Croque Madame

1 januari 2016 | Jorien Slager

De croque madame, maar dan net even anders. Ellen, van Made by Ellen, bedacht deze nieuwe versie!

Ingrediënten

2 grote stokbroden
25 gram roomboter
25 gram bloem
150 milliliter melk
Snufje nootmuskaat
100 gram Emmentaler kaas, in plakken
100 gram Gruyère, vers geraspt
175 gram (been)ham
6 eieren
1 eetlepel dungesneden bieslook of fijngehakte platte peterselie
Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak bechamelsaus door boter in een pannetje te verwarmen. Roer de bloem erdoor. Klop op met een garde tot je de juiste dikte hebt. Breng op smaak met een beetje nootmuskaat, peper en zout. Haal de saus van het vuur en zet apart. Snijd de bovenkant van de stokbroden in de lengte eruit. Leg de stokbroden op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verdeel de bechamelsaus over de stokbroden. Verdeel daarna de plakjes Emmentaler over de stokbroden. Leg de plakjes ham bovenop de Emmentaler. Strooi de Gruyère kaas over de ham. Druk met de bolle kant van een lepel 6 kuiltjes in de stokbroden (3 kuiltjes per stokbrood). Tik de eieren stuk en verdeel deze over de kuiltjes. Breng de stokbroden op smaak met peper en een beetje zout. Bak in ongeveer 25 minuten gaar en maak daarna af met bieslook en peterselie.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: