U heeft gezocht op : Utrecht

20 februari 2019 Opening Koffie & thee Utrecht
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige...

12 februari 2019 Opening Restaurant
Jazzmans opent eerste Europese filiaal in Universiteit Utrecht

Op de Universiteit Utrecht huist sinds kort het eerste Europese filiaal van het Amerikaanse grand-café Jazzmans Brew & Bakery, dat op veel universiteiten in de VS een begrip is. Naast het hip-ogende Jazzmans is er ook ruimte voor een zelfbedieningsrestaurant en heel veel zitplekken. De...

7 februari 2019 Interview Longread
Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"

Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Food University) in Pollenzo (Italië). In dit boek behandelt hij de filosofie van voeding (en landbouw). Hij signaleert een structurele vervreemding...

31 januari 2019 Opening Achtergronden
Debuut Horeca breidt portfolio uit met Beers & Barrels

Debuut Horeca neemt vanaf 15 februari 2019 de exploitaties over van Beers & Barrels, een eigentijds en sfeervol bar-restaurant concept waarin bier een belangrijke rol speelt. Deze uitbreiding is de eerste overname in de samenwerking tussen Waterland en Debuut Horeca die afgelopen zomer tot stand...

28 januari 2019 Fastservice Fastfood
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

14 januari 2019 Koffie & thee Longread
Achtergrond: Koffie is complex, maar de moeite waard

Koffie is een complex product. Er zijn zoveel verschillende smaakvariëteiten en koffielanden. En dan de prijs. Is koffie nu duurder geworden de laatste jaren? Volgens verschillende onderzoeken blijkt van wel. Volgens koffiekenner Frans Kooijman, eigenaar van koffiehotspot 30ml in Utrecht, moete...

14 januari 2019 Lunchroom Utrecht
Vergunningen voor lichte horeca in Utrechtse woonwijk

In de Kanaalstraat in Utrecht start deze maand een pilot met tijdelijke horecavergunningen, waardoor het voorzieningenniveau voor de buurt verbeterd moet worden, zo lezen we op duic.nl. Ondernemers kunnnen hun horecaplannen indienen. Deze moeten wel een toevoeging zijn op het huidige aanbod in de...

2 januari 2019 Vega
Tweede editie Nationale Week Zonder Vlees in maart van start

Van 11-17 maart 2019 vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Vorig jaar maart vond de eerste editie plaats. Samen met 56 partners uit de voedingsindustrie wist Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër, een nationale campagne te reali...

19 december 2018 Columns Blog
Column Thijs Rullens: Liever tijdloos

Er komt steeds meer horeca bij in de Randstad. Nieuwe concepten rijzen de pan uit. De afgelopen jaren zien we dat vooral restaurants met één soort product helemaal hip zijn: er zijn horecagelegenheden met alleen hotdogs, hamburgers, tosti’s of bagels en iedereen wil hier een graa...

19 december 2018 Achtergronden Interview
Alle interviews van 2018 op een rijtje

Zo. De decemberuitgave van Lunchroom is bij alle lunchrooms van Nederland op de mat gevallen en we maken aan het eind van het jaar de balans op. We hebben enorm veel zaken bezocht, van HEMA tot Scandinavische lunchzaak, van chocoladehemel tot lunchroom voor truckers en van prachtzaak in Leeuwarden t...

19 december 2018 Interview Longread
Interview Hop & Stork Utrecht: lunchen in een chocoladehemel

Hop & Stork is in het gat gedoken van de ultieme chocolade- en koffiebeleving. Dit alles wordt gecombineerd met lunch, zodat er altijd wat te beleven is in de zaak. “We willen dalmomenten vermijden, zodat het hier altijd gezellig is”, vertelt Remco Groenewold, de mede-eigenaar van Ho...

19 december 2018 Interview Longread
Interview lunchroom Fika: "Geen uitsmijters, maar smørrebrød"

Carlijn Evers startte in 2015 haar eigen zaak, Fika, in Nijmegen. Na zeven jaar in restaurants gewerkt te hebben naast haar studie communicatiewetenschappen, hakte ze de knoop door. Liever niet op kantoor, maar lekker binnen de horeca aan het werk. Het bleek een goede keuze. Carlijn werkte na haa...

14 december 2018 Achtergronden
Download nu de decembereditie van Lunchroom

Hij is er weer! Voor wie dit jaar goed wil afsluiten, hebben we de decembereditie van Lunchroom als download op de website geplaatst. Je kunt de uitgave downladen via deze link. Natuurlijk blikken we terug op het afgelopen jaar met het Horeca Jaaroverzicht, maar kijken we ook naar het heden en de to...

14 december 2018 Achtergronden Lunchroom
Bagels & Beans kerstactie voor Muziekids

Muziek doet (ver)wonderen. Tijdens het luisteren naar muziek of het bespelen van een instrument vergeet je even de wereld om je heen. Stichting Muziekids zorgt dat kinderen tijdens een verblijf in het ziekenhuis muziek kunnen beleven. Een prachtig goed doel voor de jaarlijkse kerstactie van Bagels &...

12 december 2018 Opening Culinair
Bar-bistro geopend in voormalig DE hoofdkantoor

Op 30 november opende Mr. Black and the White Ox dan eindelijk echt zijn deuren. Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich dit nieuwe restaurant. Deze bar-bistro is de gehele dag geopend voor een ontbijt en een kop koffie tot een...

7 december 2018 Opening Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st...

5 december 2018 Awards Bezorgen
De Best Restaurant Awards van Thuisbezorgd.nl zijn terug

Thuisbezorgd.nl, de grootste online eten-bestelsite van Nederland organiseert voor de vijfde keer de prestigieuze Best Restaurant Awards. De genomineerden zijn bekend en het is tijd voor consumenten om hun favoriete restaurant te beoordelen. Met iedere review maakt de consument bovendien kans op een...

29 november 2018 Interview
“We willen drie zaken per jaar openen”

Coffeelicious opende ruim een maand geleden de vijfde zaak binnen zes jaar tijd. Het succes ligt volgens eigenaresse Fiona Stöger aan de uniformiteit en continuïteit die het bedrijf al vanaf dag één hanteert. “Elke zaak moet exact dezelfde kwaliteit leveren.” Een ...

20 november 2018 Columns Achtergronden
Thijs Rullens nieuwe columnist voor Lunchroom

Thijs Rullens (rechts op de foto), de eigenaar van lunchroom 'De keuken van Thijs' in Utrecht, is vanaf nu columnist voor vakblad Lunchroom. Vanaf december maakt hij je deelgenoot van zijn ervaringen. Hoofdredacteur Thijs Jacobs ging even op bezoek om de puntjes op de 'i' te zetten e...

31 oktober 2018 Opening Fastservice
eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’. Naast een verwachte...

29 oktober 2018 Awards Vega
Winnaars Vegan Awards 2018

Gisteren is bekendgemaakt wie zich een jaar lang beste vegan product, webwinkel, kookboek, cateraar, eetgelegenheid, blog, onderneming en nieuwkomer mogen noemen. De Vegan Awards 2018 zijn uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) op Vegenement VegFestNL in Utrecht. Het was ...

25 oktober 2018 Economie Achtergronden
Horeca update: groei hotelovernachtingen neemt af, fastservice positieve uitschieter

De Rabobank presenteerde zojuist de horeca en recreatie update oktober 2018. We delen hierbij enkele bevindingen van de bank. De horeca- en recreatiesector bevindt zich in een groeifase. Consumenten geven meer uit en ook de groei in het aantal buitenlandse gasten zet verder door. Uitdagingen zijn de...

25 oktober 2018 Achtergronden Utrecht
Voormalige poptempel Utrecht wordt horecazaak

Verrassend is het niet. Haast ieder leegstaand pand in stadscentra binnen de Randstad wordt omgetoverd tot horecabestemming en nu is Utrecht de gemeente die dit doet met een karakteristiek pand. De oude poptempel Tivoli in Utrecht gaat immers plaats bieden aan onder meer een restaurant en een hotel....

22 oktober 2018 Bezorgen Fastservice
Thuisbezorgd.nl breidt online aanbod uit met gratis bezorging van Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts, een van ’s werelds grootste ‘coffee and baked goods’ merken, is vanaf vandaag beschikbaar op Thuisbezorgd.nl in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Dunkin’ Donuts timmert hard aan de weg in Nederland en heeft inmiddels 16 vestigingen. De geliefde...

15 oktober 2018 Interview Longread
Interview: lunchcafé waar je kunt douchen

Lunchrooms bevinden zich in de meeste gevallen in (stads)centra en stemmen daar het aanbod op af. Winkelend publiek, vriendinnengroepen en schoolgaande jeugd zijn er kind aan huis, maar je zult er zelden een trucker zien. Bij Lunchcafé Jut & Jul is het juist andersom, de truckers kunnen h...

10 oktober 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Startende horecaondernemers onbekend met aftrekposten

Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet 1 op de 3 startende ondernemers niet welke autokosten zij zakelijk kunnen aftrekken. Ook heeft 4 op de 10 ondernemers niet gecheckt op welke aftrekposten zij recht hebben. Dit blijkt uit o...

4 oktober 2018 Achtergronden
Is het 'Eet Geen Dierendag' in jouw zaak?

Wakker Dier doopt dierendag om tot Eet Geen Dierendag. Op 4 oktober serveren grote en kleine organisaties door het hele land vegetarische lunchgerechten in hun bedrijfsrestaurant. Daarmee bereikt de actie meer dan 300 duizend werknemers. “Een absoluut record! Heel bijzonder om te zien dat zove...

26 september 2018 Opening Fastservice
Dunkin’ Donuts opent 4 nieuwe vestigingen in een maand tijd

Dunkin’ Donuts, een van de grootste coffee and baked goods merken wereldwijd, opent deze maand vier nieuwe vestigingen op Nederlandse bodem. Utrecht, Amstelveen, Roermond en Den Haag kunnen zich (wederom) op gaan maken voor de lekkerste koffie en donuts. Samenwerking met de Nationale Spoorw...

25 september 2018 Awards Utrecht
Brasserie Sailor’s Inn heeft Leukste Horeca Team van Nederland 2018

Tijdens De Dag van de Horecamedewerker in Utrecht, is Brasserie Sailor’s Inn verkozen tot het Leukste Horeca Team van Nederland 2018. Het was de eerste keer dat FNV Horeca deze wedstrijd organiseert. Het is hard werken in de horeca en dat doe je als horecamedewerker niet alleen, maar samen als...

20 september 2018 Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

19 september 2018 Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

12 september 2018 Opening Rotterdam
Duurzaam pop-up restaurant Sil slechts 3 maanden geopend in Rotterdam

Op 4 september 2018 is Pop-up restaurant Sil geopend voor 3 maanden in het gerenommeerde hotel Pincoffs, op steenworp afstand van de Erasmusbrug in Rotterdam. Sil staat voor een bewuste manier van koken. Van kop tot staart; van schil tot pit, is het motto. Het restaurant is open voor lunch en diner ...

7 september 2018 Awards Vega
Vegan Lunchroom Your Foodprint genomineerd voor award

Wat is het beste vegan product van 2018? En waar kan je dit jaar het lekkerst uit eten als je voor plantaardig gaat? Op veganawards.nl kan je vanaf 4 september stemmen voor de Vegan Awards 2018, een evenement van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Er kan gestemd worden in acht categorie&e...

4 september 2018 Utrecht Vega
Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met een eigen hydrocultuur. In het restaurant komt immers de 'Herbivore Hydrogarden', waarin de eigen biologische groenten en kruiden op basis van ...

31 augustus 2018 Events Personeel
FNV Horeca organiseert event voor horecaprofessionals

Horecamedewerkers krijgen onvoldoende mogelijkheden om zich (verder) te ontwikkelen in het horecavak. De huidige cao stimuleert werkgevers wel om aandacht te besteden aan de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers, maar in de praktijk blijkt dat concrete acties uitblijven. FNV Horeca vindt het...

29 augustus 2018 trends Bezorgen Ontbijt
Utrecht volgens bezorgdienst Deliveroo lunchstad van Nederland

Uit data van maaltijdbezorger Deliveroo blijkt dat de stad Utrecht het grootst aantal bestellingen rond ontbijt- en lunchtijd van Nederland heeft. Meest bestelde type lunch in de stad is ‘het belegde broodje’. Deliveroo is begin 2018 gestart met bezorgen tijdens het ontbijt en de lunch e...

24 augustus 2018
Nieuwe vestiging van Papa John’s in Amersfoort

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe tweede vestiging in Rotterdam, nu is Amersfoort aan de beurt. Op 27 augustus gaat op de Leusderweg 160 in Amersfoort alweer de zeventiende vestiging open. Franchisenemers Rafat Alla en Maged Pawed zullen de vestiging feestelijk openen. Na vestiginge...

16 augustus 2018
Uber Eats breidt uit

Waar Foodora sopt in Nederland, pakt Uber Eats juist door. Het bedrijf breidt voor het einde van dit jaar uit naar Groningen en Haarlem en vergroot het bezorggebied in de regio Den Haag door Scheveningen en Voorburg aan de app toe te voegen. Daarnaast kunnen bestaande en nieuwe gebruikers van de app...

3 augustus 2018 Opening Brood
HMSHost International neemt Broodzaak over van NS Stations

HMSHost International heeft de door NS uitgeschreven tender voor de overname van Broodzaak gewonnen. De medewerkers van NS Stations zijn hierover donderdag 2 augustus geïnformeerd. De wereldmarktleider in eten en drinken voor reizigers gaat vanaf 1 december dit jaar alle 29 vestigingen van de k...

27 juli 2018
FNV Horeca zoekt Het Leukste Horeca Team van Nederland

Het is hard werken in de horeca en dat doe je als horecamedewerker niet alleen, maar samen als team. FNV Horeca vindt dat deze horecateams in het zonnetje gezet mogen worden en organiseert daarom voor de eerste keer de wedstrijd Het Leukste Horeca Team van Nederland. Horecamedewerkers kunnen hun tea...

24 juli 2018 Ontbijt Interview Longread
Interview: Utrechtse lunchroom gaat helemaal voor ontbijt

Aan de Biltstraat in Utrecht vind je lunchroom ‘De keuken van Thijs’. Eigenaar Thijs Rullens is een oude bekende, want in december 2014 stond hij op de cover van ons blad. De lunchroom is inmiddels verhuisd naar een groter pand even verderop en op de oude locatie (eveneens in de Biltstr...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

19 juli 2018 Bezorgen Achtergronden
McDonald’s trakteert op nineties kledingitems

Vandaag viert McDonald’s Global McDelivery Day. Tijdens deze feestelijke dag kan er bij de bezorging van jouw bestelling via de Uber Eats app één van de flashy items uit de unieke Throwback Collection van McDonald’s zitten. De items, waaronder een spijkerjack en heuptasjes,...

6 juli 2018 Opening Restaurant
Opening Restaurant STAN&CO Zeist

Vandaag opent restaurant STAN&CO zijn deuren in de oude gasfabriek in het centrum van Zeist. Na een begrip te zijn geworden in het centrum van Utrecht en Arnhem wordt Zeist de derde STAN&CO locatie. Met 160 zitplaatsen binnen en 165 zitplaatsen op het terras is deze STAN&CO dé ple...

5 juli 2018 Interview Longread
Interview: op bezoek bij een 100 procent vegan lunchroom

Vegan is helemaal ‘hot’, de klimaatproblematiek vindt deels zijn oorsprong op het bord. Het eetgedrag wordt daarom door velen al aangepast, de vleesvrije dagen zijn in menig gezin meer regel dan uitzondering. Wie een stapje verder wil gaan, gaat voor vegan. In dat geval gebruik je helema...

5 juli 2018 Opening Fastservice
Tilburg krijgt allereerste Dunkin’ Donuts en Baskin-Robbins multistore

’s Werelds grootste ijsketen, Baskin-Robbins, en een van de meest toonaangevende coffee & baked goods merken, Dunkin’ Donuts, openen op 22 augustus gezamenlijk aan het Pieter Vredeplein in Tilburg. Het zuiden van Nederland kan zich op gaan maken voor het tweede Dunkin’ Donut...

26 juni 2018 Economie Achtergronden
Onderzoek: wat kost een drankje in een strandpaviljoen?

Met de zomer voor de deur deed besparingsplatform Actiecode.nl een onderzoek naar de strandtenten (strandpaviljoens) in Nederland. Prijzen voor onder meer bier, wijn, fris en tosti’s werden in kaart gebracht voor een beter inzicht. Naast de reguliere strandpaviljoens is er tevens gekeken na...

15 juni 2018 Bezorgen Utrecht
Utrecht bestelt het liefste uit de Amerikaanse keuken

De Amerikaanse keuken is favoriet in Utrecht: de inwoners van de Domstad bestellen massaal hamburgers via de Uber Eats app. Maar ook lokale klassiekers zijn in trek. Zo zijn is het afgelopen jaar veel besteld bij Sfizio Mario. Dit blijkt uit data van Uber Eats, die op zaterdag 16 juni een jaar geled...

13 juni 2018 Fastfood
HMSHost International boekt omzetstijging van 19 procent

HMSHost International, de wereldmarktleider in eten en drinken voor reizigers, heeft de omzet het afgelopen jaar met 19 procent zien groeien tot €512 miljoen. In 2016 bedroeg de omzet nog €437 miljoen. In Nederland is HMSHost actief op 80 locaties op luchthaven Schiphol en exploiteert h...

12 juni 2018 Opening Utrecht
BRAM’S Gourmet Frites opent in Leidsche Rijn Centrum

De negende vestiging van BRAM’S Gourmet Frites is een feit: de populaire frietformule heeft haar deuren in het prachtige Leidsche Rijn Centrum geopend. Dit wordt op woensdag 13 juni van 14:00 tot 17:00 uur groots gevierd tijdens de BRAM’S Experience Day. Geniet hier op het sfeervolle ter...

12 juni 2018 Opening Utrecht
Restaurantketen De Beren opent zaak in Utrecht

Na al flink wat vestigingen verspreid over het hele land, is het voor restaurantketen De Beren tijd voor eentje op een zeer centrale plek: het centrum van Utrecht. Middenin het bruisende deel van de Domstad opent op donderdag 21 juni de 36e vestiging van de succesvolle horecaformule. Utrechtenaren e...

1 juni 2018 Opening Utrecht Vega
Utrecht heeft het grootste vegan restaurant van Europa

Aan het Vredenburg un Utrecht is deze week SNCKBR geopend, zo lezen we op duic.nl. Het restaurant serveert enkel veganistische maaltijden en heeft ook vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. De eigenaren melden dat het restaurant met 110 zitplaatsen het grootste restaurant in Europa is dat alleen...

31 mei 2018 Opening Utrecht
ANWB-winkel en café Neude geopend

Burgemeester Jan van Zanen en ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen hebben vanmorgen de nieuwe ANWB-winkel en café aan het Neude in Utrecht geopend in aanwezigheid van ANWB-leden en andere belangstellenden. Het ANWB-café zit op de onderste twee verdiepingen van de karakteristieke Ne...

30 mei 2018 Brood Lunchroom
Broodjesketen Pret A Manger in nieuwe handen

JAB Holdings, ook al eigenaar van Douwe Egberts, gaat de Britse broodjesketen Pret A Manger overnemen voor €1,7 miljard euro, aldus berichtgeving in de Financial Times op basis van drie bronnen. Investeerder Huidige eigenaar van Pret a Manger is investeerder Bridgepoint, dat de keten in 2...

25 mei 2018 Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

24 mei 2018 Sluiting Utrecht
Burgemeester Utrecht sluit lunchroom

Lunchroom De Tijd aan de Bernadottelaan in Utrecht moet sluiten. De horecavergunning is afgenomen vanwege een illegale shishalounge in de kelder van het pand, zo lezen we op de website van RTV Utrecht. Andere vergunning Voor de zogenaamde shishalounge is een zwaardere vergunning nodig dan die ...

17 mei 2018 Opening Utrecht
Leidsche Rijn Centrum geopend: veel horeca

Van dagzaak tot avondhoreca: enkele nieuwe namen versterken het horeca-aanbod van Leidsche Rijn Centrum. Backerij Werelds, Bagels & Beans, Ma Bella Cake Café, Kiprestaurant Alan & Pim's, broodjeszaak dagelijks Lekker, Wijn en eetbar Most en Miyabi Asian Cuisine openen in Utrechts ...

16 mei 2018 Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best...

7 mei 2018 Opening Utrecht
ANWB opent winkel met café in Utrecht

De ANWB gaat in het centrum van Utrecht een winkel openen met café. Eind mei opent de locatie open aan het Neude. De horecavergunning is al aangevraagd en er zal een ANWB café op deze plek komen. Lunch Het gaat hier om 'ondersteunende horeca', zo lezen we op FoodClicks. O...

3 mei 2018 Koffie & thee
Starbucks start met bekerrecycling in Nederlandse winkels

Starbucks is begonnen met een nieuw recyclinginitiatief voor papieren bekers in elf eigen winkels in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Na een succesvol vergelijkbaar verzamelproces voor recycling in deelnemende Britse winkels, kunnen klanten in Nederland nu elke gebruikte papieren beker bij elf Ned...

19 april 2018 Opening Lunchroom
Leidsche Rijn aangesloten op bagelinfuus

Binnenkort opent Bagels & Beans Hof van Bern de deuren in Leidsche Rijn Centrum, het nieuwe centrum van de Utrechtse wijk. Bagels & Beans huurt het pand van ASR Vastgoed Projecten BV. De nieuwe Bagels & Beans komt aan het Hof van Bern, een plein met verschillende terrassen, in een rec...

16 april 2018 Achtergronden Restaurant
Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Sca...

11 april 2018 Opening
EXKi opent vierde filiaal in Nederland

Het uit België afkomstige EXKi opende dinsdag 10 april officieel haar vierde vestiging in Nederland. De succesvolle formule groeit gestaag door, dit nieuwe EXKi filiaal is te vinden in het Horeca Pavilion op het Utrechtse Stationsplein. Het is een bruisende plek met een prachtig uitzicht over h...

14 maart 2018 Achtergronden Interview
Exclusief interview Ad Schaap, De Beren: “Onze franchisenemers komen in een gespreid bedje terecht”

De Beren, typisch Rotterdams, maar tegenwoordig in heel Nederland een ‘household name’. Ad Schaap is een Rotterdamse horecalegende en sinds 1999 staat hij aan het roer van de restaurantketen die niet alleen een transformatie heeft ondergaan, maar ook qua aantal vestigingen enorm aan de w...

14 maart 2018 Opening Utrecht
Eerste vestiging Pret A Manger gaat open op Utrecht Centraal

De eerste Nederlandse vestiging van het succesvolle Britse sandwichconcern Pret A Manger opent maandag 19 maart zijn deuren op Utrecht Centraal. De keten, met wereldwijd 450 vestigingen, viert de opening met het ‘Het grootste ontbijt van Utrecht’. Vierhonderd mensen kunnen vrijdag 16 ...

8 maart 2018 Events Vega
"Vegetarisch is in, Vegan is hot"

Minder vlees eten zit al een aantal jaar in de lift. Dat bewijst ook de populariteit van de Nationale Week Zonder Vlees. Steeds meer Nederlanders gaan een stapje verder en kiezen zelfs voor vegan. Hoe ziet de vegan trend eruit in Nederland? En wat mogen we nog verwachten? Pablo Moleman, vegan consul...

14 februari 2018 Ontbijt Achtergronden
Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels. Croissantje De absolute ...

31 januari 2018 Opening
STAN&CO opent ook in Zeist

Na Utrecht en Arnhem krijgt nu ook Zeist een eigen vestiging van STAN&CO, een van 17 horecaconcepten van Debuut horecabeheer en ontwikkeling. “Hoewel iedere STAN&CO-vestiging een beetje anders is, draait het altijd om food drinks friends”, zegt Fred Bus, projectmanager van Debuu...

29 januari 2018 Economie Achtergronden
Rabobank: positieve vooruitzichten horeca

De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca en recreatie. Dit resulteert in omzetgroei, meer investeringen en kwaliteitsverbetering. Toch is het voor ondernemers in de sector belangrijk om sc...

29 januari 2018 Opening Restaurant
Debuut opent horeca in Capital C Amsterdam

Horecaonderneming Debuut heeft een contract getekend met Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie dat in 2019 haar deuren opent in de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam. Debuut opent hier een all day concept en start daarmee haar eerste horecaconcept in Amsterdam. Het centrum v...

25 januari 2018 Chefs Culinair
Sergio Herman gaat internationaal met Frites Atelier

Topchef Sergio Herman heeft succes met zijn Frites Atelier keten. Nu gaan binnenkort ook in Gent en Brussel vestigingen openen. De volgende stap? Nog verder buiten de landsgrenzen enkele zaken openen. Berlijn en Barcelona worden al genoemd. Dit jaar in België openen Frites Atelier vind je...

25 januari 2018 Koffie & thee Utrecht
STAN & CO Utrecht lanceert HEALTEA

Bar-restaurant STAN & CO in Utrecht heeft als motto is ‘for the good life’ en staat bekend om haar eigengereide twist. Om het nieuwe jaar energiek te beginnen, heeft zij een nieuw, healthy theeconcept gelanceerd: HEALTEA! Thee die naast lekker ook nog eens goed voor je is. De pitt...

22 januari 2018 Drinks Achtergronden
Voor versgeperste sappen moet je naar provincie Utrecht

In de provincie Utrecht wordt in de horeca het vaakst zelfgeperste sap aangeboden, zo blijkt uit een data-analyse van het Rotterdamse bureau Datlinq. In Limburg is het aanbod voor de sapjesliefhebber een stuk minder, in slechts 14 procent van de horecazaken kun je verse sap krijgen. Dit is het laags...

19 januari 2018 trends Events
VeggieWorld naar Jaarbeurs

Op 10 en 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en...

2 januari 2018 Personeel Bezorgen
Staking Deliveroo-bezorgers op drukste dag van het jaar

Zo'n tachtig maaltijdbezorgers van Deliveroo hebben op Nieuwjaarsdag tussen 17.00 en 20.00 uur het werk neergelegd. Zij bezorgden geen maaltijden in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Breda. De bezorgers protesteren zo tegen de plannen van het bezorgingsbedrijf om vanaf 1 februari alleen nog maar me...

26 december 2017 Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: interview SLA Nachtegaalstraat

2018 wordt het jaar van de groenten, van vegan en vega. Een concept dat de lunchmarkt verovert is SLA, een concept dat uitstekend past bij deze trend. Inmiddels heeft SLA al 12 vestigingen, waarvan je er de meeste vindt in Amsterdam. In Utrecht zijn er inmiddels drie vestigingen, waaronder de nieuwe...

22 december 2017 Achtergronden Interview
Speciaal geselecteerd voor de feestdagen!

Voor velen zijn de feestdagen een periode om even tot rust te komen, voor anderen is het ploeteren. De horeca kan immers te kanpen hebben met topdrukte, kijk maar eens naar al die volgeboekte restaurants. Voor wie tussendoor even wil bijkomen hebben we een overzicht gemaakt van de leukste interviews...

22 december 2017 Interview Longread
Interview: 'Van alleen een lunchroom kun je toch niet leven?'

De Wagenwerkplaats. De naam verraadt het al: het is een terrein waar vroeger treinstellen opgeknapt werden. Tegenwoordig wordt dit terrein in Amersfoort gebruikt door creatieve bedrijven en horeca. Maar met een beetje verbeeldingskracht kun je je goed voorstellen hoe hier vroeger de treinstellen een...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

21 december 2017 Overheid Utrecht
Rem op ontwikkeling horeca in Utrechtse binnenstad

Het wordt niet gemakkelijk om nieuwe horeca te openen in een deel van de binnenstad van Utrecht, zo lezen we in het AD. D66-wethouder Jeroen Kreijkamp komt bewoners van de binnenstad tegemoet; zij protesteerden fel tegen eventuele uitbreiding van horeca in het stadscentrum. De regels worden hierm...

20 december 2017 Bezorgen
Restaurantsector verdient 23 miljoen euro extra dankzij Deliveroo

Restaurants die samenwerken met Deliveroo halen een hogere omzet en laten meer mensen werken in hun keukens om de toegenomen vraag aan te kunnen. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau Capital Economics, dat keek naar de economische impact van de bezorgdienst in Nederland. Bi...

19 december 2017 Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: interview lunchcafé Kopi Susu in de wijk Lombok

Lombok staat bekend als het multiculturele hart van Utrecht. Lange tijd gold het als een voorbeeldwijk, waar de integratie behoorlijk vlekkeloos verliep en mensen met verschillende culturele achtergronden vredig naast elkaar woonden. De laatste twee jaar lijkt er sprake te zijn van iets meer overlas...

15 december 2017 Achtergronden
Lunchroom: Jaaroverzicht, Utrecht en dagschotels

De nieuweste editie van Lunchroom is uit. Ook deze uitgave is weer goed gevuld met interviews, kennis en inspiratie. Zo hebben we een interview met Robert-Jan van het Centraal Ketelhuis in Amersfoort, zijn we op citytrip geweest naar Utrecht en is er een achtegrondartikel over de koffieprijzen. ...

15 december 2017 Culinair Restaurant
Bijna de helft van de Nederlanders gaat uit eten tijdens de feestdagen

Gastronomie en de kerstperiode blijft een gouden combinatie. Zo blijkt uit onderzoek van IENS dat 47% van de Nederlanders uit eten gaat tijdens de aankomende feestdagen. Hoewel iets meer dan de helft liever thuis kokkerelt, is vooral Tweede Kerstdag erg populair om buiten de deur te eten. Bijna de h...

12 december 2017 Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: interview HMSHost op Hoog Catharijne

De verf is er net droog, maar HMSHost International heeft het gepresteerd om in Utrecht op Hoog Catharijne enkele horecaconcepten neer te zetten die je het gevoel geven dat ze er al langere tijd zijn. Alles klopt er, zo lijkt het. Dat is op zich niet heel vreemd, want zowel het concept LEON als Comp...

9 december 2017 Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

Kwaliteit van koffie verschilt sterk De koffie is in de horeca niet overal van goede kwaliteit volgens de koffiefanaat. "Met alle respect; de koffie die je bij de groothandel koopt, is maanden geleden ingepakt. Die van ons is slechts hooguit een paar dagen voor levering gebrand. Dat is een were...

8 december 2017 Achtergronden
De Haven van Huizen organiseert inzamelactie voor Speelgoedbank Hilversum

Voor kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben is een verjaardagscadeautje of een Sinterklaas- of kerstcadeau geen vanzelfsprekendheid. Om ook die kinderen de mogelijkheid te bieden onbezorgd te spelen, zamelt restaurant De Haven van Huizen de hele maand december speelgoed in voor Speelgoedb...

8 december 2017 Bezorgen
Online platform ‘KEDAI’ geeft foodondernemers hun onafhankelijkheid terug

Het nieuwe online platform Kedai (Kedai betekent winkel) geeft fastfood- en bezorgrestaurant-ondernemers hun onafhankelijkheid weer terug. Het platform biedt, anders dan de huidige aanbieders, een model waarbij deze ondernemers deels eigenaar kunnen worden van het platform. De afhankelijkheid van gr...

29 november 2017 Opening
Pret a Manger naar Nederland, eerste vestiging in Utrecht

De internationaal bekende formule Pret a Manger opent binnenkort op station Utrecht Centraal. Dat schrijft het AD. Pret a Manger is vooral bekend van sandwiches, wraps en biologische koffie. De formule heeft 26 vestigingen in Engeland, maar ook een paar op drukke reizigerslocaties in Frankrijk, H...

28 november 2017 trends Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: trendy monoconcepten in een groeiende stad

Utrecht is een snelgroeiende stad en de horeca groeit mee. Wat dacht je van de koffiekenners van 30ml of de bewuste horeca in Kopi Susu in de wijk Lombok? We bezochten eveneens de nieuwe concepten van HMSHost in het vernieuwde Hoog Catharijne en gingen langs bij SLA in de Nachtegaalstraat. De interv...

14 november 2017 Duurzaamheid
Nominaties Horecava Innovation Award 2018 bekend

Drinkglazen van oude wijnflessen, gastronomisch planktonpoeder, een schoonmaaksysteem compleet zónder schoonmaakmiddelen en restaurantgasten die vooraf hun eigen korting bepalen. Zie hier een greep uit de innovaties die zijn genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2018; de prijs voor de...

14 november 2017 Bezorgen Fastfood
Johnny’s Burger Company opent 18e vestiging in Utrecht

Op maandag 13 november opende de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak Johnny’s Burger Company een nieuwe vestiging nabij het centrum van Utrecht. De 18de vestiging van de snel groeiende franchiseformule vindt zijn standplaats in de Adelaarstraat 69 en wordt gerund door franchiseondernem...

14 november 2017 Opening
Dunkin’ Donuts opent in samenwerking met NS filiaal Amsterdam Centraal

De eerste Dunkin’ Donuts in samenwerking met de NS is afgelopen vrijdag 10 november geopend op het Centraal Station te Amsterdam. Amsterdam Centraal is het eerste treinstation met een Dunkin’ Donuts filiaal, nadat er vanaf 23 maart zeven vestigingen in Nederland zijn geopend. Deze ach...

9 november 2017 Utrecht
Petitie tegen uitbreiding aantal horecazaken in Utrecht

Veel inwoners van Utrecht hebben bezwaar tegen de uitbreiding van de horeca in hun stad. Een petitie tegen een nieuw horecaplan is al ruim 1300 keer ondertekend. Tot en met vandaag mag er gereageerd worden bij de gemeente, zo lezen we in het AD. Het (concept) Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2...

7 november 2017 Awards
Top 10 Beste Leerbedrijf Horeca bekend

Op dinsdag 7 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2017/2018 bekendgemaakt. Leerlingen en docenten hebben de afgelopen maanden de tijd gehad om hun leerbedrijven te nomineren. In totaal waren er 183 horecabedrijven genomineerd waarvan 143 zich hebben aangemeld ...

6 november 2017
Yoghurt Barn opent twaalfde vestiging

Vanaf vandaag is Yoghurt Barn ook in Eindhoven te vinden. Het is de twaalfde vestiging van Yoghurt Barn. De zaak is te vinden op de Nieuwstraat, waar voorheen Balls & Glory was gevestigd. Yoghurt Barn is in 2012 opgericht door Wouter en Esther. De eerste vestiging stond in Utrecht. later volg...

1 november 2017 Bezorgen Fastfood
McDonald’s rolt McDelivery verder uit naar Den Haag

Na de succesvolle introductie in Amsterdam/Amstelveen deze zomer en de uitrol naar Rotterdam en Utrecht in september, start McDonald’s vanaf 1 november met McDelivery in Den Haag. Vanuit de restaurants aan de Turfmarkt, Vlamingstraat, Buitenhof en vanuit McDonald’s Megastores gaat McDona...

27 oktober 2017 Bier Events Utrecht
De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

Op zondag 5 november organiseert ‘De Leckere’ bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart komt te staan bij het eerste ‘De Leckere Café’. Hobby-koks bereiden ter plekke hun meest bijzondere recepten waarin op een ingenieuz...

19 oktober 2017 Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

17 oktober 2017 Achtergronden Lunchroom
Zichtlocatie levert horecazaak forse omzetgroei op

Door het verhuizen van de reeds bestaande vestiging naar een zichtlocatie middenin het bezorggebied, heeft bezorgrestaurant De Beren Vlaardingen in het eerste half jaar een omzetgroei van 40 procent weten te bereiken. De verhuizing van een bedrijventerrein naar een zichtlocatie middenin het bezor...

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: