Rotterdams genieten: fruits de mer-festijn

2 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Lekker voor het vasthouden van het vakantiegevoel: een flinke schaal oesters, kreeft en schelpjes soldaat maken met een mooi glas witte wijn erbij. Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september dompelt Restaurant The Park - inspired by Erik van Loo - van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam haar gasten in heerlijke vakantiesferen onder. Ruim een week lang kan er genoten worden van een heerlijk zomers Fruits de Mer festijn. A la carte kiest de gast zelf zijn of haar favorieten uit de zee.


Stel je voor... Je zit op een terras aan de Cotes d’Azur. Voor je op de tafel staat een piramide van schelp- en schaaldieren, een plateau de fruits de mer. Het beste uit de oceaan op ijs, het water loopt je direct in de mond. Je neemt een slokje van een fris wit wijntje en duikt op de berg venusschelpen, langoustines, krab, kreeft, oesters, mosselen, kokkeltjes en andere heerlijke lekkernijen uit de zee.

Het vlees pulk je uit de scharen en de schelpjes slobber je naar binnen terwijl de olie van je vingers drupt. Beleef dit ultieme vakantiegevoel tijdens de Fruits de Mer week in The Park waar nog even lekker kan worden nagenoten van de zomer met dit overheerlijke koningsmaal.


Mediterrane sfeer


Tijdens deze week is het restaurant ondergedompeld in Mediterrane sferen. Waan je in Frans restaurant waar de geur van de zee je tegemoet treedt bij binnenkomst. Enorme hoeveelheden schelp- en schaaldieren liggen uitgeserveerd op bakken ijs. Waar de chefs de oesters ter plekke kraken en zeedieren voor je op een bord scheppen. Op tafel staat een fles overheerlijke frisse witte wijn klaar waar de druppels door de warme langs het glas sijpelen.

De fruits de mer kan a la carte worden besteld of ter plaatse vanaf de bergen ijs op het bord worden geschept. Kies zelf je favoriete plek. Bij mooi weer staan de balkondeuren naar de prachtige binnentuin wagenwijd open en kan er in de stadstuin worden gegeten. Of strijk neer in het restaurant dat speciaal voor deze week is uitgedost met onder meer oestermanden, visnetten en schelpen. Kortom: vakantiesfeer tot en met!
 

Befaamd restaurant
 

Restaurant The Park is het inmiddels befaamde restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. The Park, Inspired by Erik van Loo, serveert gerechten volgens het signatuur van de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel), in een ontspannen omgeving en voor een toegankelijke prijs. De dagelijkse leiding van het restaurant is in handen van chef-kok Richard de Vries. Richard werkte als souschef enkele jaren samen met Erik van Loo, waaronder in restaurant Parkheuvel.

The Park opende in juni 2014 en is sinds het begin een doorslaand succes. De openslaande deuren van het restaurant leiden naar de prachtige binnentuin van het Parkhotel. Hier kunnen gasten ontsnappen aan de stadse drukte, met uitzicht over het Rotterdamse Museumpark. Je kunt er aanschuiven aan de tafels van The Park, maar de tuin is ook een verlengstuk van de loungebar en is daarmee een prima plek voor een (after work) borrel.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Events
Het Amsterdamse Terrassen Festival verhuist naar Rembrandtpark

Na een succesvolle eerste editie van Het Amsterdamse Terrassen Festival vorig jaar in het Oosterpark, strijkt het grootste terras van Amsterdam dit jaar neer in het Rembrandtpark. Diverse Amsterdamse terrassen sluiten hier gezamenlijk het terrasseizoen af. Ook dit jaar is de crème de la cr...

Food Advertorial
GRATIS Aviko Oerfriet proefpakket!

Oerfriet van Aviko smaakt als zelfgemaakt, is heerlijk knapperig en bakt goudbruin. Precies wat je gasten het allerliefst willen. Proef zelf het verschil en vraag een GRATIS proefpakket aan. Ambachtelijke, verse frietjes met de juiste ‘bite’, een goudbruine kleur en een volle aardappe...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: