U heeft gezocht op : Utrecht

18 januari 2021 21 jaar Lunchroom
21 jaar geleden in Lunchroom: Bagels & Zo, Utrecht

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

13 januari 2021 Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

30 december 2020 Financieel Digitaal Ondernemen
De opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

29 december 2020 Ondernemen Longread Digitaal Ondernemen
De voordelen van loyaliteitsprogramma's 

Loyaliteitsprogramma's zijn van alle tijden. Van het plakje worst bij de slager tot de zegeltjes bij de supermarkt en het sparen via de Starbucks-app voor gratis extra espressoshots in de Caffe Latte. Loyaliteitsprogramma lonen, ook in de horeca. In dit artikel lees je hoe en waarom. in 2017 ...

28 december 2020 Interview Longread
Thijs Jacobs: mijn drie favoriete interviews van 2020

Het was een lastig jaar, to say the least. De horecaondernemers lopen op hun achterste benen en op onze redactie probeerden we je dagelijks op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen, maar hebben we ook getracht positieve verhalen op te tekenen en je tips te geven om - ondanks alles - zo g ...

22 december 2020 Achtergronden
Dit zijn de best gelezen artikelen in 2020

2020 was een veelbewogen jaar. Een jaar waarin we op onze website en via de nieuwsbrieven jullie - als ondernemers - zo veel mogelijk nieuwsfeiten, adviezen, interviews en opiniestukken hebben aangeboden. Allemaal om de kennis op peil te houden, een goede bron van informatievoorziening te zijn en om ...

2 december 2020 Drinks
Dit is de 'beste koffiezaak van Utrecht'

Deze week zijn de Nederlandse Horecaprijzen uitgereikt. Van 1 oktober tot en met 11 november kon iedereen stemmen op hun favoriete horecagelegenheid. Landelijk zijn er meer dan 80.000 stemmen uitgebracht. 30ml Coffee & Food aan de Nachtegaalstraat mag zich het komende jaar met trots “Beste ...

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

20 november 2020 Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

20 november 2020
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

12 november 2020
Bakker Bart opent nieuwe vestiging in Enschede Zuid 

Bakker Bart opent vandaag - 12 november - haar tweede winkel in Enschede. Met deze nieuwe winkel in winkelcentrum Wesseler-Nering krijgen het ondernemersechtpaar Kay en Mariska Beumers na de winkel in de Langestraat hun tweede winkel. In deze vestiging zijn de learnings doorgevoerd vanuit de in ...

19 oktober 2020
Yoghurt Barn genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2020

Nederlanders eten de meeste yoghurt ter wereld. Toch is Yoghurt Barn het enige restaurant in Nederland dat geheel in het teken van deze frisse lekkernij staat. Wouter en Esther Staal hadden totaal geen ervaring in de horeca toen ze negen jaar geleden hun eerste Yoghurt Barn openden. Inmiddels hebben ...

29 september 2020 Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiende horecazaak is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van ee ...

22 september 2020
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h ...

21 september 2020 Wet- en regelgeving Corona
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter." ...

18 september 2020 KHN Corona
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen ...

18 september 2020 KHN Corona
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

16 september 2020 Achtergronden
Chiqueolatte laat wensen in vervulling gaan

Vanaf 14 september loopt er bij café Chiqueolatte een wel heel bijzondere actie namelijk de Random Act of Kindness. Bij iedere bestelling wordt een kaartje toegevoegd die ingevuld kan worden met een lieve wens voor iemand anders. Wie gun jij een moment voor zichzelf? En waarmee wil jij hem ...

11 september 2020 Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je marges beschermen bij dalende omzet?

Nu de inkomsten onzeker zijn, is kostenbeheersing belangrijker dan ooit. Foodcost weegt zwaar op de winst. “Gek genoeg bleef deze hoge kostenpost lang buiten schot”, zegt Carl Jacobs van Apicbase. 30 jaar geleden deed American Airlines een verrassende ontdekking. Ze stelden vast dat d ...

8 september 2020 Financieel Nice 'n Easy
De snelle opmars van digitaal betalen in de horeca

Digitaal betalen is snel, schoon, veilig en makkelijk. Zeker in de horeca groeide de voorkeur voor deze gebruiksvriendelijke betaalmogelijkheid de afgelopen maanden dan ook razendsnel. En ontdekken restauranthouders nu ook alle bijkomende voordelen van digitale betaaloplossingen. Digitaal betalen ...

13 augustus 2020
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

13 juli 2020
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

22 juni 2020
Hartig.nl bezorgt bedrijven LUNCH in a BOX

Het ‘Fresh Coffee & Best Sandwich’ concept Hartig.nl heeft in de coronacrisis niet stilgezeten. Meteen na de lockdown besloot het bedrijf uit Amersfoort om haar activiteiten uit te breiden met een ‘intelligente lunch-bezorg-service’. De bezorgservice richt zich op de gezo ...

15 juni 2020 Economie Corona
Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio's

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom ...

4 juni 2020 Interview Longread Corona
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

1 juni 2020 Corona
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka ...

1 juni 2020 Corona
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti ...

29 mei 2020
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat ...

20 mei 2020 Corona
LandgoedKeuken Utrecht vanaf 1 juni weer open

Vanaf 1 juni aanstaande kan men weer gezellig ontbijten, koffiedrinken, lunchen en borrelen, zowel binnen als buiten bij LandgoedKeuken Utrecht. Om te vieren dat de horeca weer open mag, krijgen alle gasten van 1 tot en met 7 juni een welkomstdrankje aangeboden bij een ontbijt of lunch. Het team ...

18 mei 2020 Food
Poké Perfect lanceert als eerste in Nederland warme poké bowls

Vier jaar geleden liet Poké Perfect ons land voor het eerst kennis maken met de poké bowl. Al snel bleek het healthy fast-food concept een ongekend succes en binnen korte tijd openden er locaties in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. "We vinden het belangrijk om regelmatig te vernie ...

8 mei 2020 Corona
Overzicht veiligheidsregio's Nederland

Een veiligheidsregio is een gebied waarin wordt samenwerkt door verschillende besturen en diensten ten aanzien van taken op het terrein van brandweerzorg, rampenbeheersing, crisisbeheersing, geneeskundige hulpverlening en handhaving van de openbare orde en veiligheid. De coronamaatregelen die gel ...

24 april 2020 Food
De foodtrends tijdens Koningsdag: dit bestelt Nederland

Waar Nederlanders in 2017 en 2018 nog een gezond maaltje bestelden tijdens Koningsdag, zijn hamburgers en snacks in 2019 populairder geworden op de jaarlijkse feestdag. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data* van Deliveroo van de Koningsdagen van de afgelopen jaren ...

15 april 2020 Corona
Deliveroo breidt uit naar Hoofddorp

Vanaf vandaag is Deliveroo ook in Hoofddorp beschikbaar. Wie vanaf nu een maaltijd van zijn favoriete restaurant in Hoofddorp wil laten bezorgen, kan daarvoor bij Deliveroo terecht. Vanwege de huidige situatie, en op verzoek van restaurants, heeft het bedrijf besloten deze uitbreiding niet uit te st ...

8 april 2020 Corona
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z ...

12 maart 2020 Achtergronden
Bagels & Beans zamelt €19.000 in voor Muziekids

Van 2 december tot en met 8 maart zamelde Bagels & Beans geld in voor Stichting Muziekids, die muziekstudio’s bouwt en onderhoudt voor kinderen in ziekenhuizen. Bagelliefhebbers doneerden automatisch wanneer ze iets bestelden van de Winter Delight-menukaart. Daarmee haalden de bagelbengels ...

11 maart 2020
Meneer Potter en NODA openen hun deuren in de Bibliotheek Neude [FOTO'S]

Uteregse gezelligheid en een gezonde dosis positiviteit, dat is waar het bij Meneer Potter om draait. Dit huiselijke stadscafé opent 13 maart zijn deuren in het voormalige Postkantoor op de begane grond van de Centrale Bibliotheek. Je loopt er binnen alsof het je buurman is en slijt er gemakk ...

9 maart 2020
Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder 

Nationale Week Zonder Vlees of niet, uit cijfers van maaltijd platform Deliveroo blijkt dat we steeds vaker onze eetlust stillen met vegetarische gerechten. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rond ...

6 maart 2020 Onderwijs Achtergronden
Enquête dierplaagbeheersing in de horeca

Het Centre for Sustainable Animal Stewardship (een samenwerkingsverband tussen Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research) doet onderzoek naar de omgang met ratten en muizen in dierplagen. Hiervoor zijn de onderzoekers op zoek naar opdrachtgevers van plaagdierbeheersers binnen de h ...

4 maart 2020 Video
Op reportage: Jeroens Paviljoen

Jeroen Dammers is de eigenaar van de lunchroom Jeroens Paviljoen. De lunchroom is gevestigd in het gezellige plaatsje Leusden. Voor Jeroen was alles nog erg nieuw toen hij had besloten om een lunchroom te gaan beginnen, hij runt pas een half jaartje deze lunchroom. 25 jaar lang heeft hij zichzelf in ...

3 maart 2020 Video Ondernemen
Op reportage: De Koffiebranderij

Bij lunchroom De Koffiebranderij in Hilversum is het als thuiskomen, de klokken staan er stil en er is voor iedereen een plek om zich even thuis te voelen. Met talrijke oude koffiemolens aan de muur en de meest prachtige schemerlampen met een koffiemolen als kap. "Het is er warm, gezellig, ...

27 februari 2020 Video
Op reportage: Brownies&downies Woerden

"Onze medewerkers zijn puur", laat Dave van der Wolk weten in een interview met Lunchroom.nl. Het is een belangrijk onderdeel in het concept van de alsmaar groeiende lunchroom. ‘Onze kanjers (red. de medewerkers van Brownies & Downies) zijn het gezicht van de zaak." Het c ...

26 februari 2020 Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep ...

25 februari 2020
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

25 februari 2020 Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie, ...

24 februari 2020 Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun ...

21 februari 2020 Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

21 februari 2020 Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu ...

21 februari 2020 Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim ...

20 februari 2020 Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce ...

17 februari 2020
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar ...

14 februari 2020
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e ...

13 februari 2020 Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

13 februari 2020
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

12 februari 2020 Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu ...

10 februari 2020
Nieuw geopend: all day breakfast bij Froh

Vandaag te vroeg gewekt, of juist te laat gewekt? Geeft niks, bij het Utrechtse Froh word je weer opgewekt. Vanaf ’s ochtends vroeg tot diep in de middag serveert Froh heerlijk ontbijt, zowel klassiek als modern, zoet of hartig, simpel of uitgebreid. Daarnaast is het een ideale plek voor een g ...

10 februari 2020 Video Interview
Ons Backhuys: Op en top biologisch

“Soms willen mensen wel eens aan een bepaalde hype meedoen, maar ze weten niet waar het over gaat. Dan zeggen ze bijvoorbeeld: doe maar glutenvrij en dan willen ze speldbrood. Of ik ben veganistisch, maar ik wil graag een broodje zalm. Toen stonden we ook wel even te kijken!” Bij bakk ...

7 februari 2020 Video Interview
"Obstakels zien we als uitdagingen"

Marjolein en Bas Hendrikx runnen samen de Délifrance in Gorinchem. Als je de zaak in het Piazza Centrum binnen loopt dan hangt er een fijne, knusse en gezellige sfeer. "De mensen die we willen aanspreken zijn vooral mensen die snel een lekker en kwalitatief goed broodje willen eten en ee ...

6 februari 2020 Video Interview
"Het werk wordt zo bijzonder gemaakt door de mensen hier"

Brazzerie Abrona is gevestigd in de Meern en bezit zowel een restaurant als een bakkerij. Daarnaast werken zij met verstandelijk beperkten en mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Melloney de Haan is een zorgbegeleider in deze organisatie en vertelt samen met Jacques Westerhoff over hun ...

5 februari 2020 Video Interview
Frenchie Café: All day brunch en red velvet pancakes

Het bleek een ideale combinatie het roze interieur en de all day brunch die Frenchie Café Utrecht tot een succes maakt. We spreken Jacqueline Schoots over de prachtige en succesvole zaak. Wat meteen opvalt als je de zaak binnenkomt is het interieur: de roze velvet banken en de glimmende ma ...

4 februari 2020 Video Interview
“Wij zijn het Tosticoncept”

Aan de mooie grachten van Utrecht zit een gezellige, unieke tostibar. Uiteraard gaan zij voor de tosti’s en daardoor is het een groot succes. Waarom Toastable zo goed loopt legt Bartjan Hendriksen, de eigenaar van Toastable, allemaal uit. The Legend, is een lekkerste tosti op de kaart e ...

3 februari 2020 Video Interview
Op Reportage: BijHein, authentieke lunchroom in Amersfoort [video]

Geen moeilijke gerechten, maar een lekker stuk huisgemaakte appeltaart, een simpele tosti of een met aandacht geselecteerd glas wijn. Afgelopen juni openden Henk en Ingrid de lunchroom BijHein in hartje Amersfoort. De eigenaren wouden geen moderne lunchroom openen, maar een lunchroom dat gezellig ...

3 februari 2020 Video Interview
Op Reportage: Marcus, IJsselstein [video]

Midden in de provincie Utrecht ligt een klein gezellig stadje genaamd IJsselstein. In IJsselstein was ik op bezoek bij het restaurant Marcus. Marcus belooft een plek te zijn waar gezelligheid en ontspanning samenkomen. Een perfect bereide koffie of een goed glas wijn, heerlijke taarten en nog veel m ...

3 februari 2020 Video Interview Ondernemen
Op reportage: Bakkerij Versluis, Woerden [video]

Bakkerij Versluis heeft een lunchroom in Woerden dat alles zelf produceert. Van de koekjes bij de koffie tot een tweepersoons lunchplank. Ze richten zich vooral op ouderen. Desondanks vinden ze het leuk als de jeugd langskomt. De tosti valt bij iedereen in smaak en ook vegetariërs kunnen bij Ve ...

22 januari 2020 Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar ...

21 januari 2020 Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men ...

21 januari 2020 Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, ( ...

20 januari 2020 Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope ...

17 januari 2020 Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke ...

17 januari 2020 Interview
Reportage: Bagels & More, IJsselstein [video]

Bagels & More is een kleine lunchroom gevestigd in de historische binnenstad van IJsselstein. Evren en Salim openden op 18 april 2019 de deuren. In de zes maanden hiervoor hebben zij de verbouwing grotendeels zelf verricht. De lunchroom is gezellig ingericht en voor de deur bevindt zich een groo ...

16 januari 2020 Interview
 Het EKO-keurmerk GOUD: het Beauforthuis in Austerlitz heeft hem te pakken 

Het oude kerkje, dat nu het Beauforthuis in Austerlitz is, is gebouwd in 1832. Met haar stadse uiterlijk trekt het veel bezoekers naar zich toe, die een wandeling maken in de omliggende bossen. Iedereen is welkom hier, van buurtbewoners tot artiesten en mountainbikers. Met het EKO keurmerk Horeca GO ...

16 januari 2020 Fastservice
LandgoedKeuken Utrecht zet duurzame missie voort met biologische take-away

LandgoedKeuken Utrecht is gestart met een volledig biologische take-away. De gerechten en producten zijn er nu al 100% biologisch. Ook de ‘to go’, zoals broodjes, salades en quiches, worden dagelijks vers gemaakt met biologische producten van het eigen landgoed, uit de regio en van het s ...

15 januari 2020
Talal Hasan maakt Lekkerste Lunchgerecht On The Move 2020

Talal Hasan maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie On the Move. Hij won tijdens de Horecava met zijn ‘Second Chance’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Talal werkt bij Comptoir Libanais in Utrecht. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door een perfecte hanteerb ...

15 januari 2020
Mireille van den Berg maakt Lekkerste Lunchgerecht Catering

Mireille maakt Het Lekkerste Lunchgerecht in de categorie Catering. Zij won tijdens de Horecava met haar ‘Caribean Party’ deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mireille werkt bij Bistrot in Utrecht Centraal. De vakjury prees het winnende lunchgerecht met name door het enorme smaakpallet e ...

15 januari 2020 Interview
‘’Door scherp en kritisch te blijven bereiken we ons doel’’

Alexander van Vliet is franchiseondernemer van Doppio Espresso Gouda. Door zijn enthousiasme en gedrevenheid heeft hij na 4 jaar nog steeds dezelfde passie. Zo vertelt hij met trots: ‘’Ik ben er voor iedereen die eraan toe is om zichzelf te verwennen met goede kwaliteitsproducten.’ ...

14 januari 2020 Interview
MOAK Pancakes verkoopt pannenkoeken van honderd euro. Een succesverhaal

Een modern pannenkoekenrestaurant dat hiphop muziek draait, waar je mooie foto’s kan maken én waar je merchandise kan kopen? Dit alles kan bij MOAK Pancakes in Amsterdam. Sten en Sammy begonnen in 2016 op de De Clerqstraat en hebben recent hun derde vestiging op de Ferdinand Bolstraat g ...

14 januari 2020
In maart  openen NODA en Meneer Potter aan de Utrechtse Neude

De bruisende Neude is een begrip en niet alleen in het Utrechtse. Dit charmante plein in de Domstad staat garant voor bedrijvigheid, toch bleef het voormalige postkantoor een tijd akelig donker. Tot nu. Vanaf vrijdag 13 maart 2020 krijgt het imposante gebouw opnieuw een publieke functie en openen - ...

10 januari 2020 Interview
"Je proeft direct of je een diepvriestaart of een huisgemaakte taart eet"

Kaneel&Kruimels is het leukste koffietentje in Ermelo. Het is opgericht door de zussen Anne-Will en Nelleke. De zussen wilden altijd al een eigen lunchroom. En na het er jaren over gehad te hebben, begonnen ze met serieuze plannen maken. Kaneel&Kruimels bestaat nu alweer ruim drie jaar. Het ...

10 januari 2020 Video Interview
"Achter elk glas zit een verhaal"

Bij Guusjes is een warm en gezellig restaurant gelegen in de vogelenbuurt in Utrecht. Het is een ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen om te genieten van een bakje koffie, een heerlijk lunch, een borrel of een diner. Het restaurant heeft een gevarieerde lunchkaart. Zo is er de bekende club ...

9 januari 2020 Wet- en regelgeving Hotel & Recht
Horecaondernemers liggen wakker van WAB

Uit onderzoek van payrollorganisatie Persoonality blijkt dat ondanks dat meer dan 80% van de horecaondernemers weet dat de ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans’ 1 januari 2020 van kracht gaat, meer dan de helft niet weet wat de impact gaat zijn op de bedrijfsvoering en bedrijfskosten. Geschat wor ...

9 januari 2020 Interview
Eethuis de Heuveltjes heeft de Oudhollandse sfeer

Een Oudhollands eethuisje in Voorthuizen, dat was de ambitie van Gert Struikenkamp (44). Hij heeft de oude friettent afgebroken en er een nieuw eethuisje opgebouwd. En nu in 2020 inmiddels al drie keer uitgebreid. Gert vertelt dat hij elke dag weer dingen ziet die hij zou willen veranderen of ver ...

8 januari 2020 Video Interview
Op reportage: Broodnodig in Utrecht [video]

Broodnodig is een Zweedse zaak. Broodnodig de allereerste espressobar in Utrecht. "We hebben heel veel vegetarische en veganistisch eten. We maken alles zelf en dat maakt het heel speciaal", zegt Chava Lekkerkerker, teamleider Broodnodig op het Spoor. "De eigenaar Ingemar Visch Kar ...

6 januari 2020 Video
Een kijkje in het betoverende Grand Café Groeneveld in Baarn [video]

Patrick Eilert is bedrijfsmanager van het mooie Grand Café Groeneveld gevestigd in Baarn. Het café ligt op een prachtige locatie in Baarn, het is gevestigd in het oude koetshuis van Kasteel Groeneveld. Gasten drinken er biologisch bier en treffen er zelfgekweekte eetbare bloemen in de ...

6 januari 2020 Interview Longread
Plantaardig eten en lekker bier: bij Oproer Brouwerij vind je het

Een gezellige plek waar je milieubewust kunt eten onder het genot van een biertje. Dat is Oproer Brouwerij in Utrecht. Toen de twee bierbrouwers Mark Strooker en Bart-Jan Hoeijmakers de handen ineensloegen, ontstond er een unieke plek waar bier en plantaardig eten samenkomen. De naam Oproer staat ...

3 januari 2020
Ook in januari HAPPY HOUR bij 30ml aan de Nachtegaalstraat

Specialty Coffee Bar 30ml aan de Nachtegaalstraat 61 in Utrecht introduceerde halverwege november een happy hour. Dat bleek een schot in de roos: veel mensen hebben ’s ochtends vroeg geprofiteerd van een extra voordelige Cappuccino of Americano. Vanwege dit succes én omdat de decemberma ...

2 januari 2020 Financieel Longread
Je horecazaak financieren zonder banken en beleggers

Decennialang was de vertrouwde bank de eerste instantie waar je aan dacht wanneer je om financiering verlegen zat. Tijdens de crisis kwam daar de klad in, niet alleen vanwege het verslechterde imago van de banken, maar ook omdat zij hun vingers niet wilden branden aan het MKB en de horeca in het bij ...

19 december 2019 Interview Longread
Interview: Scandinavische lunchroom in Hengelo

In het centrum van Hengelo vind je RølleSmølle: een lunchroom die je met recht zou kunnen betitelen als een zaak binnen het hogere segment. Raoul en Lihilde vonden elkaar en delen de passie voor het Bourgondische leven, voor lekker eten en drinken. Maar is Hengelo al klaar voor zo&rsqu ...

12 december 2019 Wet- en regelgeving
Groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof ...

10 december 2019 Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

25 november 2019
Entree Awards voor de dertiende keer uitgereikt

Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talapanescu), Best Hotel Design (Supernova in Rotterdam) en Best Restaurant Concept (Graphite in Amsterdam). De oprichters van horecagroep De Drie Wijzen u ...

19 november 2019 Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk ...

13 november 2019 Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien ...

13 november 2019
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t ...

5 november 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd ...

1 november 2019
Bestellingen vegan maaltijden in 12 maanden met 450% gestegen

De trend van vegan eten zet onverminderd door in Nederland. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met wat ze eten en kiezen daarbij voor een vegetarische of zelfs veganistische lifestyle. Ter gelegenheid van World Vegan Day, op vrijdag 1 november, brengt maaltijdplatform Deliveroo daarom deze trend i ...

16 oktober 2019 Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint ...

15 oktober 2019 Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i ...

8 oktober 2019 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 2: Fried chicken sandwich

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019. Dit is 'Fried chicken sandwich' van Bij Guusjes in Utrecht. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden binnenkort ...

30 september 2019
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden 2020 geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k ...

20 september 2019
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk ...

17 september 2019 Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: