Je hebt gezocht op: gastvrijheid
Compass Group rondt overname Vermaat Group af om groei in Europa te versnellen
Na goedkeuring van de relevante autoriteiten heeft Compass Group - een toonaangevende wereldwijde foodserviceprovider - Vermaat Group overgenomen. Daa...
Anne&Max Tilburg heeft nieuwe franchisenemer
De huiskamer van Tilburg krijgt een nieuw gezicht. Na jaren als vaste gast neemt Elena Malagrida (28) het stokje over als franchisenemer van Anne&...
[Onderzoeksresultaten] Digitale kansen voor horeca: waar staan we nu?
De horeca bevindt zich midden in een digitale versnelling. Gasten boeken, betalen en communiceren steeds vaker via onlinekanalen, waardoor hun verwach...
Vermaat Group benoemt Ivo Steffens tot algemeen directeur Nederland
Vermaat Group maakt bekend dat Ivo Steffens (43) per 4 december in dienst treedt als algemeen directeur Vermaat Nederland. Steffens volgt Rob Peters o...
Frank Bosmans heropent Bagels & Beans in Rotterdam
Sommige dromen vragen gewoon om actie. En dat is precies wat Frank Bosmans (50) deed. Op zaterdag 15 november heropent hij Bagels & Beans aan het...
Na hun eerste vestiging nemen Melissa & Malik nu Bagels & Beans Gouda over
Een avontuur dat negen jaar geleden begon als bijbaan voor Melissa, groeit uit tot een tweede bagelzaak voor Melissa (28) en Malik (30). Al een aantal...
Allereerste 'Tango x Bakker Bart'-locatie is geopend in Deventer
In Deventer is de eerste Tango × Bakker Bart-locatie officieel geopend. Het station, dat sinds juli in gebruik is, combineert een volwaardige br...
5 tips om energie te besparen in de horeca
De energiecrisis is niet van tijdelijke aard. De energierekening is bij veel horecabedrijven al ruim een halfjaar verdubbeld. Dat vraagt om permanente...
Horecava 2026 draait om betaalbare luxe
Sinds 1957 brengt Horecava professionals uit de hele horecasector samen. De editie van 12 t/m 15 januari 2026 in RAI Amsterdam staat volledig in het t...
Anne&Max maakt 12.000 schoolmaaltijden mogelijk met Stichting Eerlijke Start
Soms begint de dag met een cappuccino, een lach van de barista en een goed gesprek. Maar voor duizenden kinderen in Nederland begint de dag met een le...
Doe mee met de monitor: help digitaliseringskansen voor dagzaken in kaart te brengen
Met een lunchroom ben je dagelijks bezig met het maximaliseren van gastvrijheid, kwaliteit en een prettige sfeer voor de gasten. Maar achter de scherm...
Gastvrij Rotterdam verwelkomt ruim 20.000 horecaprofessionals tijdens 12e editie
De twaalfde editie van Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 horecaprofessionals samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een uitgeb...
SVH verbreedt koers naar Horeca & Hospitality
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) kondigt vandaag een belangrijke stap aan in haar ontwikkeling: waar de H in SVH tot nu toe uitsluitend voor Hore...
Is fooi geven een keuze? Voor vier op de tien Nederlandse gasten voelt dat niet zo
Voor 42 procent van de Nederlandse consumenten voelt het geven van fooi bij restaurants niet als een vrijblijvende keuze. Vooral jongeren (18-24 jaar)...
Bagels & Beans op Mariaplaats in Utrecht krijgt nieuw en jong ondernemersduo
Wat ooit begon als een bijbaan voor Luc Boerrigter (27), groeit nu voor hem en Lynn Rademaker (24) uit tot een droom die ruikt naar versgebakken bagel...
Grootse metamorfose stadhuisplein opent deuren voor Rotterdamse horeca
Na een van de meest ambitieuze gebiedsontwikkelingen in de binnenstad is het Stadhuisplein in Rotterdam terug van weggeweest. Frisser en veelzijdiger...
Van gast naar bagelbaas: een nieuw hoofdstuk in het Schunck-gebouw
Soms loop je ergens naar binnen en weet je: dit klopt. Voor Jasper Sirre gebeurde dat in de Bagels & Beans in het Schunck-gebouw in Heerlen. Wat b...
Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...
Anne&Max opent deuren van haar tweede vestiging in Arnhem
In Steenstraat, Arnhem, bundelen twee gedreven ondernemers hun krachten om van deze tweede Anne&Max een lichtpunt te maken. Met hun eigentijdse en...
Koffie & Thee: de comeback van klassiek
Wie denkt dat horeca draait om het steeds vernieuwen van trends en concepten, vergeet één belangrijke constante: mensen houden van herke...
Wereldkampioen Lukas Podolski brengt zijn döner-concept voor het eerst naar Nederland
Op 25 april opent Mangal Döner X Lukas Podolski10 zijn eerste internationale vestiging in Nederland, in het Alexandrium Shoppingcenter - op de Sc...
Thee over de wereld: een reis van smaak en traditie
Thee is een van de meest gedronken dranken ter wereld en kent een rijke diversiteit aan smaken, bereidingswijzen en culturele achtergronden. Voor jou...
High Tea: van middagdip naar omzetpiek
De high tea heeft zich de afgelopen jaren stevig genesteld in het aanbod van horecazaken. Wat ooit begon als een traditioneel Engels gebruik, is nu ee...
Anne&Max opent Amsterdam Houthavens opnieuw in eigen beheer
Na een roerige periode waarin Anne&Max Houthavens tijdelijk haar deuren moest sluiten als gevolg van een faillissement, is de vestiging klaar voor...
's-Hertogenbosch is de 'Horeca Hoofdstad van Nederland 2025'
Smaken verschillen, maar cijfers liegen niet: ’s-Hertogenbosch is dé Horeca Hoofdstad van Nederland! Uit onderzoek van Maxilia, spec...
Het zit in de familie: Merlijn (20) is Bagelbaas in Leiden
Passie voor gastvrijheid en kwaliteit zit bij Merlijn van der Hoeven in de genen. Vader Gert-Jan had samen met ‘ome’ Martijn twee Bagels &...
Een dag vol culinaire klasse op HorecaEvenTT in Leeuwarden
De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop – en wat een succes was het! De beursvloer bruiste van activiteit...
Horecava 2025 trekt meer dan 67.000 bezoekers
Vier dagen lang - van 13 tot met 16 januari - stond RAI Amsterdam in het teken van de toekomst van de horeca. Het was een perfecte mix van inspiratie,...
KHN overhandigt Regeldruk Actieplan Horeca aan Tweede Kamer
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overhandigde op woensdag 15 januari het Regeldruk Actieplan Horeca aan de Tweede Kamer. Dit plan bevat concrete aan...
Belgisch restaurant- en bakkerijconcept 'Le Pain Quotidien' opent eerste franchise in Nederland
Maastricht verwelkomt de eerste franchisevestiging in samenwerking met Henri Hochstenbag van Le Pain Quotidien, het iconische Belgische restauran...
Anne&Max opent dertigste huiskamer in hartje Leeuwarden
Fresh food & coffee café Anne&Max opent de deuren van haar dertigste vestiging in Leeuwarden, geleid door franchisenemer Marloes Rovers...
KHN en PVO Noord-Holland versterken horecasector met nieuwe trainingsprogramma’s
Horecaondernemers in Noord-Holland krijgen meerdere nieuwe praktische mogelijkheden aangereikt om de veiligheid en gastvrijheid in hun horecabedrijven...
Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
KHN deelt resultaten arbeidsmarktmonitor 2023: "Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca"
Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft ber...
Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant
Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hie...
Jonge onderneemster Jnana Vos heropent Bagels & Beans Veemkade
Vanaf vandaag, 22 oktober zal een wandeling aan de Amsterdamse Veemkade nooit meer hetzelfde zijn. Wandelaars worden namelijk naar alle waarschijnlijk...
Yossi Eliyahoo: “Don’t cut corners”
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Bakker Bart opent nieuw winkelconcept in Kampen
Op dinsdag 1 oktober is het feest in Kampen! Na een maand verbouwen, openen Bakker Bart ondernemers Judith en Patrick hun nieuwe Bakker Bart, volgens...
Who Ayam is nieuwe smaakmaker bij Utrecht CS
22 juni opent Who Ayam officieel haar deuren naast Utrecht Centraal Station. Dit nieuwe restaurant biedt gezonde, voedzame fusiongerechten die gasten...
La Place gaat als zelfstandige organisatie verder
La Place, onderdeel van Jumbo, maakt dinsdag het voornemen bekend om als zelfstandige organisatie verder te gaan. Na een strategische heroverweging h...