Croque Madame

1 januari 2016 | Jorien Slager

De croque madame, maar dan net even anders. Ellen, van Made by Ellen, bedacht deze nieuwe versie!

Ingrediënten

2 grote stokbroden
25 gram roomboter
25 gram bloem
150 milliliter melk
Snufje nootmuskaat
100 gram Emmentaler kaas, in plakken
100 gram Gruyère, vers geraspt
175 gram (been)ham
6 eieren
1 eetlepel dungesneden bieslook of fijngehakte platte peterselie
Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak bechamelsaus door boter in een pannetje te verwarmen. Roer de bloem erdoor. Klop op met een garde tot je de juiste dikte hebt. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Haal de saus van het vuur en zet apart. Snijd de bovenkant van de stokbroden in de lengte eruit. Leg de stokbroden op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel de bechamelsaus over de stokbroden. Verdeel daarna de plakjes Emmentaler over de stokbroden. Leg de plakjes ham bovenop de Emmentaler. Strooi de Gruyère kaas over de ham. Druk met de bolle kant van een lepel 6 kuiltjes in de stokbroden (3 kuiltjes per stokbrood). Tik de eieren stuk en verdeel deze over de kuiltjes. Breng de stokbroden op smaak met peper en een beetje zout. Bak in ongeveer 25 minuten gaar en maak daarna af met bieslook en peterselie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: