingen naar 41.000 bedrijven. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Veel horecabedrijven profiteren van de economische groei en het toegenomen consumentenvertrouwen. Maar ik plaats ook een kanttekening...

3 november 2017 Drinks Wijn
Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

Op donderdag 2 november is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier, Groningen geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de eerste SVH Meesterschenker sinds 2002. Een SVH Meesterschenker weet als geen ander gasten te verrassen met uiteenlopende dr...

21 september 2017 Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

18 september 2017 Economie KHN
Verhoging lage btw-tarief desastreus voor horeca

KHN vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. De VVD, D66, CDA en CU onderhandelen over een coalitieakkoord en er zijn plannen om het lage btw-tarief van 6 procent naar...

15 september 2017 Achtergronden
Nederlanders consumeren vaker onderweg en op kantoor

In Nederland vindt de food-consumptie vaker buitenshuis plaats. Niet alleen in de klassieke horeca, maar ook op high traffic-locaties langs de snelweg en op het station. Ook bedrijfscateraars groeien weer. In 2017 verwacht FoodService Instituut Nederland (FSIN) dat bij tankshops, bedrijfsrestaurants...

11 september 2017 Achtergronden
‘Boost je omzet!’ daagt horecaondernemers uit op Gastvrij Rotterdam

Het team van de online challenge Boost je omzet! is van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 te vinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vanuit hun stand dagen ze ondernemers uit om 10% meer omzet te halen door actief aan de slag te gaan met hun communicatie en marketing. In de le...

20 juli 2017
Amerikaans ontbijten bij By Jarmusch in Rotterdam

In de schemering van de vroege ochtend aanschuiven aan een meterslange bar. Verse filterkoffie wordt direct in je mok geschonken en daarnaast bestel je ‘eggs-any- way-you- like’, sandwiches of pancakes met maple syrup. Vanaf deze week is het allemaal mogelijk bij breakfast-diner by Jarmu...

14 juli 2017 Brood Interview
Interview Dimitri Roels, Vlaamsch Broodhuys: Brood eten op sterrenniveau

Tien jaar geleden interviewden we Dimitri Roels, eigenaar van de bekende lunchroom- en bakkersketen Vlaamsch Broodhuys. In het bewuste artikel in Lunchroom sprak de ondernemer gepassioneerd over brood. Die passie is er nog steeds, misschien is die alleen nog maar groter geworden. Dimitri en zijn vro...

7 juli 2017 Awards
Sushipoint en Bagels & Beans zijn best gewaardeerde Out of Home Formule

Uit het GfK Formule Rapport 2017 blijkt dat SushiPoint, Bagels & Beans, AH to go en ISS Catering de best gewaardeerde Out of Home Formules zijn. Deze formules worden elk in hun eigen segment Fastservice, Coffee & Lunch, On the Move en At Work als beste gewaardeerd door hun eigen gasten. In t...

28 juni 2017 Awards
Mary Liu en Akuen Kwee ontvangen Klasbak Trofee

Horeca-echtpaar Mary Liu & Akuen Kwee ontvingen maandagavond in het restaurant Moy Fa in Axel de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra on...

22 juni 2017 Lunch Diner
Onderzoek: 30 procent van Nederlanders gaat twee keer per jaar uit eten

Uit het Nationaal Gastvrijheidsonderzoek in opdracht van JMW Horeca Uitzendbureau door Kantar TNS blijkt dat een op de drie Nederlanders gemiddeld een keer per half jaar uit eten gaat. Per persoon besteden gasten dan 25,05 euro aan een restaurantbezoek. Voor een gemiddelde hotelovernachting telt de...

8 juni 2017 Opening Koffie & thee
Kaldi Amersfoort op 14 juni weer open

Op 14 juni heropent speciaalzaak Kaldi haar deuren aan de Kamp 10 op feestelijke wijze. Daarmee is Amersfoort weer een koffie en thee speciaalzaak rijker. Liefhebbers van authentieke koffie, thee en chocolade kunnen er hun hart ophalen. Daarnaast biedt Kaldi ook een ruime collectie espressomachi...

2 juni 2017 Opening Restaurant
Restaurantconcept MaMa Kelly binnenkort ook in Amsterdam

Vanaf september 2017 is Amsterdam een prachtig restaurantconcept rijker. MaMa Kelly werd in 2015 succesvol gelanceerd in Den Haag en breidt uit met een tweede vestiging in de hoofdstad. In het Olympisch Stadion wordt vanaf het eind van de zomer de befaamde kip en kreeft van chef IJsbrant Wilbrenninc...

23 mei 2017 Achtergronden
Onderzoek: Restaurants blijken meest gastvrij

In een digitale samenleving is de kracht van een persoonlijke ontmoeting sterker dan ooit en de secretaresse in veel gevallen de organisator van bijeenkomsten. Regardz heeft binnen haar netwerk de mening gepolst van meer dan 400 secretaresses. Hierin is gekeken naar de diepere betekenis van gastgeve...

12 april 2017 Awards Mensen
Winnaars Talent van de Toekomst 2017 bekend

Op maandag 10 april werd in het het Miele Culinary Institute gestreden om de bokaal Talent van de Toekomst. Op het gebied van gastvrijheid oversteeg Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voor...

3 april 2017 Events Culinair
MaMa Kelly viert moederdag met MaMa’s Market

Op zondag 14 mei 2017 organiseert MaMa Kelly op het parkeerterrein van de Cabellerofabriek de vierde editie van MaMa’s Market. Deze lifestylemarkt van Den Haag is een must visit voor iedereen die van shoppen houdt. Met fashion, accessoires, interieuritems en entertainment voor eigentijdse mama...

9 maart 2017 Achtergronden
11 tips om je zaak te verbouwen

Het aanpakken van een bestaande horecalocatie doe je niet zomaar. Kies je ervoor om een tijdje te sluiten of pak je de werkzaamheden gefaseerd aan? Betreft het enkel een optische renovatie of worden ook bouwtechnische zaken aangepakt? En hoe zit het met de routing? We geven je enkele tips en suggest...

1 maart 2017
McDonalds in Deventer is topper in sociaal ondernemen

Gisterenmiddag ontvingen Vera Linskens en Laurens Bontius namens Franchisenemer Henk Koning het certificaat dat hoort bij het hoogste prestatieniveau van de PSO-prestatieladder voor sociaal ondernemen. Dit betekent dat Koning met McDonald’s restaurant Deventer op duurzame wijze een bovengemidd...

22 februari 2017 Opening
Tweede Bagels & Beans in Breda

Op 22 maart opent een tweede Bagels & Beans in Breda de deuren. De locatie is de Gasthuispoort, het veelzijdige nieuwbouwproject in de Bredase binnenstad vlak bij het nieuwe station en het stadspark. In de Gasthuispoort bevinden zich meerdere zaken waar biologische, eerlijke en streekgebonden...

23 december 2016 Opening Restaurant
Nieuw McDonald's restaurant in kerstsfeer geopend

Dinsdagavond is McDonald's restaurant Harderwijk feestelijk geopend met het ontsteken van een gigantische kerstboom. Sindsdien verwelkomt een enthousiast team van nieuwe medewerkers uit de directe omgeving de eerste gasten. Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald's Nederland: ,,Met he...

13 december 2016 Lunchroom Interview
Interview: Niels Mulder, Nielz Almelo

Op een winterse dag togen wij naar Almelo om de warmte van Nielz op te zoeken. We hebben het dan niet over Niels Mulder, de eigenaar van Nielz, maar over de zaak zelf. Alhoewel Niels een aimabele vent is en vrijwel iedere gast in de overvolle zaak lijkt te kennen… Gezien de overweldigende dru...

2 december 2016 Food Events
Event: Horeca & Food Inspiratie Venray komt met vernieuwd concept

Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray wordt volledig vernieuwd. De horecabeurs gaat zich focussen op ambacht, kwaliteit en jeugd. Er worden op de beursvloer themapleinen ingericht, er gelden nieuwe beurstijden en er wordt geïnvesteerd in een kwalitatief kennisprogramma. Evenemen...

2 november 2016 Opening Restaurant
Mess komt met nieuw concept: Ayla

Mess lanceert hiermee, na het succes van de Biergarten, Ontbijtbar en The Suicide Club, haar derde restaurant dat opnieuw inspeelt op internationale trends en (culinaire) behoeftes in Rotterdam. Bij Ayla staat Mediterrane gastvrijheid en cuisine centraal. Gasten worden omringd door de geuren, kl...

5 oktober 2016 Economie
Sector horeca en recreatie profiteert optimaal van aantrekkende economie

Gisteren bracht de Rabobank de sectorprognoses voor 2017 uit. De verwachting is dat de Nederlandse economie in 2017 zal groeien met 1,5%. De rol van de Nederlandse consumptie is in deze groei groter dan voorgaande jaren. De lagere verwachte exportgroei heeft impact op de sectoren die in grote mate a...

31 augustus 2016 Opening
Cornelis Bar & Kitchen opent in Rotterdam

Na een maandenlange verbouwing opent Cornelis deze week officieel de deuren in het centrum van Rotterdam. Met wijds openslaande raampartijen naar het imposante Stadhuis, een robuuste bar, rijke geuren van Bourgondische gerechten én prachtig geselecteerde glazen wijn kunnen de betere levensgen...

7 juli 2016 Food Drinks
Waar staat het beste strandpaviljoen van Nederland?

De Waterreus in Scheveningen is op 7 juli 2016 bekroond als Beste Strandpaviljoen van Nederland. De prijs werd uitgereikt door Agnes Holtjer, Landelijke bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland en Stephan van der Stee van Strand Nederland. De uitreiking vond plaats bij het Beste Strandpaviljoen ...

2 mei 2016
Vista restaurant en food bar opent deuren

Henrie en Ingrid van der Heijden openden eind maart hun nieuwe restaurant & food bar VISTA in het Noord-Brabantse Willemstad. De 300 m2 grote zaak bestaat uit een restaurant, food bar, private dining-mogelijkheid en groot terras en heeft een spectaculair uitzicht over het Hollandsch Diep, het Volk...

16 maart 2016
Lunchzaak zonder broodjes

Bourgondischer dan in Limburg vind je het niet in Nederland. Op de overgang tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland vind je Sittard, een stadje vol levensgenieters en een lunchzaak waar je absoluut geen broodjes kunt eten en waar water gewoon gratis blijft. Eigen broden Een lunc...

11 januari 2016
KHN: horeca innoveert

De omzet van de horeca was in 2015 17,2 miljard euro. Dat is 4,1% meer dan in 2014. Met ruim 360.000 medewerkers en 45.300 horecavestigingen is de horeca een belangrijke en stabiele speler in de Nederlandse economie. “Na jaren van crisis en licht herstel vorig jaar, heeft de horeca de stijgende ...

16 december 2015
Encore Bar & Grill opent deuren in Rotterdam

Gevestigd in de Wijnhaven van Rotterdam, opent ‘Encore Bar & Grill’ deze week officieel haar deuren voor het grote publiek. De Amerikaanse bar vormt op alle vlakken een bron van inspiratie voor het nieuwe concept. Het all American interieur kenmerkt zich door een grote open ruimte, loungehoeken...

13 oktober 2015
De horeca in 2016

De Rabobank presenteerde zojuist zijn 'aangescherpte' vooruitblik op 2016 voor de horeca. De Horeca & Recreatie profiteert momenteel van de aantrekkende economie. In nagenoeg alle branches is sprake van groei. Zowel in 2015 als 2016 verwacht de Rabobank 2,5% groei, veroorzaakt door hogere consumen...

5 oktober 2015
Nieuw hospitality-beursconcept: Welcome

Met het vernieuwde beursconcept Welcome richt Evenementenhal Gorinchem zich nog nadrukkelijker op gastvrijheid en hospitality. De nieuwe opzet vervangt de al tien jaar oude Horeca & Food Inspiratie en Recreatie Vakbeurs in Gorinchem. Welcome De beurs Welcome vindt plaats op 23, 24 en 25 novembe...

6 augustus 2015
Gastvrouw Yf leidt jonge garde op

Yf Penders (59) heeft 35 jaar horeca-ervaring en is nu zo’n 8 jaar werkzaam als medewerker bediening in het Delta Hotel in Vlaardingen. In 2013 won zij de prijs ‘Vlaardingse uitschenker’ als gastvrouw van het jaar. Ze is altijd bezig om nieuwe jonge collega's te trainen en te laten groeien. H...

2 juli 2015
Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar

Horeca-echtpaar Said Maher en Marjolein Woerlee ontving maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis ...

30 juni 2015
Gratis kraanwater tijdens Tour Utrecht

Dorstige Tour-bezoekers krijgen aanstaande zaterdag tijdens de Grand Départ in Utrecht gratis kraanwater als de thermometer 25 graden of hoger aangeeft. Hitteplan Op alle speciale publieksvenues waar de horeca met elkaar samenwerkt en hapjes en drankjes serveert, zal ook gratis kraanwater besc...

18 juni 2015
Belastingplannen kabinet desastreus voor horeca

Als het Kabinet daadwerkelijk het lage btw tarief voor de horeca afschaft, gaan er 35.000 banen in de horeca verloren. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept op om deze maatregel uit de voorstellen te schrappen. De voorstellen moeten nog behandeld worden in de Tweede Kamer. KHN-voorzitter Toon N...

9 juni 2015
Nieuw filiaal Anne&Max in Arnhem

De nieuwste vestiging van Anne&Max komt in Arnhem. In deze stad heeft Anne&Max een mooi hoekpand gevonden met grote ramen en een uitgebreid terras, gelegen aan één van de mooiste pleinen. Voor de nieuwe vestiging zoekt Anne&Max een bij de stad betrokken en gedreven franchisenemer. Huiskamer i...

27 mei 2015
Toprestaurant in hip Strijp-S Eindhoven

Rond 1 juli 2015 opent Wouter van Laarhoven de deuren van restaurant Wynwood in Eindhoven. De voormalige chef van sterrenrestaurant De Molen in Kaatsheuvel start samen met ondernemer en zakenpartner Eveline Wu in de wijk Strijp-S een 650 m² grote nieuwe zaak met ruim 100 zitplaatsen. Het restaura...

16 februari 2015
Restaurant en scheepswerf werken samen

Met gasten genieten van culinaire (vis)specialiteiten op een locatie die de authenticiteit en historie van de bottervloot ademt. Een bijzondere ervaring, die mogelijk is door de samenwerking tussen de Botterwerf en restaurant de Mandemaaker; beiden gevestigd aan de historische haven van Spakenburg...

10 februari 2015
Columbus Trofee voor Zweedse innovatie

Vandaag werd voor de 11e keer de Columbus Trofee uitgereikt aan een succesvolle jonge ondernemer die actief is in de gastvrijheidsindustrie. Ditmaal ontving StableTable uit Zweden de prijs uit handen van de juryvoorzitter Robert Melaard tijdens de tweede editie van het Food Executive Europe congre...

9 januari 2015
Gratis kraanwater en populaire BN'ers

74% van de Nederlandse consumenten is van mening dat er naast water uit een fles(je) ook kraanwater moet worden aangeboden in een café of restaurant. Zes op de tien Nederlandse cafés en restaurants is bereid om gratis kraanwater te schenken aan hun gasten. Op nummer 1 staat, zowel bij mannen als...

9 december 2014
Den Haag meest gastvrije stad?

Den Haag wil de meest gastvrije stad van Nederland worden. Om dat mogelijk te maken is op 8 december het 'House of Hospitality' opgericht. Dit is een nieuw platform van partijen die samen de gastvrijheid in Den Haag verder willen vergroten. Hotelschool Den Haag Bij het House of Hospitality z...

26 november 2014
Doppio Espresso beste van West-Europa

Gisteravond heeft Doppio Espresso de European Coffee Award voor 'Best Coffee Chain – Western Europe' in ontvangst genomen. De prijs werd in Istanbul tijdens het jaarlijkse European Coffee Symposium uitgereikt, waarbij meer dan 400 koffieprofessionals aanwezig waren. Grote ketens verslagen Ti...

7 oktober 2014
Het plezier van gastvrijheid

Zoals beloofd: Wobbe van Zoelen presenteert vanaf heden maandelijks zijn kijk op de lunchroombranche. Inspirerend, fris en kundig. We bundelen Wobbe's bijdragen uiteindelijk in het dossier 'Wobbe's Wereld'. Lees vooral verder! Wobbe's Wereld De inkoop, de hoeveelheid producten op de kaart, de ...

11 september 2014
Gastvrijheidsmeter nu online

Wat moet je als ondernemer doen om gastvrij te zijn in de ogen van de klant? Waar moet je op sturen? Om antwoord te geven op deze vragen, ontwikkelden onderzoeksbureau Flycatcher en GUEST De Gastvrijheidsmeter. Inzicht De Gastvrijheidsmeter geeft inzicht in waar een organisatie staat op het ge...

20 augustus 2014
Nieuwe horecaopleiding op de Veluwe

Het bedrijfsleven op de Veluwe heeft een nieuwe horecaopleiding in het leven geroepen. De naam van de vakopleiding is Hospitality4you. Tijdens de opleiding gaan de leerlingen één dag per week naar school en werken zij vier dagen per week bij de verschillende deelnemende horecabedrijven. Op 28 au...

15 juli 2014
Valuas brengt glutenvrije kroket

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een glutenvrije rundvleeskroket ontwikkeld. De Valuas glutenvrije rundvleeskroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en voorziet in de steeds groter wordende behoefte aan glutenvrije voedingsproducten. De kroket is de nieuwste a...

30 juni 2014
Awards voor fastservice formules

BP, Plaza Food for All, Douwe Egberts Café, Hutten en Toverland winnen de GfK Out of Home Formule Awards in respectievelijk de categorieën 'On the Move', 'Fastservice', 'Shopper', 'Catering' en 'Leisure'. De GfK Out of Home Formule Awards zijn prijzen voor organisaties die zowel op beleving & ga...

24 april 2014
Groot succes voor Bakkersvak

Waar de wereldleiders zich in Den Haag verzamelden, verzamelde de top van de Nederlandse bakkerijsector (en vele lunchroomondernemers) zich in Autotron Rosmalen. Bijna 7.000 bezoekers, maar liefst 60 procent meer dan vorig jaar, hebben de ruim 150 deelnemers op 23 & 24 maart op Bakkersvak overweld...

17 april 2014
Nieuwe Bagels & Beans-vestiging

U bent er ondertussen aan gewend; er gaat bijna geen week voorbij of Bagels & Beans opent een vestiging. Een teken dat het goed gaat met de lunchroombranche. Aan de Oranje-Vrijstaatkade in het nieuwe winkelgebied Amsterdam Oostpoort opent Bagels & Beans haar nieuwe vestiging. Echte Amsterdamse...

14 januari 2014
6 trends die toekomst horeca bepalen

De huidige economische vooruitzichten, de toenemende complexiteit in de horecabranche en de steeds hogere eisen van de consument. Alles vraagt om meer innovatiekracht van horecaondernemers. Nieuwe ideeën en vernieuwende concepten zijn nodig om gastvrijheid een nieuwe impuls te geven. Volgens Koni...

13 januari 2014
Winnaars van Innovation Award 2014

Op de eerste dag van de Horecava staat het Innovatieplein o.a. in het teken van de uitreiking van de Innovation Awards. In de categorie Food & Beverage, Interior Design, Equipment & Services en Concepts & Co-creation werden de prijzen uitgereikt. Food & Beverage Flammkuchen heeft de Innovatie...

13 januari 2014
Gastologiespel wint Innovation Award

Het Gastologie bordspel is de overall winnaar van de Horecava Innovation Awards. De prijs werd op 13 januari uitgereikt op de horecavakbeurs Horecava. Volgens de jury liet dit product het totaalplaatje zien. Gastologie is een bordspel rond gastvrijheid. Het doel van het product is om de gastvrijh...

13 januari 2014
2014 wordt uitdagend jaar voor horeca

De Nederlandse horeca gaat een uitdagend jaar tegemoet. Het omzetvolume blijft nagenoeg gelijk, maar vrijwel alle kosten en lasten zullen stijgen. Kansen zijn er voor ondernemers die innoveren en hun zaken goed op orde hebben door trends toe te passen en in te spelen op de wensen van de moderne ho...

19 december 2013
Gastheerschap is geen trucje

Is uw lunchroom gastvrij? 99% van de lunchroomondernemers zal ‘ja’ zeggen. Opvallend, want eigenlijk kunnen zij die vraag zelf niet beantwoorden. Gastvrijheid is namelijk een beleving van de gasten. Gasten bepalen dus of uw zaak gastvrij is of niet. Vraagt u naar de mening van de gasten, dan z...

18 november 2013
Verlangen

Zo langzaamaan wordt het weer tijd om na te gaan denken over de gezellige en feestelijke decembermaand. Speciale dagen organiseren, of een extra lekkernij bij warme drankjes serveren. Alles voor de gast, gastvrijheid en gezelligheid. Altijd keuze en altijd overvloed Vraagje: nu verspilling v...

12 november 2013
Wilco Admiraal - Espresso als sluitpost

Regelmatig vragen horecaondernemers of ik een baristatraining wil komen geven in een nieuw te openen zaak. Het doorgeven van mijn kennis en kunde aan aspirant-baristi is een van de leukste onderdelen van mijn werk, dus doe ik dat graag. Enthousiast bereid ik me voor en kijk naar de specifieke tra...

15 oktober 2013
Pak de crisis aan met super personeel

Jazeker, de horeca heeft wel eens betere tijden gekend. Maar laat u zich hierdoor belemmeren in uw ambities? Natuurlijk niet. Want u weet dat u met gastvrijheid, service en vakmanschap het verschil kunt maken. En dus investeert u in uw mensen, door hun kennis van en passie voor het vak te vergrot...

30 juli 2013
Personeel horeca holt achteruit

Door de economische crisis is er een toename van goedkopere, minder ervaren en laagopgeleide flexwerkers in de horeca. Ook wordt er steeds minder vaak geïnvesteerd in het opleiden van het personeel wat leidt tot verminderde hygiëne, gastvrijheid en veiligheid. Dit blijkt uit onderzoek vanuit...

13 juli 2013
Horecabeurs start inspiratie-verkiezing

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam lanceert in samenwerking met Verwiel & Wijngaard Personeelsprojecten, de Gastvrij Rotterdam Inspiratie Award Verkiezing. Alle horecagelegenheden uit Rotterdam en de regio Rijnmond die zich in hun ogen of die van hun gasten onderscheiden in gastvrijheid kunnen zic...

24 juni 2013
Nieuwe koers Gastvrijheidsgilde

Het Gastvrijheidsgilde gaat een nieuwe koers varen. Dat is bekend gemaakt tijdens De dag van de Gastvrijheid op 24 juni. Het gilde viert tevens het 10-jarig jubileum en kondigt een samenwerking aan met de ANWB door het ondertekenen van een intentieverklaring. Regionale netwerken In zijn voordr...

6 juni 2013
Breda opkomend als stedentrip

Breda wordt populairder als bestemming voor een stedentrip. Maastricht daarentegen is steeds minder gewild. Dit blijkt uit analyse van HotelSpecials.nl van 2010 tot en met 2012. Antwerpen blijft met stip de meest geliefde plaats voor een overnachting. Duitse steden als Düsseldorf en Berlijn mak...

6 mei 2013
De stressboog van luchtvaartreizigers

Veel horecaondernemers kijken met lede ogen hoe consumenten tankstations, woonboulevards en outlets bij retail ‘leegplunderen’ op het gebied van food & beverage. Er zijn genoeg ondernemers in de horeca die het zelf aanbieden van to go overwegen. Gaat het gouden bergen opleveren? De redactie vr...

26 maart 2013
IJssalon Florence ijssalon van het jaar

IJssalon Florence uit Nederweert is uitgroepen tot IJssalon van het jaar 2013. Eigenaren Marjo en Marcel Jansen ontvingen de prijs uit handen van Luc Blok, winnaar van vorig jaar en SVH-meesterijsbereider. Wedstrijd In Wageningen werd de winnaar, op de eerste dag van de Week van het Ambacht...

21 maart 2013
HMSHost wint awards

Café Comunal en Kiosco Comunal, van HMSHost, hebben de Innovation Award 2012 gewonnen. Beide concepten ontvingen de prijs voor het meest vernieuwende en onderscheidende concept op de luchthaven Schiphol. Schiphol Consumer Awards Dutch Bar en Touch Down vielen in de prijzen met de Guestfriend...

28 februari 2013
WIlco Admiraal - In de buurt van inspiratie

De winter is voor de mobiele barista hoogseizoen. Een uitdagende periode met werk tijdens beurzen, bedrijfsevents, trainingen en personeelsfeesten in binnen- en buitenland. Zo ontdek ik vaak nieuwe omgevingen en werelden: dit kan de wereld van een andere branche zijn, maar ook een bedrijfscultuur, l...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: