''Ons concept past goed in deze coronatijd''

4 februari 2021 | Redactie

Vinh Nguyen (38 jaar), startte op 8 december 2020, middenin de coronacrisis, in Rotterdam met zijn nieuwe horecabedrijf Saigon King. Vinh: "Het is een loempiakraam compleet in een nieuw jasje. Wij wilden af van het imago van witte snackwagen met alleen gefrituurd eten. Dit doen wij door het vanuit een moderne en stoere zeecontainer te doen. Niet alleen de buitenkant oogt nieuw en modern, ook de binnenkant is fris, modern en jong opgezet."

Vinh heeft HBO Ondernemerschap gestudeerd en heeft hiernaast ook nog eens een app development bedrijf. "Mijn ouders hebben altijd een loempiakraam gehad en toen zij hiermee wilden stoppen, heb ik het overgenomen.  Wel vond ik dat de loempiakraam toe was aan een nieuwe look, een look die anno 2020 mee kan met de tijd. Ik heb hiervoor een nieuwe plek gevonden voor Pathe de Kuip in Rotterdam om dit idee te verwezenlijken."

Concept past binnen lockdowntijdperk

Vinh ziet kansen in coronatijd: "Niet alleen was het de uitdaging om een compleet nieuwe concept en look te verzinnen, ook was het de uitdaging om een passend concept te vinden dat past midden in de coronacrisis en lockdowns. Om af te stappen van het wagentje met alleen gefrituurd eten, hebben wij gekozen om meer gezonde hapjes toe te voegen, met  producten zoals Vietnamese broodjes, lenterollen en bubble tea."

"Omdat wij midden in de coronacrisis zijn gestart was het een uitdaging om een weg te vinden in alle maatregelen van de overheid, zoals alleen afhaal. Ook zitten veel mensen nu veelal thuis en moest er iets verzonnen worden om mensen over de streep te trekken om toch even langs te gaan. Even wat afhalen bij ons moest dan ook aanvoelen als even weg van huis, naar een leuke plek. Wij hebben dan ook veel nadruk gelegd op de beleving in de zaak. Ondanks dat klanten maar kort binnen zijn, moet er een leuke, frisse sfeer hangen. Het personeel maakt een praatje met je en de muziek staat net iets harder. Nog belangrijker was dat dit alles ook zoveel mogelijk overkwam op onze sociaal media. Om zo nieuwsgierigheid te wekken om langs te komen."

"Ondanks dat we pas open zijn, heeft deze aanpak redelijk goed gewerkt. Onze social media is in korte tijd heel hard gegaan en ook de inloop van klanten is ondanks de omstandigheden goed." Je vindt meer info over deze prachtige horecazaak op Instagram: https://www.instagram.com/saigonking.nl/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
15 jaar geleden in Lunchroom: Pieter Punter

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Achtergronden
Bagels & Beans Almere verhuist

Vaak wordt een remix een grotere hit dan het origineel. Datzelfde zou zomaar eens kunnen gebeuren met Bagels & Beans Almere. Vrijdag 14 mei verhuist de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk namelijk van restaurantplein ‘Belfort’ naar een veel ruimere locatie mét terras aan d ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: