Utrecht bestelt het liefste uit de Amerikaanse keuken

15 juni 2018 | Thijs Jacobs

De Amerikaanse keuken is favoriet in Utrecht: de inwoners van de Domstad bestellen massaal hamburgers via de Uber Eats app. Maar ook lokale klassiekers zijn in trek. Zo zijn is het afgelopen jaar veel besteld bij Sfizio Mario. Dit blijkt uit data van Uber Eats, die op zaterdag 16 juni een jaar geleden zijn intrede maakte in Utrecht. Speciaal voor dit 1-jarige jubileum deelt Uber Eats het bestel- en eetgedrag van de Utrechters.

Liefde voor de Amerikaanse keuken, McDonald’s én broodje Mario

Utrecht is een studentenstad met een internationale aantrekkingskracht wat wellicht ook invloed heeft op het bestelgedrag van de inwoners. Zo blijkt uit data dat er veel animo is voor de buitenlandse keuken. De meest bestelde gerechten zijn afkomstig van de Amerikaanse keuken, gevolgd door de Mexicaanse en Hawaiiaanse keuken (poke bowls).

Ook ziet Uber Eats dat McDelivery in trek is bij gebruikers in Utrecht. Sinds de introductie in september vorig jaar zijn er veel Big Macs, voordeelmenu’s en McNuggets besteld. Maar ook lokale restaurants en klassiekers zijn geliefd onder gebruikers van de app. Zo laat data zien dat de verkoper van de Utrechts klassieker broodje Mario, Sfizio Mario, een populair restaurant is.

Dit zijn de 10 populairste restaurants in Utrecht (op alfabetische volgorde):

McDonald’s, Lange Viestraat 3

McDonald’s, Oudegracht 136

Mr. Sushi & Miss Wok, Wittevrouwenstraat 40

Poké Perfect, Korte Jansstraat 17-19

Ritos, Potterstraat 8

Sfizio Mario, Oudegracht 132

Suzi, Kroonstraat 15

Wok & Noodle Bar, Nachtegaalstraat 68

Wok to Go, Mariaplaats 10

Yum Saap, Twijnstraat 40

Dit zijn de 10 meest bestelde gerechten in Utrecht (op alfabetische volgorde):

Big Mac Medium Voordeelmenu

Big Tasty Medium Voordeelmenu

Build Your Own Bowl (Poke Perfect)

Chicken McNuggets 9

Chicken McNuggets 9 Medium Voordeelmenu

Fritessaus

Happy Meal Cheeseburger

Maestro Burger met 100% Angus Beef Medium Voordeelmenu

McChicken Medium Voordeelmenu

Quarter Pounder Medium Voordeelmenu

De gemiddelde bezorgtijd van bestellingen van Uber Eats in Utrecht bedraagt 25 minuten. De inwoners van Utrecht bestellen het meest op zondag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: