U heeft gezocht op : Amsterdam

22 maart 2019 Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

21 maart 2019 Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

20 maart 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

19 maart 2019 Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

19 maart 2019 Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

13 maart 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Detailhandel of horeca; klein verschil, grote gevolgen

Steeds meer gemeenten krijgen te maken met de dunne lijn die in enkele gevallen detailhandel van horeca scheidt. Dat deze lijn dun is, blijkt uit de stijgende hoeveelheid aan zaken die bij de rechter worden voorgelegd waarin specifiek de vraag wordt gesteld: is mijn zaak aan te merken als horeca- of...

8 maart 2019 Interview Longread
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte...

6 maart 2019 Lunch
Carstens Amsterdam open voor lunch

Na een kleine maand open te zijn voor diner is Carstens Amsterdam vanaf heden ook geopend voor lunch. Met plaats voor 85 couverts is Carstens zeven dagen per week de ideale eetgelegenheid voor zowel klein als groot gezelschap tijdens lunch en diner. Op de menukaart vind je gerechten met producten di...

28 februari 2019 Achtergronden Interview Longread
Achtergrond: het imagoprobleem van de Videma

De Videma staat bij veel horecaondernemers slecht te boek. En dat is niet verwonderlijk, aangezien de private licentiewaakhond - op papier een stichting – in het recente verleden een spoor van falende bewindsvoering heeft achtergelaten. Belangenverstrengeling en ‘bad governance’. H...

27 februari 2019 Amsterdam Opening
Nu kun je eindelijk ook echte Napolitaanse pizza eten in Nederland

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld – pizza. Ondanks haar vele gedaantes bleef de traditionele Italiaanse pizza hét boegbeeld van perfectie.Tot nu. Een nieuwe generatie Napolitaanse deegmeesters is opgestaan. Een aantal van hen beheert de pizzaoven van nNea: een nie...

20 februari 2019 Opening Koffie & thee Utrecht
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige...

6 februari 2019 Vega
Vegabond opent de eerste ‘plant-based’ deli in Amsterdam West

Op 1 maart aanstaande opent Vegabond haar nieuwe vestiging in Amsterdam Oud-West. De winkel biedt naast een breed aanbod aan plantaardige producten en delicatessen ook een gezellig eetgedeelte waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten. Deze verse ‘deli- gerechten’ kunnen tevens...

4 februari 2019 Amsterdam Events
Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing

Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae c...

31 januari 2019 Opening Lunchroom
Hop & Stork opent zijn derde vestiging in Amsterdam

Hop & Stork komt naar Amsterdam. Het mooiste en lekkerste chocoladeconcept van Nederland opent haar derde, en tevens grootste, vestiging midden in het bruisende centrum van Amsterdam. Hartje Amsterdam Hop & Stork vestigt zich op de hoek van de Raadhuisstraat en Spuistraat, achter het K...

28 januari 2019 Fastservice Fastfood
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

22 januari 2019 Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

21 januari 2019 Events Culinair
Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van in...

15 januari 2019 Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

11 januari 2019 Fastservice Fastfood
Eindhoven fastfoodhoofdstad van Nederland

Met een veranderende bevolkingssamenstelling en een groeiend aantal buitenlandse gasten wordt Eindhoven steeds internationaler. Dit leidt tot een groeiende diversiteit aan voorkeuren op het gebied van eten en drinken. Iets waar de stad onvoldoende op inspeelt met een vrij eenzijdig aanbod Food &...

11 januari 2019 Awards Fastservice
Het lekkerste frietje eet je in Amersfoort

Arn Zuyderduin maakt Het Lekkerste Frietje met topping. Arn won tijdens de Horecava met zijn ‘Comfort frites’ deze nieuwe en prestigeuze vakwedstrijd. Arn is eigenaar van Vlaams Friteshuis Van Gogh in Amersfoort. De vakjury prees het winnende frietje vanwege de eenvoud en de perfecte uit...

11 januari 2019 Events Achtergronden
Meer bezoekers naar Horecava 2019

De hele horecawereld kwam afgelopen dagen samen op de 63ste editie van de Horecava in RAI Amsterdam. De Horecava stond bol van nieuwe initiatieven waaronder het Start-upLAB, de springplank voor 42 nieuwe ondernemers, nieuwe wedstrijden, 250 nieuwe producten & diensten en een nieuwe hal voor Food...

10 januari 2019 Awards Culinair
Juriaan Swanink maakt De Lekkerste Maaltijdsalade

Juriaan Swanink maakt De Lekkerste Maaltijdsalade. Juriaan won tijdens de Horecava met zijn ‘Vis op het droge’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Juriaan werkt bij Vitam Catering in Schijndel. De vakjury prees de winnende maaltijdsalade vanwege de fraaie opmaak, een bijzonder palet aan kl...

9 januari 2019 Awards Culinair
HMSHost winnaar ‘Lekkerste Hamburger’ wedstrijd Horecava

Ferlyan Palimbong werkzaam bij HMSHost heeft gisteren op de Horecava de vakwedstrijd Lekkerste Broodje categorie Hamburger gewonnen. Het winnende broodje is vanaf morgen ook verkrijgbaar bij Asian Brasserie Kebaya op Amsterdam Airport Schiphol. Vorig jaar viel Ferlyan Palimbong ook al in de prijz...

8 januari 2019 Awards Brood
Michelle van Bodegom maakt lekkerste lunchgerecht horeca

Michelle maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Horeca. Ze won tijdens de Horecava met haar ‘Carribbean KEES’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Michelle werkt bij KEES in Poortugaal. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door de combinatie van sukadelappen en Suri...

8 januari 2019 Economie Ondernemen
Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jaren voortzet via de uitbreiding van ketens én overnames. Na een recordjaar in 2018 verwacht ABN AMRO dat het aantal overnames van eetzaken in 2019 boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Verder breiden kete...

7 januari 2019 Achtergronden
Deliverect winnaar Horecava Innovation Award 2019

Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2019 is Deliverect van de gelijknamige firma uit Gent. Deze slimme tool, gekoppeld aan het eigen kassasysteem, maakt een eind aan het woud van bonnenprinters, tablets en schermen in een horecakeuken van bezorgdiensten als Deliveroo en Thuisbezorgd, di...

7 januari 2019 Achtergronden KHN
Eerste landelijke open dag voor de horeca op 21 mei 2019

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakte vandaag – tijdens de start van de vakbeurs Horecava – bekend dat zij samen met de Nationale Horecadag de eerste landelijke open dag organiseert voor de horeca. Doel is om er samen voor te zorgen dat zoveel mogelijk horecaondernemers op 21 mei 201...

7 januari 2019 trends Culinair
Trendrapport 2019: de 7 opkomende trends in de restaurantindustrie

Het nieuwe jaar is nog maar net van start en daarom presenteert IENS, het platform voor het zoeken en reserveren van restaurants in Europa en onderdeel van TheFork, in samenwerking met internationaal marktonderzoeksbureau Doxa, The Dining Out Trends Report 2019. Hierin staan de 7 wereldwijd opkomend...

4 januari 2019 Horecava 2019
Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling. Een greep uit de vele innovaties die afval tegengaan: rookworst van damherten, sn...

4 januari 2019 Events Horecava 2019
Sterrenkoks koken op Horecava

Makro maakt onderdeel uit van de grootste vakbeurs van Nederland omdat de Horecava net als Makro de horeca naar een hoger plan wil tillen. Van 7 t/m 10 januari is de Horecava in de RAI Amsterdam. Makro zal zorgen voor versproducten in het pop-up restaurant en deelnemen aan het Horecava InnovationLAB...

4 januari 2019 Internationaal
Italiaanse producten onverminderd populair

De Italiaanse gastronomie is erg populair in Nederland; in de eerste 9 maanden van 2018 werd er voor 911 miljoen euro voedingsmiddelen uit Italië geïmporteerd wat een stijging betekent van 5,32% ten opzichte van vorig jaar. Voor Nederland is Italië een van de belangrijkste exportlande...

3 januari 2019 Duurzaamheid
Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen ho...

31 december 2018 Advertorial
Winstgevend tafelwater

Langs deze weg willen wij als team van ECO tapwater de twee oprichters en bedenkers van het concept bedanken en in het zonnetje te zetten. Wim Krosenbrink In het bijzonder voor zijn visie en advies de afgelopen jaren. Het idee dat mineraalwater schenken in de horeca niet (meer) past bij een duurzame...

26 december 2018 Interview Longread
Convenience: een vloek en een zegen

Gemak dient de kok, zou je zeggen. Om het arbeidsintensieve werk in de keuken te verlichten, zijn er tal van basisproducten die een handje kunnen helpen. Convenience is al lang geen vies scheldwoord meer, maar is het nu een zegen of toch een vloek voor het koksvak? We peilen de meningen van verschil...

20 december 2018 Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

17 december 2018 Achtergronden Lunchroom
Lunchroom Jaaroverzicht in 10 momenten

Het jaar is weer bijna voorbij. We hebben de tien opvallendste horecagebeurtenissen van dit jaat (natuurlijk extra veel gebeurtenissen uit de lunchroombranche) voor je op een rijtje gezet en laten je zien welke vijf items het best gelezen werden op lunchroom.nl. 1. Lekkerste Lunchroombroodje van...

13 december 2018 Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle bekende verleidingen op de kaart serveren ze hier een speciale bagel die je nergens anders in Nederland kunt krijgen. Het is de stad van de drie A...

11 december 2018 Personalia Mensen KHN
Dirk Beljaarts algemeen directeur KHN

Dirk Beljaarts wordt de nieuwe algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Hij volgt Rob Bongenaar op, die op 1 oktober jl. afscheid nam. Beljaarts is vanaf 2014 General Manager van Novotel Amsterdam City en lid van het Landelijk Bestuur van KHN. Robèr Willemsen, voorzitter ...

7 december 2018 Opening Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st...

6 december 2018 Amsterdam Opening
The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens z...

5 december 2018 Awards Bezorgen
De Best Restaurant Awards van Thuisbezorgd.nl zijn terug

Thuisbezorgd.nl, de grootste online eten-bestelsite van Nederland organiseert voor de vijfde keer de prestigieuze Best Restaurant Awards. De genomineerden zijn bekend en het is tijd voor consumenten om hun favoriete restaurant te beoordelen. Met iedere review maakt de consument bovendien kans op een...

29 november 2018 Interview
“We willen drie zaken per jaar openen”

Coffeelicious opende ruim een maand geleden de vijfde zaak binnen zes jaar tijd. Het succes ligt volgens eigenaresse Fiona Stöger aan de uniformiteit en continuïteit die het bedrijf al vanaf dag één hanteert. “Elke zaak moet exact dezelfde kwaliteit leveren.” Een ...

26 november 2018 Achtergronden
Chocerend lekkere chocolade bij Bagels & Beans

Een beetje foodie weet allang: Bagels & Beans heeft veel meer dan rijkelijk belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie. De lekkere chocoladerepen van EARTH Choc, bijvoorbeeld. Afgelopen vrijdag kocht acteur Ferri Somogyi ‘zijn’ eerste reep bij Bagels & Beans in Amsterdam. ...

21 november 2018 Opening
Kop van Oost officieel geopend

Bar-restaurant De Kop van Oost heeft officieel haar deuren geopend. Deze nieuwe hotspot in Amsterdam Oost heeft een spraakmakend interieur, een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouwerij ’t IJ en een menukaart vol klassiekers met een twist. De Kop van Oost is ee...

21 november 2018 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Introductie: reeks over bestuursrecht en horeca

Vanaf december werkt Catch Legal met ons samen om de Nederlandse horecaondernemers op toegankelijke wijze meer kennis mee te geven over het bestuursrecht. De juristen van Catch Legal helpen verschillende horecaondernemers dagelijks met zaken over een Algemene Plaatselijke Verordening (Apv), de Drank...

19 november 2018 Opening
Café/restaurant opent in Veronicaschip aan de NDSM-werf

Op vrijdag 16 november heeft het Veronicaschip haar deuren officieel geopend in het gelijknamige schip aan de NDSM-werf. Het restaurant bevindt zich in het binnendek van het beroemde schip en lokale ingrediënten als vis en groente zullen er een belangrijke rol gaan vervullen. Naast het binnenge...

13 november 2018 Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

8 november 2018 Awards Onderwijs
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op woensdag 7 november heeft SVH de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekendgemaakt. Nadat de nominatieronde op vrijdag 12 oktober werd gesloten, hebben leerlingen, docenten en leermeesters hun leerbedrijven kunnen beoordelen tijdens de beoordelingsronde. De tien hoogst geëindigd...

7 november 2018 Amsterdam Overheid
Amsterdam gaat strijd aan tegen crimineel geld in de horeca

De gemeente Amsterdam heeft samen met andere overheidsinstanties een manier gevonden om crimineel geld te weren uit de horeca. De rechter heeft ingestemd met 'omkering van de bewijslast', waardoor ondernemers aan moeten tonen dat hun kapitaal legitiem is. Dit was eerder niet het geval, ee...

5 november 2018 Interview
Het dessert, daar kun je meer mee doen

Het dessert is een vast onderdeel van de menukaart, je kunt niet zonder. Toch is het in de realiteit van de drukke restaurantkeuken vaak een ondergeschoven kindje, waarbij ijs van de groothandel, fabrieksgemaakte taarten en buitenshuis gefabriceerde patisserie vaak de boventoon voeren. Ga je zelf aa...

31 oktober 2018 Opening Lunchroom
Opening Coffeelicious Den Haag

Al weken wordt er druk verbouwd. Er zijn al heel wat nieuwsgierige mensen geweest die een blik naar binnen hebben geworpen en een enkeling vroeg zelfs of hij echt tot 1 november moest wachten. Gelukkig is het moment nu daar, het folie is van de ramen en de deur is eindelijk van het slot: Coffeelicio...

31 oktober 2018 Opening Fastservice
eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’. Naast een verwachte...

29 oktober 2018 Awards Culinair
IENS presenteert de Insider Top 2019 lijst

IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan. De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op IENS staan restaurants die een...

29 oktober 2018 Awards Vega
Winnaars Vegan Awards 2018

Gisteren is bekendgemaakt wie zich een jaar lang beste vegan product, webwinkel, kookboek, cateraar, eetgelegenheid, blog, onderneming en nieuwkomer mogen noemen. De Vegan Awards 2018 zijn uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) op Vegenement VegFestNL in Utrecht. Het was ...

26 oktober 2018 Amsterdam Opening
Melkweg opent café-restaurant MILK aan Marnixstraat Amsterdam

Popcultuurpodium de Melkweg heeft vandaag de deuren van haar eigen café/restaurant genaamd MILK geopend aan de Marnixstraat 409 in Amsterdam. Het café/restaurant, waarvan het interieur geïnspireerd is door het American diner concept, is de hele dag geopend voor lunch, borrel en di...

25 oktober 2018 Amsterdam Opening Culinair
Opening begin 2019: Brasserie Carstens Amsterdam 

Begin volgend jaar opent de nieuwe brasserie Carstens zijn deuren in de Hasselaerssteeg, op een steenworp afstand van het Amsterdam Centraal Station. Het concept is bedacht door Maik Kuijpers, de voormalige chef-kok van restaurant De Librije*. Maik wil een brasserie creëren die toegankelijk is ...

25 oktober 2018 Economie Achtergronden
Horeca update: groei hotelovernachtingen neemt af, fastservice positieve uitschieter

De Rabobank presenteerde zojuist de horeca en recreatie update oktober 2018. We delen hierbij enkele bevindingen van de bank. De horeca- en recreatiesector bevindt zich in een groeifase. Consumenten geven meer uit en ook de groei in het aantal buitenlandse gasten zet verder door. Uitdagingen zijn de...

22 oktober 2018 Bezorgen Fastservice
Thuisbezorgd.nl breidt online aanbod uit met gratis bezorging van Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts, een van ’s werelds grootste ‘coffee and baked goods’ merken, is vanaf vandaag beschikbaar op Thuisbezorgd.nl in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Dunkin’ Donuts timmert hard aan de weg in Nederland en heeft inmiddels 16 vestigingen. De geliefde...

15 oktober 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Oslo het duurst, Amsterdam goedkoop

Oslo is de duurste stad van Europa om een terras te pakken. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in de Noorse hoofdstad is € 53,71. Dit is ruim drie keer zo duur als Budapest, waar je € 15,94 kwijt bent voor een rondje (2 espresso, 2 fris, 2 halve liters bier en 2 ros&ea...

2 oktober 2018 Awards
Samuel Levie eerste Smaakburgemeester Amsterdam

Samuel Levie mag zich de eerste Smaakburgemeester van de metropool Amsterdam noemen. De wethouder van Kunst en Cultuur, Touria Meliani, heeft dit onthuld tijdens de Amsterdam Food Week. Samuel is ondernemer en strijd voor duurzaamheid in de foodwereld. Bij worstmakerij Brandt & Levie, wordt alle...

1 oktober 2018 Culinair Michelin
In deze sterrenzaken kun je goedkoop uit eten

Sterrenrestaurants staan te boek als 'duur'. Reisplatform Traveloka ging op pad om de vijftig goedkoopste sterrenmaaltijden te rangschikken en Nederland staat twee keer in de lijst. Eten in een sterrenzaak hoeft dus niet altijd prijzig te zijn. Amsterdam en Winterswijk Er zijn ook Nede...

1 oktober 2018 Vega
Vegan Sashimi op de menukaart van Vegan Junk Food Bar

Vegan Junk Food Bar aan het Marie Heinekenplein heeft maandag 1 oktober de primeur, want de vorige week gelanceerde No Tuna en Zalmon Sashimi staat daar als eerste op de kaart. De plantaardige sashimi maakte een hoop los op social media en de beelden van de niet van echt te onderscheiden sashimi gi...

26 september 2018 Amsterdam Opening
Nederland’s eerste Cacao Bar opent in Amsterdam

Pure Kakaw opent de eerste Cacao Bar in het Westerpark. Drie maanden lang kunnen mensen hier kennismaken met de bijzondere en gezonde werkzame stofjes die in pure cacao zitten. Deze stofjes geven een warm prettig gevoel, focus en energie. Je dag kickstarten met een cacaodrank of tijdens werk een cre...

26 september 2018 Opening Fastservice
Dunkin’ Donuts opent 4 nieuwe vestigingen in een maand tijd

Dunkin’ Donuts, een van de grootste coffee and baked goods merken wereldwijd, opent deze maand vier nieuwe vestigingen op Nederlandse bodem. Utrecht, Amstelveen, Roermond en Den Haag kunnen zich (wederom) op gaan maken voor de lekkerste koffie en donuts. Samenwerking met de Nationale Spoorw...

26 september 2018 Awards Culinair
Alice Waters wint Johannes van Damprijs 2017

De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam maken vandaag bekend dat Alice Waters de winnaar is van de Johannes van Damprijs 2017. De prijs wordt tijdens de Kookboekenweek op vrijdag 16 november 2018 uitgereikt in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. De Johannes van Damprijs is ...

21 september 2018 Fastservice Rotterdam
Herman Hell en Hugo Kruijssen nemen vestigingen SUGO Pizza over

Horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen hebben drie vestigingen van SUGO Pizza overgenomen. Daarmee gaat een jongensdroom van de twee vrienden in vervulling. Herman: "We hebben het product van SUGO Pizza verbeterd en voorspellen een groot...

20 september 2018 Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

20 september 2018 Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

18 september 2018 Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

18 september 2018 Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

18 september 2018 Amsterdam Culinair
Pop-up restaurant op sterrenniveau

In Amsterdam opent voor slechts één avond een pop-up risotto restaurant op sterrenniveau: de nu al legendarische Peroni Risotteria. Aan het roer staan de Italiaanse Michelinster-chefs The Costardi Brothers, die hun kookkunsten voor het eerst in Nederland komen vertonen. De Risotter...

17 september 2018 Amsterdam Opening
Pop-up restaurant op Amsterdamse Wallen brengt ode aan de aardappel

Volgende week opent op de Amsterdamse Wallen het verleidelijkste 1-persoonsrestaurant van Nederland: De Piepershow. Veelgeprezen chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer serveren een gastronomisch aardappelmenu, dat de nederige pieper weer de spotlight geeft die het verdient. Aanschuiven in he...

12 september 2018 Events Vis Duurzaamheid
Eerste Goede Vis festival in Amsterdam

Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer va...

12 september 2018 Bezorgen Achtergronden
Deliveroo groeit verder: nieuwe steden en restaurants in Nederland

Deliveroo kondigt tijdens het driejarig bestaan van het bedrijf in Nederland, sterke groei aan. Het aantal restaurantpartners in Nederland groeit sterk, voor eind 2018 zal dit aantal met 1.000 restaurants toenemen naar 2.500. Wereldwijd kondigt het bedrijf de uitbreiding naar Taiwan aan. Deliveroo i...

10 september 2018 Amsterdam Opening
Derde locatie van Happyhappyjoyjoy is geopend in de Pijp

Sinds vandaag is de nieuwe vestiging van Happyhappyjoyjoy geopend op Ceintuurbaan 256. Met het succes van het restaurant in Amsterdam West en Oost gaat IQ Creative verder met het verspreiden van deze kleurrijke Aziatische streetfood hangout. Op steenworp afstand van de Noord-Zuid lijn voorziet Happy...

5 september 2018 Amsterdam Opening
Nieuwe culinaire hotspot geopend in Amsterdam-Oost

Wie is Dimitri, dat zullen veel mensen zich afvragen. Dimitri gaf in ieder geval zijn naam aan de allernieuwste food, drink en work space in Amsterdam. In Amsterdam-Oost, vlakbij het Oosterpark en om de hoek van het Muiderpoort station, vind je vanaf nu namelijk Dimitri’s Amsterdam, een all-da...

4 september 2018 Utrecht Vega
Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met een eigen hydrocultuur. In het restaurant komt immers de 'Herbivore Hydrogarden', waarin de eigen biologische groenten en kruiden op basis van ...

3 september 2018 Opening Koffie & thee
'de koffiesalon' vandaag officieel geopend in World Trade Center Rotterdam

Vanmorgen is in World Trade Center Rotterdam een nieuwe vestiging van de koffiesalon (geschreven met kleine letters) geopend. In de zakelijke huiskamer van Rotterdam kunnen koffieliefhebbers vanaf nu hun hart ophalen met puur ambachtelijke koffie van partner Buscaglione Espresso. Om de opening te...

24 augustus 2018
Nieuwe vestiging van Papa John’s in Amersfoort

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe tweede vestiging in Rotterdam, nu is Amersfoort aan de beurt. Op 27 augustus gaat op de Leusderweg 160 in Amersfoort alweer de zeventiende vestiging open. Franchisenemers Rafat Alla en Maged Pawed zullen de vestiging feestelijk openen. Na vestiginge...

22 augustus 2018
MaMa Kelly gaat 'no-showers' beboeten

Sinds de opening is MaMa Kelly Amsterdam vrijwel iedere avond vol gereserveerd. Het restaurant in het Olympisch Stadion met het spraakmakende roze interieur en de befaamde kip en kreeft heeft een grote aantrekkingskracht op gasten uit binnen- en buitenland. Maar deze roem heeft ook een keerzijde; ni...

17 augustus 2018 Opening Culinair
Foodhallen Rotterdam geopend op Kop van Zuid

Vanaf vandaag valt er weer flink wat te nassen in Rotterdam. Vier jaar na de introductie van de Foodhallen Amsterdam opent een tweedeindoor foodmarket in 010. Geen gevalletje copy-paste, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Ro...

16 augustus 2018
Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

16 augustus 2018 Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

7 augustus 2018 Economie
Horecaconglomeraat Debuut verkocht

Horecabedrijf Debuut is verkocht aan het Nederlandse investeerdersbedrijf Waterland, zo lezen we in het Financieel Dagblad. Met de overname zou een bedrag van rond de veertig miljoen euro zijn gemoeid. Debuut zit door heel Nederland en is bekend van de ketens Popocatepetl, Stan & Co en De Co...

2 augustus 2018 trends
De Mocktail verklaard; nieuwe terrastopper

Minder suiker, minder calorieën, maar wel meer beleving en een luxere uitstraling. Met frisdranken kun je alle kanten op en misschien wordt deze zomer wel de zomer van de mocktail. Een moderne benaming voor een cocktail zonder alcohol. Blijkbaar niet alleen maar iets voor zwangere vrouwen en be...

26 juli 2018 Opening
The Butcher start franchiseregeling

Na het succesvol openen van meerdere locaties in Amsterdam, Berlijn en Ibiza, start award winnaar THE BUTCHER een franchiseregeling. THE BUTCHER heeft op dit moment 6 vestigingen in Europa (naast de award winnende foodtruck ‘THE BUTCHER On Wheels’) en in de toekomst loopt de teller op ...

24 juli 2018 Ontbijt Interview Longread
Interview: Utrechtse lunchroom gaat helemaal voor ontbijt

Aan de Biltstraat in Utrecht vind je lunchroom ‘De keuken van Thijs’. Eigenaar Thijs Rullens is een oude bekende, want in december 2014 stond hij op de cover van ons blad. De lunchroom is inmiddels verhuisd naar een groter pand even verderop en op de oude locatie (eveneens in de Biltstr...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

19 juli 2018 Bezorgen Achtergronden
McDonald’s trakteert op nineties kledingitems

Vandaag viert McDonald’s Global McDelivery Day. Tijdens deze feestelijke dag kan er bij de bezorging van jouw bestelling via de Uber Eats app één van de flashy items uit de unieke Throwback Collection van McDonald’s zitten. De items, waaronder een spijkerjack en heuptasjes,...

19 juli 2018 Bezorgen Culinair
Deliveroo lanceert innovatieve keukens

Deliveroo, de on-demand maaltijdbezorger, lanceert vandaag een innovatief platform in Amsterdam. Deliveroo introduceert Editions keukens, die zes restaurantconcepten aanbieden van twee bekroonde chef-koks: Ron Blaauw en Michiel van der Eerde van BAUT. De keukens staan op de eerste jeu de boules food...

18 juli 2018 Opening
Happyhappyjoyjoy opent in Amsterdamse Pijp

In september opent Happyhappyjoyjoy een nieuwe locatie op Ceintuurbaan 256. Met het succes van het restaurant in Amsterdam West en Oost gaat IQ Creative verder met het verspreiden van deze kleurrijke Aziatische streetfood hangout. Op steenworp afstand van de Noord-Zuid lijn zal Happyhappyjoyjoy Sout...

18 juli 2018 Opening Restaurant
Biefstukkenrestaurant Loetje nu ook open in Nijmegen

Restaurant Loetje bakt nu ook haar bekende biefstukken voor het Nijmeegse publiek. Op 6 juli opende Loetje namelijk de deuren van haar nieuwste restaurant aan de Handelskade. Deze locatie in de nieuwe hippe wijk aan de Waal in de oudste stad van Nederland is het vijftiende Loetje restaurant van Nede...

16 juli 2018 Awards Fastservice
WOK& genomineerd voor Franchise Starter Award

WOK& is een goede kanshebber voor de Franchise Starter Award. Het Nationale Franchise Congres reikt op 4 oktober 2018 in Amsterdam deze gloednieuwe onderscheiding uit aan de meest belovende startende franchiseformule. De natural Asian fastservice formule is eind vorig jaar in Rotterdam gelanceer...

12 juli 2018 Lunch Achtergronden
Lunchbezorging in speciale buffetboxen

Lunch van huis bezorgt elke dag lunches op kantoor of elders van huis via speciaal ontwikkelde buffetboxen. Zo goed als alles wordt zelf gemaakt vanuit de eigen keuken. Van de pindakaas, hagelslag tot warme maaltijden. Vervolgens gaan deze in buffetboxen naar locatie en staat alles direct klaar om t...

4 juli 2018 Fastservice Fastfood
Frietspeciaalzaak lanceert wiet-mayonaise

Bij frietspeciaalzaak Dr. Pieper in Amsterdam is het vanaf vandaag mogelijk om een portie friet te eten met een bijzondere wiet-mayonaise. De mayonaise met een lichte hennepsmaak bevat CBD-olie en hennepzaadolie en is speciaal ontwikkeld door Dokter Pieper om mensen op een lekkere manier te voorzien...

2 juli 2018 Economie Achtergronden
30 procent omzet hotels en restaurants komt door millennials

Hotels en restaurants schatten dat een derde van hun jaaromzet op dit moment toe te schrijven is aan de millennialgeneratie. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport 'Finding the balance: human touch vs high tech' van het internationale advocatenkantoor CMS. Met een meerderheid van de millenn...

2 juli 2018 Achtergronden
Ed Sheeran bezoekt restaurant per fiets

Afgelopen vrijdag bracht wereldster Ed Sheeran een bezoek aan ’s-Graveland. Hij genoot van een ontspannen lunch bij restaurant Vlaar op het Noordereinde. De lunch vond plaats in de privéruimte van Vlaar aan het water, de Tasting Room. Zo kon hij nog even ontspannen en genieten van het m...

28 juni 2018 Achtergronden Internationaal
Nederlanders grootste terrasgangers onder Europeanen

Het zomerseizoen staat voor de deur! De zon schijnt steeds langer, wat betekent dat we steeds vaker op het terras te vinden zijn. IENS meldt dat er in 2017 steeds meer reserveringen binnen kwamen voor restaurants met een buitenterras, met een totale stijging van 20%. Uit onderzoek blijkt dat Nederla...

28 juni 2018 Lunch Opening Fastservice
Happy Tosti opent vestiging in Deventer

Happy Tosti opent op donderdag 28 juni een vestiging in Deventer aan de Lange Bisschopstraat 23. De sociale lunchrestaurantketen gaat Deventer kennis laten maken met haar wilde tosticreaties. Bezoekers kunnen smullen van bijvoorbeeld een tosti geitenkaas, tosti chorizo of de welbekende tosti ham kaa...

27 juni 2018 Food Awards Amsterdam
Winnaars Amsterdam Food Pitch bekend

Op maandag 25 juni werden de winnaars van de Amsterdam Food Pitch bekendgemaakt. Maar liefst twee winnaars scoorden de felbegeerde titel van ‘Lekkerste product van 2018’. Mama Madina's glutenvrij zuurdesembrood van Madina Mamedova en het ambachtelijke deeg Dough-to-go van Meike Schal...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: