Young Creators Group start HorecaTegoed

31 maart 2020 | Redactie

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt geven zodat die het hoofd boven water kan houden.

In ruil voor de gift kun je op een later moment, wanneer de horecagelegenheden de deuren weer openen, in de horecagelegenheid van jouw gift terecht voor een hapje of een drankje als dank. “Op dit moment doen er al zo’n 25 horecagelegenheden door het hele land mee, maar we hopen erop dat we dit landelijk kunnen doortrekken”, vertelt De Jong enthousiast. “Ondernemers krijgen rechtstreeks uit een Tikkie een gift. Vooral voor restaurants met veel vaste gasten is dit hopelijk een steuntje in de rug om straks uit deze crisis te komen.”

In korte tijd heeft Young Creators Group HorecaTegoed uit de grond gestampt. “Inmiddels hebben we al zo’n drie- á vierhonderd vouchers verkocht”, vertelt De Jong. “Vooral Nachtcafé Warhole in Groningen blijkt in deze korte tijd enorm populair. Die hebben zelf ontzettend veel aan marketing gedaan. Dat loont dus enorm en is dan ook een tip voor horecaondernemer die zich aansluit: promoot dit via je eigen netwerk en kanalen! Iedere horecagelegenheid kan zich aansluiten.”

Financieel rotjaar

De Jong kwam op het idee omdat hij zelf financieel gezien een rotjaar heeft gehad. “Ik ben met mijn eigen bedrijf een tijdje geleden failliet gegaan. Ik weet dus als geen ander hoe het is als ondernemer zijnde wanneer je altijd tekort hebt en die stress voelt over de vraag hoe je morgen gaat overleven. Daarom kwam ik op dit idee. Als je je zaak draaiende wil houden is een tientje normaal niks, maar in deze tijd kan het bepalen of jij de huur kunt betalen ja of nee.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Columns
Column: warwir

De wirwar van regeltjes met betrekking tot het coronavirus scheppen niet bepaald de duidelijkheid die we zo graag verlangen van de overheid. Zo is de wirwar gepromoveerd tot warwir; zo onduidelijk is de communicatie vanuit de overheid. Werkgeversorganisatie KHN doet zijn best, dat zien we allemaal, ...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: