Restauranteigenaresse fietst het hele land door als horecastatement

23 maart 2021 | Redactie

‘Ik ga aan de bak!’, bedacht Barbara Wapenaar toen ze opmerkte dat steeds meer collega’s in een horecalockdown dip terecht kwamen. Sinds twee weken fietst de restauranteigenaresse het hele land door om collega’s te verrassen en een hart onder de riem te steken. Van Groningen tot Roermond en van Hoogeveen tot Goes. Het doel is om 1500 kilometer te behalen. Barbara slaat namelijk geen collega over. “Samen lachen en een bak koffie drinken, het maakt het verschil. Maar niet meer voor lang”, vertelt de eigenaresse van restaurant De Beren Maassluis. Met dit statement hoopt Barbara dan ook nog meer te benadrukken hóe belangrijk het is dat de horeca zo snel mogelijk heropent.

Aan de bak

Terwijl menig ondernemer en liefhebber hunkert naar de heropening van de horeca, voert De Beren als initiatiefnemer de nationale campagne HorecaVrij. Om de petitie voor een nationale feestdag op het langverwachte moment kracht bij te staan, fietst De Beren franchisenemer Barbara Wapenaar het hele land door. Niet alleen haar collega’s zijn verrast door het initiatief. Veel mensen die ze tijdens haar reis tegenkomt, steunen het statement en bieden Barbara een regenjas, maaltijd of zelfs onderdak. Drie weken lang door Nederland fietsen om de horeca te steunen, is natuurlijk ook een prestatie. Vooral nu de winkels en sanitaire voorzieningen zijn gesloten. Ook het weer zit niet bepaald mee. Zo heeft Barbara maar liefst 60 kilometer tegen windkracht 6 in gefietst, is ze al twee keer van haar fiets gevallen en heeft ze heel veel regen doorstaan.

Door wind en weer

Gelukkig moedigen haar collega’s haar aan, zowel digitaal als fysiek. Sommige De Beren-franchisenemers fietsen zelfs een stukje mee. Zo heeft een collega Barbara geholpen om over de Afsluitdijk bij de Waddenzee te komen toen er sprake was van windkracht 10. Een andere collega heeft meegefietst van Friesland tot Groningen. De directie vergezelde Barbara van Oosterhout naar Gorinchem. “Ik fiets natuurlijk voor mijn collega’s, maar ook voor de horeca op zich. Oftewel de branche die inmiddels al een jaar niet op normale wijze is geopend.” Barbara slaat geen De Beren vestiging over. Ze heeft nog één week om haar missie te volbrengen, maar met een flinke dosis ‘De Beren mentaliteit’ en met de steun van haar collega’s zit dat wel goed. Leuk feit: alle De Beren medewerkers zijn volgende week aanwezig bij de finishlijn.

Meer informatie: https://www.beren.nl/aandebak

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: