SVH en KHN bieden horecamedewerkers die thuis zitten gratis complete e-learning

18 maart 2020 | Redactie

Afgelopen zondag was een grote klap voor de horeca, met het sluiten van cafés en restaurants. Op deze manier dragen horecaondernemers en hun medewerkers hun steentje bij aan het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. De impact van deze maatregel is groot; van de 466.000 medewerkers zit een groot gedeelte nu thuis. SVH en KHN denken nu ook graag mee met de ondernemers; medewerkers kunnen nu aan de slag met het verder ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden.

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland) nemen in deze moeilijke tijd hun verantwoordelijkheid voor de mooiste branche die er is. Alle medewerkers die thuis zitten kunnen nu gratis aan de slag met het grootste e-learning platform voor de horeca. Gedurende een maand worden de licenties voor keuken, bediening en fastservice volledig opengesteld. Ontwikkeling van talent en vakbekwaamheid is van belang om straks weer een goede start te maken zodra het sociale leven weer op gang komt. SVH en KHN komen later met een nog groter aanbod om ondernemers en werknemers zo goed mogelijk te helpen.

“SVH en KHN staan achter de Nederlandse horeca” en juist in deze tijd is dat van belang”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH. “Normaliter is deze content beschikbaar voor leden van KHN via de KHN Academy, maar gezien deze uitzonderlijke situatie, stellen KHN en SVH deze licenties voor de hele bedrijfstak. Voor leden van KHN komt een nog uitgebreider aanbod beschikbaar, aldus voorzitter van KHN Robér Willemsen.”

SVH en KHN: “De horeca heeft NU steun nodig. Zeker met de klappen die opgevangen moeten worden en personeel dat nu niet inzetbaar is willen we deze handreiking doen. Voor de keuken, bediening en fastservice rollen zijn er e-learning beschikbaar. Er zijn zoveel goede initiatieven in Nederland opgestart, wij leveren daar graag ook onze bijdrage aan. Samen staan we achter de Nederlandse horeca en richten we de #StayHomeHospitalityAcademy op.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. ...

Interview Longread Themamaand energie
Lunchroomondernemers besparen op energie en maken zich op voor een tijdperk na corona

Besparen op vaste lasten is onvermijdelijk in deze uitdagende tijden. Een van de terugkerende posten is energie. Wanneer je het energieverbruik kunt laten dalen in de lunchroom, dan is er een goede besparing mogelijk. Zeker nu, want je mag immers geen gasten ontvangen in je lunchroom, waardoor de ve ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Wet- en regelgeving
Alcohol straks lastiger te verkrijgen door jongeren

‘Alcohol onder de 16, natuurlijk niet’, ‘Geen 16? Geen druppel’, ‘Geen 18? Geen druppel’ en ‘NIX18’, deze slogans zullen bijna iedereen bekend in de oren klinken. Het verkopen van alcohol aan iemand die hier nog te jong voor is, is verboden. Ondanks de ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: